lauantai 9. kesäkuuta 2018

Pride 2018 Tel Avivissa

Eilen lauantaina  vietettiin taas vuotuista  Pride -tapahtumaa ja paraatia Tel Avivisssa, joka samalla päätti Pride -viikon tapahtumat.   Kuten aina, menin katsomaan paraatia edeltävää tapahtumaa.  Tällä kertaa vietettiin  Pride -viikon 20. vuosikertaa,  ja koska ihmisiä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin , (250 000) oli paraatia  edeltävä tapahtuma siirretty  tutusta Gan Meir -puistosta läheiselle puistokadulle. En kyllä oikein ymmärtänyt miksi,   sillä   ei tuo puistokatupätkä  ollut mielestäni oikeastaan suurempi kuin  puiston alue.
Tapahtuma alkoi klo 10 jälkeen, mutta olin ollut keskustassa jo kello 7 lähtien,  sillä edellisenä päivänä oli Elisete  soittanut ja kysynyt voinko olla mukana hänen uuden videonsa kuvauksissa.  Video piti kuvata kun valo oli vielä sopiva,  ja ihmisiä vähän liikkellä. Siinä meni pari tuntia,   joten olin ajoissa liikkellä myös kun  Pride-tapahtuma alkoi,  ja oli vielä väljää. Pride-tapahtuma on niin värikäs juttu, ja olen jo aika monta kertaa kuvannut tuota  paraatia edeltävää tapahtumaa,  mutta nyt olin liikkeellä vain puhelimen kanssa.  Kamerassani on  jotain vikaa, enkä saa sillä enään niin hyviä kuvia, mutta puhelimellakin tuli ihan hyviä kuvia:)
Puistokadun molemmilla puolilla oli eri järjestöjen info&myyntipisteitä , ja  puistokadun loppupäässä oli esiintymislava. Oli tosiaankin aika väljää klo 10 aikaan.
Ihmiset ovat tapahtuman& paraatin paras  puoli.
Tässä pisteessä jaettiin  jäähilejuomaa, 
Sain paraatipaikan tämän kuvan ottamisen jälkeen ihan ensimmäisestä rivistä, kun yksi tuossa seisoneista naisista lähti pois. 
Oli monta hyvää esiintyjää  paraatia edeltävässä tapahtumassa , ja suurin osa minulle ennestään tuntemattomia, mutta jäivät mieleen.   En halunnut luovuttaa hyvää aitiopaikkaa, joten kuuntelin aika monta esitystä.  Parhaimmat esitykset  olivat eilen tosin  rannan alueella mihin  paraati päättyi , ja missä varsinaiset juhlinnat alkoivat, mutta hyviä olivat nämäkin esitykset.
Hän nautti täysin musiikista.
Suvaitsevat vanhemmat ovat joka vuosi mukana:)  Kylteissä lukee: "rakastan sinua sellaisena kuin olet"  ja "poikani on homo, entä sitten".

Drag queenit ovat aina niin upeita.  Hän oli ihan henkeäsalpaava, ehkä saanut hieman inspiraatiota Barbiesta?
Sitten näin Ruotsin lipun.  Oli monta ruotsalaista, kai koko suurlähetystön väki ja muitakin.  Etsin Suomen lippua mutten löytänyt.
Lähdin alueelta pois tapaamaan ystävääni Annelia.  Bongasin vielä yhden drag queenin jolla oli kamala kiire.   Anneli jatkoi ranta-alueelle, minä olin tuossa vaiheessa jo aika väsynyt,   sillä oli kuuma päivä ja olin ollut Eliseten videon vuoksi niin aikaisin liikkeellä,  että halusin vain kotiin lepäämään.   Kiva oli nähdä edes osa päivän tapahtumista:)
Edit: tässä osa videokuvausporukkaamme. Osa oli jo lähtenyt pois kun Eliseten mies, joka kuvaa videot,  otti kuvan. Minä olen ruusu kädessä tuossa Eliseten takana. 

12 kommenttia:

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Wow, upeaa loistoa!
Ja ihastutava Elisete mukana! <3

Mukavaa viikonloppua sinne!

Jael kirjoitti...

Mantelilaakson Susanna: Todellakin upeaa loistoa ja värikkyyttä. Jos en olisi Eliseten videon vuoksi ollut niin aikaisin liikkeellä olisin kuvannut paljon enemmän, mutta nytkin tuli ihan kivasti juttuja vastaan. Ja Elisete on aina niin ihana:)

Mukavaa viikonloppua sinullekin Susanna:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tuo on kyllä ihanan värikäs tapahtuma joka vuosi. Mahtava meno tuolla on ollut <3
Ihanaa lauantaita Jael <3

Melissa kirjoitti...

Vau, niin upeaa taas. Tämä on kyllä semmoinen mihin todella hauluan joskus mukaan. Täällä Suomessa ne on vähän lättänät bileet :/

PiipeA kirjoitti...

Onpa ollut menoa ja meininkiä.
Tuo dragqueen on todella kin barbi.

Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle! Suomessa paistaa aurinko ja lämmintä on luvassa. :)

Rita A kirjoitti...

Oi miten ihanaa nähtävää kuvissasi !

Tykkäsin eniten (tässä järjestyksessä):

Barbiesta ♥

Ruotsin lipusta ♥

ilmapalloista ♥

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Hienoja kuvia tärkeästä tapahtumasta. Ihanan monimuotoista ja värikästä! Kyllä ihmiset ovat kauniita. ♥

Ja tuo yksi drag on tosiaan kuin Barbie.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Iloisen näköistä! ❤️

Jael kirjoitti...

Outi:todella värikästä ja tunnelma mahtava tuolla aina:)Oikein ihanaa alkavaa viikkoa Outi:)

Melissa: voi kun joskus voisitkin olla täällä just tähän aikaan, nuo Pride bileet ,jotka kestävät koko viikon täällä ovat kaikkea muuta paitsi lättänät;D

Piipe: Oli tosi mahtavaa menoa, ja tuohan oli vain esimakua, ennen paraatia joka on se varsinainen juttu. Tosiaankin tuli tuosta drag queenistä Barbie mieleen;D Kiitos samoin sinulle, ja kiva kuulla että kesä jatkuu teillä kauniina:)

Rita: oli kyllä kaikkea niin värikästä tuolla:) Hih,minustakin Barbie oli tosi hieno. RUotsalaiset ovat joka vuosi tuolla lippuineen, Suomi oli viime vuonna parin ihmisen muodossa, mutta tänä vuonna en nähnyt ketään lähetystöstä.

Katja:kiitos; vähän harmitti kun kamera ei nyt toimi kunnolla mutta ihan hyvin pärjäsin kännykän kameralla. Tärkeä tapahtuma tosiaankin, ja tänä vuonna muisteltiin yhteisön senioreja, jotka raivasivat tietä oikeuksille, jotka vieläkään eivät ole täydellisiä. Tosiaankin tuli Barbie tuosta drag queenistä mieleen;D

Hannele : Oli iloinen tunnelma:)

Riitta kirjoitti...

Upeita tunnelmakuvia! Barbie oli tosi kaunis, mutta tuo paljettimekko vei voiton - aivan mieletön.

Jael kirjoitti...

Riitta:kiitos:) Se paljettihame olikin tosi upea:)

Marianne kirjoitti...

Ihanaa, että sielläkin vietetään Pridea. Olen muutaman kerran ollut Helsinki Pridessa ja tunnelma on kyllä mahtava. Hienoja kuvia olet taas saanut ihmisistä. :-)