torstai 25. marraskuuta 2010

Kulinaarinen reissu sataman uudessa hallissa

Parisen viikkoa sitten avattiin Tel Avivin satamassa vihdoinkin rakenteilla ollut ruokahalli. Torejahan täällä on vaikka minkälaisia,mutta tälläista sisäruokahallia ei täällä ennen ollut. Viikon alussa kävinkin katsastamassa uutta paikkaa. Halli ei ole mikään suuri,ja se on rakennettu ekologisten periaatteiden mukaisesti.Siellä  on erilaisia ruokakojuja ja myös ruokapaikoja. Tarjolla on selvästi enemmän gourmeeta kuin mitä löytyy tavallisilla toreilla,ja hinnatkin sen mukaiset,mutta tällaiselle paikalle oli selvästi tarjontaa.Kuvan olen ottanut yläkerrasta,jossa vielä oli keskeneräinen kahvila tai ravintola.
Heti alussa vihanneksia.Osa vihanneskojuista myy luomua ja osa ei.
Tuoremehuja...
Iloinen myyjä italialaisia tuotteita myyvässä kojussa
Juustoja...
Kotiruokaa
Makkaroita
Kaloja,simpukoita,äyriäisiä.Katsoin noita suuria Välimeren katkarapuja kaihoisasti.....
Oliiveja.Sai maistaa ja olivat hyviä...
Sieniä

Mielenkiintoista oli tutustua uuteen paikkaan,ja kunhan ne ruokapaikatkin tuolla avautuvat,niin varmaankin tulee välillä siellä käytyä.
Ilmat muuten ovat hieman tällä viikolla viilentyneet,ja iltaisin on ollut jopa hieman kylmää. Nyt tosin on taas hieman lämpenemään päin viikonloppua kohti eikä sadetta vieläkään ole kuulunut.Aika kurja tilanne,kun se olisi niin tärkeää täällä.

29 kommenttia:

 1. Hyvalta nayttaa hallinne herkkuineen.Hallit ovat minulle mieleisia kayntipaikkoja.Usein niista löytaa myös joitain erikoisuuksia,mita ei muualta saa.
  Meilla myös ilma viilentynyt,mutta lammityste ei ole viela tarvinnut aloittaa.

  VastaaPoista
 2. Onpa kerrassaan hieno halli! Kaikki on niin tuoreen näköistä ja kauniisti järjesteltyä. Nuo mehut mukeissakin ovat tosi hauska idea.

  Minä voisin ottaa mukaani tuon iloisen myyjän italialaiskojusta. ;-)

  VastaaPoista
 3. Nam, olipas siella kaikenlaista herkkua!!! Mina pidan kovasti tuollaisista halleista. Ja tuo naytti kovin siistilta ja jajrjestelmalliselta.

  VastaaPoista
 4. Sateenkaari:tuolla tosiaankin on myös eri tunnelma kuin torilla. Siistiä oli ja herkullisen näköistä.Täälläkään ei vielä tarvitse lämmitystä mutta illalla on miellyttävän viileää.

  Hippu:Halli kun on niin uusi ja tarkkaan mietitty,niin on aika siistikin ja hyvin suunniteltu,vaikka ei mikään iso olekaan.Mehut oli hurjan houkuttelevan näköisiä! Hih,tuo poika italialaisesta puodista oli aika iloinen veikko;D

  Tuula:Minustakin on ihanaa,että tuo on nyt avattu.Toreilla on ihana käydä,mutta tuo on erilainen.Ja kiva kun siellä voi sitten syödäkin samalla.

  VastaaPoista
 5. Ihania meren tuotteita...Miksi vain katsoit kaihoisasti? Kaipaan täällä Keski-Suomessa vain sitä, miten helppoa oli saada mereneläviä, kun asui meren rannalla. Täällä pitää jopa merisiika tilata kuukautta ennen ja järvestä saadut kuhat ovat tosi minejä eli niistä ei saa kunnon fileitä. Keskustasta saa tietysti simpukoita yms., mutta koskaan et voi olla varma. Jouluna tosin mäti-, kala- ja äyriäistarjonta paranee, mutta kaikkien himoama merisiika on varattava edelleenkin tosi ajoissa. Kampelasta nään unia ja kunnon madesopasta on aikaa...

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana halli, ihan vesi kielella ihailin noita kaikkia herkkuja.

  Toivottavasti saatte sinnekin sateita, ne on tehnyt taalla niin hyvaa. Nyt kylla taas paistaa aurinko taydelta teralta, mutta onneksi on raikkaan viileaa.

  VastaaPoista
 7. Mukavanoloinen perinteinen "kauppahalli" eikö ollut yhtään venäläistä kauppiasta.
  Lämmittele vielä kun voit, pian lupaamani myrskyt tulevat sinne.

  VastaaPoista
 8. Itkupilli:Ihanan siisti halli tosiaankin! Juu sateita pitäisi tulla,kaikki on niin kuivaa,että ihan surettaa.

  Ari:Ei tainnut sellaista olla;D
  Tuliskin ne lupaamasi myrskyt,niitä tarvittaisiin.Kuulemma viimeksi joskus 1800-luvulla oli näin kuivaa...

  VastaaPoista
 9. Meilläkin on tuollainen sisätori, mutta olispa yhtä hyvä tarjontakin ja yhtä siistiä! Minä olisin heti rynnännyt tuonne kotiruokaosastolle, maistuvan näköistä.

  VastaaPoista
 10. Oooh, ihania, värikkäitä, herkullisia, ruokahalun herättäviä kuvia!

  Menee jääkaapille...pettyy....

  VastaaPoista
 11. Sirokko:minä taas en siitä kotiruoasta oikein välitä,mutta katkarapuja olisin ottanut,elleivät olisi olleet niin tyyriitä;D

  SusuPetal:paljon silmänruokaa tuolla olikin,mutta ulosmennessä oli vain kurkkuja kassissa.

  VastaaPoista
 12. Kiinnostava kauppapaikka.
  Jos tuonne pääsisin, niin ostaisin niitä valtavan isoja taateleita. Täällä niitä oli yhdessä kaupassa, mutta maksoivat yli kolmetoista € /kg.

  Makkaroista en välittäisi, mutta juustot jo tuovat veden kielelle.

  Katkaravut ja kalat maistuisivat myös. :)

  VastaaPoista
 13. Ehkà nuo hinnat on jouduttu nostamaan myòs, kun kyseessà on sisàhalli ja paikka maksaa varmasti hieman enemmàn kuin ulkokojuissa. Tosi hyvànnàkòisià nuo tuoremehut ja ihana iloinen italiano....tai italialaisen nàkòinen italialaisella myyntipaikalla ;)

  VastaaPoista
 14. Toivottavasti saatte pian sadetta. Täällä on ollut ensimmäinen oikein kunnon sateinen vuosi pitkään aikaan. Minä olen asunut täällä nyt n.6 vuotta ja joka kesä on ollut enemmän ja enemmän rajoituksia vedenkäytölle. On kyllä vähän pelottanut että entä jos vesi loppuu.. iiiik! Onneksi nyt on vihdoinkin sadellut reippaasti.. enkä ole valittanut siitä kyllä ollenkaan! :) Sadepäivät on muutenkin niin ihania!

  VastaaPoista
 15. Upea halli! Melkein pystyin haistamaan ja maistamaankin noita siellä myytäviä herkkuja, ainakin jonkinlaisen aistimuksen sain. Juustoja oikein kaihoan, ja noita oliiveja. Kasvikset siellä ovat ihan eri luokkaa kuin Suomessa, uskoisin.

  Sadetta sinne toivoen ja terveisiä -14 asteisesta marraskuun illasta!

  VastaaPoista
 16. Oh, I could food shop for hours on end- This looks like such a fun market to explore!

  VastaaPoista
 17. Tuollaisessa herkkupuotikeskuksessa olisi ihana kierrellä.
  Tarjontaa on runsaasti.

  VastaaPoista
 18. Meilla on myos tuollainen sisahallimyymala. Sielta saa halvemmalla esim. hedelmia ja kaloja... Harmi vain, etta kalojen haju on aikas hirvea, ettei siella tule useinkaan kaytya. Siella ei myoskaan ole ravintoloita tai kahviloita. Kukapa siina lemussa voisi syodakaan.

  Ilmat ovat taallakin jo viilenneet. Illalla lampotila laskee jo alle +10 asteen. Aamusta saa jo vetaa takin paalleen, kun vie lapsia kouluun. Sadetta taallakin kaivattaisiin. Kerran on huhtikuun jalkeen tullut vetta. Sekin oli vain sellainen parin vesitipan "kuuro". :(

  VastaaPoista
 19. Voi miten upea paikka! Ihanan värikästä ja valtava tarjonta ruuissa.
  Upeita kuvia! Kuvasi ovat niin hyviä että voin oikein tuntea tuon tuoksun ja kuulla äänet tuolta ruokahallista!:)

  VastaaPoista
 20. Unelma:aika kalliita teillä ne isot taatelit.Täällä kun kasvavat,niin ovat paljon edullisempia.Minäkin kierrän makkarat kaukaa,mutta juusto ja äyriäiset maistuisivat;D

  Hannele:joo aika vaikeeta;D

  Ciacy.Hinnat ovat korkeammat koska tuo mielletään vähän parempana paikkana,sellaisena trendikkäänä.Toki myös sisähallin kulut ovat korkeammat kuin torin.Tuoremehuja oli vaikeaa ohittaa ja italialaiskaupan myyjä oli extra iloinen:-)

  Laura:tilanne täällä on ihan katastrofaalinen.Vielä vähän yli vuosi sitten oli jonkun aikaa vesisäännöstelyä,sitten viime talvena satoi jokseenkin hyvin,mutta tämän talven jälkeen varmaankin taas säännöstellään reippaasti jos sadetta ei rupea tulemaan.Minäkin pidän sadepäivistä,kun ovat sellaista harvinaista herkkua täällä.

  Lumiomena:tuo on kyllä aika visuaalisesti houkutteleva halli.Esim.oliivit tuolla olivat ihania! Kasvikset täälläpäin ovat ihan omaa luokkaansa ja maistuvat hyviltä.Kiitos,voi kun sitä sadetta nyt tulisi,mutta vielä ei ole sellaista kiikarissa---

  Hannah:This brand new market is such a nice place to explore:-)

  Arleena:varmaankin tulee tuonne usein mentyä,vaikka kahville,jos ei paljon tuolta ostaisi edes.

  Kuwaitin kaunotar:toreista saa hyvin kalaa ja sellaista.Esim: Tel Avivin Carmel-torin on pitkä katu,jonka varrella myyntikojut,joiden takana kauppoja,joissa kalaa ja lihaa jne.mutta eivät mitenkään haise.Tämä halli taas on enemmän sellainen gourmet-tason halli,vähän parempi sellainen.

  Susanne:kiitos:-) Tuolla hallissa oli tosi kiva käydä tutustumassa,je ehkä pian taas sinne poikkean.

  VastaaPoista
 21. Leena:katselin vähän kaihoten,sillä olivat aika tyyriitä tuolla,Mutta tavallisella torilla niitä saakin edullisemmin;D Enpäs tiennytkään,että noin hankalaa teillä on kalan saanti!Merisiika on ihanaa,voi kun sitä saisi täälläkin!

  VastaaPoista
 22. Herkullisen nàkòinen ruokahalli. Sieltà nàyttàà lòytyvàn vaikka mità ruokaan liittyvàà.
  Ihana tuo italialainen puoti, nàkyy niin paljon tuttuja eineksià :)

  VastaaPoista
 23. Marianne H:herkullisia juttuja tuolta löytyi.Ja italailainen puoti oli täynnä kaikkea kivaa,kuvasta tosin tuli vähän epätarkka.

  VastaaPoista
 24. Miranda:oletko joskus ollut täällä?

  VastaaPoista
 25. Miranda:yritin kommentoida blogissasi,mutta siellä tuli sellainen "Malware"-ilmoitus...

  VastaaPoista
 26. Olen käynyt kaksi kertaa Israelissa. Toinen matka oli turistireissu tuntemattoman ryhmän kanssa. Olimme pääasiassa Jerusalemissa, mutta kävimme retkellä Eilatissa ja aina Sharm el Sheikhissä asti. Sydämestäni jäi osa sinne auringonlaskun kultaamille vuorille.♥ Toisen kerran kävin yksityismatkalla ystäväni kanssa. Olimme tuttavan luona yötä Jerusalemissa ja kävimme mm. Jaffan taiteilijakortteleissa.

  VastaaPoista
 27. En kyllä tiedä, mikä siinä kommentoinnissa on ollut vikana. Toivottavasti se toimii jatkossa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...