perjantai 19. marraskuuta 2010

Vuoden ensimmäinen viini

Kävin tänään taas Tel Avivin vanhalla juna-asemalla,jossa perjantaisin myös luomutori. Muutama vihannes tuli sieltä hankittua. 
Ihmisiä oli taas hurjasti liikkeellä,Perjantaina,arkivapaana ,paikat täyttyvät etenkin jos on hyvä ilma,ja tänään oli taas lämmintä,yli 25 astetta (liian lämmintä!)
Mutta tulin etupäässä viinitilaisuuden vuoksi,josta olin kuullut muutama viikko sitten. Oli vuoden ensimmäisen viinin julkistamistilaisuus. Golan Gamay Nouveau on samaa kuin Beaujolais-viini,(tämän vuoden Beaujolais julkistettiin eilen) eli vuoden ensimmäisiä valmistuvia viinejä,joka tehdään Gamay-rypäleestä ja valmistetaan hiilidioksidi-menetelmällä,joka mahdollistaa viinin nopean kypsymisen. Tilaisuudessa sai ensimmäisen lasillisen ilmaiseksi,ja toinenkaan ei olisi paljon maksanut.Menimme tilaisuuteen (joka oli kaikille avoin)yhdessä suomalaisen ystäväni E:n kanssa:ja molemmat pidimme viinistä:se oli hedelmäisen raikas nuori punaviini.

Paikalla olisi voinut maksua vastaan teetättää taiteilijan piirtämä omakuvaetiketti, ja myös elävää musiikkia oli tarjolla,viinin ja rypäleiden lisäksi.Koska pidimme viinistä,ostimme molemmat pullollisen.Etiketin olisi saanut valita neljästä mahdollisesta:oli Marilyn Monroeta,Julius Cesaria jne.Minä valitsin Isaac Newtonin vaikka Marilyn karikatyyripiirros olisi kai ollut nätimpi siinä pullon etiketissä.Samannäköisiä hahmoja myös livenä liikkui alueella,mutta unohdin kuvata heitä.

32 kommenttia:

 1. Hauska idea tuo etiketti.

  Ihanan lämmintä siellä!

  VastaaPoista
 2. SusuPetal;Ehkä olisi pitänyt sittenkin valita Marilyn;tuo Newton tuossa on aika ruma.,.;D Lämmintä on ,jo liiaksi...

  VastaaPoista
 3. Tuo etiketti juttu on ihan huippu. Tosi kiva lahjaideakin. Ei siis omakuva vaan jos olisi tajunnut ottaa vaikka jonkun ystàvàn kuvan mukaan taikka sitten vaan vaikka just Marilynin kuva tms.
  Siellà se kesà ja kuuma vaan jatkuu. Tààllà sataa.

  VastaaPoista
 4. Jael, sää oot ny alvariinsa viinin maistajaisissa;-)

  Mikä sääli, että tuo nuori viini ei säily. Marilyn etiketillä sillä olis ollut kaipaajia.

  Ne teidän viinimessut oli upeat. Vieläkin ne juustot näkyy mun silmissä....

  VastaaPoista
 5. Viini ja kultainen 70-luku ja Israel tuo paljon muistoja mieleen. Nimittäin silloin oli vielä Kibbutsit voimissaan ja ruokatarjoilu aivan eri tasolla kuin nykyään.( olen käynyt neljästi jälkeenpäin)
  Hee aasinsilta siihen miksi aina olin vapaaehtoinen sapattina ruokalan siivoukseen, jokainen ruokailija sai oman viinipullon ja kaikki ei menneet tyhjiksi joten kiikutin ne volunteerien klubille ja jokusen tietysti iltavaraksi omaan baariin ;)
  Jos joku on kiinostunut viineistä niin lukemani blogi.
  http://winesworld.net/
  auttaa eteenpäin. Parhaillaan lasissani on Falling Feather suoraa pahvilaatikosta hmm... house wine.

  VastaaPoista
 6. Ciacy:omakuva tai ystävän kuva oliskin ollut kiva juttu,olisi varmaan voinut ottaa joku hyvä valokuva mukaan,jonka perusteella olisivat voineet sen etiketin laittaa.Juu,täällä edelleen lämmintä...

  Leena:pääsin nyt kunnolla viinien makuun:D Tuo Beaujolais-tyyppinen viini onkin sellaista,mikä pitää korkata aika lyhyen ajan sisällä,sehän poikkeaa muista punaviineistä.Ne toiset viinimessut oli tosi upeat;menisin uudelleenkin;D

  Ari:On varmaan ne ruuat muuttuneet,vaikka ei mulle ainakaan mitään traumoja jäänyt ,ihan hyviä muistoja on kibutzin ruuasta.Nykyäänhän suurin osa kibutzeista on yksityistetty,eli ihan eri meininki.Hih,oli hyvä syy olla silloin just tarjoilijana;D Kiitos linkistä,käynkin kurkkaamassa...

  VastaaPoista
 7. Ari;unohtui sanoa,että ovat viinitkin kokeneet aika pitkän matkan siitä kibutziajoistasi.Silloin ei kauheasti ollut valikoimaa,tänään on ja todella hyviä viinejä tehdään täällä.

  VastaaPoista
 8. Teillä on siellä paljon kaikkia tapahtumia. Varmasti kiva osallistua, pitävät mielen pirteänä.

  Oi, viinit ja juustot maistuvat jo kielellä..

  VastaaPoista
 9. Tulin jotenkin hyvällä mielelle tästä: Luomutori, Beaujolaisviiniä, (liian) lämmintä. Sinulla on ollut ihana aloitus viikonlopulle ja ai, kun alkoi tehdä mieli sekä tomaatteja että punaviiniä :)

  VastaaPoista
 10. Varmasti hyvia nuo luomutomaatit.
  İhanaa viikonloppua,ystavain.

  VastaaPoista
 11. No ei taaskaan sitten tormatty luomutorilla! En tiennyt viinitarjoulusta mitaan vaan oli ihan kiva yllatys, minun makuuni oli kylla aivan liian keveaa ja kirpeaa viinia. Pari viikkoa sitten olimme Castelin tilalla kierroksella ja maistelemassa ja voi kun oli hyvaa viinia!
  Sitten ihan asian vieresta mutta ajattelin etta sina ehka tiedat mita sappisaippua on hepreaksi ja onko sita taalla saatavana?

  VastaaPoista
 12. En ollut tullut ajatelluksi sitä että siellä kasvatetaan viiniä! Moselin laakson viiniviljelmät ovat todella hurmaavia alueita ainakin – varmaankin myös siellä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Mista sina tiedatkin kaikki nuo tapahtumat!

  VastaaPoista
 14. Voi, mulla on täällä samanlaiset tunnelmat! Beaujolais Nouveau pullo odottaa maistelijoita. Tästä sitten pitäisi päätellä minkämoinen viinivuosi on. Tosin pullon kyljessä ei ole kuin trapetsitaiteilijoita (vai ovatko nämä voimistelijoita?).

  P.S. Sanavahvituksena Cofein - sitä on taas tänään kulunut!

  VastaaPoista
 15. Sooloilija;tällaisiin tapahtumiin on aina kiva osallistua:-)Tuolla tosin ei ollut juustoja,mutta oli viinirypäleitä;D

  Lumiomena:Kiva aloitus viikonlopulle olikin ja kyllä se kylmempi ilmakin varmaan vielä tulee

  Sateenkaari:hyviä ovat,rakastan tomaatteja! Sinullekin hyvää viikonloppua!

  Pilvi:No harmi ettei törmätty.On pitänyt soittaa sinulle, mutta kun puhelimeni varastettiin,niin siinä meni numerosikin...Minä taas pidin tuosta viinistä,sellainen kepeä ja kivan hedelmäinen,mutta olenkin valkoviinin ystävä,Puolitoista viikkoa sitten olin Sommelier-viinimessuilla,(ruokablogissa)jossa tuli maistettua tosi monen paikan hyviä viinejä.Piti ihan googlettaa tuo sappisaippua ,kun en tiennyt mitä se on..en löytänyt nimeä englanniksi.

  Tuure:täällä on monen monta viinitilaa ja todella suuri valikoima paikallisia viinejä,Välimeren maa kun on.

  Anu:Tämän satuin tietämään,koska blogin kautta tapaamani Irene (blogi ruokablogin listassa)kertoi siitä,hän on wine steward.

  Johanna:No sittenhän on jännää odotella sen maistamista! Minä pidin tästä viinistä,ja viinitalon väkikin vaikutti kovin tyytyväisiltä,joten kai on odotettavissa täälläpäin hyvä viinivuosi...Hih,cofeinia joskus tarvitaankin reilusti;D

  VastaaPoista
 16. Tuo etiketti-idea on tosi kiva.
  Mukavaa viikonloppua taalta -2 pakkasen stadista! brrrrr...

  VastaaPoista
 17. BLOGitse:Jeps,oman etiketin saaminen olisi maksanut 10 EUR,olisi ollut kiva muisto,mutta oli paha jono sinne piirtäjien luokse.Mukavaa viikonloppua,aika kylmää on jo Hesassa!

  VastaaPoista
 18. Onpas teillä vielä lämmintä. Meillä viilentyi vähän eidin jälkeen. Päivisin ok mutta aamut ja illat jo selkeästi viilentyneitä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. Viini kuulostaa oikein juomakelpoiselta. ;-D

  Tuo etiketti on ihan superhauska idea! Tahtoo teettää semmoisia...

  VastaaPoista
 20. Tuo etikettijuttu on persoonallinen juttu. Kun kuuluin pieneen maalariryhmään ja meillä oli näyttely, siihen keksittiin
  tehdä oma etiketti viinipulloihin.
  Etiketti oli samalla kutsukortti näyttelyyn.Kutsukortti saikin kehuja kovasti:-D
  Olipa kiva käydä pitkästä aikaa
  sivuillasi..lupaan tulla pian uudelleen.
  Ihanaa viikonloppua sinne lämpimään!

  VastaaPoista
 21. Mizyena:Eilen oli päivällä tosi lämmintä,illalla sitten viileämpää muttei kylmää.Tänä aamuna aikaisin oli 19 astetta,mutta pian lämpeni taas.Epätavallisen lämmintä tähän aikaan vuodesta...Sinullekin mukavaa viikonloppua!

  Anna;kivalta kuulosti tuo teidän etikettikutsukortti:-)Ihanaa viikonloppua sinnekin ja tulen jossain vaiheessa käymään.

  VastaaPoista
 22. Miten ihanaa päästä tuollaisiin maistiaisiin...
  Olen kerran täällä kaupungissani alkossa saanut maistaa viinejä, tutun kautta...

  Tuo omaetiketti on viehättävä juttu...
  Kävin tänään myös viiniostoksilla...
  ihanaa lauantai-iltaa..

  VastaaPoista
 23. Tuohan oli mukava tilaisuus. Viini oli hyvää vai oliko ?
  Minulla oli pikkujoulu, jossa maisteltiin myös viinejä.

  VastaaPoista
 24. Mielenkiintoista! En ollut kuullutkaan tuommoisista viininjulkistustilaisuuksista! Joka päivä oppii uutta :)

  VastaaPoista
 25. Oh man, am I ever jealous over those piles of beautiful little tomatoes... It already feels like it's been ages since they were in season over here.

  VastaaPoista
 26. Hanne;oli kivaa että viinitarha järjesti tuollaisen tilaisuuden laajalle yleisölle.Puolitoista viiikkoa sitten olin kunnon viinimessuilla,ja siellä tuli maisteltua oikein laajasti viinejä.,Toivottavasti löysit kivan viinin viikonlopuksi!Ihanaa viikonloppua Hanne!

  Arleena;Viini oli hyvää ja siksi ostinkin sitä tuolta pullon. Sitä ei vaan voi kauan säilyttää.Kivalta kuulosti pikkujoulu,jossa maisteltiin viinejä.Suomessa vikassa työpaikassa maistelimme joka perjantai-iltapäivä viinejä.

  Sauerkraut:Beaujolais tulee myyntiin joka vuosi marraksuun 18 päivä,ja jostain syystä siitä on tehty iso juttu.Täällä tuo viini oli samanlainen,samoista rypäleistä samalla tekniikalla tehty,ja tuollainen tilaisuushan lisää myyntejä kivasti.Monet ostivatkin sieltä pullon tai pari..

  Hannah:The weather here makes it possible for us to have fresh lovely tomatoes all year around-
  I love tomatoes!

  VastaaPoista
 27. Hauska idea piirrättää kuva etikettiin, voisi kerätä oikein sukupullot kellariin jos olisi säilyvää viiniä - mutta sitten ei enää raskittisi luopua tyhjistä pulloista...

  VastaaPoista
 28. Sirokko: vähän vaikeaa olis silloin luopua pulloista;D Yhteen aikaan laitoin pullot veteen likoomaan ja yritin saada etiketit irroitettua,jotka sitten liimasin vihkoon.

  VastaaPoista
 29. Pullo tuli maisteltua. Miehen makuun se oli aivan liian helmeilevää ja nuorta, joten minä maistelin sitten enemmän... En osaa muuuta sanoa kuin että maistelijalla oli kukkea olo.

  VastaaPoista
 30. Johanna:Täälläpäin taas uusi viini oli mielestäni erittäin onnistunut.Siellä tilaisuudessa join vain yhden lasin,koska oli keskellä päivää eikä mahassa tarpeeksi täytettä,Viinirypäleitä oli tarjolla mutta meidän pöydästä puuttuivat...
  'Pullo on vielä korkkaamatta mutta varmaan sekin kohta juodaan,.,,,

  VastaaPoista
 31. For some reason Google Translate decided not to translate this post (even though it told me it did) so I have no idea what you're saying, but it looks like you had a great time :).

  -----------------------------------
  My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography and bring home something beautiful today!

  VastaaPoista
 32. Kuten sanottu, tuon sitten tulessasi sateen...ja tarvitsisin sikäläistä punaviiniä lämpimikseni. Rajan pohjoispuolella ei ole vielä tullut vastaan teikäläisen viinin voittanutta.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...