lauantai 11. toukokuuta 2024

Kevään kissapostaus

 

Hei taas❤️Kuten varmaan  tiedätte pidän paljon kissoista (sekä koirista ja muista eläimistä..)  ja tykkään kuvata niitä  Viime aikoina on taas tullut kuvattua kissoja, joten laitetaanpa kissapostaus. Ensimmäisessä kuvassa meikkitaiteilijan kaupan näyteikkunassa  Tel Avivin keskustan alueella näin tämän kissan.
Ai että haukotuttaa
Ikkunan lapussa lukee että kaupalle kuuluva kissa on sekä hyvin hoidettu että hemmoteltu.
Kissa johon törmäsin eilen puistokävelyllä.
Urpo on jo aika iäkäs,ja seuraa usein bussipysäkille  Tämä kissa haluaa enemmän rapsutuksua kuin ruokaa❤️
Nipsu "minun kissani" ,joka odottaa aamiaista  joka aamu. Tilasin juuri uuden kissanruokapussin.18 kilon pussi riittää pitkään, ja tilaamani ruoka on tarkoitettu katu/puistokissoille, ja senkin hinta oli noussut reilusti sitten edellisen tilauksen.
Kodin edessä olevia kissoja aamiaisella.

Bella,puiston kaunein kissa,joka ei oikein osaa pitää puoliaan,esim ruuan suhteen.
Yksi puiston nuorista kissoista, viime vuoden puolelta. Emo synnytti 3 pentua, yksi hävisi, yksi menehtyi ja tämä jäi puistoon.
Toinen nuori uusi kissa puistossa. 
Hyvin säikky puiston kissa.
Minua niin nukuttaa....
Asuinkaupunkini avoimen kauppakeskuksen alueella on kissoille sateensuojia/lepopaikkoja, ja runsaasti ruokaa eri paikkoihin aseteltuna. Kukakohan näitä syöttää;luulen että joku kauppakeskuksen eläintarvikekaupan työntekijöistä. 
Erään kaupan vieressä asuva kissa. Huomasin että kauppias tuo kissalle ruokaa ja juomaa 
Eilen aamulla tein taas kävelylenkin kaupungin keskustan alueen pitkässä puistossa .Kissat siellä hyvinvoivan näköisiä.
Toinen kissa samassa puistossa.
Saman puiston kissa.
 Mikä ilme tällä kissalla😁
Viimeinen eilen kuvaamani kissa oli erilainen kuin muut. Ruumiinrakenne  sekä täpläkuvio herättivät mielenkiinnon.  Googlasin, ja voi olla että tämä on ns.tavallisen kissan ja villikissan sekoitus.

1990=luvulla täkäläinen kissojen kasvattaja risteytti kotikissan ja Afrikanvillikissan eli nubiankissan.  Myöhemmin luotiin uusi kissarotu nimeltä kanaaninkissa, lisäämällä risteyttämällä myös lyhytkarvaista bengalinkissaa sekä abyssinilaista kissaa. Kanaaninkissa hyväksyttiin kissarotuna vuonna 2000, mutta taitaa olla aika harvinainen rotu koska siitä ei löydy erityisen paljon tietoa. Kuvan kissa ehkä liittyy kanaaninkissaan, vaikkei taidakaan olla puhdasrotuinen sellainen.

18 kommenttia:

 1. Kiitos Jael!! Aivan ihana kissapostaus! kaikki kissat toinen toistaan kauniimpia yksilöitä!! Rakastan Israelia! Siunaan tätä maata, jota yksipuolisesti syytetään kaikesta mahdollisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti:Kiitos❤️Kissat todellakin ihania,jokainen oma persoonansa.Minullahan oli Suomessa kissa,Otto,joka eli.peräti 19.vuotta
   Kiitos Kirsti,niin totta..

   Poista
 2. "Minua niin nukuttaa" on verraton 😀🐈
  Oletpa kohdannut hurjan määrän kissoja!
  Hauska postaus 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita: Tuo kissa on aika vekkuli🐈Ja puistoissa etenkin törmää usein kissoihin.Kiitos Rita❤️

   Poista
 3. Olet varmaan kertonutkin, mutta en muista, steriloidaanko näitä katukissoja? -Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija:Suurin osa stetilisoitu,ja merkki siitä on pieni pala pois korvasta,jolloin voi tunnistaa onko.kissa leikattu vai ei.Kaupunki yleensä järjestää sterilisointioperaatioita eri alueilla vuosittain,ja jos leikjaamattomien kissakanta kasvaa liian suureksi,voi ottaa yhteyttä kaupungin veterinaarisern osastoon.Kaikkiahan ei kuitenkaan pysty sterilisoimaan,joten aina välillä syntyy pentuja.Kodin edessä olevassa puistossa kissakanta pysynyt maltillisena.

   Poista
 4. Ulrika50v.blogspot.com12. toukokuuta 2024 klo 12.18

  Ruotsin pohjoisessa on todettu kissoilla normaalia enemmän salmonella tapauksia 😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika;Ei kiva uutinen,mutta kyse on varmaan sellaisista kissoista jotka kuuluvat jollekin?

   Poista
  2. Ulrika50v.blogspot.com16. toukokuuta 2024 klo 19.04

   Joo, täälä ei ole villikissoja . Kotikissat ulkona ollessa pyydystävät lintuja ja linnuissa tavallista enemmän salmonellaa. Ainut keino estää kissojen salmonella: ei päästä niitä ulos.

   Poista
 5. Kissat ovat ihania, erityisesti pienet somat kissanpennut. Kasvaessaan niiden yksilöllisyys tulee enemmän esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino:Ovat ne aika ihania,ja erityisesti kissanpennut.Nyt tänä keväänä.ei ole puistossa näkynyt kissnpentuja,toisaalta hyvä ettei kissoja tule liikaa.Jokainen noista kissoista oma persoonansa🐈

   Poista
 6. Suurin osa näyttää tosiaan hyväkuntoisilta, vaikka kulkevat villeinä. Tuo kakkoskissa on ihan meidän Frodon näköinen :) Viimeinen on erikoinen, takaraajat pitkät ja vahvat. Ihmeen hyvässä kunnossa on myös pitempikarvaisten kissojen turkki! Luulisi sen takkuuntuvan ulkona olemisesta.
  Onkohan kissoilla pahoja kissatappeluita ja reviirikiistoja?
  Näyteikkunakissat on aina hauskoja, samoin, kun jos näkee jonkun talon ikkunassa kissan kurkistelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Suurin osa kuvaamistani kissoista puistoissa,ihan kaduilla makaamassa ei pahemmin näy,monet talojen puutarhoissa mm.Hih,Frodon kaksoisolento😁Tuon kaupan edessä.olevan pitkäkarvaisen kissan turkki olikin tosi hyvässä kunnossa,saa varmaan hyvää ruokaa.Välillä kuulen meidän takapihalla kissojen tappelua,mutta harvemmin,kun ei leikattuja kolleja ei ole paljon.
   Tiedän ainakin 2 muuta näyteikunakissaa tuon ensimmäisen lisäksi;yksi on pesulassa ja toinen vaatekaupassa.🐈🐈🐈

   Poista
 7. Harhauduin kommentissani kissoista seeproihin.... loukkaantuiko arvon kissat ja häntäänsä heiluttaen kippasivat kommenttini roskakoriin - kurkkaahan??!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi,minnekköhän hävisi se kommenttisi,roskapostissa ei ainakaan ollut.Saan sähköpostiin viestit jos kommentti laitettu viikko postauksen jälkeen,mutta ei löytynyt sieltäkään, sen sijaan oli niitä itsenäisyyspäiväpostauksiin laitettuja,kitos niistä🩵

   Poista
  2. No voi,minnekköhän hävisi se kommenttisi,roskapostissa ei ainakaan ollut.Saan sähköpostiin viestit jos kommentti laitettu viikko postauksen jälkeen,mutta ei löytynyt sieltäkään, sen sijaan oli niitä itsenäisyyspäiväpostauksiin laitettuja,kitos niistä🩵

   Poista
 8. Jokainen oman näköinen jotkut jopa erikoisen . Kiitos kuvista söpöjä olivat .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila:Jokainen kisu tosiaankin oman näköisensä.Kiva että.tykkäsit,eläimiä on mukava kuvata🐈🐈

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...