sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Sunnuntaiklassikko 28.11


Viime kuussa kuulin Onnen Maa-blogissa Carolan laulaman version laulusta Perfidia.Olin kokonaan unohtanut hänet ja miten hieno tulkitsija hän olikaan,ja menin YouTubeen kuuntelemaan kaikki siellä olevat Carolan kappaleet. Valitsin lopulta  tämän vuonna 1968 levytetyn Udo Jurgensin kauniin kappaleen,jonka Carola tulkitsee niin upeasti.Carola kuoli Alzheimeriin vain 56 vuoden ikäisenä.
Kuunnellessani Carolan lauluja alkoi mieleen muistua jotain kaukaista ,lapsuudesta. Carola oli vanhempieni tuttuja ,ja tämä hänen kuvansa löytyikin vanhempieni vanhasta valokuva-albumista.

Muut klassikot löytyvät täältä

25 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Nytpä löysitkin suosikkini! Olen youtubesta katsonut kaikki mahdolliset Carolat. Duetto Lasse Mårtenssonin kanssa on mainio. Carola oli kaunis ja lahjakas nainen, todellinen maailmanluokan tähti. Ihanaa kun kaivelit tämän esille!

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

enpä ihan muista

Marja-Leena kirjoitti...

Muistan, miten Carolan ulkonäköä haukuttiin silloin kauan sitten jossain lehdessä suttuiseksi. Siihen aikaan ei maalattu ripsiä yleensä niin vahvasti kuin Carola teki, vaan yksitellen liimattiin irtoripset kuin Twiggyllä! :)

Itse en ole kauheasti digannut Carolaa, vaikka duetto Lasse Mårtensonin kanssa onkin onnistunut.

Yaelian kirjoitti...

Johanna:Samaa mieltä;kun katselin niitä YouTuben videoita huomasin,millainen maailmanluokan tähti hän olikaan.Ja muistan hänet tosi kauniina (ja mukavana..)

Hannele:hän oli tunnettu silloin

Marja-Leena:muistikuvani ovat aika hatarat,mutta suttuinen...hänhän oli todella kaunis nainen.Minustakin se duetto Mårtensonin kanssa on tosi onnistunut!

Tuula kirjoitti...

Carola oli hieno laulaja, jolla oli mahtava aani. Olisi ansainnut paremman lopun elamalleen.

Tuima kirjoitti...

Tämä upea kappale ja Carolan tulkinta siitä on mielestäni ollut aina yksi parhaista ellei liki paras. Upea ääni! Ja kuinka kaunis hän olikaan, varsinkin tuossa nuoruuskuvassa, jossa ei ole mitään lehtikuvamaista.

Sooloilija kirjoitti...

Carola on legendaarinen! Minullekin tulee lapsuus mieleen, vanhempani kuuntelivat häntä.

Hän oli jollain tavalla aikaansa edellä. Aivan kuin tämäkin olisi nauhoitettu ihan äskettäin.

Kaunis kuva hänestä tuo allaoleva.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, tämä on niin uskomaton ja etenkin juuri Carolan esittämänä. Toinen erinomainen häneltä on Kielletyt leikit. Olen laulanut molemmat karaokessa;-)

Ostin Carolan parhaat levyt CD:nä jokin aika sitten.

timbut kirjoitti...

Kaikki natsaa. Sävellys, lyriikat, upea artisti, ehkä yksi parhaista pohjolassa? Kiitos!

Ari kirjoitti...

Tuttu biisi, tutut sanat, tuttu laulatar, ei hassumpaa!

Halo Efekti kirjoitti...

Kaikki natsaa.

Ja Carolan aikaan, kun suomalainen musa oli vähän sellaista sisäsiittoista nauriskuoppatavaraa, hän toi raikkaan kansainvälisen tuulahduksen. Todella hieno tulkitsija, kielitaitoinen ja varhainen poismeno Alzheimeriin surullinen asia.

Carola taisi olla Rita Hayworthin ohella, ensimmäisiä Alzheimer uhreja joista tulin taudin nimestä tietoiseksi, nyttemmin se on tullut tutuksi jo omassakin perheessä.

Viides rooli kirjoitti...

Kiitos, Yaelian, hienosta valinnasta. Edelliset kommentoijat ovat kiteyttäneet Carolan lumon. Pidän todella paljon hänen tummasta äänestään ja tulkinnoistaan.

Kiitos myös siitä, että julkaisit tuon valokuvan. Siinä on aitoa raikkautta ja säteilyä.

Yaelian kirjoitti...

Tuula:niin hän olikin.Sääli,että menehtyi niin varhain.

Tuima:minustakin sekä kappale että sen tulkitsija ovat upeita.Carola oli kyllä todellakin hyvä artisti.Ja tuossa kuvassa hän on niin vapautunut,se taitaa olla lapsuudenkodissani otettu.

Sooloilija:En varmaan häntä paljon kuullut nuorempana,vaikka hänet tapasinkin lapsena joitakin kertoja. Mutta muistan Lumilinna-elokuvan,jossa hän oli mukana,upeana. Tuo kuva onkin tosi upea.Isäni oli siinä Carolan vieressä,mutta leikkasin hänet kuvasta pois.

Leena:nyt selvisi että laulat karaokea;D (niin minäkin olen..) Tämä kappale on tosiaankin upea Carolan esittämänä,ei voi muuta sanoa.YouTubesta löytyikin aika monta hänen kappalettansa.

Timbut:ehdottomasti sarjassa yksi parhaista pohjolassa....

Ari:niinpä!

HaloEfekti:Carola oli tosiaankin kansainvälinen ja lauloi hyvin eri kielillä,esim. Perfidia hänen esittämänään on mahtava,samoin kuin hänen espanjan ääntämyksensä siinä. Todella surullista että hän kuoli Altzheimeriin,niin nuorena.Minunkin perheessä sitä on,...

Viides Rooli:Carolan tumma ääni oli todella upea.Tuossa kuvassa Carola on oma itsensä.

SusuPetal kirjoitti...

Kaunis tuo Carolan kuva, hymy kertoo paljon.

Kaunis, klassikko, upea tulkitsija. Carola on tehnyt myös hienoa jazzia.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Carola oli niin upea laulaja, nuorempana en niin osannut arvostaa, mutta nyt myohemmin olen kuunnellut paljon.

Ja tosi kiva, etta sulla on tollanen ihan privaattikuva. Tosi ihana kuva.

Satu kirjoitti...

Carola oli upea, herkkä taiteilija. Minä vuonna hän kuolikaan? Jos en ihan väärin muista, hän esiintyi Speden peleissä ja Spede pilkkasi hänen olevan aivan pihalla kaikesta. Surullista, Carolan on täytynyt olla silloin jo sairas :-(

Krisu kirjoitti...

Carolan ääni on ainutlaatuinen ja jäljittelemätön!

Marianne H. kirjoitti...

Kaunista, kaunista, yksinkertaisesti kaunista !

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal:kyllä,tuo kuva on kai erilainen kuin jonkun reportterin ottama.Kuuntelinkin niitä Carolan biisejä netissä,ja löytyi myös jazzia.Hienoa sellaista:-)

Itkupilli:lapsuudesta ja nuoruudesta muistan vaan sen Lumilinnan,ja vasta nyt joku aika sitten löysin hänen kappaleensa ja ihastuin.Carola näyttääkin upealta tuossa kuvassa.Mulla olisi vielä toinen saman aikakauden laulaja,äidin ystävä,ja vanhempien albumista,joten ehkä laitan hänet toiseen sunnuntaiklassikkopostaukseen...

Satu;Carola tosiaankin oli upea taiteilija. Hän kuoli vuonna 1997.Multa on tuo Spede-ohjelma jäänyt näkemättä,mutta surullista kuulla että noin oli.Alzheimerhan voi kestää kauankin,joten varmaan silloin oli jo oireita.

Krisu:niinpä!

Marianne H:mitä muuta tuohon voisikaan lisätä....

pikkujutut kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta.Ihana Carola!

Yaelian kirjoitti...

Pikkujutut:)Ihana tosiaankin hänen musiikkinsa!

Nurkkalintu kirjoitti...

Tykkään tästä kappaleesta. Toinen lemppari on Penkki, puu ja puistotie.

Vain kerran näin Carolan livenä, en esiintymässä, vaan laivamatkalla Hki-Tukholma. (Oli v.-76 ja marraskuu.) Hän ulkoilutti koiraa laivan kannella :)

Surullista, että hän kuoli niin nuorena.

Yaelian kirjoitti...

Nurkkalintu:tuo mainitsemasi kappale onkin ihana! Minä näin Carolaa vain lapsena,mutta muistan aika selvästi.Todellakin surullista oli tuo sairastuminen ja kuolema niin nuorena.

Leena Lumi kirjoitti...

Taas tämä tuli vastaan...Olen laulanut tätä kerran karaokessa;) Ihana, ihana biisi!

Jael kirjoitti...

Leena,on se ihana ja Carolakin oli ihana,sääli että hän menehtyi lian nuorena.