Keltaiset liekkipuut kukkivat nyt kauniisti täällä. |
On ollut outoa lukea miten Suomessa on samanlaiset lämpöasteet kuin täällä (yöllä sitten täällä paljon lämpimämpää). Täällä taas alkoi se kesän inhoittava kosteus, joka tekee korkeista lämpöasteista vähemmän miellyttävän. Kaiken lisäksi sain jonkinlaisen flunssapöpön, ja kesällä flunssainen olo on vähemmän miellyttävää kuin talvella.
Mutta ennen kosteutta ja flunssaa ehdin tehdä mukavan päiväretken eksän kanssa. Aloitimme Tishbin viinitarhassa, jossa on paljon muutakin kuin viinejä, kuten nämä vanhat keräilyautot, ja huomasin että tuolla voi oppia miten kunnostetaan vanhoja autoja.
Olisin voinut jäädä tuonne Tishbin viinitilalle pidemmäksikin aikaa , sillä siellä oli niin paljon mielenkiintoista, kuten hieno viinikauppa +baari , Ja huomasin että he valmistavat myös brandyä joka syntyy tässä kuvan tislaustynnyrissä.
Eniten vietimme aikaa Tishbin leipomossa, jossa leipää tehdään ranskalaisessa puu-uunissa.
Emme jääneet Tishbin ravintolaan , sillä oli kiire seuraavaan paikkaan.
Ajoimme pieneen , vuonna 1889 perustettuun Bat Shlomo-kylään. Tishbin viinitilalla googlasin lähitienoon paikkoja, ja huomasin että tuossa kylässä on juustola.
Schvartzmanin farmiravintola olikin aivan ihastuttava paikka. Luulin että pääsisin näkemään juustolan lampaita ja vuohia, mutta ne olivatkin hieman kauempana eikä se onnistunut.
Tässä vuonna 1889 rakennetussa pikku rakennuksessa sijaitsee tilan kauppa.
Paikan omistaja Ziv tarjoili meille runsaskätisesti tilan juustoja ja oliiveja. Kaikki oli hyvää, ja omaa tuotantoa, kuten myös hunaja, oliiviöljy, carobsiirappi , viinit ja monet muut tuotteet. Ziv kertoi meille että hänen isoisänsä perusti farmin 125 vuotta sitten , ja juustola perustettiin 20 vuotta myöhemmin. Juustot olivat hurjan hyviä, eikä tuollaista makua löydy kaupan tuotteista, ja näitä juustoja saakin vain tuosta kaupasta .
Ruokakauppa oli samalla jonkinlainen museo, johon oli vähän sekalaiseen tyyliin säilötty tilan vanhoja esineitä ja muistoja.
Ravintolan alueella oleva valtava vanha puu antoi hyvin varjoa, mikä on niin tärkeää täälläpäin.
Päätimme jäädä farmiravintolaan lounaalle , ja huomasimme että aiemmat juusto&oliivi-maistelumme oli selvästi lisätty ruokalistan hintoihin, mutta toisaalta maistoimme monta juustoa.... Ja tunnelma tuolla oli aivan ihastuttava, joten sekin piti ottaa huomioon. Tältä farmilta jatkoimme vielä Jacobsin juustolaan, joka sekin oli ihana paikka, vaikka en sielläkään päässyt näkemään vuohia ja lampaita joiden maidosta tehdään ne juustot....
Käsityöläistorin alussa on yleensä tämä pöytä , jossa kuvan miehen keramiikkatöitä. Tuossa olikin juuri syntymässä uusi elefantti.
Kävelykadulla, jossa käsityöläistorikin on 2 kertaa viikossa, on kunnostettu monta vanhaa taloa. Tässä yksi niistä melkein valmiina. Päälle on lisätty pari kerrosta.
Tässä toinen vastikään kunnostettu vanha talo. Ihanan hempeä väri:)
Nautinnollisia hellepäiviä Suomeen☀