lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kesäkuun loppu

 Ihastuttava seinämaalaus löytyi torin läheltä
Kesäkuun viimeinen päivä , ja ihana sää on suosinut meitä täällä tänään.  On lämmintä, mutta aamulla oma alueeni oli jonkin aikaa  harmaan pilven alla,  ja jopa tuuli hieman.   Kosteus on tänään ollut alhainen, mikä tekee säästä niin ihanan. Se on se  kosteus joka  pian valtaa kun  kesässä edetään kohti  pahimpia kuukausia  elokuuta ja syyskuuta,  ja jos kosteusprosentti olisi koko kesän   alhainen kuten tänään ,  en valittaisi.
Torstaina oli lyhyt tapaaminen kolombialaisen ystäväni Glorian kanssa,  ja kävelimme eteläisessä Tel Avivissa kohti maustetoria,  josta Gloria halusi ostaa pähkinät  (siellä ne ovat edullisempia kuin muualla)
 Matkalla näimme tämän erään rakennuksen seinässä olevan mosaiikkityön,  jossa lukee "Olimme kaikki joskus pakolaisia". Työ liittyy Kuchinateen,  afrikkalaisten pakolaisnaisten kollektiiviin, josta kirjoitin muutama vuosi sitten kun vierailin siellä.
Perjantaina illansuussa käväsin Tel Avivin vanhan pääbussiaseman paikalla , jonne oli pystytetty kansainvälinen ruokatori 3 päiväksi (tänään viimeinen päivä).   Tuo aluehan oli todella kamala vielä muutama vuosi sitten; ja itse tässä kohtaa missä oli nyt ruokatori, oli narkomaaneja, prostitioituja ja kodittomia, ja  paikka näytti todella epämiellyttävältä kunnes se toissa vuonna kunnostettiin siistiksi alueeksi , jossa iso aukeama, puisto  ja kuntoiluvälineet, ja alueen laidalla poliisiasema.  Heti ensimmäiseksi näin tämän hämähäkkiteoksen ,  joka oli tehty paperista ja metallista. Aika hieno!
Myös toisessa kohtaa oleva valoteos oli hieno, vaikka kuvaa  ottaessa valot eivät vielä olleet päällä.
Musiikista (muiden musiikkiesitysten lisäksi)  piti huolen tiskijukka, joka oli tässä hienossa junavaunussa.  Viime vuonna junavaunun tilalla oli piraaattilaiva.
Lapsia ilahdutti tämä kitaristi:)  Alue on kaupungin köyhimpiä ,  siellä asuu paljon turvapaikanhakijoita, joista suurin osa on  Eritreasta.   Eritreassa  on totaalinen diktatuuri, ja  miehet voivat joutua lähes koko elämänsä ajaksi armeijaan, minkä takia monet pakenevat Eritreasta.  Sen vuoksi olinkin hämmästynyt kun joku aika sitten oli pahoja välikohtauksia  kahden eritrealaisen ryhmittymän välillä tällä alueella:  diktatuuria paenneita, ja  heitä vastaan  Eritrean diktaattorimaista presidenttiä kannattavia.  Olin hämmästynyt sillä en käsittänyt miksi  tuota diktatuuria  tukevia ihmisiä oli paennut tänne.....
Ihanat lapset:)
Alueen taustalla on pilvenpiirtäjiä.
Kun tulin oli vielä vähän ihmisiä paikalla, mutta myöhemmin oli hyvinkin ahdasta kojujen edessä. Muita ruokakojukuvia sieltä löytyy täällä.
Kolombialaisen kojun iloinen myyjä.
Ruotsalainen Fika-leipomo oli mukana  korvapuusteilla, viinereillä ja muilla tutuilla herkuilla. 
Tuntui vähän hassulta että heillä oli myös laskiaispullia tähän aikaan vuodesta...
Poislähtiessä otin vielä yhden kuvan aidan takaa.

Monet teistä ovat jääneet /jäämässä kesälomalle, joten toivottelen kaikille oikein hyvää lomaa:)

20 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ihana mosaiikkiteos ja tapahtuma. Kuva lapsista on suloinen <3

Allu kirjoitti...

Voi kun kiva tuo seinämaalaus. Meilläkin on kamalan kuumaa ja eilen syötiin vieraiden kanssa alkupalat ssällä, kun terassi oli markiiseista huolimatta kuin sauna, mutta sitten joskus yhdeksän aikaan ulkona on ihana istua.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Suomen kesässä ei tarvitse tällä hetkellä hikoilla. Mutta laskiaispullat käy mihin aikaa vuodesta tahansa.

PiipeA kirjoitti...

Olipa jälleen mielenkiintoinen postaus!
Hyvää lomaa! Minäkin aloitan huomenna kahden viikon lomani.

SusuPetal kirjoitti...

Upea tuo ekan kuvan seinämaalaus.

Minun puolestani laskiaispullia voisi olla myynnissä ympäri vuotta, sen verran ihania ovat :D

Rita A kirjoitti...

Laskiaispullia, hihii. Maistuisi kyllä 😀 Paljon mielenkiintoista olet taas saanut mahtumaan postaukseen. Pidän erityisesti tuosta kuvasta missä on paljon lapsia ja siitä missä on taustalla jännittävän näköistä taivasta ja pilvenpiirtäjiä. 😎 🖤

Melissa kirjoitti...

Oliko kesäkuu jo? Mulla mennyt ihan ohi koko kuukausi. Nyt tekee mieli kaikkia pullia...

Matkatar kirjoitti...

Kivan näköinen tapahtuma ja ihania herkkuja! Tosi kaunis vanha veturikin :)
Ihanaa heinäkuuta sinulle!

Leena kirjoitti...

Kiva raportti taas!
On muuten ihan mahtava tuo pilvenpiirtäjäkuva ja sen dramaattinen taivas. Tykkäsin kovasti myös alun seinämaalauksesta. Kanadassa oli myös upeita seinämaalauksia ja muraaleja, vaikka olivatkin vähän eri tyylisiä.
Leppoisaa heinäkuun alkua sinne.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Laskiaispullia! Mutta mikä jottei. Ovathan ne niin valtavan hyviä, että sääli oikeastaan syödä vain kerran vuodessa. Huikea tuo hämähäkkiteos.

Mahdottoman hyvä teksti seinässä. Tässäkin maassa olisi moni asia paremmin, kun kaikki muistaisivat omat juurensa. Maahantulijoita ollaan kaikki.

Teillä on siellä kaikkea kivaa ja mukavaa, kun on vähän vähemmän kosteutta. Meillä on nyt ollut sellaista 35 C ja yli ja hirmuinen kosteus. Kuin saunaan menisi kun ulos astuu. Ei kiva. Ihanaa heinäkuuta Jael! Ja kuivaa :)

Marianna kirjoitti...

Todellakin, muukalaisiahan me ollaan kaikki!

Kauhea, kun tekee nyt mieli leivoksia ja LASKIAISPULLAA!!! Maistuisi kyllä näin kesälläkin.

Kivat kuvat jälleen kerran ja mukava tapahtuma niin ikään.

Hyvää heinäkuuta!

Jael kirjoitti...

Outi:tosi hieno tuo mosaiikkityö, ja noita suloisia lapsia oli mukava seurata. Hyvää tiistai-iltaa sinulle 💙

Jael kirjoitti...

Allu:minustakin tuo seinämaalaus om ihana🖤Kesäkuun vikat, ja heinäkuun ekat päivät ihania koska kosteus oli matala, mutta nyt taad tuntuu kosteus ja nousee joka päivä. Terassin alla kiva istua💚

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar:Se hikoilu tässä kesässä täällä onkin se pahin juttu, onneksi ei vielä niin paha hikoilusää.Fikan omistajakin oli sitä mieltä että laskiaispullia voi olla aina😏

Jael kirjoitti...

Piipe:Kiitos,kiva kuulla💚Ja oikein hyvää lomaa sinulle

Jael kirjoitti...

SusuPetal:Minustakin se on tosi hieno🖤Hih, en itse ole niin laskiaispullien ystävä kun en välitä pullasta, mutta se täyte... ...

Jael kirjoitti...

Rita:Minä en niin välitä laskiaispullista, paitsi niiden täytteestä. .Kiitos, oli kyllä paljon nähtävää tuolla, ha pilvenpiirtäjät luovat hienon taustan alueelle💚

Jael kirjoitti...

Melissa:Kesäkuu meni aika nopsaa ohitse, ja varmaankin erikoisesti teillä,kun oli se muutto. Mä en niin välitä pullista, mutta tosi ihanaa että tuosta Fikasta saa tuttuja herkkuja💙

Jael kirjoitti...

Matkatar:tosi kivoja juttuja oli tuolla , paljon nähtävää:) KIvaa heinäkuuta sinullekin:)

Leena: Nuo pilvenpiirtäjät taustalla ovat aika dramaattisia tuolta katsottuna;D TUo seinämaalaus on ihana; Tel Aviv on täynnä katutaidetta, ja aina löydän jotain uutta:) Oikein hyvää heinäkuuta sinullekin:)

Johanna: mä en niin välitä pullista mutta tykkään laskiaispullien täytteestä, ja noissa taitaa olla sekä hilloa että marsipaania. Niinpä, tosi hyvä viesti tuossa mosaiikkityössä; ei taida Trumpelo muistaa että hänenkin juurensa olivat muualla:( Meillä on tosi lämmintä mutta toistaiseksi kosteus on ollut tosi siedettävä, mutta kohtahan sekin muuttuu. Kestämisiä sinne sen kosteuden kanssa , ja hyvää heinäkuuta:)

Marianna:niinpä, niin osuva tuo viesti. Kaikki eivät sitä vain muista.
Laskiaispullat, ja muutenkin tuon FIkan tuotteet ovat aina niin kotoisan näköisiä, ja kiva kun heillä on nyt ihan fyysinenkin leipomo Tel Avivissa.Kiitos, oli todella kiva tapahtuma, vähän tosin harmitti etten jaksanut mennä yön tapahtumiin. Oikein ihanaa heinäkuuta sinullekin Marianna:)


Nina kirjoitti...

Heippa Jael,
Nauti nyt matalakosteisesta ilmasta - varmasti ihana myös hieman pilvinen päiväkin välillä :)
Niin kostettava tuo We were all refugees once - mosaiikkityö! Ja myös ne kaikki lapsoset ... turvapaikanhakijoita on niin monia, kuinka löytyisikin kaikille turvallinen koti!
Joskus saattaa aivan tuntua toivottomalta kun tarve on niin suuri ... sillloin on hyvä ajatella että "We can't help everyone, but everyone can help someone."
Sinulle hyvää lomaa toivotellen
Nina