sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Bussin ikkunasta nähtyä

Bussin ikkunasta tulee katseltua kaupungin katuja vähän eri näkökulmasta kuin kadulla kävellessä.Monesti olenkin sitä kautta huomannut jotain,jota olen sitten myöhemmin mennyt katsomaan.
Tel Avivin Allenby-kadulla on monta eklektiseen tyyliin rakennettua taloa.1920-ja 30-luvulla se oli hallitseva rakennustyyli Tel Avivissa. Allenby-katu on meluisa ja likainenkin , mutta sen varrella on monta kaunista rakennusta;jotkut paremmassa ja jotkut vähemmän paremmassa kunnossa,jotka kertovat kadun entisestä loistosta.Jonkinlaisia uuden arvostuksen merkkejä on näkyvillä,sillä monia kadun varrella olevia rakennuksia ollaan kunnostamassa. Mutta bussiliikenne pitkin katua on kamalaa  sillä sen kautta kulkee enemmän bussilinjoja kuin missään muualla kaupungissa,ja se  sekä saastuttaa että likaa rakennuksia.
Tämä kuva on otettu bussista toisella kadulla,mutta kuitenkin lähellä tuota Allenby-katua.

23 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kaunista arkkitehtuuria. Totta, bussin ikkunasta näkee korkeammalle, kattoja kannattaa aina tiirailla, silloin huomaa mielenkiintoista.

Mustikkatyttö kirjoitti...

Hauskan näköisiä taloja ja eloisaa kaupunkikuvaa! Sinun kuviesi ja kertomustesi siivin pääsee aina mukavasti matkustamaan etelän lämpöön, kiintoisiin näkymiin ja kiehtoviin tunnelmiin! Kiitokset! :)

Satu kirjoitti...

Se on muuten totta, että eri tavoin liikuttaessa tulee katseltua ympäristöäkin eri tavoin!

On siellä vaan kauniita rakennuksia. Tuli muuten mieleeni, kun katselin noita parvekkeita, että käytetäänkö siellä parvekkeita oleskeluun niin kuin Suomessa, vai ovatko ne vaan säilytystilaa tms.?

arleena kirjoitti...

Viimeisen kuvan talon ikkunat ja parvekkeet ovat kauniita. Voisin valita sieltä asunnon, jos muutto tulisi kysymykseen.

Marja-Leena kirjoitti...

Kauniita taloja!

Jael kirjoitti...

SusuPetal:Bussista näkeekin hyvin.Monet talot tuolla kadulla ovat isojen puiden peittämiä,mutta bussin ikkunasta näkee kuitenkin hyvin:)

Tiinuliini:Tuossa Tel Avivin vanhemmalla alueella on tosi nättejä taloja ja muutenkin on eloisaa aluetta.Kiva että pidit;blogien kautta pääsee aina niin kivasti matkustamaan eri paikkoihin:)

Hippu;näinhän se on. Monesti olen Helsingissäkin ottanut bussin vähän tuntemattomiin alueisiin,ja on kiva tutustua sitä kautta..Kyllä noilla parvekkeilla istutaankin,kunhan vaan ei ole liian kuumaa;D

Arleena:Se on hiljattain kunnostetusta talosta,joka on todellakin kaunis.Minäkin asuisin siinä mielelläni,mutta maksaa maltaita asua tuossa ja koko alueella ylipäänsä..

Marja-Leena:on ne:)

Susanne kirjoitti...

Kauniita taloja! Noita kauniita taloja ja rakennuksia on kiva katsella. Yksi lempipuuhaani kaupunkilomilla:)
Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita taloja. Ihanat nuo ikkunaluukut..:)

Jael kirjoitti...

Susanne: Minä nautin kauniiden talojen katselusta ja mielelläni kuvaankin niitä,eli sama mielipuuha kuin sinulla;D Sinullekin mukavaa alkavaa viikkoa!

Irmastiina:Kauniita tosiaankin,etenkin tuo viimeinen.

Sateenkaari kirjoitti...

Kauniita rakennuksia,
Mina myös katselen bussissa kulkiessani maisemat tarkoin.Ja hyvin usein löytaa nain kayntipaikkoja.Luen myös kaduilla olevia mainoksia bussin ikkunan kautta.Nain tulee monta kayntipaikkaa lisaa.

Lepis kirjoitti...

Onpa kauniita taloja! Minua ovat aina kiehtoneet nuo pyöristetyt kulmat rakennuksissa. Ne ovat niin kutsuvia.

Jael kirjoitti...

Sateenkaari:Bussista tosiaankin voi huomata asioita mitä ei muuten huomaisi. Minäkin olen monta käyntipaikkaa bussin kautta löytänyt:)

Lepis:Minustakin nuo pyöreät kulmat ovat ihania!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Näistä rakennuksista tulee mieleen New Orleanssin ranskalaiskorttelin talot. Valtavan kauniita. Jotankin tuntuu, että tällaisessa talossa olisi ilo asustella. Usein ne ovat vielä maalattu pastellisävyin. Kaunista!

Tuula kirjoitti...

Eiko olisi jannaa kuulla jonkun kertomana millaista elamaa noissakin huoneistossa on joskus ollut? Kuka niissa on asunut ja mika on heidan tarinansa.

Una Reinman kirjoitti...

Kauniita taloja... =)

Amalia kirjoitti...

Kivan näköisiä. Jos ois pakko asua kerrostalossa, niin toi kulmahuoneisto olis kiva.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Olen huomannut saman, että bussin, junan tai henkilöauton ikkunasta otetut valokuvat näyttävät erilaisilta - maailma näkyy jotenkin toisin.

Ihania taloja!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Kauniita taloja.

Jael kirjoitti...

Johanna:New Orleans olisikin mielenkiintoista nähdä,ja etenkin jos on samantyylisiä taloja,ovat niin nättejä:) Ovat vaan täällä niin kalliita ettei ihan jokainen noisss voi asua.

Tuula:Oliskin ihanaa kuulla sellaista.Itse asiassa täällä järjestetään monenlaisia kiertokävelyitä joissa kerrotaan kaupungin historiasta,ehkä niissä kerrotaan sellaisestakin;D

Una:Ovat ne:)

Amalia:Kulmahuoneistossa asuisin minäkin mielelläni,,,

Katja:Sen vuoksi onkin aina kamera valmiina bussissa,jos sattuisi jotain tulemaan vastaan.Bussin ikkunat taisivat olla puhtaat kun tuli aika hyvät kuvat;D

Hannele:Minustakin tosi kauniita!

BLOGitse kirjoitti...

Hauskaa, liikkuvista minunkin kuvani. Tosin yhta kauniita eivat ole rakennukset taalla...En yhtaan jaksa kestaa akvaarioita mutta nuo vanhat kauniit talot ovat ihan omaa luokkaansa! Suloisia ja suojeltavia!

Jael kirjoitti...

BLOGitse:Nuo vanhat talot,kunnostuksen jälkeen,ovat upeita.,kunpa voisikin asua sellaisessa...

Unelma kirjoitti...

Kauniita rakennuksia, vahinko, että nykyään rakennetaan paljon tylsemmän näköisiä taloja.
Liikenne tosiaan likaa ympäristöä, varsinkin bussit.
Luin viikolla, että Turku ja Tampere suunnittelevat raitiovaunuja kaupunkiliikenteeseen. Silloin, kun minä asuin Turussa siellä vielä oli raitsikat, nyt niitä halutaan takaisin.

Jael kirjoitti...

Unelma:Kauniita rakennuksia onkin kiva katsella:) Modernimmat talot ovat paljon tylsemmän näköiset.Harmi ettei täällä ole ratikkaa noiden bussien tilalla,olisi parempi talojen kannalta...