tiistai 4. heinäkuuta 2017

Heinäkuu ja helteet

3 päivää täällä on ollut aivan kamala helle yhdistettynä kosteuteen,  eli alkoi se minulle kamalin aika täällä jolloin meikit valuu ja vaatteet takertuvat ihoon.  Huomenna  kuulemma pitäisi tuntua vähän paremmalta, mutta  heinäkuu-elokuu  ja vielä osa syyskuutakin ovat niitä epämiellyttävimpiä kuukausia täällä. Bambi ressukin on ihan väsähtänyt , ja on halunnut tehdä ulkona vain lyhyitä kierroksia... Kotona Bambille on pakastimessa jäätyneitä herkkupaloja, jotka olen tehnyt maapähkinävoista ja raejuustosta.
Otin muutaman salakuvan puhelimella lähiseutuni jättimarketista, joka on paljon paremman näköinen kuin useimmat supermarketit täällä.  Pidän erityisesti noista  yläosan asetelmista, jotka näyttävät aika aidoiltakin kun tuolla kulkee. Näm ä ovat jugurttien ja vastaavien päällä,  ja nuo juustot tuossa ylhäällä näyttävät ihan  aidoilta juustoilta!
Lisää juustokauppias-asetelmia näiden maitotuotteiden yläpuolella. Asetelmiä on kaupassa joka puolella,  ja niitä on hauska katsella tuolla kierrellessä.
Tuossa vähän edempänä jonkinlainen linna. Salakuvia kun ottaa niin ne ovat hieman tärähtäneitä; tuolla kun ei saisi kuvata.
Tässä näkyy yläpuolella Bamba-vauva, joka edustaa Israelin lasten rakastamia Bamba-maapähkinänaksuja.  Ne ovat niin suosittuja,  että täällä esiintyy vähemmän maapähkinäallergiaa kuin muissa maissa, johtuen siitä että lapset jo pieninä syövät  noita naksuja, (ei lisä ym. muita aineita niissä).  Bamba-tehdas on tässä ihan lähelläni, ja hieman yli vuosi sitten kävin tutustumiskäynnillä tehtaassa.
Nyt täytyy toivoa että tosiaakin on hieman vähemmän kosteaa huomenna....

19 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Huh, siellä tosiaan on varmasti todella kuuma. Mies soitti Marokkoon pari päivää sitten ja siellä oli päivällä lämpötila kohonnut lähes viiteenkymmeneen asteeseen. Sehän on sama kun haaleassa saunassa istuisi koko päivän.
Tsemppiä sinne ja hali Bambille <3

Jael kirjoitti...

Outi: tosi kuumaa ,mutta tänään välillä hieman tuulikin mikä oli ..ihanaa! Mutta kuumuus ei ole se paha juttu vaan kosteus,inhoan sitä tunnetta kun hiki valuu ja vaatteet tarttuu kiinni. Kiitos ihanainen;Bambikin kiittää:)

Eeviregina kirjoitti...

Huh hellettä, täällä siitä vain haaveillaan...
Kiva sisutus Superissa ja Bambaa olen sen verran siskojen lasten kanssa maistellut, että ei ole minun herkkua...
Pärjäilkää Bambin kanssa siellä helteissä!

Melissa kirjoitti...

Voi kun helteitä tulisi tännekin 😐

Allu kirjoitti...

Meillä vain +30C ja sitäkin monet valittaa.

Lisay kirjoitti...

Onpa kiva lahisuper sinulla!
Tanaan tosiaan tuntuu jo vahan viileammalta,mutta talon sisalla on edelleen tosi kuumaa varsinkin meidan ylakerrassa,jossa meilla ei ole ilmastointia.Onneksi meilla Jerusalemissa ei ole sita kosteutta.Sita inhoan!

Rita A kirjoitti...

Bambin jäädytetyt herkkupalat kuulostavat hyviltä 🙂

Meillä ei ole vielä ollut minkäänlaista pelkoa helteistä, mutta jos tulee,
olemme valmiina - meillä on nyt ilmastointi kodissa.

Siistin näköinen jättikauppa. Kaupat joissa on ilmastointi ovat ihana
pakopaikka helteistä. Muistan yhtenä kesänä kun tuntui ihanalta
käyskennellä meidän ruokakaupan pakastealtaiden lähellä.

PiipeA kirjoitti...

Huh, jaksamista Teille! Lämmintä on meilläkin nyt ollut, mutta tänään luvataan vain vähän yli kymmenen astetta sekä sadekuuroja. Kolealta siellä tuntuukin, kun äsken käväisin pihalla.

Kaupasta otetut salakuvat näyttävät mielenkiintoisilta.

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Voi Bambia!
Helle väsyttää kaikki!
Mutta marketti on todella upea!

Mukavaa heinäkuun jatkoa!

Jael kirjoitti...

Eeviregina:toivottavasti tekin vielä saatte hellettä.En minäkään erikoisesti välitä Bambasta,mutta pojalleni tuon niitä edelleenkin kun käyn Suomessa...Kiitos,tänään pikkuisen parempi,mutta eihän tästä viilene kuin vasta vuoden loppupuolella...

Jael kirjoitti...

Nelli:voi kun voisin lähettää näitä helteitä sinne...

Jael kirjoitti...

Allu:no huh,teilläkin niin kuumaa,mutta toivottavasti ei kosteaa kuin täällä.Kuumuuden vielä kestää,mutta se kosteus on kamalaa..

Jael kirjoitti...

Lisay:Tuo Hazi Hinam on tosi hieno💛.Mullakin oli yöllä ja nyt aamulla tosi kuumaa sisällä.Ilmastointini ei ole toiminut enään pariin vuoteen,joten ihan tuulettimien varassa olen

Unelma kirjoitti...

Voi pientä Bambia. hellät rapsutukset hänelle.

Meidän mokkulalla isot kuvat aukeavat tuskastuttavan hitaasti.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, miten olisi viileä suihku Bambille. Me käytimme sitäkin Olgan kanssa silloin, kun järvivesikin oli liian lämmintä. Myös märkiä, kylmiä pyyhkeitä suositellaan pika-avuksi. Laita juomaveteen jääapaloja. Meillä oli niitä koko juhannuksen aika tyttären koirienkin vesikupeissa ja Taika jopa kantelee niitä pitkin poikin ja imeskelee:)

<3

Nina kirjoitti...

Ihanan näköinen marketti - kaunis ja vintagemainen tunnelma noiden yläkoristusten myötä!
Tsemppiä sinne helteen keskelle ... Voi Bambi-parkaa, aivan läkähtyneen oloinen koiranvurrikka kuvassa... Kuulostaa hyvälle ne jäiset herkkupalan - Bamni on onnellinen koira! :-)

Jael kirjoitti...

Rita: Jääpalanamu vinkki tuli täällä asuvalta suomalaiselta koiranomistajalta,ja hyvä vinkki olikin nyt kun on kuumaa. `Muistankin että taisit kerran näyttää minulle sitä ilmanstointilaitettasi,hyvin olette varustautuneet sitten kun teille tulee helteitä.

Täällä tosiaankin helteellä eli aina tuonne lokakuulle paras paikka onkin joku kauppakeskus ilmantointineen;D

Piipe: Kiitos:) voi kun teille nyt tulisi jo lämpimämpää... Tuo supermarketti on tosiaankin sisustettu kivasti ,siellä viihtyisi koko päivän;D

Leena;nyt kun tuli tosi kuumaa niin vesi ei olekaan enään niin kylmää, siis se mikä tulee kraanasta. Muutenkin Bambi ei tykkää suihkuista...Sen ilme on sellainen vähän kärsivä aina kun teen sille kylvyn,,,, Ja jääpalat vedessä sulatavat hetkessä kun ei ole ilmastointia, sen vuoksi nuo jäätyneet namipalat ovatkin hyvä ratkaisu:)

Susanna: Bambia joudun aamulla ihan houkuttelemaan ulos. Eikä se muutenkaan halua nyt paljon olla ulkona. SInun pupusikin varmaan on väsähtäneempi kun on lämmintä. Tuo marketti on tosi kiva,toinen kerros tavaratalo ja keskellä kahviloita ,joten tuolla viihtyy:)

Unelma: Bambi-ressu niinkuin minäkin inhoamme helteitä;D Minun kuvani itse asiassa eivät ole niin isoja,aina pienennän ne tänne blogiin. Harmi että aukeavat hitaasti sinulla.

Nina:tuolla marketissa on todellakin panostettu viihtyvyyteen ja visuaaliseen ilmeeseen,tykkään mennä tuonne:) Ei oikein sovi helle minulle eikä Bambillekaan,mutta onneksi jäiset namupalat viilentävät:)


Paluumuuttajatar kirjoitti...

Istanbulin heinä ja elokuussa lempihommaani oli kaupassa käynti. Se ilmastointi, jota ei tarvinnut itse maksaa:D.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

minun lapsenlapset rouskuttelivat pähkinöitä jo 1-vuotiaasta ❤️