tiistai 2. marraskuuta 2010

Suomalaisia kirjoja Tel Avivissa

Eilen oli taas kuukauden ensimmäinen maanantai eli suomalaisen kirjaston;Kirjakaktuksen,vuoro pitää oviaan auki.Kirjakaktus perustettiin vuonna 1982 ja kovasti on kirjojen määrä siitä kasvanut.Ei ihan tarkalleen osattu sanoa montako niitä siellä on,mutta paljon niitä on! Kirjasto toimii suomalais-israelilaisen perheen talon alimmassa kerroksessa,ja kirjat ovat sisällä,mutta kaikki istuvat ulkona mukavalla pihalla.Tuossa linkin takaa on lisää tietoa kirjastosta,ja viime vuonna Jaakko Selin mainitsi tästä ulkosuomalaisista kertovassa TV-ohjelmassaan. Tänne on aina kiva tulla ja tavata muita suomalaisia ,ja tällä kertaa oli myös makeita tuliaisia tarjolla (salmiakit!).
Matkalla kotiin tutun autokyydissä otin kuvan näistä torneista,joita on 3 mutta kuvaan sain vain 2.Yhdessä tornissa on kauppakeskus ja tietenkin myös H&M

30 kommenttia:

 1. Ihana kirjasto, kun on tarjolla lukunälän tyydyttämisen lisäksi vatsan täytettä!

  VastaaPoista
 2. SusuPetal:juu on harvinaisen kiva kirjasto,ja se sinunkin kirjasi siellä lainattavissa.Ensimmäinen lainaaja piti kovasti siitä!

  VastaaPoista
 3. Ai, tuonne kun pääsisi! Täällä olen vesi kielellä sekä kirjojen että herkkujen suhteen. Salmiakit nimittäin on syöty. Mutta ihmekös tuo, kun mies söi niitä joka ilta kaksin käsin. Ja salmareita oli tosi paljon tuliaisiksi. Kirjatkin on kohta luettu...

  VastaaPoista
 4. Aika hyvät kirjavalikoimat näyttää olevan! Kaikenlaista suomenkielistä kirjallisuutta monipuolisesti tarjolla. Ihanaa. Onko siellä muuten ruotsinkielistäkin kirjallisuutta?

  Salmiakki taitaa ruisleivän ohella olla jotain, mitä useat ulkomailla asuvat suomalaiset kaipaavat. Itse vein aina miehelleni salmiakkia ja jälkiuunileipää (itse en muuten pidä salmiakista, minulta puuttuu "salmiakkigeeni", joka on ihan oikeasti olemassa). :)

  VastaaPoista
 5. Jael, miten täydellisen mahtavaa! Tuollainen toiminta pitäisi saada pystyyn kaikkialla, missä asuu ulkosuomalaisia.

  VastaaPoista
 6. Jee, nyt kirjoitit tuosta kirjastosta. Tosi kiva kun on tuollainen. Se on myòs mahtava paikka tavata muista suomalaisia :D

  VastaaPoista
 7. Johanna:Jännää,että miehesikin tykkää salmiakista;yleensä olen huomannut,etteivät ulkomaalaiset niistä pahemmin välitä. Minä taas tykkään! Lakuja saa täällä muttei salmiakkia..

  Lumiomena:tuolla kasvavat kirjavalikoimat ahkeraa vauhtia:-)Entiedä jos tuolla on ruotsinkielisiä kirjoja,taitaa olla vain suomenkielisiä.Salmiakkia tosiaankin kaipaa täällä ulkomailla.Lakua saa ihan kivasti mutta olisi kiva jos saisi salmiakkiakin:-)

  Leena:Oliskin kiva tietää,jos tämän tapaisia suomalaisia kirjastoja on muuallakin missä on suomalaisia. On tosi mukavaa että tuo on olemassa;-)

  Ciacy:Mä yleensä menenkin sinne tapaamaan muita,en ole pitkään aikaan mitään lainannutkaan.

  VastaaPoista
 8. Onpas hieno kirjasto, ei silti, on meilläkin suomalaisessa seurakunnalla aika iso kirjasto.

  VastaaPoista
 9. Noista kirjastokuvista muistin heti Selinin ko. ohjelman. Tykkäsin kovasti juuri siitä ohjelmasta :)
  Toki mukavia olivat muutkin jaksot.

  Varmasti on kivaa olla yhdessä koolla mukavassa seurassa.

  VastaaPoista
 10. Niiltä kibbutzeilta jossa suomalaisia oli saisi varmasti hyvän kirjaston aikaiseksi jos jaksaisi hakea.
  Minulla on tuossa Uutisateessa linkki josta löytää paljon videoita maailmalle päätyneistä suomalaisista, tässä suoralinkki arkistoon.

  http://www.ulkosuomalaiset.net/fi/ulkosuomalaisentarinat/arkisto.html

  VastaaPoista
 11. Allu:Onko teillä siellä myös kahvitarjoilua^?Tämä on kiva kun on kivasti sellainen intiimi paikka.

  Anu:Nyt kävin ja viime kerralla ja sitä ennen keväällä kerran.Sitä ennen taas v.2004 kun asuin täällä kai kerran tai pari ja sitä ennen 80-luvun loppupuolella...Käytkö itse tuolla koskaan?

  VastaaPoista
 12. Nurkkalintu:Se Selinin ohjelma olikin tosi kiva:-)Tuonne onkin kiva mennä.

  Ari:Tuonne tulee koko ajan lisää kirjoja ja kirjojen lukumäärä kasvaa kivasti.Kiitos tuosta linkistä, menenkin paremmalla ajalla sitä tutkimaan.

  VastaaPoista
 13. Kodikas kirjasto. Ajattelin jo silloin, kun katsoin J Selinin ohjelmaa.

  VastaaPoista
 14. Mukava tuollainen suomalinen kirjasto. Minulta saisi sinne hyviä kirjoja, kirjahyllyt jo notkuvat.

  VastaaPoista
 15. Arleena;Tosiaankin on kodikas kirjasto,jonne on aina kiva tulla:-)

  Unelma:Tosiaankin mukavaa että löytyy tuollainen paikka täältä:-)Harmi että asut vähän liianp pitkällä,etkä voi niitä kirjoja tuonne tuoda...

  VastaaPoista
 16. Vau, on teillä valinnanvaraa! Komea kirjsto. Salmiakista en välitä, mutta haastoin sinut muistelemaan lapsuuttasi :)

  VastaaPoista
 17. Upea kirjasto siellä on! Mietinkin miksi kuulostaa niin tutulle, mutta siinä Jaakko Selinin ohjelmassa näin sen.

  Upeat tornit! Vaikuttavan näköiset!

  VastaaPoista
 18. Ihan vaan pakko mainita, kun huomasin nuo teidan tuliaiset...
  Eilen oli ihan pakko ostaa kaupasta PANDAN lakritsia... ja oli hyvaa!!!! Viela kun saisivat fazerin suklaat tuonne hyllyille, niin vakiasiakas olisi taattu! :)

  VastaaPoista
 19. Sirokko;aika kiva on tuo kirjasto.Pitääkin tulla katsomaan millaisesta haasteesta on kyse.Minä taas tykkään ja kaipaan salmiakkia...

  Susanne:Siinä Selinin ohjelmassa kivasti tuotiinkin tuo kirjasto esille:-) Nuo tornit ovat tosi komeita,etenkin jos näkee kaikki 3 yhdessä.

  Kuwaitin Kaunotar:Ai teillä saa Pandan lakupusseja.Täällä saa tietyn ketjun terveyskaupoista (ovat yhdistäneet lakun sellaiseksi)irtopainossa Fasun lakua,ja se on aina tuoreen tuntuista:-) Fasun suklaata sai ennen tosi hyvin täältä,mutta nyt olen nähnyt vain lentokentällä sitä.

  VastaaPoista
 20. Minnekas kommenttini katosi?
  Kavin kirjastossa kerran pari, mutta sitten se jai. Tuli semmoinen outsider-fiilis kun kaikki tunsivat toisensa ja juttelivat, ja mina en tuntenut ketaan. Sinansa harmi, kun luen todella paljon.

  VastaaPoista
 21. Anu:Tulin takaisin vuosien tauon jälkeen eikä tuttuja siellä ollut kuin yksi tai kaksi.Kyllä sitä siellä tutustuu kun rupeaa juttelemaan ihmisten kanssa.Rohkeasti mukaan vaan,olisi kiva nähdä sinuakin ihan oikeasti.

  VastaaPoista
 22. No jos vaikka ensi kuussa onnistuisi. Olisi ihan kiva!

  VastaaPoista
 23. Suomalainen kirjasto ulkomailla on tosi hyvä . Aikoinaan kun asuimme Canadassa luin pikkukaupungin kirjasto kaikki kirjat ja lukemisen puutteessa aloin lukea englanninkielisiä . Aloitin helpoista , kuten Lännenkirjoista . Mutta tuli heti aluksi vastaan outo sana , mikä on triggerfinger . Sen kun selvtin , niin loppu meni OK .

  VastaaPoista
 24. Teillä löytyy siellä lähes kaikkea...
  paitsi lunta =)

  VastaaPoista
 25. Anu:tule ihmeessä.minä ainakin juttelen kanssasi niin ei tarvitse tuntea itsensä niin ulkopuoliseksi...

  Kyllimarjaana;Tosi kiva juttu onkin.Minä en tuolta ole oikein lainannut kun on niin monta
  lukematonta kirjaa kotona ja alkuperäiskielellä luen jos vaan voin.Niinhän se on, että kun alkaa lukemaan niin vähän ajan kuluttua se alkaa sujua.Aluksi Venezuelassa sanomalehdet vaikuttivat vähän vaikeilta vaikka osasinkin espanjaa,mutta vähän ajan kuluttua oli ihan kuin jo lukisi tutun kielistä lehteä.''

  Hanne:Tuo kirjasto on kyllä tosi kiva! Luntakin kyllä löytyy,pohjoisesta.....

  BLOGitse:on se:-)

  VastaaPoista
 26. Aivan ihana kirjasto!!! Me täällä kierrätämme kirjat suomalaiselta toiselle, mutta ei todellakaan ole samanlaiset varastot kuin teidän kirjastolla!!!

  VastaaPoista
 27. Raton:on se ihanaa että on tuollainen paikka:-)Tuolla kirjat ovat kerääntyneet jo 28 vuotta,joten niitä on ehtinyt paljon sinne kerääntyä.Onko teitä siellä montakin suomalaista?

  VastaaPoista
 28. Tämän mielenkiintoisen postauksen olin ohittanut kokonaan! Tosi hieno juttu että suomalaisia krijoja saa sieltäkin :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...