perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kaasuräjähdys

Kamalaa vahinkoa voi aiheuttaa kaasuvuoto,kuten tässä talossa Nataniassa.4 kuollutta,kymmeniä loukkaantuneita ja 3 kateissa,tuskin elossa. Toivottavasti oman kotitaloni kaasupullot ovat kunnossa.....

22 kommenttia:

 1. Noiden rajahdysten takia itsekin pelkaan tuon kaasun kayttöa :(

  VastaaPoista
 2. Karoliina:Meidän talossa on keskuskaasu,mutta kuitenkin ne isot kaasupullot yhdessä huoneessa pohjakerroksessa. Ei ole tässä talossa sellaista uudempaa systeemiä.
  Mutta toivottavasti ovat hyvässä kunnossa nämä meidän talon pullot,ihan kauhistuttaa kun ajattelee mitä voi tapahtua.

  VastaaPoista
 3. Surullista ja pelottavaa. Minä Bolognan aikoina uskaltanut käyttää kaasuhellaa. Käytin sitä vain pakosta, muuten valmistin ruokia sähköuunissa. Mieheni sai sitten kokata kaiken kattiloilla ja pannuilla valmistettavan. Siellä taisi olla keskuskaasu, mutta silti.

  Toivottavasti uhriluku ei enää nouse.

  VastaaPoista
 4. On pahaa jälkeä tehnyt, kaasu on niin salakavala aine.
  Toivotaan loukkaantuneille pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 5. Hui kamalaa!!

  Meillä on kaasupulloja mutta ulkona, ei talon sisällä.

  VastaaPoista
 6. Kauhea onnettomuus, surullista asukkaille.
  Kesämökillä oli aikaisemmin kaasuhella ja -jääkaappi. Pelkäsin sitä kaasua, tosin sillä kaasulla oli mukava kokata. Nyt kaasuvehkeet on vaihdettu sähköllä toimiviin.
  Kaasuhellan kanssa ei saa olla hajamielinen ja voihan käydä niinkin, että putket pettävät.

  VastaaPoista
 7. Katja:Surullista tosiaankin,ja nuo 3 joita etsitään ovat aivan nuoria tyttöjä.Mutta tykkään kyllä käyttää kaasua sähkön sijaan,etenkin wokkiruuissa.Toisaalta käytän kaasuhellaa tosi harvoin,kun syön enimmäkseen kypsentämätöntä ruokaa.Toivon tosiaankin että nuo tytöt löytyvät elävänä,mutta ei kyllä siltä näytä-.

  Mummeli:kamalaa vahinkoa onkin tehnyt.Aikoinaan kun asuin ensimmäistä kertaa täällä asuin vanhassa talossa,ja keittiössäni oli kaasuräjähdys.Onneksi en ollut silloin kotona,mutta keittiö kyllä meni melkein uusiksi.

  Mizyena:Meilläkin ne ovat tavallaan ulkona,sellaisessa suljetussa huoneessa talon ulkopuolella.

  VastaaPoista
 8. Unelma:kauheaa tosiaankin,talo on kuin hävityksen jäljiltä.PIdän kaasulla kokkaamisesta enemmän kuin sähköstä mutta sen kanssa pitää olla varovainen.Kerran unohdin pienen liekin päälle moneksi tunniksi....

  VastaaPoista
 9. Ihan hirveää. Meille tulee kaupungin kaasu putkia pitkin ja olen monesti ajatellut jos räjähdys tulee niin miten pitkälle putkia pitkin se etenee..tai jos pääkatkaisijan kohdalta pettää niin miten sen sitten sulkee. Pienikin vuoto saa aikaan pahaa jälkeä. Kauhukuvia, näitä riittää. Silti minusta kaasuhella on niin paljon kätevämpi ruuan laitossa.

  VastaaPoista
 10. Sirokko:Luulin aiemmin että tähänkin taloon kaasu tulee putkia pitkin,kuten monissa paikoissa,mutta sitten näin kun jättikaasupulloja vaihdettiin täällä...

  VastaaPoista
 11. Onpa pahaa jälkeä. Ihan kuin siellä teillä päin olisi katastrofeja vähän väliä.

  VastaaPoista
 12. Kirlah:Välillä sellaisia on.Tässä näkyy yhtenä syynä olleen teknikon huolimattomuus.

  VastaaPoista
 13. Surullinen tapahtuma ja hirvittävää jälkeä.
  Kaasun käyttö on tarkaa puhaa, olin aikanani töissä jopa Siperiassa jossa asuimme isossa kerrostalossa. Suomalainen urakoitsia oli vaatinut ennen majoitumistamme talon koko kaasujärjestelmän sulkemisen, koska emme olleet tottuneet kaasun käyttöön. Saimme jokainen pienen sähkölevyn kokkaukseen, hyvä niin koska jo niilläkin sattui vahinkoja.

  VastaaPoista
 14. Valtava voima ja tuho totaalinen. Onneksi meillä on vain sähköä.

  VastaaPoista
 15. Hirveä millaista jälkeä... ihme ja onni, että vain neljä on menehtynyt....

  VastaaPoista
 16. Ari;Kamakaa jälkeä voikin tehdä kaasuräjähdys,Minulla oli kerran kauan sitten toisessa asunnossa keittiössä vain pieni kaasuräjähdys,joka sekin teki aika lailla vahinkoa.Mutta kaasulla on paljon kivempi kokata!

  Arleena:ihan kauhea voima,todella paljon tuhoa tehnyt.

  Irmastiina:Hurjaa jälkeä,siinä meni koditkin.4 kuollutta mutta se ei ole lopullinen määrä,koska 3 kateissa.

  VastaaPoista
 17. Hui kamalaa! Toivotaan tosiaan ettà tuollainen ei tule toistumaan...missààn!

  VastaaPoista
 18. Ciacy:kamalaa ,ihan nuoria ihmisiä menehtyi. Pitää olla varovainen kaasun suhteen..

  VastaaPoista
 19. Äitini asui aikanaan Kalliossa kaasupolettitalossa, mutta onneksi sinne muutettiin sitten sähköhellat ja kaasuputket suljettiin. Epäiltiin, että ne eivät olleet enää ehjiä ja uusien putkien vetäminen katsottiin liian kalliiksi. Minua nuo kaasuhellat aina pelottivat eikä niitä taida enää Helsingissä ollakaan.

  VastaaPoista
 20. Marja-Leena:Minulla on ystävätär Kalliossa,jolla kaasuhella,ja hän ehdottomasti myös halusi sellaisen,sillä se on keittiössä parempi kuin sähköinen. En tiedä miten se toimii,mutta hyvin ainakin toimii.Ja kyllä kaasuhelloja on vielä,niitä myydäänkin.

  VastaaPoista
 21. Kaasurajahdyksia sattuu talla Turkissakin aika paljon.Ja usein juuri maakaasun huolimattomasti laitetuista laitteista ja putkistosta.Mutta myös ihmiset ovat huolimattomia tavallisen kotikaasupullon kaytössa.Usein kysyn joltain,etta sulkeeko han kaasupullon,kun ei, sita kayta.Yleensa vastaus on "ei".
  Mina suljen kaasupullon heti,kun lopetan sen kaytön.Nykyaanhan on turvaventtiilit,joista ei kaasu paase vuotamaan.

  VastaaPoista
 22. Sateenkaari:nyt näyttää siltä että tuo ehkä tapahtui sen vuoksi että joku teräsvaras katkaisi niitä putkia ja sitten teknikko oli huolimaton.3 teiniä ja yksi nuori mies kuolivat ja kymmenet menettivät omaisuutensa.Minulla on turvaventtiili ja joku aika sitten kaasuyhtiön mies kävi tarkistamassa että toimii ok.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...