maanantai 22. elokuuta 2022

Mangopuu

Viime viikolla,  lähellä keskustan  aluetta, näin mangopuun,  jota oli pakko  kuvata. Puu oli täynnä  sekä kypsän näköisiä  mangoja että raakileita 🥭,  mutta harmikseni olisi pitänyt olla tikapuut jotta pääsisin käsiksi nouhin mangoihin. Tämä oli pienen talon edessä, ja osa puun oksista oli kadun puolella.  Jos mangot olisivat  olleet alempana kadun puolella olevissa oksissa, niitä olisi voinut poimia🥭
Viime viikolla täällä vietettiin juutalaisen kalenterin rakkauspäivää, ja tämä kukka&kasvikauppa oli koristeltu sopivasti❤️
Viime viikolla kävelin tällä aukiolla, ja siellä oltiin juuri parturoimassa aukion taatelipalmuja, jotka olivat täynnä taateliterttuja, joiden taatelit olivat vielä vihreitä. Näiden palmujen taatelit ovat täysin syötäviä syksyllä, ja ihmettelelin miksi palmuista poistettiin taatelitertut nyt,  ja vastaus  oli että ne sotkevat ja vihreitä taateliraakileita putoaa ihmisten päälle. 
Otin nämä mukaani, ja joku sanoi että nämä kypsyisivät auringossa. No eivät kypsyneet vaan kuivuivat muutamassa päivässä tosi ryppyisiksi. 
Evelynin Grey kissa(jonka toin hänelle aikoinaan pienenä pentuna) on osoittanut lähentymisen merkkejä, mutta jos yritän itse tehdä  lähempää tuttavuutta niin kissa  sähisee kunnolla. 
Tämä ei ole minun ottamani kuva, vaan ystäväni joka asuu pohjoisessa. Kun tulin tänne uudestaan,asuin hieman yli vuoden pikkukaupungissa (50 000 asukasta)  ja vuokrasin sillä ajalla asunnon  Danilta. Dani ja hänen  ukrainalainen tuontivaimonsa Marina olivat ihania ihmisiä,  ja meistä tuli hyvät ystävät. Heillä on 3 pientä koiraa, ja muutama viikko  sitten he löysivät ulkona  pienen kissanpennun,  ja siitä lähtien tämä tyttökoira ja kissanpentu ovat  kuin peppu ja paita🐈🐕.
Tänään oli vapaa aamu, ja aloitin sen aikaisin matkustamalla rautatiepuistoon. Pitkä ja kapea puisto on rakennettu ottomaanien vanhan rautatien varrelle, ja ihan täydellinen lenkkipaikka. Olen aiemminkin laittanyt kuvia tästä puistosta blogiin.  Aamulla aikaisin  tuolla näkee  paljon kävelijöitä, juoksijoita  ja vanhempia lastenvaunuineen, ja usealla näkyy olevan  koira
 Elokuussakin tänä vuonna ihan mukavaa kävellä tuolla aikaisin aamulla. Meri on ihan lähellä, ja se tuntuu raikkaampana ilmana. Elokuu ja syyskuu ovat täällä ne kuumimmat kuukaudet, jolloin on kuuma ja niin kosteaa että hiki vain valuu. Vaikka  hiki valunut  tänäkin elokuuna, niin aikaisin aamulla  on ollut lähes miellyttävää, ja yhtenä aamuna hieman ennen klo 6 mittari näytti vain 23 astetta, mikä tuntui ihan ihmeeltä. Keskipäivällä on kamalan kuuma, ja silloin parempi pysyä sisätiloissa. Ei ole tuntunut yhtä hikiseltä kuin ennen,  mutta kotona pakko olla lähellä tuulettimia 24/7.

Tätä postausta piti jatkaa mutta bloggerissa jotain häikkää, koska kuvien sijoittelu ei toiminutkaan hyvin kännykällä. Tähän asti on hyvin toiminut mutta tällä kerralla ei. 

Hyvää uutta viikkoa, 💐

19 kommenttia:

  1. Hih, mulle tuli raaoista taateleista mieleen ne yhdet taatelit, jotka pöllittiin kerran Intiassa puusta. Minäkin yritin kypsytellä niitä, mutta ei niille mitään tapahtunut, vaikka kypsyttelin niitä kuinka kauan.

    Onneksi elokuu on kohta ohi! Onko siellä vielä syyskuussa yhtään viileämpää? Täälläkin on ollut tosi kuuma nyt elokuussa (vaikka ei tietysti yhtä kuuma kuin teillä), ja kosteaakin on ollut. On ollut niitä trooppisia öitäkin... :-/

    Rakkauspäivä kuulostaa ihanalta! Oispa täälläkin sellainen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:joo ei taida nuo vihreät raakileet kypsyä kuin puissa... Täällä ehkä lokakuussa voi sanoa että onneksi syyskuu ohi... Yleensä lokakuussakin tosi lämmintä mutta joskus lokakuussa yleensä kosteusprosentti laskee niin ettei hikistä. Just sen jälkeen kun kirjoitin tuon olin ulkona ja tulin hikisenä kotiin.. Teillä on kyllä ollut jännät säät siellä.
      Tuota rakkaus-tai rakastavaisrten päivää voi verrata Valentine'sDay-, päivään, joka Suomessa muuttunut ystävä päiväksi. Täällä tuo päivä pn suosittu hääpäivä.

      Poista
  2. 23 astetta on hyvä, täälläkin on tänään ollut vain sen verran. On kyllä ollut hikinen kesä ja Uudellamalla ei ole satanut juuri laisinkaan.

    Voi tuota koiraa ja kissaa! Söpöt! Miten sinulla, onko koirakuumetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:olispakin päivällä vaun 23 astetta Puoli tuntia sen jälkeen oli jo paljon enemmän asteita ja nukkumaan mennessä on pitkään ollut 28 astetta.Tuo koira&kissa pari on kyllå niin suloinen,saan koko ajan kuvia heistä,ja ihan pakko päästä joku päivä näkemään livenä Koirakuune..tavallaan on ja tavallaan eti,mutta täällä lähistöllä niin monta koiraa joita voi silitellå.Tällå hetkellå en halua vielä uutta koiraa.

      Poista
  3. Mäkin haluan rakkauspäivän tänne, niin kiva idea. Voihan harmitus noiden mangojen kanssa, toivottavasti saat niitä jollain keinolla itsellesi.
    Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tavallaanhan tuo on kuin Valentinen päivä muualla maailmalla,joka Suomessa muutettu ystävänpäiväksi.Olishan se ollut mahtavaa saada mangoja 🥭suoraan puusta.Oikein ihanaa viikkoa sinullekin Outi😍

      Poista
  4. Nuo mangot näyttäisivät pahasti värinsä puolesta Alfonsoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dzinni;Alphonso on intialainen lajike,ja voi olla että nuo kuvaamani muistuttavat sitä,mutta kun mangolajikkeita niin suuri määrä niin vaikeaa sanoa🥭

      Poista
  5. Näkyikö se rakkauspäivä siinä ohjelmassa? Ihunaisia kuvia taas, kiitos näkymistä. Rautatiepuisto olisi mun makuun, tykkään junista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sus; no ainakin siinä Katyan ja Liorin häissä, erikoisjaksossa,koska se tapahtui just sinä päivänä❤️Kiitos,kiva kuulla, ja tuo puisto kyllå ihana

      Poista
  6. O-joi-jo-joi... voisipa noukkia mangoja ja taateleita suoraan puista. Argentiinassa ja Espanjassa nähnyt mangopuita, mutta eivät olleet kypsiä. Onko Rakkauspäivä siis YKSI päivä vaiko koko viikko? Jos yksi päivä - niin mikä? Muistuttaako enemmän Valentine's daytä vaiko enemmän Ystävänpäivä jollaiseksi meidän 14.2. on mennyt? Heleitä helteen jatkoa hellehatuissa... minusta meidän elokuu on ollut aivan ihana tänä vuonna - joskin kai se olisi ollut ihana vaikka olisi satanutkin... ei kai säällä ole niin väliä tekemisiin... täytyy vain olla erilaiset varusteet!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolainen:Voispa tosiaankin.Sitå varten pitäisi olla omassa pihassa,siis tämän kerostalon pihassa,mangopuita.Sebrakkauspäivä kestää yhden päivän,ja on tosi suosittu naimisiinmenopäivä,ja kyllä sydänten puolesta ja lahjojen ym puolesta enemmän kuin Valentine's.Teillå ollutkin Suomessa aikamoinen kesä säiden suhteen,poikani just valitti että hänellä yölläkin kamalan kuuma sisällä vaikka ikkunat auki(Vantaalla).Oikein kaunista viikkoa sinulle🌺💮🏵️❤️

      Poista
  7. Kylläpä siellä taas kuumaa riittää!
    Meillä oli tänään tiistaina ihanan raikas aamu ja vielä kahdeksan aikoihin, kun lähdin liikkeelle, asteita oli vain 14!! Hengittäminen oli mahtavaa.
    Taatelit ja mangot suoraan puista poimittuina kuulostaa kyllä unelmalta. Harmi, että riippuvat noin korkealla. Meillä täällä tuttu orava viskeli taas eilen puolikypsiä luumuja puusta alas. Pienet hampaanjäljet vain irvistivät luumujen poskissa. Antaisi nyt edes hedelmien kypsyä ensin!
    Raikkaita kelejä sinnekin, pidähän itsestäsi huolta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Kuumaa riittää,vaikka tämä elokuu ollut minusta helpompi säiden suhteen kuin edelliset,mutta vielä jäljellä kuumankosteaa syyskuuta ja osittain lokakuutakin.Oin14 astetta aamulla, sopisi minulle😍Taateleita ja mangoja🥭 en saa puusta poimittua,mutta buoden alussa sitten sitruksia, ainakin pomeransseja🍊Voi ei tuhmaa oravaa,voiko puihin laittaa verkkoa niin ettei tuo toistuisi?Kiitos,ja kaikkea hyvää ja kaunista viikkoa sinullekin❤️

      Poista
    2. Joo, orava on kyllä vähän tuhma, mutta samalla tosi suloinen. Verkkoja ei varmaankaan voi laittaa, etteivät linnut tai oravat jää niihin vahingossa kiinni. Luulen, että luumuja riittää meille kaikille <3

      Poista
    3. Hyvä niin. Oravat tosiaankim ihastuttavia🐿️, vaikka tekevätkin vahinkoa ja lapsena ja myöhemmin poikani kanssa köytiin syöttämässä niitä Seurasaaressa. Täällä Israelissa ei ole oravia

      Poista
  8. Oi miten herttaisesti koira ja kissa viihtyvät yhdessä! Kissakin sai hyvän kodin.
    Tykkään mangosta ja persikoistakin, mutta mieheni ei voi sietää niitä ;) Meillä on aina selvä jako, jos jossain tuotteessa on noita aineksia.
    Näin viime yönä ihan hermostuttavaa unta, että meille oli jostain seinän rakosesta päässyt kissanpentuja ja ne riehuivat ihan joka paikassa. Yritin saada niitä kiinni ja laittaa kuljetuskoppaan, että olisin tiennyt montako niitä edes on ;D Toivottavasti ei ollut enneuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Tuo Panda koira ja Kitty kissa ovat koko ajan yhdessä❤️Ja kissa onneksi saikin hyvän kodin 😻Jännää ettei muehesi pidä kahdesta niin hyvästä hedelmästä🍑🥭
      No olipa sinulla uni😼😼😼😼😼

      Poista
  9. Ihanaa jos pystyisi täälläkin samaan että hedelmiä voisi poimia yleisesistä tiloista. Mutta olisiko sittenkään keräilijöitä täällä metsät jäävät pullollaan keräämättömiä marjoja. Me keräsimme tänä vuonna vain 10 litraa mustikoita koska meillä oli vielä edellisen vuoden marjoja .
    Olen ollut todella kiireinen nyt vasta alkaa helpottamaan ja olen kerkinyt vierailemaan myös blogeissa.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...