lauantai 29. heinäkuuta 2017

Liikennevaloissa kuvattua

Perjantai-aamuna,  ensimmäisenä viikonlopun aamuna täällä, olin aikaisin liikenteessä. Minulla on tapana välillä ottaa kuvia liikennevaloissa seistessä, sillä yleensä silloin on hetken aikaa  katsella tarkemmin ympäristöään.  Näm kuvat olenkin ottanut odottaessani vihreän valon syttymistä; kaikki saman kadun  eli Nahalat Binjamin-kadun varrella.
Seuraavissa liikennevaloissa  olin kuvassa näkyvää korkeaa  tornitaloa vastapäätä, 
2 liikennevalon välissä ylitän puistokadun, ja katson vasemmalle.
Liikennevalojen toisella puolella  sulavalinjainen vanhempi talo, ja sen takana uudempi tornitalo.
Sama talo lähempää katsottuna.  Benin House rakennettiin vuonna 1937-1938,   ja se sijaitsee 2 tärkeän kadun  risteyksessä.  Katutasossa Tamaran jugurttibaari  josta saa ihanaa jugurttijäätelöä, erilaisilla lisäyksillä,  ja vegaaneille on kookosjugurttia.
Seuraavassa risteyksessä näkyy tämä talo, joka on remontin tarpeessa. Alhaalla on ravintola. Pidän noista pyöreistä kulmista.
Kävelen taas eteenpäin, ja seuraavissa liikennevaloissa katu muuttuu kävelykaduksi.  Edessä on Jehovan todistajien Vartiotorni-talo. 

Oikein hyvää heinäkuun viimeistä viikonloppua:)

15 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

On tuo sinun maailmasi niin tyystin erilainen kuin minun täällä Hämeen sydämessä. Ihana hypätä kuviesi välityksellä välillä suureen maailmaan.

Jael kirjoitti...

Unelma: voin kuvitella että on aika erilaista kuin sinulla siellä kauniissa HÄmeessä:) Kiva että tykkäsit vierailla taas täällä blogissani:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Aikamoisen hienoja näkymiä. Tykkään kyllä tuosta, että näkyy uusia ja vanhoja rakennuksia sulassa sovussa vierekkäin.
Ihanaa lauantai-iltaa Jael <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Täällä harvemmin joutuu seisomaan valoissa. Ja Turkissa käveltiin useimmiten punaisia päin:).

lepis kirjoitti...

Mainio idea!

Mukavaa viikonloppua Jael!

Melissa kirjoitti...

On upeaa katsella miten Israel on muuttunut vuosien varrella.

Thea Ester kirjoitti...

Hienoja rakennuskuvia! Erityisesti tykkään tuosta pyöreäkulmaisesta talosta, varmaan siitä saisi huikean näköisen kunhan tehtäisiin remontti

Rita A kirjoitti...

Eri hieno kuvasarja. Hyvä idea kuvata liikennevaloissa; kuvasarjasta tuli sillä tavalla yhtenäinen että kaikki on otettu katujen risteyskohdissa, ja kuitenkin ne ovat yksilöllisen erilaisia. Kaikissa näkyy taivasta. Ihania 💙

Kävin juuri nauramassa Oma maa mansikka - blogin kommenttilaatikossa sitä kun käytit lempinimeä Trumpelo 😀Se on niin huvittava että ei voi kuin nauraa makeasti !

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Hyvää alkavaa viikkoa! Kaipaan kyllä näitä kaupunkimaisemia. Ja onpas rauhalliset kadut. Mikä kumma siinä onkaan, että nuo pyöreät muodot aina kiinnittävät huomion. Puhun nyt siis rakennuksista :)

Felix sanoo Bambille hau!

Jael kirjoitti...

Outi: Hienoja näkymiä kun pysähtyy liikennevaloissa ja katsoo hieman tarkemmin ympärilleen:) Täällä tosiaankin rakennetaan uutta vanhojen viereen mutta onneksi otetaan yleensä huomioon se sopivuuskin:) Kaunista uutta viikkoa sinulle Outi:)

Paluumuuttajatar: Huh,tuli varmaan onnettomuuksia jos paljon kävellään punaisia päin. Joitakin vuosia sitten kävelin, ja sain poliisilta varoituksen. Eli nyt katson tarkkaan etten mene punaista päin,ellen olen jollain ihan pienellä hiljaisella kadulla,sillä seuraavalla kerralla voi jo tulla paha sakko..

Lepis:eikös olekin;D Kiitos samoin ,tai oikeastaan hyvää alkavaa viikkoa Lepis:)

Nelli:muutos on kyllä ollut aika huikea.

Thea Ester: Kiitos:) Minäkin tykkään tuosta pyöreäkulmaisesta, ja toivottavasti sekin kunnostetaan joku päivä. Vanhoja taloja keskustan alueella kunnostetaan ahkerasti ,joten toivottavasti tuonkin vuoro tulee sitten joskus.

Rita:Kiitos Rita:) Pitäähän se liikennevaloissa seisottu aika käyttää jotenkuten hyväksi:D Tuo katu on lempikatujani,päättyy kauniiseen kävelykatuun, ja varrelta löytyy paljon kivaa. Hih,Trumpelo;D

Johanna: Kiitos samoin:) MInä olen niin kaupunkilainen että viihdyn tuollaisissa maisemissa vaikka välillä kaipaan jotain muutakin.Minuakin kiehtovat rakennuksissa pyöreät muodot:) Tel Avivissa on pari ihan pyöreää tornitaloa,olisi kiva nähdä joku asunto niissä että miten on sisustettu:;D
Bambi lähettää Felixille paljon terveisiä:)

Satu kirjoitti...

Mitenkäs multa oli jäänyt tämä postaus ihan huomaamatta.

Hauska kuvausidea! Tämän voisi toteuttaa itsekin! :-)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Felix vastasi wuf wuf! Muuten, nämä on niin jänniä juttuja. Suomessa koirat sanoo hau hau ja täällä wuf wuf. Mitenhän siellä teillä?

EstherH. kirjoitti...

Kiva kun kävit blogissani ja löysin sinun blogisikin. Kävin joskus lomalla aikoja sitten Eilatissa, oli se vaan niin erilaista kun sotilaat tekivät siihen aikaan rannalla tarkastuksia ja muutenkin vahtivat joka askelta. Joten kiva nähdä myös muuta Israelia,kiitos kivasta postauksesta ja kuvista! :) Jäin samalla seuraamaan tätä blogiasi.

Jael kirjoitti...

Satu;hih,pitäähän se aika liikennevaloissa hyödyntää;D

Johanna:täällä taitavat koirat puhua samaa kieltä eli wuff wuff;D

Esther Helmiä:kiva kun kävit ja jätit kommentin ,kiitos:) Oi,Eilat oli varmaan silloin paljon pienempi kuin nykyään.

Unknown kirjoitti...

Hei, tulin nyt eka kertaa Jailin sivuja lukemaan.
Yllätyin rehevästä katukuvasta, kun tiedotusvälineissä näytetään vain kuivaa maastoa, rutikuivia, hiekkaisia kuvia kaupungeista. Olen ihmetellyt, kuinka siellä pystyy asumaan. Edes syntyjään oleva ihminen.
Taatelit ovat lapsuudesta lähtien olleet herkkuna karkin tilalla ja joululeivonnassa kotipaikalla ja nykyisin kotona. Teen siitä herkkuja kysymättä muilta tykkäävätkö edes.
Hah-hah.ja väliäkös sillä. Ihania ovat tuoreet taatelit, jotka täytän marsipaanipallolla. Hyvää naposteltavaa joulunamien joukkoon.
Ja on hyvä olla aina saatavilla puristettu taatelikimpale jos alkaa heikottaa nälän yllättäessä tai verensokerin laskiessa liian alas.