perjantai 19. huhtikuuta 2024

Alkaa olla jo kuuma

Nisperopuu 
erään talon pihalla 
Täällä alkaa jo olla aika lämmintä,ja yönkin lämpötilat ovat muutamana yönä olleet jo yli 20 asteen. Olen kai maininnut täällä aiemmin että yli 18 C lämpö on minulle liian lämmintä.
Mutta viime viikon alussa saimme "takatalven".  Tosi lämpimien aavikkotuulipäivien jälkeen viime viikon maanantai-iltana alkoi kunnolla ukkostaa, salamoida ja sataa. Muutama päivä senkin jälkeen tuli taivaalta tippoja, ja se oli nyt takuulla siinä, eli ei enää sateita ennen seuraavaa talvea. En muista tuollaista säätä huhtikuussa, mutta se yllätti mukavalla tavalla.
2 viikkoa sitten kävin matkamessuilla. Täällähän ei nyt ole kuin minimaalisen vähän turismia, mikä on kauhea isku tärkeälle elinkeinolle täällä. Yleensä näillä messuilla on ollut osastoja eri maista yli 40, mutta nyt vain 12, mutta järjestäjien mielestä oli kuitenkin tärkeää järjestää messut. Tässä kuvassa kalligrafiamestarit Etelä-Koreasta. Sain oman nimeni koreankielellä kirjoitettuna.
Tässä nimeni koreankielellä, mutta en ole varma onko tämä oikeinpäin.
Korean osasto oli muutenkin mukava, ja pelasin tuota kuvassa näkyvää puista flipper-peliä, ja voitin jonkun paperisen koottavan jutun,jota en osaa koota,kun ohjeet koreaksi. . En tiedä oliko messut lainkaan avoinna tällä kertaa laajalle yleisölle, mutta itse olin saanut kutsun messuille.
Azerbaidzhanin  osastolla. Myös täkäläisen matkailualan osastoja oli vähemmän kuin aikaisemmin.
Tästä olisi saanut donitsin, mutta en ole erityisesti munkkien tai donitsien ystävä.
Tserkessien edustajia on aina esiintymässä matkamessuilla.Tserkesseillä on täällä kaksi kylää,molemmat pohjoisessa Israelissa.
Kuvasin tauolla olleen soittajan,joka huomasi sen ja hymyili.
Viime viikolla vein myös lainakoirani Shadowin takaisin kotiin.
Kävin suuressa valokuvanäyttelyssä, joka on kauppakeskuksen alakerrassa sekä katolla.
Kuvia oli paljon ,mutta viime vuonna  oli paljon enemmän.
Täkäläisten kuvien pääteemoina oli tällä kertaa lokakuun tapahtumat sekä lukuisat täkäläiset avustusjärjestöt, jotka toimivat täällä sekä ulkomailla  .
Aurinko paistoi  todella kirkkaasti, ja otin vain muutaman kuvan. Tässä entisen vapaaehtoispaikkani "Save a Child's Heart" järjestön kuvia.
Ulkomaalaisten kuvaajien kohdalla pysähdyin katsomaan  kuvia Pohjois-Koreasta, sellaisia näkee harvemmin.
Lisää kuvia Pohjois-Korean ihmisistä.
Viime viikonloppuna huolenaiheena oli Iranin hyökkäys tänne; valtava hyökkäys, joka onneksi onnistuttiin torjumaan lähes kokonaan.  Luin nettilehdestä että olisi hyvä varata ruokaa,  juomaa,paristoja ym. 3 päiväksi, mikä taas sai monet ihmiset  hamstraamaan kaupoista tavaraa. Sinä yönä otin melatoniinitabletin, nukuin hyvin enkä kuullut mitään, mutta hälytykset olivatkin Jerusalemissa, pohjoisessa sekä etelässä eikä onneki omalla alueellani. Eniten pelkäsin sitä että joutuisi menemään keskellä  yötä talon pommisuojaan, sillä se on aika epäviihtyisä kuten kuvastakin näkyy.  Talomme on yli 50 vuotta vanha, eikä silloin vielä  rakennettu pakollisia turvahuoneita asuntoihin .
Lasten murkkaus pommisuojassa. Onneksi ei tullut tarvetta viettää tuolla aikaa.

14 kommenttia:

 1. Takatalvi on täälläkin. Täällä se tosin tarkoittaa pakkasta ja ilmeisesti viikonloppuna luntakin... Voi vitsit, en edes edes muista, koska olen viimeksi pelannut flipperiä. Voisi olla pitkästä aikaa todella hauskaa. Täällä oli matkamessut jo talvella, käytiin vain ns. ammattilaispäivänä. Näin siksi, että luultiin, että tänä vuonna järjestetään viime vuoden tapaan kahdet kotimaan matkailuun keskittyneet messut, mutta kumpaakaan ei olekaan tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko:Hyvin muistissa Suomen takatalvet,mutta tämä takatalvi täällä.oli tosi ihana ja puhdisti ilmaa kuumien päivien jälkeen,ja nythän ei viileitä päiviä enää.ole.Puinen flipperi oli aika kiva,tuleekohan peli alunperin Koreasta?Täällä tällä.kertaa matkamessut taisivat olla vain ammattilaisille,ja Helsingin matkamessuille sain myös kutsun,mutta tämä välimatka....Mukavaa viikonloppua sinulle 💐

   Poista
 2. Tiedän, että pidät viileämmästä mutta itse täällä haaveilen lämpimämmästä. :D On ollut aika kolea ja sateinen kevät täällä enkä millään enää malttaisi odottaa edes sitä kahdeksaatoista astetta, joka tuntuisi ihan hyvältä just nyt!

  Kiva, että matkamessut kuitenkin järjestetttiin vaikka olivatkin aika suppeat. Tilanne siellä on todella turhauttava. Miksei ihmiset vaan voisi olla ja antaa toisten olla. Juu, olen idealisti mikä ei sovi nykyaikaan eikä varmaan mihinkään aikaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia:Varmasti kaipaisin lämpimämpää jos olisin nyt vaikka Suomessa,mutta kun täällä enimmäkseen lämmintä niin viileys tervetulluttua.Tilanne täällä tosiaankin turhauttava ja kestänyt liianmä pitkään.Kaikki tiet johtavat Iraniin:sen lonkerot ulottuvat kaikkiin terroristijärjestöihin, ja ainoa tapa varmaan kunnon rauhallisuuteen olisi Iranin fundamentalististisen hallinnon vaihtuminen liberaaliin hallintoon,joja olisi parempi kansalle siellä,ja myös monelle muulle maalle..Kunpa se toteutuisi🙏

   Poista
 3. Meillä on satanut lunta yöllä. Pieni yllätys näin myöhään huhtikuussa.
  Kiinnostavaa asiaa sinulla taas blogissa 🌷
  Tapasin yhden korealaisen naisen kun olin viikko sitten kieltenopettajien koulutuksessa.
  Hän opettaa koreaa Helsingissä ja Hyvinkäällä.
  Eilen ajattelin että minnekähän olet häipynyt... Kiva kun olit postannut ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Teille tuli taas takatalvi joka ei kivaa mutta takatalvi täällä oli tosi ihanaa,ainakin minulle😃Kiitos Rita ❤️ ja kiitos siitä mitä kirjoitit.Korealaiset tuolla messuosastolla olivat tosi mukavia

   Poista
 4. Muistuttaa suomalaista Fortuna-peliä tuo korealainen peli, Fortunaa tuli pelattua lapsena paljon.

  Matkailu todellakin kärsii, sääli yrittäjiä.

  Mielenkiintoista nähdä noita valokuvia Pohjois-Koreasta, kuinkakohan lavastettuja ovatkaan!

  Rauhallisia öitä sinne, terveiset räntäisestä Helsingistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Totta,olin ihan unohtanut Fortuna-pelin.Matkailu tosiaankin täällä pahassa tilassa,todella sääli yrittäjiä ym.Minustakin oli tosi mielenkiintoista nähdä noita Pohjois-Korean kuvia,vaikka olivat kyllä aika selvästi lavastettuja.Kiitos SusuPetal❤️

   Poista
 5. Voisit lähettää vähän plussa-asteita tänne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu:Tätä kirjoittaessa teillä taitaa jo olla tarpeeksi lämmintä...

   Poista
 6. Minäkin jo ehdin miettiä että mitä sinulle kuuluu.
  Kiva, että jaksat postailla matkamessuista ja muista . Kun täältä löytyy uusi postaus, se on merkki siitä että voit olosuhteisiin nähden ainakin kohtalaisen hyvin.
  Allun tapaan minäkin kaipaisin plus-asteita sieltä. Tänään oli jo kolmas aamu peräkkäin kun maa oli valkoinen. Ei voi mitään, että tuntuu vähän ankealta.
  Pidä itsestäsi huolta Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Kiitos ajatuksesta❤️ Elämä kuitenkin jatkuu ,vaikkakin ei täysin normaalia täällä Teille tuli aika hurja takatalvi,ja tänne taas lämpöaaltoja...
   Toivottavasti jo kauniin keväistä teiilä.Kiitos Leena, ja hyvää uutta viikkoa.

   Poista
 7. Matkamessut jäi koto-Suomessa tänä vuonna väliin... liput olisi ollut, mutta niiden anti tuntuu avautuvan yhtälailla netissä ja alet myös... Laiskistunut, vaikka ne ovat olleet kyllä ainakin aiemmin mieluisat messyt - muut maat kiehtoo ja siellä on ollut usein upeita kohtaamisia... hih... kuten sinäkin sait ihanan hymyn soittajalta.
  Minä rakastuin Korealaisiin aakkosiin - ne ovat kuin tikku-ukkoja... mutta nimesi ei kyllä näytä siltä, ehkä kalligrafia on tehdyt muodoista kaarevammat. Minulla on Koreasta ostettu lasten kirjakin...
  Onneksi ette tosiaan joutuneet väistötiloihin - toivotaan, ettei jatkossakaan.
  Kaikkea hyvää ja ymmärsinkö oikein, että olet tulossa pian Suomeen?
  Pitkäksikin aikaa, vaiko vain käväisemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen:Sain kutsun niihin Helsingin messuihin,mutta tämä välimatka.No en sitten menekään nyt Suomeen,vaan toivottavasti syksyllä.Passi pitää uusia täällå sikakalliilla hinnalla ,mikä ärsyttää monia ulkosuomalaisia missä asuvatkin.Matkamessut täällä.olicat vähän tynkämessyr tänä vuonna,mutta silti mukava tapahtuma.Olisikohan korealainen mestari kirjoittanut nimeni kiinaksi? Onneksi tosiaankin emme joutuneet menemään alas väustötilaan,ja toivottavasti ei jatkossakaan 🙏Kaunista uutta viikkoa sinulle Repolainen ❤️

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...