perjantai 10. kesäkuuta 2011

Vuotuinen sateenkaariparaati Tel Avivissa

Tänään oli taas alkukesän värikkäin tapahtuma Tel Avivissa:vuotuinen gay pride-paraati. Tämä oli myös suurin tähän asti olleista paraateista;ihmisiä näkyi olevan paikalla useita tuhansia.Rakastan Tel Avivia myös sen vuoksi,että se on niin suvaitsevainen ja pluralistinen.
Olin juuri tulossa yhdestä toisesta tilaisuudesta Gan Meir-puistoon,jossa oli aamulla alkanut paraatia edeltävä muutaman tunnin tilaisuus puheineen ja musiikkiesityksineen.  Paikalle tullessani tilaisuus oli loppunut ja puistosta alkoi valua valtavia ihmismassoja paraatikadulle.Lehden mukaan paikalla oli 100 000 ihmistä,ja siltä se kyllä näyttikin.Katselin puistosta valuvia ihmismassoja ja meno oli ihan mieletön. 
Ruotsin-lipun bongatessani oli pakko kysyä näiltä herroilta olivatko he tosiaankin Ruotsista (olivat kyllä..vaikka aluksi epäilin,että ovat vain Ruotsi-faneja). Kaunis ja pitkä oli ruotsalainen drag queen. Tänä vuonna paraatissa ja kulkueessa olikin paljon ulkomaisia vieraita.
Kaikenlaisia mielenkiintoisia ja erikoisia ilmestyksiä siellä näkyikin kuten tämä neito (kai hän oli neito...)
Seurasin ihmisiä Bograshov-kadulle jossa paraativaunut odottivat. Kuumuus ja ihmisten paljous ja töniminen vaikeutti kuvaamista joten siellä ottamani kuvat olivatkin sitten täysin epäonnistuneita.Janokin vaivasi,joten käännyin poispäin ja menin etsimään linja-autoa,joka ajoi tänään poikkeusreittiä,koska paraatin johdosta monet keskustan kadut oli suljettu liikenteeltä.Hieman harmitti,että varsinainen paraati jäi näkemättä,mutta ellen olisi ollut toisessa tilaisuudessa olisin varmaan ehtinyt varata aitiopaikan kaduilta joita pitkin vaunut kulkevat.Nyt en vaan jaksanut ja oli niin mielettömän kuumaa! Paraati päättyy  Tel Avivin Gordon-rannalle,jossa meno jatkuu yön pikkutunneille.

15 kommenttia:

 1. Takuulla oli varikasta ja railakasta menoa tuossa paraatissa.Kuvasi sen kertovat.
  Teilla on siella paljon ihania tapahtumia.
  Myös taalla meilla on,mutta ei tule vaan kaikkeen lahdettya.Ei ainakaan nyt kuumaan aikaan.
  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Drag queen on todellakin kaunis!

  Suvaisevaisuus on tärkeää.

  Mukavaa viikonloppua, Jael!

  Täällä on kai enemmän kuin +30 eli en halua enää edes tietää;-)

  VastaaPoista
 3. Sateenkaari:Oli todellakin värikästä,tosin näin vain vähän kaukaa tuon ensimmäisen pinkin vaunun.Vaunuja seuraavassa kulkueessa sen sijaan oli värikästä väkeä!Tel Avivissa on paljon tapahtumia,sen ulkopuolella sitten vähemmän. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  Leena:Oli kyllä nätti drag queen tuo svenssoni;D Suvaitsevuus nimenomaan on tärkeää ja Tel Avivissa sitä löytyy aika paljon-Meilläkin on tosi kuumaa,viime yönä sen vuoksi nukuin huonosti. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Oi vau! Muistelenkin, että olet aiemminkin kirjoitellut Tel Avivin suvaitsevaisuudesta, ja minä olen ihmetellyt sitä. No, nyt ihmettelen sitä taas... :-)

  En kyllä mitenkään olisi voinut arvata, että tuo blondi olikin mies. Harvinaisen kaunis mies! Aika erikoisia tyyppejä siellä kyllä näytti olevan, niin kuin tuokin neito (?).

  VastaaPoista
 5. Voi ei kommentti katosi.
  Nätit ruotsalaispojat ja kaunis on tuo pisin poika.

  Luin juuri Batseban, perustuu Davidin puolison elämään.
  Joten sateenkaari-suvaitsevaisuus pohjautuu tuonne Vanhan Testamentin puolelle.

  VastaaPoista
 6. Hippu:Tuo paraati on kyllä suvaitsevuuden huippu,ja tänä vuonna ei ollut edes häiritsijöitä kuten joskus.Jotkut drag queenit ovat tosi kauniita koko koreudessaan;D

  Arleena:Hauskan näköiset ruotsalaispojat tosiaankin ja kaunis drag queen.Meni kyllä ihan naisesta ennenkuin avasi suunsa..no oli tosi pitkä myös. Se sateenkaari-suvaitsevuus ei kylläkään ulotu ihan joka paikkaan täällä,päinvastoin..

  VastaaPoista
 7. Hauskoja kuvia! Tosiaan Tel Aviv on suvaitsevainen paikka, mikä on usein yllätys ihmisille jotka eivät ole siellä käyneet. Eivät kyllä varmaan Jerusalemissa saisi marssia rauhassa.

  VastaaPoista
 8. Kaikissa 'sateenkaaren väreissä' tosiaan. Enpä osaisi kuvitella tuota täällä. Toisaalta aika ristiriitaista, kun halutaan tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta,ja että kaikkia kohdeltaisiin saman arvoisina sukupuolisuuntauksista välittämättä, en vaan osaa kuvitella tavallisen talliaisen hiippailevan kadulla noissa tamineissa. Minun puolestani saa olla gay tai transu tai mitä vaan, mutta en ymmärrä miksi sitä pitää lähes alasti esille tuoda.
  Mutta hauskat karnevaalit joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 9. Fcookie:Niin Jerusalemissakin on pride paraati,mutta myös samalla häiriötekijöitä sillä monia se ei miellytä.

  Sirokko:teillä varmaan pitää "pysyä kaapissa" Näitä pride paraatejahan on ympäri maailmaa,Helsingissäkin,tosin paljon pienimuotoisempana,mutta niihin kuuluu tuollainen hulluttelu.Ja täälläkin myös ei gayt osallistuvat ja ovat kulkueessa mukana.Kailenlaiset yliammutut asut kuuluvat asiaan.Eivät he normaalioloissa tuollaisina hiippaile..

  VastaaPoista
 10. queer, niin, ei kait neitoja - vaan ihmisii

  VastaaPoista
 11. No hupsis vaan, minä sieltä Hämeen sydämestä tupsahdin oikein tänne ison maailman paratiin.
  Olisi siinä ihmettelemistä, jos oikeasti mukana olisin.
  Kiva nähdä mitä maailmalla tapahtuu.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 12. On tosiaan hienoa huomata, miten suvaitsevaisuus näkyy konkreettisesti tuon paraatin myötä siellä!

  Samaa katselin kuin Leena, että todella kaunis ja näyttävä drag queen tuo ruotsalainen!

  VastaaPoista
 13. Hannele:Ihmisiä,niinpä

  Unelma:eilen olikin kansainvälistä meininkiä kulkueessa.Ihan kunnolla en ehtinyt mukaan,olisi ollut hyvä tilaisuus mielenkiintoisiin kuviin,mutta oli liian täyttä.Ihanaa viikonloppua sinullekin

  Susa: muutkin kaupunkilaiset näkyivät olevan mielessä mukana,eikä ollut lainkaan häiriötekijöitä joten suvaitsevaista oli.Ruotsalainen drag queen oli upea ja tosi pitkä!

  VastaaPoista
 14. Näyttää kyllä mahtavalta ja tunnelma on taivaissa - välittyy hienosti kuvistasi! Olisi ollut mukava olla paikan päällä, mutta kiitos tästä postauksesta, niin pääsin mukaan nojatuolissa! :))

  VastaaPoista
 15. Elegia:tunnelma tuolla oli kyllä mahtava, ja hieman harmitti,etten nähnyt vaunuja,joiden koristeluun oli paneuduttu kunnolla. Tuolla oli kyllä sen verran paljon ihmisiä,että ei ihan kauhean mukavaa ole sellaisessa väkijoukon seassa olla,etenkin kun on kuumaa.Kiva kun pidit;)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...