keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Sadonkorjuujuhla

Täällä vietetään tänään Shavuot-juhlaa,josta olen aiempina vuosina kirjoittanut enemmän täällä ja täällä. Wikipediassa siitä löytyy suomeksi tietoa täällä. Kristillinen helluntai liittyy alkuperältään tähän shavuot-juhlaan.Monessa paikassa on viime päivinä näkynyt kauniita koreja,jotka täytetään uuden sadon antimilla.
Eräs shavuottiin nykyisin liittyvä ruoka on juustokakku.Eilen olin kutsuttu shavuot-illallisille,ja toin tuomisina juustokakun. Pähkinäisen pohjan ja juustomassan välissä oli raparperia.Ei ehkä ollut kauhean nätti mutta hyvää oli! Kuvassa oma miniversioni kakusta;vierailulle viety kakku oli paljon nätimpi...
Kuva nettilehdestä
Lapset pukeutuvat valkoisiin shavuottina,seppele laitetaan päähän ja korit ovat täynnä uutta satoa.

24 kommenttia:

 1. Ja täällä vasta odotellaan satoja...
  Palan kakkua voisin kyllä maistaa, pienen palan! :)

  VastaaPoista
 2. Minä taas tein raparperijälkkäriä tänään, täällä on raparperi nyt parhaimmillaan.
  Sadonkorjuujuhlat ovat siellä perinne.

  VastaaPoista
 3. Jos kahvilassa on valintaa, otan aina juustokakkua. Täällä se on aika erimoista ja kun olen katsonut, mtien sitä voisi tehdä, niin siinä on kai sekoitettu tuorejuustoa ja rahkaa ja sitä seosta on laitettu sitten kerrosten väliin. Päällä voi olla vaikka kuohukermasta ja rahkasta tehty päällys, jossa melekin aina ihania hedelmiä. Melkein eniten pidän raikkaasta mandrarinista...Arvaatkin etten ole koekillut, sillä jos leivon, niin vain niitä kuivakakkuja;-)

  Kuohukerman sijasta on linjanvarijoille sitä kuohkeutuvaa vaniljakastiketta vähärasvaisena pinnalle. En tietäisi näistä näinkään paljoa syömisen perusteella, mutta eräs naapurini on kova leipomaan.

  (Jael, täällä on h....n kuuma.)

  VastaaPoista
 4. BLOGitse:mielelläni tarjoaisinkin sinulle tuosta palan;D

  Arleena:raparperista saa ihania herkkuja.Täällä on pitkä raparperiaika,mutta sitä saa vain tietyistä paikoista.Sadonkorjuujuhla on mukava perinne:)

  Leena:Juustokakut ovat ihania! Tuossa on gluteeniton pohja,ja juustomassassa kermajuustoa(cream cheese)ja valkoista rahkan tyyppistä juustoa.Cream cheesen tein itse,valuttamalla hapankermaa;esimerkiksi Lidlillä on hyvää hapankermaa.Juustomassaan tulevista aineksista on hyvä ensin valuttaa liika neste pois.Pohjan päälle laitoin raparperia,ja sen päälle sitten juustomassaa.Oli tosi hyvää:)Täällä on erityisesti nyt vaikka minkälaisia juustokakkuja. Meilläkin on kuumaa....

  VastaaPoista
 5. İhanat tyttöset juhlamekoissaan ja kukkaseppeissaan.,
  Juustokakku on herkkua,ja tuo raparperijuustokakku kuulostaa tosi hyvalta.

  VastaaPoista
 6. Naurattaa nuo korit, ovat melkein kuin täkäläiset morsiamelle vietävät hääkorit, viljan sijasta kukkia koristeena. Kesäkuu on siis sadonkorjuuaikaa sielläkin, tarkoittaa kai viljan korjuuta, vaikka suurin osa hedelmistäkin kai kypsyy kesäkuussa.
  Juustokakut on mennyt minulta jotenkin ohi.. puute pitää kai korvata.

  VastaaPoista
 7. juustokakku on ihanaa. tyttäreni tekee usein sitä, ainakin, jos äiti on menossa kylään.
  Sieviä nuo tytöt koreineen,

  VastaaPoista
 8. Vesi herahti kielelle juustokakkuasi tutkaillessa. Varmasti hyvää!

  VastaaPoista
 9. Tuo kakku on herkullisen näköinen!

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari:Tosi suloisia ovatkin tuossa kuvassa.Raparperi sopiikin tosi hyvin juustokakkuun:)

  Sirokko:totta,nuo valkoiset sopivatkin just hääpuvun kanssa;D Vilja nyt kypsänä ja samoin kesän hedelmät:) Juustokakkua sinun pitää kyllä joskus kokeilla,on sen verran hyvää!

  Mummeli:Tyttäresi sitten tietää mikä on hyvää;D Suloisia tosiaankin nuo tytöt kuvissa:)

  Lepis:Juustokakut ovat kyllä ihania.Yhdysvalloissa olin joitakin kertoja Cheesecake Factoryssa ja voi niitä juustokakkuja siellä!

  SusuPetal:herkullista olikin:)

  VastaaPoista
 11. Juustokakut on AINA aivan superhyvià! Ihana tapa tuo valkoinen vaate ja kukkaseppele :D

  VastaaPoista
 12. Juustokakku kaikissa muodoissaan on hyvää. Mielenkiitoinen juhla!

  VastaaPoista
 13. Nuo seppeleet on ihania. Olisi tehnyt mieli ostaa sellaisen ihan muuten vain, vaikken tiedä, missä olisin sitä käyttänyt. Ihana juhla, siellä kyllä osataan!

  Onneksi muuten estit minua ostamasta sitä kaunista kaapua. Ei nimittäin tullut mieleenikään, että se oli beduiinivaate enkä ehkä nyt kuitenkaan haluaisi leimautua beduiiniksi ainakaan tietämättäni ;D ;D

  VastaaPoista
 14. Oi, juustokakku on hyvää, varsinkin lakka-juustokakku, jota osaan tehdä.

  Shavuot on juutalaisten tärkeä juhla. Olin joskus nuorena ammattilaisena lyhyehkön aikaa työssä juutalaisessa yhteisössä ja silloin opin tuntemaan heidän juhliaan. Opin myös tiedostamaan sen, miten paljon he välittävät toisistaan.
  Ihana postaus, kiitos Sinulle.

  VastaaPoista
 15. Sounds like a fun celebration! And that cheesecake looks fantastic, I love the idea of some flavorful filling...

  VastaaPoista
 16. Ciacy;Vaikken kauheasti välitä muista kakuista niin juustokakuista tykkään:) ja tuo tapa pukeutua valkoisiin on kiva:)

  Elegia:Tosi nätit olivat seppeleet,vaikkeivät kaikki ihan aitoja olleetkaan.Ja joo,olisi varmaan ollut hieman outo näky hieman erilainen beduiiini Lontoossa;D

  Marjatta:Lakkajuustokakku kuulostaa ihanalta,harmi ettei meillä ole lakkoja- Shavuot on yksi lempijuhlistani täällä ja etenkin tuo sadonkorjuupuoli siinä viehättää.Kiva että pidit:)

  Hannah:Shavuot is one of my favourite holidays here. The cheesecake I took with me was really pretty,the one in the picture was good but eh...not that pretty...

  VastaaPoista
 17. Nam, juustokakku raparperin kanssa, sen on pakko olla hyvää.

  VastaaPoista
 18. Oi, jospa oisin saanut olla mukana! ;)

  VastaaPoista
 19. Allu:Juustokakku oli tosi hyvää ja sai kehuja:)

  Hanna:olisin mielelläni tarjonnut sulle juustokakkua;D

  VastaaPoista
 20. Voi apua tuo sinun kakkusi, ei saa laittaa tuommoisia houkuttimia toisten kiusaksi. :-)

  Kuulostaa hauskalta juhlalta!

  VastaaPoista
 21. Täällä on ihana , meille niin harvinainen helle . Hellutai ensi pyhänä . Siellä erilaisia tapoja helluntain merkeissä . Entisistä ajoista minulle on jäänyt mieleen , että helluntaina oli kaksi pyhäpäivää , ensimmäisenä oli meidän pitäjässä rippipyhä . Ja silloin oli useimmiten oikein kylmä sää , saattoi tulla rakeitakin . Tytöt valkeissa rippimekoissaan kylmissään rippikuvassa . Pojat puku päällä eivät vilustunee ollenkaan .

  VastaaPoista
 22. Shavuot kuulostaa kiehtovalta juhlalta, koska se kunnioittaa uutta satoa. Tuntuu, että Suomessa sadonkorjuuta juhlitaan vasta elokuussa, mutta kevät ja alkukesähän tuovat vaikka mitä!

  Minäkin rakastan juustokakkua. Tuollaista, johin tulee raparperiä en ole maistanutkaan. Hmm, takapihallamme kasvaa raparperiä... :)

  VastaaPoista
 23. Meillä tytär rakastaa juustokakkuja- tämä olisi selkeästi hänen juhlapäivänsä. Nyt on tyytyminen banaanikakkuun :)

  VastaaPoista
 24. Hippu:Mutta juustokakku on niin hyvää.Ja tuo kotiin jäänyt minikakkuni oli aika ruma...Shavuot juhla onkin mukava,lemppareitani!

  Kyllimarjaana.Meilläkin nyt on hellettä oikein kunnolla.Toivottavasti teillä sitten helluntaina on tarpeeksi lämmintä myös..Suomessahan ihan alkukesästä tosiaankin saa vaikka mitä jo:)

  Katja;minäkin pidän tuosta juhlasta juuri sen vuoksi:) Raparperi sopiikin ihanasti juustokakkuun:)

  Pikkujutut:Banskukakkukin on hyvää,mutta juustokakku superhyvää:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...