perjantai 2. joulukuuta 2022

Suomikin mukana


 Hyvää alkanutta joulukuuta ja joulun odotusta 🎅🎄❄️Täällä on tällä hetkellä menossa valtava valokuvanäyttely, ja kävin tutkimassa kuvia parikin kertaa. Ensimmäistä kertaa olin liikkeellä liian aikaisin, eli päivää ennen näyttelyn avajaisia, ja tajusin sen vasta  kun  näin asennustöitä näyttelyalueella. Suurin osa näyttelystä, sijaitsee Tel Avivin kaupungintalon (joka näkyy kuvassa oikealla) viereisen kauppakeskuksen katolla, mutta myös kauppakeskuksen eri kerroksissa . Näyttely ei oikeastaan ole yksi  vaan monta eri näyttelyä yhdessä, ja osa kuvista toteutettu yhteistyössä eri maiden suurlähetystöjen kanssa.  
Niin, ja kuten otsikkokin sanoo, mukana oli myös jotain suomalaista, eli täällä asuvan Eve Birgitan Suomessa otetut kuvat. Tuossa kuvassa näkyvässä tekstissä selitetään Eve Birgitan kuvia. 
Kun olin näyttelyssä päivä ennen avajaisia, katon yhdellä penkillä nukkui koditon ihminen. Mietin miten käy hänen "makuuhuoneensa" näyttelyn aikana, ja toisella kerralla häntä ei näkynyt, mutta näin hänen tavaransa yhdessä nurkassa. 
Näyttelyssä oli satoja kuvia, jotkut tosi mielenkiintoisia ja jotkut ajatuksia herättäviä, ja olen valinnut tänne postaukseen  tosi pienen osan kuvista. Pidin tästä täkäläisen valokuvaajan kuvasta burundilaisesta pakolaisnaisesta,  joka paettuaan ilman mitään omaisuutta toiseen afrikkalaiseen maahan, onnistui luomaan itselleen uuden elinkeinon. Tuo ilme kertoo paljon. 
Kuva ukrainalaisesta äidistä poikansa kanssa kuvastaa surua, pelkoa ja epätietoisuutta. 
Tässä kuvasarjassa täällä olevia ukrainalaisia pakolaisia, jotka onnistuivat tuomaan rakkaan lemmikkinsä mukaan. 
Flotsam&Jetsam. Nuo kaksi sanaa kuvaavat mereen heitettyä roskaa. Flotsam kuvaa mereen kuulumatonta roskaa, joka ei joutunut sinne tahallisesti, esim. haaksirikon jäännökset Jetsam kuvaa tahallisesti veneistä mereen heitettyä roskaa. Kuvan kuvasarja osa Meredith Andrewsin  "Flotsam and Jetsam:the cost of  modern living" - kuvasarja, jonka kuvissa merestä löydettyjä muoviesineitä. 

Flotsam and Jetsam on myös yhdysvaltalaisen thrash metal-yhtyeen nimi.

Tässä kuvasarjassa oli käytetty jotain tekniikkaa jonka nimeä en tunne, mutta kuvasarja tosi hieno. Kuvastani ei tosin tullut kovin selkeä. 
Tässä taas näkyy kattoalueella oleva korkea asuintalo. Valokuvia oli niin paljon että hyvin saa tuolla kulutettua parikin tuntia. Vasemmalla olevassa kulttuurikeskuksessa oli kuvien aiheisiin liittyviä luentoja näyttelyn aikana. 
Tämä on upea kuva, ja taisi olla kuvattu Pakistanissa, jos muistan oikein, ja tämä kuva oli myös näyttelyesitteessä. Koko monien näyttelyiden teema on "Action". 
Israelin baletin tanssijoista otetut kuvat olivat täynnä liikettä. 
Tundran saamelaiset. En ollut tietoinen että sielläkin saamelaisia, ennen tätä. 
Yksi minua kiinnostavista kuvasarjoista tuolla oli kolumbialaisen valokuvaajan kuvasarja Llanero-naisista. Llanerot ovat Venezuelan ja Kolumbian karjapaimenista käytetty nimitys. Yleensä kerrotaan Llanero-miehistä, mutta valokuvaaja oli enimmäkseen kuvannut ryhmien naispuolisia jäseniä, jotka yleensä jäävät vähemmän huomiolle. Harmikseni olen näköjään poistanut kuvat, ja jäljellä oli vain tämä yksi kuva. 
Kauppakeskuksen katto-osa, jossa suurin osa näyttelystä, laskeutuu alas puistoon, jossa paljon sitruspuita Poimin muutaman kumkvatin tästä puusta, mutta olivat tosi kirpeitä.. 
Päivää ennen näyttelyn avajaisia myös kauppakeskuksen muihin osiin pystytettiin näyttelytelineitä. 
Jopa suihkulähteeseen oli pystytetty näyttelyteline. (vesi ei osunut kuviin...) 
Perjantaina aamupäivällä olin sopinut tapaamisesta eksän kanssa. Odottelin häntä aukiolla, ja huomasin valtavan määrän sähköskoottereita, aitojen takana. Selvisi että kaikki skootterit oli takavarikoitu liikennerikkeiden vuoksi, ja omistaja saa ajokkinsa takaisin, kunhan maksaa sakon. Sähköskoottereilla ei saisi ajaa jalkakäytävillä, mutta aina joku rikkoo sääntöjä.. 
Tarkoitus oli mennä kansallisteatterin aulaan, jossa etiopianjuutalaisten Sigd-juhlan myyntipöytiä, . Sigd on tärkeä juhla etiopianjuutalaisille, ja vuodesta 2008 sitä on vietetty myös virallisesti täällä Israelissa. Koko viikon ajan teatterissa oli etiopialaisten musiikki ym. tapahtumia, ja minua harmitti etten ollut huomannut asuinkaupunkini Sigd-tapahtumaa kodin lähellä olevassa teatterissa. 
Kansallisteatterin aulassa oli nyt vähemmän  myyntipöytiä kuin ennen koronaa, ja ihmisiäkin oli aika vähän. 
Tässä myytiin mausteita. 
Ruokakoju ei vielä ollut valmis, mutta olimme sen verran aikaisin tuolla, että myöhemmin oli varmaan enemmän ihmisiä. 
Eksä halusi myös nähdä valokuvanäyttelyn, joten kävelimme sinne. Viikonloppuisin kauppakeskuksissa on yleensä ruokakojuja, ja tässä druusinainen valmistaa litteitä leipiä, jotka täytetään, ja kääritään rullalle. Kaiken kävelemisen ja näyttelyiden jälkeen olimme nälkäisiä, ja labneh-jugurttitahnalla ja tabbouleh-salaatilla täytetty rullaleipä oli hyvää😋
Vegaanikojussa oli tosi hyvän näköisiä kasvispihvejä. 
Ja muutenkin houkuttelevia vegaaniherkkuja💚

17 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen valokuvanäyttely ja hurjan laaja! Tulisi kyllä ähky, mikäli yrittäisi kaikkia katsoa yhdellä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Todella mielenkiintoinen näyttely olikin. Kaksi kertaa tuolla oli ihan tarpeen että näkisi melkein kaikki.

   Poista
 2. Ulrika50v.blogspot.com2. joulukuuta 2022 klo 15.39

  Sähköskoottereista on tullut "riesa" suurkaupunkeihin. Hyvän näköiset vegaaniruat! Hyviä valokuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Tosi riesa sähköskoottereista ja myös sähköpyöristä, melkein jouduin kerran yhteentörmäykseen sellaisen kanssa. Tack Ulrika❤️Ja etenkin nuo vegaanipihvit näytti hyviltä

   Poista
 3. Ah mikä postaus taas! Ihan ahmin sen.
  Valokuvanäyttelyt ovat minulle tooooosi mieluisia ja olit valinnut tähän hyvän koosteen. Kaikkien valitsemiesi kuvaajien näkökulmat olivat niin kovin erilaisia. Kiitos tästä herkusta.
  Myös täällä pääkaupunkiseudulla nuo sähköskootterit riipivät hermoja. Helsingin keskustassa jalankulkijat ovat oikeasti vaarassa. Varsinkin Kruununhaassa, jossa on paljon mukulakivikatuja, noilla menopeleillä hurjastellaan sileillä jalkakäytävillä ja läheltäpiti-tilanteita sattuu päivittäin. Täällä sivummalla lautoja on viskelty tien pientareille miten sattuu, ja nyt kun satoi vähän lunta, alle jääneet laudat kolisevat lumiauran auratessa väyliä.
  Nam, vegaaniherkkuja <3
  Kivaa viikonloppua Jael!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Voi kiitos, tosi mulavaa kuulla❤️Valokuvia oli tuolla ihan mieletön tarjonta, ja niin paljon mielenkiintoisia kuvia ja tarinoita. Täällä nuo sähköskootterit sekä myös sähköpyörät todellinen riesa ja myös vaara, jos ajavat jalkakäytävällä, mikä kiellettyä. Sitäpaitsi just oli täällä uutisissa juttu siitä miten päivittäin tulee sairaaloihin sähköskoottereita käytäviä loukkaantuneita, usein pahastikin. Täälläkin monet jöttävät ne vuokra skootterit minne sattuu. Vegaaniruuat tuolla näyttivät kyllä tosi hyviltä. 💚Oikein hyvää viikonloppua sinullekin Leena

   Poista
 4. Miten upea valokuvanäyttely! Mulla menisi tuolla varmaan koko päivä. :-D

  Siellä on kyllä vegaaneilla kissan päivät. :-) Tai pitäisikö sanoa, että hyvät oltavat (kissan päivät oli vähän huono sananvalinta tuohon. :-D)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Todella upea ja niin laaja valokuvanäyttely tuolla, ja hyvin olisikin saanut kulutettua tuolla kokonaisen päivän. Tel Aviv onkon vegaaneille oikein paratiisi💚ja kaupunkia muutenkin pidetään yhtenä parhaimpana vegaanikaupunkina, plus suhteessa paljon vegaaneja kaupungin väestössä.. Kivaa viikonloppua sinullekin. Satu❤️

   Poista
 5. Olipa ihana postaus. Jotenkin tällaisten tapahtumien näkeminen ja ruokienkin ihasteleminen tuntuu siltä, kuin olisi vähän ollut itsekin paikalla. Nuo vegeruoat, nam!
  Kaunista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Kiitos paljon❤️Blogit siitä kivoja kun voi "nähdä" muita paikkoja. Itse tykkäsin joskus siitä kun ulkosuomalaiset postasivat kuvia asuinmaittensa ruokamarketeista. Tuolla oli kylöä tosi hyvä tarjonta vegeruokia. Kaunista viikonloppua sinullekin Outi❤️

   Poista
 6. Niin paljon ihmeellistä nähtävää ja kansainvälisiä tuulahduksia. Väriä ja aurinkoa. Juuri nyt kaipaisin vähän lämpöä lisää. Aurinkokaan ei olisi pahitteeksi :)
  Puhuttelevat kuvat näyttelyssä.
  Lisää mukavia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Tuo näyttely olikin mielenkiintoinen koska oli sekä täkäläistä että kansainvälistä tuolla. Voin kuvitella että vuoden pimeimpänä aikana sitä kaipaa valoa ja aurinkoa, hyvin muistan sen itsekin. Näyttelyssä oli todella monta puhuttelevaa kuvasarjaa, mutta blogiin mahtuu vain pieni osa. Kiitos Sartsa, ja oijein hyvää viikonloppua ja toista Adventtia sinulle❤️

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Todellakin riitti Tänään lauantaina viimeistä päivää auki tuo näyttely, mutta hyvin olisin voinut käydä vielä kolmannen kerran, sillä ihan kaikkea a en ehtinyt kunnolla katsella

   Poista
 8. Hatun nosto tuon mainion näyttelyn järjestäjille. Upea katsaus eri maiden nykyvalokuvaukseen. Tuo sinun nukkuva koditon -kuva kyllä kuuluisi sinne näyttelyyn myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis:Todellakin hatunnoston arvoinen näyttely. Ja kiitos, nyt uhan punastuin...

   Poista
 9. Kiitos näistä viimeaikaisista postauksistasi. <3 Tulin käymään blogissasi pitkästä aikaa, kun ei bloggerissa tule enää oltua paljon. Omat postaukseni ovat tyrehtyneet, kun jotenkin innostus on laskenut kuvaamiseen ja tekstin kirjoittamiseen.
  Oli kuitenkin taas niinpaljon mielenkiintoista katsottavaa ja luettavaa näissä Sinun sivuissasi, joten ihan virkistyin. Kiitos siis vielä kerran ja onnellista joulun odotusta!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...