torstai 16. heinäkuuta 2009

Ääh,miksi en mennyt ilmaiseen La Scala konserttiin......

Tel Avivin kaupunki järjestää tänään ilmaiskonsertin HaYarkon-puistossa, joka on Tel Avivin keskuspuisto. Kaupungin järjestämä ilmainen klassinen kesäkonsertti on joka vuotinen juttu, mutta tänä vuonna konsertti onkin ihan eri luokkaa, Tel Avivin 100-vuotis juhlallisuuksien vuoksi. Konsertissa,(Verdin Requiem) joka tätä kirjoittaessa alkaa vajaan puolen tunnin kuluttua, eli klo 21.00.esiintyy yli 300 henkilöä maailmankuuluisasta La Scala oopperatalosta. Esiintyjien joukossa on La Scalan tähtiä, mm. sopraano Adriana Damato, mezzosopraano Sonia Ganassi, tenori Giuseppe Fillianoti sekä saksalainen basso Rena Pape. Lavan tausta simuloi La Scalan oopperataloa ja koko konserttia johtaa Daniel Barenboim.Aikamoinen elämys siis, ja vielä ilmaiseksi!
Minunkin piti mennä sinne. Sain yhden tuttavan suostumaan seuraksi, mutta hän peruuttikin tulonsa tänään, enkä halunnut mennä sinne yksin. Nyt harmittaa ihan hurjasti, olisi sittenkin pitänyt mennä sinne ,yksinkin,grrexx,,,,bbberr!!!! Ei taida tulla toista mahdollisuutta "päästä" La Scalaan......
Konsertti järjestetään HaYarkon puistossa,kaupungin keskuspuistossa, joka on ihana vihreä keuhko kiireisen kaupungin keskellä.Puistossa on ruohokenttiä, tekojärvi, trooppinen puutarha, ruusu-ja kaktuspuutarhat,lintupuisto sekä vesipuisto. Puistossa on myös amfiteatteri,jossa järjestetään konsertteja. HaYarkon-joki virtaa puiston halki.

22 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

Varmaan olisi ollut mahtava kokemus tuo konsertti.Mutta monasti sita ei vaan saa yksinaan lahdetyksi.
Varmasti on ihana tuo kaupunkinne puisto

anumorchy kirjoitti...

Ajattele tahmeaa tungosta ja kauheaa hassakkaa! Uutisissa sanottiin etta siella on tosi paljon vakea. Ehka mekin olisimme menneet mutta on nousu lennolle klo 1:30, autch!

arleena kirjoitti...

Konsertti olisi ollut elämys.
Tungos unohtuu, mutta konsertti säilyy mielessä aina.

Eihän sitä koskaan tiedä milloin osuu kohdalle uusi mahdollisuus.

Leena Lumi kirjoitti...

Oi!,olisin tullut kanssasi konserttiin. Olen klassisen musiikin ystävä ja oopperaan ihan kallellaan...se ei estä pitämästä fadosta, rockista, jazzista...

Yksin ei ole kiva:jaettu elämys on moninkertianen ilo!

Leena Lumi kirjoitti...

Älä välitä!: Reima muistutti minua juuri Oikeasta La Scala -konsertista, josta minä kieltäydyin ollessamme Gardalla lomalla, 'vain helteen ja matkauupumuksen takia'. Saan kuulla tästä hautaani asti...;-)

Jael kirjoitti...

Sateenkaari:Niin, varmasti olisi ollut mahtava elämys,kyllä vieläkin harmittaa etten mennyt.

Anu;Juu tungos varmaan kamala ,mutta elämys se olisi ollut.Oikein hyvää Suomen matkaa!

Arleena;Niinpä juuri, se olisi ollut hyvä muisto upeasta oopperaelämyksestä...

Leena;Niin olen minäkin!Mutta harmittelu ei nyt auta;ohi meni jo tuo tilaisuus...

Ofelia kirjoitti...

Kyllä vielä löytyy tilaisuus paikata tuo, ettet lähtenyt konserttiin. Ainakin siinä on syy ostaa lentolippu Milanoon ja käydä siellä La Scalassa. Upea paikka, vaikken olekaan konsertissa siellä ollut, vain vaan parvelta saliin kurkistanut.

Jael kirjoitti...

Ofelia>Ehkä sitten joskus menenkin Milanoon katsomaan sitä oikeaa La Scalaa sieltä parvekkeelta kuten sinä...;-)

Rita A kirjoitti...

Saitpa silti hyvän postauksen aikaiseksi! Tykkäsin.

Minulla olisi ollut tilaisuus mennä la Scalaan kun olin Milanossa au pairina mutta en siinä iässä vielä osannut oopperaa arvostaa. Nyt osaan.

En oikein ole "live-esityksiin menevää" mallia, mieluiten koen musiikit omassa yksityisyydessäni iPodista ja oopperaesityksiä videolta. Juu, tajuan kyllä että se ei ole sama asia. (Älkää suotta huomauttako:) En välitä väentungoksista ja tuoliin sulloutumisesta teattereissa ja muissa saleissa. Eikä niissä voi esityksiä voi laittaa pauselle sillä aikaa kun käy hakemassa kupin kahvia, hah hah!

Krisu kirjoitti...

Niinpä, olisitpa mennyt ;)

Jael kirjoitti...

Rita;No nytpä tiedän sitten mistä alkoi italian kielen rakkautesi!Mä olen kyllä aina tykännyt oopperasta. En itsekään hirveästi pidä noista suurista megakonserteista, vaan pienemmistä intiimeistä yleensä.Mutta tuonne olisin kyllä halunnut mennä, oli kuulemma mahtava esitys,luki päivän lehdessä.Onhan se tunnelma kuitenkin live-tapahtumissa ihan erilainen kuin kotona, vaikka kotona onkin mukavaa sellaisia nähdä.Voi käydä vessassakin välillä,heh...

Krisu:Niinpä.....

kyllimarjaana kirjoitti...

Oijoi , kyllä varmasti harmittaa . Minulle kävi samalla tavalla ,kun pitäjän omat musisoijat järjestivät konsertin .

Jael kirjoitti...

Kyllimarjaana. Juu, olisi pitänyt vain mennä, sekä minun että sinun sinne teilläpäin..

Hannele kirjoitti...

joo, ymmärrän että harmittaa..

Elegia kirjoitti...

Harmillinen viime hetken peruutus! itsekin olen huono lähtemään yksin ainakin tuollaisiin isoihin tapahtumiin, hmps. Ehkä ensi vuonna sitten...

Jael kirjoitti...

Elegia> Joo,muuten olisin takuulla mennyt...

Satu kirjoitti...

Varmaan harmitti kovasti, mutta ymmärrän hyvin, ettet halunnut mennä yksin - minustakaan ei ole kiva mennä yksin tuommoisiin tapahtumiin. Kaksin aina kaunihimpi!

Ja olen samalla kannalla kuin Rita - mäkään en kauheasti tykkää kollektiivisista musiikkielämyksistä ja tuoliin sulloutumisesta. :-)

Jael kirjoitti...

Hippu>no nyt ei enään niin kauheasti harmita kun on aikaa jo kulunut...en mäkään hirveästi pidä kollektiivista musiikkielämyksista mutta joskus ,esim. oopperan ollessa kysymyksessä, on se parempi vaihtoehto, koska siinä niin yhdistyy se musiikki ja visuaalinen puoli.

Unelma kirjoitti...

Voi harmi, mitä sinulta jäi kokematta. Niissä isoissa tapahtumissa on tunnelma latautunut aivan eri tavalla ,kuin kotona musiikkia kuunnellessa. Minäkin koin suuren elämyksen Tallinan musiikkijuhlilla.

Tulee kuitenkin uusia konsertteja ja uusia elämyksiä, niitä voi kokea vaikkapa järven arnnalla hiljaisuudessa.

Daniel Barenboim on ilmiö, hän on tehnyt niin paljon työtä nuorien muusikkojen hyväksi.

Jael kirjoitti...

Unelma> Niinpä! Barenboim on kyllä sellainen artisti,että ihan senkin takia olisin sinne halunnut mennä.

Dina kirjoitti...

First time in 5 years, oi! Bo-i labikur.
Did you go to see La Scala?!

Jael kirjoitti...

Dina>yes,first time in 5 years in Jerusalem! And no, I did not see the La Scala, as a friend cancelled and I did not want to go alone,which I regretted later....