perjantai 26. toukokuuta 2023

Muumeja ja muutakin


Tel Avivin keskustan alueella on yli 30 vuoden ajan  ollut aivan ihana lelukauppa, jonka aina välillä vaihtuvan , upeasti koristellun näyteikkunan ohi olen usein kulkenut,  ja aina pysähtynyt ihailemaan. Joten kun luin että näyteikkunan teemana oli nyt Muumit💙,  niin sitä oli pakko mennä katsomaan.
Aivan ihana Muumi-näyteikkuna,etenkin tällaiselle ulkosuomalaiselle.
Ikkunassa oli yksi suurempi muumitalo💙, ja kaupan Fb-sivuilla kysyttiin oliko se myytävänä, mutta se ei ollut vaan kuulemma siitä oli pieni koottava versio saatavana .
Kaupan sisäpuolella oli lisää muumi-tavaraa, ja myös kaikki hepreaksi käännetyt muumi-kirjat .Kaupan perusti yli 30 vuotta sitten nainen, joka halusi perustaa lelukaupan josta iloa lapsille kuin myös aikuisille, ja joka on erilainen  kuin muut lelukaupat. Naisen kuoltua kauppaa johtaa nyt hänen  poikansa. Ne näyteikkunat ovat ihan parhaita tässä kaupassa: viimeksi aiheena oli Pikku Prinssi.
Kävin lelukaupassa viime tiistaina, jolloin oli vapaapäivä, ja ennen toria poikkesin vaate/krääsätorille, joka on lelukaupan ja torin puolivälissä. Kävelin tosi paljon tuona päivänä, ja askeleita tuli yli 13 000 👟askelta. Vaatetorilla voi tehdä tosi hyviä löytöjä. Viimeksi löysin  vajaa 3 eurolla miesten valkoiset farkut, jotka lyhensin sopiviksi ja värjäsin liilan väriseksi 👖💜
Vaatetori kutistuu kun viereen  rakennetaan uutta,mutta toivottavasti suurin osa säilyy vielä pitkään..
Olisin halunnut löytää vielä toiset miesten valkoiset farkut duunattavaksi,  mutta niitä ei enää löytynyt.
Vaatetorilta kävelin läheiselle artesaanitorille, joka auki tiistaisin ja perjantaisin.
Jakarandat kukkivat vielä  .Olen yli 2 viikkoa kärsinyt tosi ärtyneistä silmistä  jotka välillä kuivat ja välillä vuotavat Ostin tekokyyneltippoja, mitkä eivät auttaneet, ja kun olo kävi jo sietämättömäksi, sain onneksi pika-ajan lähellä olevalle silmälääkärille, joka ottaa vastaan myös oman sairaskassani potilaita. Selvisi että silmäni ovat allergiset, ehkä koska niin monet puut nyt kukkivat. Sain reseptit tippoihin, jotka nyt selvästi auttaneet,vaikka vielä välillä vähän niitä oireita 
Taiteilija työssään. Tämä artesaani valmistaa keramiikkaa. Takana tuohon kulmaan äskettäin avattu amerikkalainen  7-Eleven-ketjun kioski, joita on viimeaikoina avattu montakin Tel Avivin alueella.
Sara olisi halunnut myydä minulle yhden tauluistaan. Tuolla on vaikeampaa saada tuotteitaan  myydyksi,  aikaisempaan verrattuna.
Etiopilaisen naisen savityöt.
Hän tekee kaula-ja hiuskoruja .
Artesaanitorilta jatkoin vielä torille.
Mehukioski.
Huomasin uuden voileipäkojun.
Kirsikat ovat kypsyneet, mutta hinta vielä liian korkea .
Ennenkuin poistun torilta käyn vielä ostamassa muutamia yrttejä tästä.
Torin sivukadulla ostan vielä kengännauhat vanhalta  suutarilta.

Kaunista viikonloppua .Täällä on pitkä viikonloppu, 2.5 päivää , sillä shavuot-juhla on juuri ennen sapattia.  Shavuot on yksi 3 pyhiinvaellusjuhlasta, samoin kuin sadonkorjuujuhla ja kesän alkamisen juhla. Kristillinen helluntai osuu aina samoihin aikoihin shavuotin kanssa,ja helluntain alkuperä shavuotissa,mutta merkitys muuttunut myöhemmin.

13 kommenttia:

 1. Niin värikästä ja iloista 💜❤️💚 Oletpa taitava kun osaat tuunata itselle sopivat farkut. Minä löysin tänään silkkipaidan Punaisesta rististä, 6,50€. Mukava nähdä noita käsityöläisiä ja taiteilijoita ja kun ilmat suosivat varmaan moni ostaja ja myyjä kohtaavat.

  Hyvä että silmätipat auttoivat!

  Näyteikkunoita tykkään katsoa, Muumit tekee erityisen säväyksen siellä kaukana. Kai tiedät että hihii suomenruotsalaiset nimittävät mozzarellaa "muuminlihaksi"? 😀

  Viikonloppua! 🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita;Tel Aviv on niin ihanan värikäs,ja aina löytyy jotain uutta💜💙💚🩷❤️Kiitos,mutta tuunaustaitoni tosi vaatimattomat,mutta niihin farkkuihin se riitti.Tuo artesaanitapahtuma 2 kertaa viikossa tosi ihana, ja toivottavasti saavat tuotteidaan myydyksikin.
   Onneksi tosiaankin nämä tipat näkyvät auttavan,olin jo seota ärtyneitten silmien vuoksi.
   Tuo Muumi-näyteikkuna kyllä niin säväytti varmaankin enemmän kuin täkäläisille.Hih,opin jotain uutta🤣Hyvää viikonloppua Rita

   Poista
 2. Muumit ovat kuin kotimaa kaukana kotoa!

  Hyvä, että sait kunnon silmätippoja. Minullakin on ärtyneet silmät tällä hetkellä, kohta helpottaa.

  Käsityöläisiä riittää ja mielenkiintoisia tavaroita. Toivottavasti kauppa käy. Itse en nykyään osta enää mitään muuta kuin ruokaa ja joskus vaatetta. Tavaroita on vaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal;Niin totta,tuli niin kotoisa olo tuon näyteikkunan edessä💙
   Onneksi sain sellaiset tipat jotka auttavat ärtyneisiin silmiin, ja toivottavasti sinun silmäsi pian voivat paremmin🙏
   Tuo käsityöläistori on kyllä ihana,ja toivon artesaanien puolesta että kauppa käy.Minäkin yritän ostaa vain sellaista jota todella tarvitsen ,enkä sortua turhiin ostoksiin.
   Hyvää viikonloppua SusuPetal

   Poista
 3. Voin kuvitella, että Muumit saivat huomiosi :) Täällä niitä on niin yleisesti, että niitä ei edes aina huomaa, saati sitten reagoi niihin. Ovat ne kyllä visuaalisia hahmoja, kun tuota ikkunaakin katselee.
  Pienistä pömpeleistä on varmaan kiva bongailla juttuja. Tuunailukin on mukavaa, kun löytää sopivaa tuunattavaa.
  Rauhallista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Tuollaiset tutut jutut kuten Muumit on kyllä ihan huippujuttu kun niihin törmää ulkomailla..Ja tuo näyteikkina oli somistettu niin kivasti. Tosiaankin noista pömpelöistä voi löytyä hyviä juttuja,syksyllä löysin nätin laukun tosi halvalla,ja kivaa myös kun löytyy duunattavaa.Kiitos,hyvää viikonloppua ja Helluntaita

   Poista
 4. Heh, hauska nähdä, että muumit ovat olleet sielläkin teemana. Japanissa muutamakin henkolö näytti innoissaan minulle muumiavaimenperäänsä, kun kerroin olevani Suomesta. Onkohan siellä näytetty kyseistä ohjelmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko;Täällå tosiaankin Muumit näkyneet telkkarissa joten monet tubtevat,ja muumikirjoja käännetty hepreaksi.Oli kyllä ihan pakko mennä katsomaan tuota muumi-näyteikkunaa.

   Poista
 5. Jotenkin näin itseni sieluni silmin sekoilemassa tuolla Muumi kaupassa. Olisi pakko saada melkein kaikki :D
  Ihana torialue <3
  Kaunista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 6. Olipa mielenkiintoinen kierros taas! <3 Israeliin olisi kyllä ihana tulla ruokamatkalle. Tuntuu, että siellä on niin paljon kaikkea herkullista!

  VastaaPoista
 7. Suorastaan AHMITTAVA postaus... söin silmilläni artesaanitorin kuvia - saati hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä. Loputtomiin ihailen niiden asettelua ja sitä työtä, jota myyjät tekevät. Seikkailuillamme torit kiehtovat aina. Aivan ihana idea myös lelukaupan muuntuva näyteikkuna, minä jo ensimmäisen kuvan avauduttua luulin, että olet Naantalissa. Vaatetori - oih... harmittaa etten ole ennättänyt aikoihin kirppareille, rakastan niitä. Äitini uuden kodin lähellä (300m) on yksi ja hän harvasa päivä tekee sieltä mieleisiä vaatelöytöjä. Farkkuvärjäyksestäsi muistui mieleen omat lukioajat... minä olin silloin ihan vaaleanpunainen, rakastin sitä väriä, joten värjäsin kaikki vaatteeni Dylonilla, hih...
  Ihanaa kuun vaihdetta sinulle sinne ihanien kuvien keskelle...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...