sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kahvikaupan taiteilija

Kuva ei ole torin kahvikauppakahvilasta, vaan toisesta kahvilasta  jossa Itain työt ovat nyt esillä.
Tel Avivin  Carmel-torin alussa on pikkuruinen kahvikauppa, joka toimii myös pikkuruisena kahvilana. Kahvikauppakahvilan espresso on parhaimpia mitä tiedän , ja yleensä pysähdyn espressokuppiselle silloin kun Itai, toinen kaupan kahdesta myyjästä/ baristasta,  on paikan päällä.
Erittäin hyvän espresson lisäksi  bonuksena on aina mielenkiintoista keskustelua, silloin kun Itai on paikalla. Toinen myyjistä on supposuu, enkä yleensä pysähdy tuonne silloin kun hän on paikalla, hyvästä kahvista huolimatta.... Itai on taiteilija, joka välillä kirjoittaa, välillä maalaa. Tällä hetkellä hän on täysin uppoutunut kirjoittamiseen, ja joskus tulevaisuudessa julkaistaan kirja, jossa 9 Itain kirjoittamaa tarinaa.  Maalaus jää taka-alalle silloin  kun kirjoitusinspiraatio saa vallan. 
Osa Itain maalaustöistä on nyt erään kahvilan seinillä pohjoisessa Tel Avivissa. Itailla on studiossaan suuri määrä töitä, mutta hän joutuu nyt luopumaan studiostaan sillä hänellä ei ole mahdollisuuksia   pitää sekä studiota että käyttää korjauslukupalvelua:  etenkin kun hän tällä hetkellä ei työskentele studiossaan.
Itai sanoo että hänen työnsä edustavat avantgardetyyliä,  eikä se oikein myy. Täällä pitäisi olla myös hyviä suhteita jos haluaa saada työnsä kaupaksi, tai johonkin hyvään galleriaan. Lisää Itain töitä löytyy hänen sivustollaan, täällä.,
Ihan hyviltä näyttävät Itain työt tuon kahvilan seinillä. Kaikki Itain työt on maalattu puupinnoille.
Kuvat Itain tauluista ovat hänen itsensä ottamia.

17 kommenttia:

  1. Onko muuten pelkoa, Jerusalemin levottomuudet leviäisi muualle?

    VastaaPoista
  2. Nelli;minäkin tykkään noista töistä. Toivottavasti eivät leviä,tilanne vähän tulenarka.Täällä minun suunnallanihan ei tunne mitään,on kuin olisi kyse eri maasta...

    VastaaPoista
  3. Harmi, ettei taide myy.
    Viehättävän näköinen kahvila, kyllä minulle kelpaisi tuollaiset työt seinille (jos mahtuisi!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal: Kiva boheemi kahvila tuo missä Itain työt seinällä.Sulla onkin varmasti paljon tauluja seinilläsi kun olet niin taitava taiteilija❤💜💚

      Poista
  4. Ihanan oloinen kahvila. Olisipa ihanaa tehdä jotain tuollaista: pitää kahvilaa, tehdä taidetta... Kun olisi taitoa ja uskallusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja:Tuo kuva missä Itai, in torin pikku pikku kahvikauppakahvilasta.Hönen maalauksensa sen sijaan ovat toisessa kahvilassa, kauempana.Kivoja tuollaiset kahvilat missä vaihtuvia taidenäyttelyitä🌸💜💚😀

      Poista
  5. Mahtaako se herkullinen pähkinäkahvikin tulla Itailta:)

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Tuosta pikku paikasta(jossa näkyy Itai)tulee se sunkin kahvidi☕☕

      Poista
  6. Hyvin sopivat maalaukset tuonne kahvilaan. Ei kuitenkaan sellaisia tauluja, joita ripustaisin omalle seinälleni. Onneksi makuja on monia, eli toivottavasti tämän tyylin tykkääjät löytävät taulujen tekijän ja hänen työnsä.

    VastaaPoista
  7. Vau mikä kahvikauppa! En periaatteessa tykkää tuontyylisistä tauluista, mutta nuo näyttävät oikein kivoilta. Värit vetävät puoleensa. Huolisin!

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoista taidetta! Onpa lahjakas tyyppi!

    VastaaPoista
  9. Teillä on siellä kyllä niin ihania kahviloita!

    VastaaPoista
  10. Pidän noista kahdesta taulusta joissa on mies ja nainen 💜

    Tuollahan mahtaa olla viihtyisää helteellä kun näyttäisi olevan viilennin seinällä.
    Meilläkin on nykyään tuontapainen, mutta eipä ole tänä kesänä päästy testailemaan
    kun ei ole kuuma. Keväällä asennettiin lämmityksen lisäksi. Sen saa myös puhaltamaan
    viileää ilmaa.

    Kahvilan henkilökunta vaikuttaa ihan ratkaisevasti tunnelmaan. Saattaa tietenkin olla
    niinkin että joku suosii puhumatonta baristaa 🙂 Kiva että viihdyt tuolla kaffilassa.

    VastaaPoista
  11. Paluumuuttajatar: Noihin seiniin sopivatkin hyvin kun ovat niin värikkäitä.En minäkään noita kotiini ottaisi mutta kyllä niitä on ihan kiva katsella. Toivottavasti löytyy ihmisiä jotka pitävät myös tuosta tyylistä

    Satu: Tuossahan näkyy vain pieni osa kahvikauppaa, vasemmmalla oleva seinä on täynnä kahvipapuputkia,mutta ne eivät näy.valikoima tuolla tosi hyvä. Minunkaan makuuni nuo taulut eivät erityisesti ole mutta Itai on käyttänyt niissä niin kivasti värejä että niitä katsoo mielellään. Oli tuolla kyllä joku jonka olisin ottanutkin seinälle.

    Piipe: Avantgardismi on hieman erilaista taidetta, eikä kaikkien makuun,mutta ihan kivan näköisiä töitä.-Itai onkin tosi lahjakas tyyppi,kirjoittaa ja maalaa,ja tekee ihanaa kahvia:)

    Allu:Tel Avivissa on ihan runsaudenpula kivoista kahviloista:)

    Rita: Ne kaksi ovatkin vähän erilaista tuotantoa. Täällä on pakko olla ilmastointisysteemit joka paikassa, eivät ihmiset muuten tulisi istumaan minnekkään paikkaan. Ja kauppakeskukset niin täynnä tähän aikaan vuodesta koska niissä viileetä kun ulkona on kuumaa:) Totta, kahvilan henkilökunnalla on merkitystä viihtyisyyteen. Kantakahvilassani aina ilahdun kun on tietty barista,tiedän saavani paremmin laitettua kahvia, ja mukavaa rupattelua:) Mutta totta,kaikki eivät halua istua kahvilla juttelemassa henkilökunnan kanssa-. Tuo paikka ,ei siis se missä taulut,vaan tuo missä näkyy Itai, on niin pieni että sisällä kaksi baarituolia,ja sitten yksi pöytä johon mahtuu ehkä 3 istumaan,ja ulkopuolella vielä pari baarituolia.

    VastaaPoista
  12. Siskoni kysyi lähdettäisikö kahestaan Israeliin, mutta kun nyt siellä taas on levotonta, matkalle lähtevät lokakuussa,olisi siellä paljon kuvattavaa, mm. Raamatun paikat.

    VastaaPoista
  13. Mielenkiintoisia töitä, mutta voin kuvitella ettei ihan jokaiseen makuun. Mutta onpa melkoinen taiteilija, luovuutta joka allalla. Kuulostaa hauskalta ihmiseltä.

    Kyllä espressokupillinen silloin tällöin pitää mielen virkeänä.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...