maanantai 5. kesäkuuta 2023

Japanilainen puutarha

Tässä asuinkaupungissani on pieni japanilainen puisto, jonka olemassaolon olin melkein unohtanut,kunnes Kanavalla lammikon reunalla-blogin Leena mainitsi japanilaisen puutarhan. Itse asiassa tämä vuodenaika ei edes ole paras aika vierailla puistossa, sillä tähän aikaan vuodesta siellä ei löydy kukkivia puita  Opiskelen 6 viikon ajan joka maanantain iltapäivänä ei niin kaukana japanilaisesta puistosta, ja päätin kävellä kotiin bussin sijaan,  ja matkan varrella poiketa puistossa .
Puisto on myöhään iltapäivisin (kello oli 18.30) täynnä ihmisiä, eikä ihme ,sillä tuo on kuin pieni keidas, vilkkaan kadun varrella. Otin nopeasti muutaman kuvan,ja koska tuolla oli aika täyttä,  en viipynyt pitkään.Kuvassa takana olevan ihmisjoukon lähellä on vesiputous, josta virtaa vettä puiston kauniiseen vesilammikkoon.
Siellä täällä on pieniä puisia siltoja, ja puiston reunilla olevat penkit ovat katosten alla,joten tuolla voisi olla sateellakin.
Puiston suosituin kohta on osittain veden päälle rakennettu puinen pagoda.
Pikkuinen japanilainen puistikko on kaupungin suosituin hääkuvauspaikka,ja tuossa takana oltiin juuri laittamassa yhtä morsianta kuvauskuntoon.
Kaunis pikku puisto,ja ehdottomasti kaunein silloin kun puut kukkivat.
Pagoda hieman kauempaa kuvattuna.
Juuri ennen poislähtöä  näin morsiusparin,ja kuvaan tuli myös heidän valokuvaajansa  
Puistossa pitäisi  olla kirsikkapuu/puita, mutta en tällä kertaa etsinyt niitä .En edes tiedä miten tässä subtrooppisessa ilmastossa  voisi kasvaa kirsikkapuita, ja kirsikat täällä kasvavatkin viileämmässä ilmastossa, pohjoisessa Israelissa. Täällä on parhaillaan  kirsikkasesonki🍒, mutta hinta vielä sellainen että en ole vielä ostanut  .Tämä puu sen sijaan on Pyrus calleryana, eli päärynöiden sukuun kuuluva , Kiinasta ja Vietnamista kotoisin oleva puu,jonka hedelmät eivät syötäviä,paitsi linnuille, mutta joilla on kaunis kukinta.

Kaunista uutta viikkoa🌸🌸🌸
 

19 kommenttia:

 1. Eksoottista ja erilaista maisemaa. Tuolla rakennusksella, pagodalla, on kaunis muotokieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku;Kiitos💚Tuo pagoda-rakennus onnin hieno,se korjattiin muutama vuosi sitten kun oli päässyt vähän huonoon kuntoon.

   Poista
 2. Onpa kaunis puisto, voin vain kuvitella miten upealta se näyttää kun puissa on kukat.
  Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi;Tosi kaunis onkin,pitäisi vierailla tuolla useammin ,ja joo etenkin kun puut siellä kukkivat
   Kaunista viikkoa sinullekin Outi❤️

   Poista
 3. Ihana puisto. Nauti minunkin puolesta puistossa kävelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna Roomassa:Kiitos,tuolla onkin nautinnollista kuljeskella

   Poista
 4. Japanilaiset puutarhat ovat omia suosikkejani, niissä on jotenkin aina niin miellyttävä tunnelma. Tulee aina käytyä, kun sellaisia jossain on. Ja en yhtään ihmettele, että ovat muuallakin suosittuja hääkuvauspaikkoja, usein niissä tosiaan näkee morsiuspareja. Harmi, että Suomessa ei vastaavia taida olla.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko:Ei ihne sillä japanilaiset puistot ovat niin viehättäviä💚Mieleeni muistuu etenkin San Diegon Balboa Parkin ihana japanilainen puutarha.Ja tuollaiset paikat todellakin täydellisiä hääkuvauksia varten.Mukavaa viikon jatkoa Mikko

   Poista
  2. Mikko:Ei ihne sillä japanilaiset puistot ovat niin viehättäviä💚Mieleeni muistuu etenkin San Diegon Balboa Parkin ihana japanilainen puutarha.Ja tuollaiset paikat todellakin täydellisiä hääkuvauksia varten.Mukavaa viikon jatkoa Mikko

   Poista
 5. Voi, olipa mahtavaa, että laitoit kuvia tuolta!!
  Ihan ensin huomasin siellä olevat monet pienet suojaisat ja vähän erillään olevat tilat, joihin voisi vetäytyä nauttimaan varjosta ja omasta rauhasta. Ympäristön äänetkin parhaimmillaan vähän vaimenisivat. Sitten katse kiinnittyi isoon pagodaan, kivilyhtyihin ja askelkivistä tehtyihin polkuihin, kauniiseen lammikkoon... Vaikka mitä! Silloin kun ihmisiä on tungokseksi asti, tunnelma varmasti vähän laimenee, mutta toisaalta silti ihanaa, että niin monille tarjoutuu tilaisuus pieneen hengähdyshetkeen.
  Kiitos Jael tästä <3 ja iloa ja tsemppiä maanantaisiin opiskeluhetkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Kiitos inspiraatiosta💚Tuon onkin suunniteltu niin että siellä viihtyy ja rauhoittuu .Pagodakin niin mukava Tuonne pitäisikin mennä useammin,on kuitenkin aika lähellä kotia.Kiitos Leena,työhön kuuluva kurssi, ja paljon mielenkiintoisempi kuin olin kuvitellut.Oikein hyvää viikonloppua sinulle

   Poista
 6. Kaunista, miellyttää silmääni. Aina toisinaan tulee käytyä Roihuvuoren japanilaisessa puutarhassa, samoja elementtejä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal;Tuollaiset japanilaistyyliset puutarhat/puistikot ovatkin tosi miellyttäviä ja kauniita paikkoja..Kaunista viikonloppua SusuPetal

   Poista
 7. Kertakaikkisen ihania siltoja ja katoksia, kuin sadusta.
  Ihanaa että teit meille kuvareportaasin 🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita;Tuo pieni japanilaistyulinen puistikko onkon aivan ihana💚Kiitos Rita, kiva kuulla että tykkäsit❤️

   Poista
 8. Viehättävä puisto kerta kaikkiaan! Kiitos, että kävit siellä. 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:On tosiaankin viehättävä,ja mahtavaa että ihan käveyetäisyydellå..Kiitos Satu ❤️

   Poista
 9. Voih - Repolaisen kommentti taitaa olla roskapostissa - vaiko tuulien teillä....
  Kesätuulia lempeitä viikonloppuusi kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen;Boi juku,minneköhän se jävisi Ei ollut missään roskapostissa,tarkistin.Kiitos samoin sinulle kauniin kesäistä viikonloppua💐🌸☘️🌻

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...