lauantai 13. toukokuuta 2023

Hermot hieman kireällä

Otsikko viittaa siihen että täällä on menossa 5.päivä sotainen operaatio Gazan islamilaisen Jihad-järjestön kanssa, josta ei vielä näy loppua, vaikka aseleponeuvotteluja  käydään koko ajan taustalla Operaatio alkoi koska Israelin eteläiseen osaan sataa niin usein raketteja ja ohjuksia, jolloin ihmiset viettävät aikaa pommisuojissa, ja eihän sellaista voi loputtomiin kestää ilman vastaiskua. En nyt muista kuinka usein näitä operaatioita ollut viimeisen 10 vuoden aikana,mutta se on yleensä niin että on jonkun aikaa (2 vuotta viimeksi) hiljaista,kunnes raketti&ohjussateet taas yltyvät,kuten nyt  

Täällä keskisessä Israelissa ei tarvitse pelätä kuten eteläisessä osassa, mutta meidän alueella oli 3 ilmahälytystä, ja kaikki onneksi päivällä, mutta kun ei ole varmaa tuleeko ilmahälytys yöllä, niin hermot ovat luonnollisesti hieman kireällä. Iron Dome-ohjustentorjunta onneksi tuhoaa  ohjukset, mutta sekään ei ole täysin varma, ja niinpä toissapäivänä ohjus osui kerrostaloon Rehovotin kaupungissa, surmaten yhden ja haavoittaen monta,ja talo sellaisessa kunnossa ettei siinä nyt voi asua .Anneli,joka asuu siellä lähellä, kertoi että pamaus oli hurjan kova .Ohjus oli Iranista peräisin....Saisi loppua jo tämä,niin että voisi palata normaaliin arkeen.

Mutta onneksi on asioita, joiden ansiosta ikävempiä  asioita ei tarvitse koko ajan miettiä, ja yksi sellainen oli kuluneella viikolla, kun täällä vihdoinkin avattiin virallisesti Carrefourin kaupat . Hinnat ovat täällä nousseet järkyttävän paljon, enemmän kuin Suomessa, ja toukokuun alussa maitotuotteiden piti nousta 16%!, mutta lopulta ne nousivat vajaa 11 %, ja erotus siirtyi myöhemmäksi. Maitotuotteet nousivat  jo syksyllä vajaa 6% , joten hurja hinnannousu.
Carrefourilla on ollut viime elokuusta lähtien joitakin tuotteita niissä kaupoissa, joiden nimi nyt muuttui Carrefouriksi, ja olen ostanut etenkin mintulla maustettua vihreää teetä, joka on niin paljon edullisempaa kuin ylihinnoitetun täkäläisen teeyrityksen tuotteet. Olen myös koukussa heidän suklaalla maustettuun granolaan. Carrefourin kaupoissa täällä on heidän oman tuotesarjansa tuotteita, kuten  esim. Keskolla Suomessa Pirkka-tuotteet,ja tuotteita vielä rajallisesti, mutta valikoima lisääntyy koko ajan.Tästä tuli mieleen se aika kun Suomessa avattiin ensimmäiset Lidl-kaupat,ja miten  se vaikutti kilpailevien ruokamarkettiketjujen hintoihin..Olin tuolla  avajaisten jälkeisenä päivänä,ja ihmisiä oli tosi paljon ostoksilla.

Nyt kun Carrefourin kaupat avattiin virallisesti, tuotteita oli paljon enemmän, ja tuo puhtaalta pyykiltä tuoksuva keittiön puhdistusaine maksoi reilusti alle 2 euroa,ja myös mustikkahillo oli alle 2 euroa,mahtavaa😁
Viime viikolla hoitokoirani Shadowin omistajat kysyivät voisinko viettää muutaman tunnin heidän tyttärensä kanssa, koska päiväkodit olivat lakossa. Pariskunnan toinen osapuoli on vanheimpanlomalla 2.5 kk vauvan kanssa, mutta kun ylivilkas 3-vuotias oli kotona lakon vuoksi, tulin apuun. Torstaina toinen työni peruuntui, joten vietin aamupäivän ja osan iltapäivää pikku Annin kanssa.
Perjantaina lakko loppui,mutta vasta myöhemmin  aamulla, joten tulin viikonlopun  ensimmäisenä päivänä vielä Annin seuraksi Tässä hän jaksoi hetken maalailla ,ja sen jälkeen vedet kaatuivat pöydälle,mutta oli kyllå mukavaa viettää aikaa pikku neidin kanssa.
Suloinen Shadow-vanhus, nyt lähes kuuro, tulee taas luokseni hoitoon kuun lopussa,mutta vain 5 päivää  tällä kertaa .
Totstai-iltana näin Euroviisujen toisen esikarsinnan Annin ja Shadowin kotona.
Eilen aikaisin aamulla kävelin lähiseudulla,ja ohitin kaupungin maatilan, jossa vielä näkyi.paljon vihreää ja villikukkia , ehkä kastelun vuoksi,sillä ihan lähellä kaikki luonto  kuivunutta.
Vihreän joukossa kauniin punaisia unikoita❤️

Kaunista viikonloppua ja hyvää äitienpäivää.Täällähän ei enää äitien/isienpäivää ,vaan huomaamaton perhepäivä keväällä.

16 kommenttia:

  1. Ihan säikähdin, että missä tuo tyttö uskaltaa seisoa, kunnes näin nuo lasit.... Laseihin ei heti kiinnittänyt huomiota kuvaa katsoessa :) Sinulla on ollut vaihtelevia päiviä.
    Sotiminen on kaikkialla niin järkyttävää ja turhaa. Viattomat kärsivät eniten.
    Rauhallisempia aikoja toivotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Nyt kun katsoin tarkemmin,niin se lasi tuossa niin kirkaskin että tuskin huomaa että siinä lasia Heillå on 40m2 parveke,ja siellä vietimne suurimman osan ajasta Annin kanssa.
      Totta,olispa niin ettei tarvitsisi sotia,sillä tosiaamkin viattomat siviilit aina kärsivät eniten.Kiitos🙏

      Poista
  2. Huh, hurjalta kuulostaa nuo konfliktit. Ja totta, hurjalta kuulostaa myös noiden hintojen nousut. Onhan hinnat Suomessakin noussut, mutta ei tietenkään aivan noin paljoa. Kaikkea hyvää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MIKKO:Hurjia tosiaankin tällaiset konfliktit,eiken illalla tuli aselepo,joka toivottavasti ei heti hajoa,ja kuten aina,Gazasta tuli ihan viime minuuteilla ohjus tänne omalle alueelleni,eli ilmahälytys vielä kerran illalla.Nämä maitotuotteiden hinnat tosiaankin hurjat täällä,todella turhauttavaa.Kiitos Mikko😁

      Poista
  3. Kauniita kuvia ja kauniita hetkiäkin kaikien kauheuksienkin keskellä. Ihania nuo villikukat.
    Mukavaa äitienpäivää sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;Kiitos ja onneksi hyviäkin hetkiä välillä,mutta nyt näyttää siltä että konflijti tältä erää ohi Villikukat ihania,ja nuo ihan vihoviimeisiä,sillä sateita ei enää ole Oikein kaunista äitienpäivää sinullekin🩷

      Poista
  4. Kurjaa nuo levottomuudet, onneksi me selvittiin ilman. Nuo unikot on kauniita, meillä kukkii punainen salvia, joka selvisi hengissä talven yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu;Tosi kurjia ovatkin,mutta te ette silloin olleet selllsisella alueella minne tuleenkoko ajan raketteja ja ohjuksia Unikot ovat kyllä upeita kukkiessan❤️Punainen salvia,kuulostaa jännältä

      Poista
  5. Toivon todella, että teillä siellä tilanne rauhoittuisi.
    Carrefour on meillekin tuttu reissuilta. Hyvin varusteltuja on olleet ainakin ne kaupat, joissa me olemme käyneet. Ja alemmat hinnat ovat tietysti jees.
    Veitikan näköinen tuo pikkuinen Anni. Eikös vain olekin ihan täyttä työtä pysyä kolmevuotiaan perässä? Mutta samalla ainakin minusta se on myös hauskaa, kunhan aika on kohtuullinen.
    Hyvää äitienpäivää sinullekin Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena;Eilen iltamyöhään onneksi sovittiin lopettamisesta,joka nyt toivottavasti kestää,koska voivat olla hauraita tuollaiset tulitauot .Carrefour täällänon kyllä mahtava juttu,sillä täällä ei koskaan ole ollut ulkomaista supermarkettitoimijaa aikaisemmin,ja täällä nämä toimivat vähän kuin franchise-petiaatteella,täkäläisen konsernin. kautta Toistaiseksi enemmän paikallisia tuotteita,mutta on luvattu että valikoima lisääntyy ajan myötä.Tänään muuten kävin toisessa Carrefour-kaipassa,ja kaikki tuotteet oli ostettu avajaispäivänä ja sitä seuraavana päivänä.Jäljellä oli cain heidän nenäliinojaan,deodoranttia ja pari muuta tuotetta.
      3 vuotiaalla oli kyllä sellainen energia etyä hyvä kun pysyi perässä mutta oli tosi mukavaa viettää aikaa pikkuneidin kanssa,joka halusi vaihtaa adua parin tunnin välein🤣
      Oikein hyvää äitienpäivää sinullekin Leena💐

      Poista
    2. Joo, minäkin olen huvittuneena seurannut 3-vuotiaan neidin asunvaihto-rumbaa. Mutta ymmärrän toki, että tyylikäs pitää olla tilanteessa kuin tilanteessa :DD

      Poista
  6. Toivottavasti tilanne rauhoittuu siellä. Kamalaa tämä sotiminen.
    Me tilataan Dagens Nyheteriä, ja olen siitä saanut lukea Israelista melkein joka päivä. DN:n pääjohtaja Wolodarski ja usempi lehden toimittaja ovat juutalaista alkuperää.
    Carrefourissa olen käynyt Roomassa ja Pariisissa kauan sitten. Rooman Carrefourissa oli ruoka kaliimpaa kuin italialaisissa ruokatavaraketjuissa. Pariisin viikon matkasta on niin pitkä aika etten muista hintoja.
    Täällä Ruotsissa on ruuan hinnat nousseet helmikuusta tähän päivään keskimäärin 20 %. Rasvat, meijerituotteet ja kanamunat nousseet 30%. Kukkakaali 48%, valkokaali 47%, mitä me syödään joka päivä, tommatit 38%, Paprikoiden hinnat on jopa 50 % nousseet. Me syödään keltaista parikaa melkein joka päivä. Siinä on nimitäin erittäin paljon c-vitamiina.

    VastaaPoista
  7. Sotia ei tarvita mutta minkäs asioille tavalliset mahtaa . Hinnat on nousseet täälläkin reilusti ja tällekkään asille tavalliset ihmiset eivät voi mitään?
    Kyllä lapset ottaa kaiken irti kun yökylässä lapsen lapset ovat ja kyllä se väsyttää mutta antaa myös paljon .
    Minäkin katsoin että herttilei missä se tyttö oikein seisoo? Huh minua huimasi 🙃 .Ihania kukkia olet kuvannut .

    VastaaPoista
  8. En tiedä paljon kivempaa kuin olla hoitolapsen kanssa 💚 (ja sitten palauttaa omille vanhemmilleen).

    Hieno juttu että pääsit nauttimaan Carrefourin mainioista tarjouksista. Siinä säästää selvää rahaa.

    Voi voi noita iänikuisiä kärhämiä ja sotimisia. Tavallinen arki on arvokasta, sitä kun olisi kaikiile 🍀

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...