tiistai 2. marraskuuta 2010

Suomalaisia kirjoja Tel Avivissa

Eilen oli taas kuukauden ensimmäinen maanantai eli suomalaisen kirjaston;Kirjakaktuksen,vuoro pitää oviaan auki.Kirjakaktus perustettiin vuonna 1982 ja kovasti on kirjojen määrä siitä kasvanut.Ei ihan tarkalleen osattu sanoa montako niitä siellä on,mutta paljon niitä on! Kirjasto toimii suomalais-israelilaisen perheen talon alimmassa kerroksessa,ja kirjat ovat sisällä,mutta kaikki istuvat ulkona mukavalla pihalla.Tuossa linkin takaa on lisää tietoa kirjastosta,ja viime vuonna Jaakko Selin mainitsi tästä ulkosuomalaisista kertovassa TV-ohjelmassaan. Tänne on aina kiva tulla ja tavata muita suomalaisia ,ja tällä kertaa oli myös makeita tuliaisia tarjolla (salmiakit!).
Matkalla kotiin tutun autokyydissä otin kuvan näistä torneista,joita on 3 mutta kuvaan sain vain 2.Yhdessä tornissa on kauppakeskus ja tietenkin myös H&M

30 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ihana kirjasto, kun on tarjolla lukunälän tyydyttämisen lisäksi vatsan täytettä!

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal:juu on harvinaisen kiva kirjasto,ja se sinunkin kirjasi siellä lainattavissa.Ensimmäinen lainaaja piti kovasti siitä!

Johanna kirjoitti...

Ai, tuonne kun pääsisi! Täällä olen vesi kielellä sekä kirjojen että herkkujen suhteen. Salmiakit nimittäin on syöty. Mutta ihmekös tuo, kun mies söi niitä joka ilta kaksin käsin. Ja salmareita oli tosi paljon tuliaisiksi. Kirjatkin on kohta luettu...

lumiomena kirjoitti...

Aika hyvät kirjavalikoimat näyttää olevan! Kaikenlaista suomenkielistä kirjallisuutta monipuolisesti tarjolla. Ihanaa. Onko siellä muuten ruotsinkielistäkin kirjallisuutta?

Salmiakki taitaa ruisleivän ohella olla jotain, mitä useat ulkomailla asuvat suomalaiset kaipaavat. Itse vein aina miehelleni salmiakkia ja jälkiuunileipää (itse en muuten pidä salmiakista, minulta puuttuu "salmiakkigeeni", joka on ihan oikeasti olemassa). :)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, miten täydellisen mahtavaa! Tuollainen toiminta pitäisi saada pystyyn kaikkialla, missä asuu ulkosuomalaisia.

Ciacy kirjoitti...

Jee, nyt kirjoitit tuosta kirjastosta. Tosi kiva kun on tuollainen. Se on myòs mahtava paikka tavata muista suomalaisia :D

Yaelian kirjoitti...

Johanna:Jännää,että miehesikin tykkää salmiakista;yleensä olen huomannut,etteivät ulkomaalaiset niistä pahemmin välitä. Minä taas tykkään! Lakuja saa täällä muttei salmiakkia..

Lumiomena:tuolla kasvavat kirjavalikoimat ahkeraa vauhtia:-)Entiedä jos tuolla on ruotsinkielisiä kirjoja,taitaa olla vain suomenkielisiä.Salmiakkia tosiaankin kaipaa täällä ulkomailla.Lakua saa ihan kivasti mutta olisi kiva jos saisi salmiakkiakin:-)

Leena:Oliskin kiva tietää,jos tämän tapaisia suomalaisia kirjastoja on muuallakin missä on suomalaisia. On tosi mukavaa että tuo on olemassa;-)

Ciacy:Mä yleensä menenkin sinne tapaamaan muita,en ole pitkään aikaan mitään lainannutkaan.

Allu kirjoitti...

Onpas hieno kirjasto, ei silti, on meilläkin suomalaisessa seurakunnalla aika iso kirjasto.

anumorchy kirjoitti...

Kaytko sina tuolla joka kuukausi?

Nurkkalintu kirjoitti...

Noista kirjastokuvista muistin heti Selinin ko. ohjelman. Tykkäsin kovasti juuri siitä ohjelmasta :)
Toki mukavia olivat muutkin jaksot.

Varmasti on kivaa olla yhdessä koolla mukavassa seurassa.

Ari kirjoitti...

Niiltä kibbutzeilta jossa suomalaisia oli saisi varmasti hyvän kirjaston aikaiseksi jos jaksaisi hakea.
Minulla on tuossa Uutisateessa linkki josta löytää paljon videoita maailmalle päätyneistä suomalaisista, tässä suoralinkki arkistoon.

http://www.ulkosuomalaiset.net/fi/ulkosuomalaisentarinat/arkisto.html

Yaelian kirjoitti...

Allu:Onko teillä siellä myös kahvitarjoilua^?Tämä on kiva kun on kivasti sellainen intiimi paikka.

Anu:Nyt kävin ja viime kerralla ja sitä ennen keväällä kerran.Sitä ennen taas v.2004 kun asuin täällä kai kerran tai pari ja sitä ennen 80-luvun loppupuolella...Käytkö itse tuolla koskaan?

Yaelian kirjoitti...

Nurkkalintu:Se Selinin ohjelma olikin tosi kiva:-)Tuonne onkin kiva mennä.

Ari:Tuonne tulee koko ajan lisää kirjoja ja kirjojen lukumäärä kasvaa kivasti.Kiitos tuosta linkistä, menenkin paremmalla ajalla sitä tutkimaan.

arleena kirjoitti...

Kodikas kirjasto. Ajattelin jo silloin, kun katsoin J Selinin ohjelmaa.

Unelma kirjoitti...

Mukava tuollainen suomalinen kirjasto. Minulta saisi sinne hyviä kirjoja, kirjahyllyt jo notkuvat.

Yaelian kirjoitti...

Arleena;Tosiaankin on kodikas kirjasto,jonne on aina kiva tulla:-)

Unelma:Tosiaankin mukavaa että löytyy tuollainen paikka täältä:-)Harmi että asut vähän liianp pitkällä,etkä voi niitä kirjoja tuonne tuoda...

Sirokko kirjoitti...

Vau, on teillä valinnanvaraa! Komea kirjsto. Salmiakista en välitä, mutta haastoin sinut muistelemaan lapsuuttasi :)

Susanne kirjoitti...

Upea kirjasto siellä on! Mietinkin miksi kuulostaa niin tutulle, mutta siinä Jaakko Selinin ohjelmassa näin sen.

Upeat tornit! Vaikuttavan näköiset!

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Ihan vaan pakko mainita, kun huomasin nuo teidan tuliaiset...
Eilen oli ihan pakko ostaa kaupasta PANDAN lakritsia... ja oli hyvaa!!!! Viela kun saisivat fazerin suklaat tuonne hyllyille, niin vakiasiakas olisi taattu! :)

Yaelian kirjoitti...

Sirokko;aika kiva on tuo kirjasto.Pitääkin tulla katsomaan millaisesta haasteesta on kyse.Minä taas tykkään ja kaipaan salmiakkia...

Susanne:Siinä Selinin ohjelmassa kivasti tuotiinkin tuo kirjasto esille:-) Nuo tornit ovat tosi komeita,etenkin jos näkee kaikki 3 yhdessä.

Kuwaitin Kaunotar:Ai teillä saa Pandan lakupusseja.Täällä saa tietyn ketjun terveyskaupoista (ovat yhdistäneet lakun sellaiseksi)irtopainossa Fasun lakua,ja se on aina tuoreen tuntuista:-) Fasun suklaata sai ennen tosi hyvin täältä,mutta nyt olen nähnyt vain lentokentällä sitä.

anumorchy kirjoitti...

Minnekas kommenttini katosi?
Kavin kirjastossa kerran pari, mutta sitten se jai. Tuli semmoinen outsider-fiilis kun kaikki tunsivat toisensa ja juttelivat, ja mina en tuntenut ketaan. Sinansa harmi, kun luen todella paljon.

Yaelian kirjoitti...

Anu:Tulin takaisin vuosien tauon jälkeen eikä tuttuja siellä ollut kuin yksi tai kaksi.Kyllä sitä siellä tutustuu kun rupeaa juttelemaan ihmisten kanssa.Rohkeasti mukaan vaan,olisi kiva nähdä sinuakin ihan oikeasti.

anumorchy kirjoitti...

No jos vaikka ensi kuussa onnistuisi. Olisi ihan kiva!

kyllimarjaana kirjoitti...

Suomalainen kirjasto ulkomailla on tosi hyvä . Aikoinaan kun asuimme Canadassa luin pikkukaupungin kirjasto kaikki kirjat ja lukemisen puutteessa aloin lukea englanninkielisiä . Aloitin helpoista , kuten Lännenkirjoista . Mutta tuli heti aluksi vastaan outo sana , mikä on triggerfinger . Sen kun selvtin , niin loppu meni OK .

hanne kirjoitti...

Teillä löytyy siellä lähes kaikkea...
paitsi lunta =)

BLOGitse kirjoitti...

Mahtava juttu!

Yaelian kirjoitti...

Anu:tule ihmeessä.minä ainakin juttelen kanssasi niin ei tarvitse tuntea itsensä niin ulkopuoliseksi...

Kyllimarjaana;Tosi kiva juttu onkin.Minä en tuolta ole oikein lainannut kun on niin monta
lukematonta kirjaa kotona ja alkuperäiskielellä luen jos vaan voin.Niinhän se on, että kun alkaa lukemaan niin vähän ajan kuluttua se alkaa sujua.Aluksi Venezuelassa sanomalehdet vaikuttivat vähän vaikeilta vaikka osasinkin espanjaa,mutta vähän ajan kuluttua oli ihan kuin jo lukisi tutun kielistä lehteä.''

Hanne:Tuo kirjasto on kyllä tosi kiva! Luntakin kyllä löytyy,pohjoisesta.....

BLOGitse:on se:-)

ratón kirjoitti...

Aivan ihana kirjasto!!! Me täällä kierrätämme kirjat suomalaiselta toiselle, mutta ei todellakaan ole samanlaiset varastot kuin teidän kirjastolla!!!

Yaelian kirjoitti...

Raton:on se ihanaa että on tuollainen paikka:-)Tuolla kirjat ovat kerääntyneet jo 28 vuotta,joten niitä on ehtinyt paljon sinne kerääntyä.Onko teitä siellä montakin suomalaista?

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Tämän mielenkiintoisen postauksen olin ohittanut kokonaan! Tosi hieno juttu että suomalaisia krijoja saa sieltäkin :)