perjantai 5. toukokuuta 2023

Eksotiikkaa bussiasemalla

Toukokuu alkoi täällä lämpimänä,ja tuntuu hieman haikealta että seuraava sade on todennäköisesti vasta  loppusyksyllä. Olen varmaan monta kertaa valittanut täällä siitä miten inhoan kuumaa säätä ,ja tänään täällä oli lähes 40 astetta, kiitos kuumien aavikkotuulien,mutta kun kuumuus on kuivaa eikä kosteaa, kestän sen suhteellisen hyvin. Ihaninta tässä ajassa on erilaisten puiden kukinta,esim. nyt kukkivat jakarandat,joista yksi näkyy tässä  kuvassa. 💜
Kävelykadulla torin vieressä, missä edellisen kuvan jakaranda, on nykyään kävelykatu vain tiettyinä aikoina vuorokaudessa ,ja se taitaa olla siksi että kadun varrella on kunnostettu/suurennettu monta vanhaa taloa, joiden uudet asukkaat varmaan vaatineet että voivat ajaa  autotalleistaan läheiselle kadulle. Mutta tiistaisin ja perjantaisin se on enimmäkseen kävelykatu, artesaanimarkkinoiden aikana.

En ollut käynyt tuolla pitkään aikaan,ja huomasin uuden kojun, jossa kojun pitäjä  oli keskittynyt taiteen tekoon. Amerikkalainen Raquy valmistaa miniatyyrimaalauksilla ja ornamenteilla koristeltuja käsikirjoituksia/tauluja,  Työ on pikkutarkkaa,ja valmiin käsikirjoituksen tekoon kuluu monen monta tuntia 

Raquy , muusikko, kertoi asuneensa useita vuosia Istanbulissa jossa hänestä tuli darbuka-soittimen mestari,joka on esiintynyt eri puolella maailmaa..

Raquy kertoi että kun esiintymiset loppuivat koronan vuoksi, hän opetteli kirjamaalausta, ja myy nyt töitään  artesaanimarkkinoilla.
Raquyn työt ovat tosi kauniita 
Tänään piipahdin aamulla Tel Avivin pääbussiasemalla(jonka ei pitänyt enää olla pääbussiasema,mutta josta edelleenkin lähtee osa busseista),  jossa viikonloppuisin filippiiniläisiä ruokakojuja, ja jonka filippiiniläisestä ruokamarketista tykkään paljon .
Filippiiniläisiä  leivonnaisia.
Täällä aina tuntuu kuin olisi jossain muussa maassa...
 
Etiopilaisten (tai eritrealaisten) vaatekauppa lähellä ruokakojuja.

15 kommenttia:

 1. Tykkään ruokakojuista, niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Erityisesti nuo filippiiniläiset ruokakojut kuulostavat kiinnostavilta. Filippiiniläinen ruoka ei nauti maailmalla vastaavaa arvostusta kuin joidenkin sen naapurimaiden ruoka. Kuitenkin itse pidin siellä paikallisesta ruoasta, joskin perinteinen paikallinen aamiainen, silog-variaatiot, alkoi vähän kyllästyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko;Ruokakojut,ja etenkin eri maissa ihania.Olen blogissa julkaissut pari filipiiniläistä ohjetta,ihan noista ruokakojuista inspiroituneena,ja onhan se keittiö siellä aikamoinen sekoitus,erilainen kuin muissa Aasian maissa.

   Poista
 2. Taitava Raquy, toivottavasti työt käyvät kaupaksi. Korona pisti monen suunnitelmat uusiksi, yritteliäisyys oli valttia. Oi jakarandan värejä 💜 Terveiset hyytävän ilman Suomesta, tänään alkaa pikkuhiljaa lämmetä. Mukavaa viikonloppua sinulle Jael.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita;Raquy tosiaankin taitava ja niin monipuolinen taiteilija/muusikko.Todellakin korona muutti monen suunnitelmia mutta avasi myös uusia ovia.Jakarandat huikean upeita kukkiessaan💜Toivottavasti teillä pian lämpenee kunnolla.Kaunista keskiviikkoa Rita

   Poista
 3. Ihania nuo ruokakojut. Pää sekoaisia tuolla, kun haluaisi ostaa kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Nuo eksoottiset ruokakojut ovat kyllä kiehtovia.Filippiiniläisten makeat herkut liian makeita minulle,mutta aina tuolla oppii jotain uutta

   Poista
 4. Täällä ollaan valiteltu viileyttä ja hidasta kesän odotusta, mutta tuo 40 astetta ei myöskään vaikuta kovin houkuttelevalta! Sateen puuttumisen lisäksi.
  Siellä on niin paljon kaikenlaista toimintaa ja tapahtumia. Yhdestä paikkaa kun katsot, niin moni muu jää katsomatta :) Sinikukkainen puu on upea! Hätkähdyttävän näköinen tästä näkökulmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:onneksi se kesti vain 1.5 päivää,ja kun kosteus minimissä,niin ei liian paha.Tuollaiset asteet tulevat aavikkotuulien mukana,jotka täällä kuuluvat kevään sääilmiöihin.Tel Avivissa on tosiaankin aina jotain,ei koskaan tylsää hetkeä😁Ja jakarandat niin kauniita kukkiessaan 💜💜

   Poista
 5. Ajattelin, että 40 astetta olisi minulle vähän liikaa, mutta ehkä juuri tuo kosteus/kuivuus on se oleellinen juttu. No, täällä Suomessa ei noista lämpötiloista toistaiseksi tarvitse olla huolissaan. Onko teillä yöt kuitenkin viileitä? Se varmaan helpottaisi myös, jos edes silloin ilma jäähtyisi.
  Jakarandat ovat minunkin suosikkejani! Niitä olen ihastellut kuitenkin vain Australiassa ja sinun valokuvissasi.
  Myös ruokakoju- ja markkinavalokuvasi ilahduttavat aina. Kiitos Jael<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Nimenomaan se kosteus joka tekee kuumuudesta pahan.Eli kuiva noin 40 astetta versus 30 kostea on parempi..Mutta se kesti vain hetken,kun kuumat aavikkotuulet kävivät taas,mutta yöt toistaiseksi ok,siinä 20 asteen paikkeilla tähän aikaan vuodesta.Jakarandat tosiaankin niin kauniita kukkiessaan💜Minulla yksi sellainen ikkunan edessä,joten saan ihailla sitä kaunista kukintaa joka päivä kun se kukkii.Kiitos Leena,kiva että pidit kuvista🤩

   Poista
 6. Ulrika50v.blogspot.com9. toukokuuta 2023 klo 14.17

  Ihanan näköisiä herkkuja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika;Tuossa enimmäkseen makeita juttuja,vähän liian makeita mulle,mutta tosi mielenkiintoisia herkkuja

   Poista
 7. Ihailen suuresti taiteilijoita, joilla on kärsivällisyyttä ja käden taitoja tehdä tuollaisia taideteoksia kuin kuvan Raqui ja muut kirjamaalauksien taiteilijat. Serkullani on kärsivällisyyttä ja taitoa maalata ikoneja. Itse ole pikemminkin kärsimätön akvarellien maalaaja eikä lahjat riittäneet muuhun kuin satunnaisesti harrastukseen ja koululaisten opettamiseen.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...