lauantai 20. elokuuta 2022

Rakkautta ruudun takana

Ei liity aiheeseen  mutta nättejä
Täällä loppui heinäkuun  loppupuolella "Ensireffeillä Alttarilla" - sarjan paikallisen version 5.kausi.Sarjalla on todella  korkeat katsojaluvut täällä, joten se näkyy kiinnostavan monia. Ja onhan tuo sarja mielenkiintoinen sosiaalinen kokeilu. Kun pariskuntien henkilöt ovat tarpeeksi kiinnostavia, sarjaan jää helposti koukkuun. On muuten todistettu että järjestetyissä avioliitoissa erotaan harvemmin, ja näissä 42 päivän järjestetyissä tv-avioliitoissa tuo aika johon pitää sitoutua voi johtaa johonkin pysyvään liittoon. 

Täkäläinen versio eroaa suomalaisesta siinä että mukana on alussa 7 paria.Häitä edeltävää  aikaa esitetään enemmän kuin Suomen versiossa, parien perheenjäseniä näkyy paljonkin,  ja hääpaikat sekä itse häät loisteliaammat kuin Suomen  versiossa,. ja jokainen pari vihittiin eri hääpaikassa. Tätä kautta edeltävissä kausissa ei kuitenkaan ole yhdesså enää kuin yksi pariskunta, joiden oikeita häitä näytettiin  myös televisiossa. Tämä 5 kausi on ollut onnistunein, sillä yhdessä lähes vuoden jälkeen on 3 paria. 
Ensimmäisen parin Mayan ja Ben. Mayan on arkkitehti, luennoitsija ja pluskoo-malli,  ja Ben johtaa isänsä perustamaa churro-tehdasta. Mayanin pluskoosta tehtiin vähän liian iso numero:hän ei löytänyt sopivankokoista hääpukua, mutta tunnettu hääpukusuunnittelija riensi apuun, ja Mayan sai pukunsa. Benin ensireaktio alttarilla oli pieni ihmetys, mutta hyvin äkkiä  heidän välilleen  löytyi sekä fyysinen että henkinen yhteys, ja he puhuivat paljon miltä tuntuu. Benin perhe rakastui morsiameen, etenkin isoäiti ja isä, ja vaikutti siltä  että vaikka Beniä hieman häiritsi Mayanin pluskoko, heidän  välillään  oli tarpeeksi voimakas yhteys. 42 päivän jälkeen he jatkoivat suhdetta, mutta Ben päätti suhteen muutama viikko myöhemmin. Kun selvisi että Benillä oli lyhyt romanssi  toisen pariskunnan morsiamen  kanssa, se rikkoi  Beniin rakastuneen Mayanin sydämen. 💔
Toisen parin Rinat, sairaanhoitaja ja Daniel, IT-alan ihminen. Rinat ei tuntenut minkäänlaista vetovoimaa sympaattista Danielia kohtaan, mikä tuli hyvin  esille häämatkan aikana, ja muutettuaan  yhteen Rinat pian halusi lopettaa yhteisolon. Rinat on muuten se jolla oli lyhyt romanssi edellisen pariskunnan Benin kanssa. 
Kolmannen parin Mai,  sairaanhoitaja ja Moshe, lakimies, ovat edelleenkin lähes vuoden jälkeen yhdessä ja rakastuneita. Tällä parilla oli ylä-ja alamäkiä,  mutta he osasivat todella hyvin ratkaista konfliktit puhumalla,  ja heitä yhdistää myös hyvä huumori. Hyvä kommunikaatio  on niin tärkeää. 
Tällä kaudella mukana oli ensimmäistä kertaa miespari. Guy on IT-alalla ja Matan on hammaslääkäri. Guy oli Matanin mielestä liian pidättyväinen,  mutta he jatkoivat myöhemmin ystävinä mutta eivät pariskuntana. 
Viides pari eli Idit joka jätti tärkeän työn koska halusi löytää rakkauden  televisio-ohjelman avulla,  ja Rafael, jolla kahvila. Rafael kasvoi ultraortodoksisessa perheessä, mutta muutti pois jo teininä kotoa. Tätä pariskuntaa hieman ihmeteltiin, koska näytti siltä että heidän suhteensa on platoninen, mutta he rakensivat  hiljalleen suhdettaan, ja olivat  pidättyväisempiä tv-kameroiden edessä. He päättivät jatkaa yhdessä  42 päivän  jälkeen,  ja rakastunut pari on edelleenkin yhdessä. 
Kauden yllätys eli Katya ja Lior. Katya on kirurgi, joka herää joka aamu aamuyöllä, ja matkustaa työpaikkasairaalaan toisessa kaupungissa. Lior on tietoinsinööri. Ihastus oli molemminpuolista jo alttarilla, etenkin Liorin puolelta, ja jo häämatkalla Lior halusi tietää ottaisiko Katya hänen sukunimensä ja miten olisi lapsiluvun  kanssa. Pieni hämmästys ensin Katyan puolelta, mutta hyvin pian he todella rakastuivat toisiinsa, ja olivat hyvin sitoutuneita  itse ohjelmaprosessiin että toisiinsa❤️Lior heräsi joka aamu kukonlaulun  aikaan valmistaakseen Katyalle, jolla pitkä työmatka, aamiaisen. Kauden viimeisessä jaksossa,  joka oli kuvattu 7 kk  ohjelman loppumisen jälkeen, nähtiin miten Lior kosi Katyaa, ja elokuun alussa  he menivät oikeasti  naimisiin. (ohjelman hääseremonia ei ole sitova uskonnollisesti, ja Liorille, joka tulee uskovaisesta  perheestä, oikea hääseremonia oli tärkeä) Katyan ja Liorin häät versio 2 näytettiin suorana televisiossa.... 
Viimeinen pari eli Limor ja Liad. Liad  eli sulhanen on opettaja ja Limorin työ jäi epäselväksi. Tämän parin piti olla todella yhteensopiva sekä historiansa että yhteisten kiinnostusten puolelta, ja häissä näkyi toisiinsa ihastunut pari, mutta jo häämatkalla esiin nousi konflikteja joita kumpikaan  ei osannut käsitellä  hyvin,  ja sama meininki  jatkui  lähes loppuun saakka, ja hieman ennen lopullista päätöstä tämä pari päätti  erota  

Suomen version uusi kausi alkaa  elokuun lopussa. 
 

11 kommenttia:

 1. Katya kirurgi on suosikkini! Nämä kuuluvat siihen ohjelmistoon jota Sus' ei edes vilkaise. Sen verran joskus jotakin vastaavaa seurannut että voin sanoa etten pidä moisesta "spontaanista" eli erittäin käsikirjoitetusta draamasta. Näitähän tehdään koska yleisö katsoo ja aloitettiin koska ei tarvitse maksaa "tähdille" isoja palkkoja. Jos kerran tämä tällaiset kelpaa niin miksi panostaa?
  Ja on niin kirjoitettu että varmasti jää koukkuun, kun pitää saada tietää kuinka käy oman suosikin. Sitten täytetään some puolesta ja vastaan -kommenteilla jne. hypetetään.
  Tuottajilla mukavaa kävellä nauraen pankkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus:Katya kirurgi tosiaankin ihana, mutta Mayanin pulppuvan iloinen persoona oma suosikkini. Ymmärrän ettei sua kiinnosta, ja eihän tämä varsinaisesti ole näytelty juttu, vaan mukana ihan oikeita , paria etsiviä ihmisiä, mutta hyvin voi olla että tietyissä kohdissa on menty produktion toiveiden mukaisesti. Suomen versiossahan on ollut monia onnistumisia ja lapsiakin. Voin kyllä ymmärtää miksi ihmiset menevät tuollaiseen ohjelman:ei ole helppoa löytää sitä oikeaa valittua, ja monet ovat turhautuneet Tinderiin ym., niin ohjelma jossa asiantuntijat valitsevat sopivan parin monen kriteerien avulla voi olla houkutteleva vaihtoehto, plus se että ohjelman aikana käydään läpi prosessia psykologien istunnoissa, mikä voi selventää ssioita ja aiempia virheitä, ja se on ainakin auttanut täällä. aiempien kausien kilpailijoita löytämään se oikea

   Poista
  2. Juu, ei tämä ohjelma pahimmasta päästä ole;)

   Poista
 2. Aah, ihanaa, meikäläisen lempipostaus! <3 Kiitos tästä!

  Tuo on muuten mielenkiintoinen juttu, miten eri tavalla ihmiset näyttävät tunteitaan (ja sitä myöten myös käyttäytyvät) ja miten se näyttäytyy tällaisessa tosi-tv-ohjelmassa. Toisethan ovat hyvinkin pidättyväisiä, eivätkä tykkää näyttää tunteitaan live-elämässäkään, saati sitten televisiokameroiden edessä. Se taas saattaa näyttää tv-yleisön edessä siltä, että tunteita ei edes ole...

  Jännä miten ihmiset ovat erilaisia myös siinä, miten tunteet kehittyvät. Itse olen sellainen tyyppi, että jos ei ole jonkun ihmisen kanssa kipinää heti ensi hetkestä lähtien, ei sitä myöhemminkään (väkisin yrittämällä) kehity. Siksi mun on vähän vaikea ymmärtää sarjan pareja, jotka odottelevat tunteiden kehittymistä, mutta tietysti ihmiset ovat erilaisia, ja hyvä niin.

  Ja minusta on kiva, että sarjassa on monta paria, Minusta Suomen ohjelman 3 tai 4 paria on liian vähän. Lisäksi toivoisin, että Suomen versioon tulisivat myös mm. Australian version dinner partyt (joissa kaikki parit kokoontuvat yhteen) ja sitten ne sitoutumisseremoniat, joissa parin osapuolet päättävät, haluavatko jatkaa vai eivät. Minusta nämä ovat melkeinpä ohjelman suola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:arvasinkin että tykkäät kun tiedän että tykkäät siitå Aussien versiosta😁
   Totta,esim tuo Idit&Rafael pariskunta,molemmat aika ujoja eivätkä halunneet oikein näyttää tunteita tv-kameroiden edessä,mikä sai katsojat luulemaan ettei jutusta tule mitään.Mayanin ja Benin suhde oli hyvin fyysinen,ja näytti välillä siltä että tämä pari pysyy yhdessä,mutta ei pysynytkään.Vetovoima eli se klik alussa on kyllä tosi tärkeää, ja Rinat kyllä yritti,mutta kun sitä klikkiänei ollut niin ei ollut.Toissalta on ollut pareja jotka näyttävät ihastuneen toisiinsa jo häissä ja alussa,mutta sitten kaikki menee päin honkia.Israelin versiossa myös dinner party tai oikeastaan kokonainen viikonloppu kaikkien parien kanssa jossain hotellissa.Totta,nuo mainitsemadi kohdat tosi tärkeitä tuossa ohjelmassa,Suomen versio on aika riisuttu versio.

   Poista
 3. Olen nyt katsonut Ensitreffit alttarilla Australian ja nyt olen jumissa UK versioon. Suomalaisesta versiosta en tykkää :)
  Kauniita pareja, ihanaa kun löytyi osalle se oikea. Kaunista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi;Suomen versio taitaakin olla vähän sellainen riisutumpi versio noista mainitsemistasi versioista.Australian versiosta näin jonkun jakson muutama vuosi sitten,mutta muuten olen nähnyt vain täkäläisen ja Suomen version,jotka eroavat kyllä aika lailla toisistaan.Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle Outi❤️

   Poista
 4. Ulrika50v.blogspot.com21. elokuuta 2022 klo 8.07

  Samaa mieltä kun Satu jos kipinää ei heti niin ei myöhenpääkään., eli turha odotella, kaveriksi jäädään :-)
  Kivaa viikon alkua huomenna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Niinhän se yleensä on mutta voi se joskus syttyä myöhemminkin.Kivaa uutta viikkoa sinulle Ulrika,❤️

   Poista
 5. Hih - olipa ihana esittely pareista ja tykkäsin näin "luettuna", mutta vain yhden kauden katsoin Suomi-versiota ja senkin siksi, kun naapurintyttö oli ohjelmassa.... tiedettiin toki kuinka kävi jo ennenkuin ohjlema tuli ulos - koska ollaan sen verran tekemisissä, mutta ihanaa oli silti ohjelmaa seurata.
  Minä olen vain niin-niin huono katsomaan MITÄÄN telkusta - jotenkin se aika tuntuu tuhlatulta ajalta kun telkku on auki ja vaan istun... toki ne harvat ohjelmat joita katson, niin askartelen tai kudon samaan aikaan - silloin ei tuhlaudu aika, heh heh...levoton minä!!
  Luettuna tämä siis kiehtoi!! Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen:Kiitos ihana sinä❤️Vau,sinulla onkin ollut hyvä syy katsella sitä kautta kun tuttu ihminen oli mukana, sitä varmaan katsookin silloin eti tavoin kun tuntee ihmisen ruudun takaa.Minullahan ei ole telkkaria vaan tietokoneen ruutu on ollut telkkarini,mutta nyt ei tietokonetta toistaiseksi,ja kännykän pieneltä ruudulta hankalaa katsoa ohjelmia,joten ei tällä hetkellä tule katsottua kuin uutisia ja MasterChefiä.Muutenkin minulla tapana tehdä muita juttuja telkkaria katsoesa,ellei siellä sitten jotain todella kiinnostavaa Kiitos taas niin mukavasta kommentistasi,ja hyvää uutta viikkoa sinulle❤️

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...