torstai 6. heinäkuuta 2017

Keltaista

Kauniin punaisten liekkipuiden punaiset kukat ovat pudonneet pois, ja nyt täällä kukkivat Peltophorum-sukuun kuuluvat keltakukkaiset puut, jotka muistuttavat punakukkaisia liekkipuita, mutta eivät taida kuitenkaan olla samaa sukua, vaikka tätäkin kutsutaan keltaiseksi liekkipuuksi.
Meidän puistossa näitä puita on 5 kappaletta , ja ne ovat niin kauniita kukkiessaan. Kodin viereisen kadun varrella niitä on rivittäin; upean näköistä.
Pian nämäkin kukat ovat pudonneet pois.
Kukkivat puut roskaavat, mutta kaunista roskaa...
Pinkit kukat ovat pudonneet puiston penkille.
Puu pinkkeine kukkineen kuuluu pullopuihin, ja on alunperin kotoisin Australiasta. Sillä on nuo suuret  siemenkodat, jotka nyt ovat hieman "karvaisia"  , mutta niiden pinta muuttuu myöhemmin tasaiseksi. Olen niitä kerännyt ja maalannut, ja kuulemma siemeniä voi paahtaa ja syödä mutta en ole kokeillut...
Tänään oli muutamien kamalan kuumien ja kosteiden päivien jälkeen aivan ihana sää; ei liian kuumaa, ei liian kosteaa , ja mukavia tuulenhenkäyksiä siellä täällä. Ei tuntunut lainkaan  heinäkuun säältä, ja harmi ettei koko kesä voi olla sellaista. Hyvän sään vuoksi pystyi nyt iltapäivällä kunnolla kävelemäänkin kaupungissa, ja Rothchildin puistokadulle oli pystytetty 4 riippumattoa;  2 mustaa ja  2 punaista. Lähempi tarkastelu selvitti että nämä eivät olekaan ihan tavallisia riippumattoja vaan shiatsuriippumattoja; tekee varmaan selälle hyvää levätä tuollaisessa muutama minuutti. Takana näkyy  Tel Avivin kaupunkipyöriä.
Riippumattojen lähelle, katukirjaston viereen, oli pystytetty 2 värikästä pyörää jotka eivät lähde minnekään  mutta joilla voi polkea.  Hauskat väripilkut tuolla:)  

13 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Ihanan raukeaa siellä <3

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Nyt kyllä tekisi hyvää tuollainen riippumatossa köllöttely, varsinkin jos siinä saisi pienen hieronnan samalla. Tuoksuvatko nuo puut miltään?

Eeviregina kirjoitti...

Onpa komeita puita, vaikka keltainen ei olekaan mun lempparivärejä. Lehdet muistuttaa jakarandaa? Voisitte lähettää sitä lämpöä vähän tännekin päin, tänään meillä oli sateista ja +8 astetta...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

ILmankos teillä on ollut viileämpää, kun aurinko on taas löytänyt tänne Suomeen...ainakin täksi päiväksi..:)
Ihana tuo keltainen puu...meillä oli edellisen kodin naapurissa iso kultasadepuu ja se oli kaunis keltainen kukkiessan..:)

Sirokko kirjoitti...

Ihanan värikästä teillä. Riippumattoidea on mainio.
Minä pääsin Suomen vihreään viileyteen, lähteissä Algeriassa oli 43 atetta, joten tervetullutta tämä viileys :)

Jael kirjoitti...

Nelli> tuolla kyllä osattiin olla raukeita;D

Outi: mun hartiat on nyt niin tukossa niin ajattelin mennä lähipäivinä kokeilemaan jos tuolla köllöttely vähän auttaisi;D Minusta nuo kukat eivät tuoksu,mutta toisaalta en pääse niitä tarpeeksi lähelle.

Eeviregina: Minä taas tykkään tästä keltaisesta kukinnasta. Tuon nimi englanniksi on samantapainen kuin punaisen liekkipuun,samoin lehdet muistuttavat mutta latinalainen nimi on erilainen. Jakaranda taitaa ehkä olla eri sukua ,tai ehkä jotain kaukaista;D

Hannele: nyt se viileys ,tai vähempi kosteus sitten loppui mutta teillä taitaa olla edelleenkin aurinkoa?Kaikenlaiset kukkivat puut ovat niin upeita kukkiessaan:)

Sirokko: Nauti nyt sitten täysin rinnoin viileästä Suomen kesästä:) Nuo hierovat riippumatot tuolla on kyllä mainio keksintö:)

Unelma kirjoitti...

Tuota keltaista sadetta en minäkään vastustaisi. Kauniita kuvia.

BLOGitse kirjoitti...

Huikeaa värileikkiä, aaaah!
Mukavaa kesän jatkoa! (toivottavasti suotuisassa säässä)

Rita A kirjoitti...

Hienoa nähdä miten teilläpäin on satsattu kaupunkisuunnitteluun ja asukkaitten viihtyvyyteen. Riippumattoja, kaupunkipyöriä, taidetta, istutuksia... Aika jännä tuo kirkkaan sininen väri taiteessa ja penkeissä 💙

Jael kirjoitti...

Unelma:kiitos, kukkivat puut ovat kyllä ihanaa silmänruokaa:)

BLOGitse. Paljon värejä tuolla näkeekin,kivaa:) Tästä vain lämpenee ,kesä täällä,ei voi mitään...'

Rita:Luulen että kun lämpimässä maassa viihdytään enemmän ulkona niin sitten satsataan viihtyisyyteen ulkonakin,mutta Tel Avivissa tosiaankin osataan satsata kivasti niin että asukkaat viihtyvät ulkonakin:)

Matkatar kirjoitti...

Juku kun hauskoja kuntopyöriä ja shiatsumattoja! Yllättävän vehreältä siellä luonto muuten näyttää helteistä huolimatta. Kuinka paljon siellä sataa?

Jael kirjoitti...

Matkatar: Hauskoja juttuja nuo kuntopyörät ja shiatsuriippumatot kuitenkin.
Täällä on pitkä sadeton aika,viimeksi satoi hieman toukokuun alussa ja seuraavan kerran ehkä lokakuussa tai marraskuussa.Vehreys on keinokastelun ansiota.

Arnoya Ari kirjoitti...

Mukava katsaus, jännä tuo luonnon kierto, maahan varisee kaikenlaista ja lisää pukkaa.