torstai 9. heinäkuuta 2009

Takaisin kuumuudessa...

No niin, täällä sitten ollaan takaisin huh kuumuudessa,tai oikeastaan kosteudessa. Kuumuus oli vielä ihan siedettävää kun lähdin,mutta nyt on myös äärettömän kosteaa,joka on kamalaa.Hiki tulee koko ajan ja vaatteet liimautuvat päälle.Ja meikit valuvat, tietenkin.Tätä ihanuutta kestää ainakin lokakuuhun ellei enemmänkin,mutta heinä-ja elokuu ovat pahimmat. Kun asuin pohjoisessa,oli siellä kuumaa muttei näin kosteaa kuten täällä rannikkoalueella. Kaipailen tosi paljon ihania ilmoja,joista nautin Helsingissä ja erityisesti jäin kaipaamaan valoisia öitä.Toissayönä Prahan lentokentällä näin pimeyttä ensimmäistä kertaa 3 viikkoon!

Sillä välin kun olin Helsingissä olivat keltakukkaiset puut alkaneet kukintansa.Näitä näkyy joka puolella ja ne ovat tosi kauniita, tosin jäävät toiseksi Poincianalle, punakukkaiselle puulle.

Oli vaikeaa jättää hyvästit Niilolle

ja Otolle....Kissojen touhuja oli kiva seurata vierailuni ajan.

Matka takaisin oli tosi rasittava. Lähdin liikkelle iltapäivällä klo 3 ja saavuin klo 5 seuraavana aamuna! Suorilla lennoilla koko matka kestää vain muistaakseni 4 tai 4½ tuntia mutta tähän aikaan vuodesta ei ikävä kyllä ole suoria lentoja;niitä on vain syksyllä ja keväällä. Lensin Prahan kautta ja odotusaikaa tylsällä Prahan lentokentällä oli 6 tuntia! Onneksi oli mukana pari lehteä ,jotka luin kannesta kanteen tappaakseni aikaa,sillä kaupatkin kentällä suljettiin aikaisin. Jossain vaiheessa samaan paikkaan jossa istuin tuli tämä nuorisoryhmä,jotka kitaraa soitellen viihdyttivät minua tunnin verran.Yritin kovasti kuunnella mitä kieltä he puhuivat (ja lauloivat) ja selvisi,että he olivat Romaniasta.Tosi iloisen tuntuisia nuoria.Tsekin lentoyhtiön koneista en pitänyt lainkaan:istumapenkit olivat tuskallisen kapeita...eikä lennolla ollut mitään elokuvaa tai sen sellaista. Ei edes kuulokkeita jaettu. Yritin nukkua,mutta se oli aika mahdotonta siinä ahtaassa tilassa.

Saavuttuani kotiin ehdin nopeasti avata matkalaukun ja järjestellä tavaroita paikoilleen, ja sitten olikin lähtö sairaalan klinikalle,josta olin saanut ajan kuukausi takaperin.Muistin koko ajan,että aika olisi ollut tuloni jälkeisenä päivänä,mutta se olikin saman päivänä enkä sitä voinut peruuttaa, koska uutta aikaa olisi joutunut odottamaan kauan.Siellä kului paljon aikaa ja kun saavuin kotiin,olin ollut nukkumatta jo yli 30 tuntia.Väsymys iski kunnolla päälle ja menin nukkumaan jo klo 5 iltapäivällä. Heräsin parisen kertaa yön aikana, mutta nousin pirteänä aamulla kuuden aikaan.Yöllä oli muuten kuuma, 28 astetta mittarini mukaan.

Aamupäivällä kävin hakemassa Bambin eläinsuojeluyhdistyksen pensionaatista.Voi sitä iloa,kun se näki minut! Bambi oli mielestäni hieman laihtunut poissaoloni aikana,mutta tuliaisina oli monta pussia kaikenlaisia herkkupaloja...

32 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Just katoin, että meilläkin kosteusprosentti on 70! Ei ihme, että hiki valuu yötä päivää. Meillä ei ole enää pariin viikkoon edes yöllä lämpötila laskenut alle +30 asteen. Tympii olla niin paljon sisätiloissa mutta tosiaan tätähän se on lokakuun lopuille asti ja pahenee vain päivä päivältä :D

Jael kirjoitti...

Mizyena>Täällä se taitaa olla pitkälti yli 80 prosenttia jo,ihan täyttä kärsimystä.Ilmastointi toimii vain olohuoneen ja keittiön alueella muttei makuuhuoneessa ja tässä mistä kirjoitan. Tänään hakiessa koiraa hiki vain valui ja valui,huh!

BLOGitse kirjoitti...

huh helletta siis siella!
Meilla on sisalla 27-30 ja jos ilmastointi jyllaa on ihan jees...paitsi jos pitais jotain hommia tehda...

Tervetuloa vaan sinne kuumuuteen Bambisi kera! :)

Unelma kirjoitti...

OI, sinä olet jo siellä kaukana taas. Voin ymmärtää kuinka iloinen Bambi oli. Luulen, että minä en enää pärjäisi noin lämpimässä ilmastossa, sydän ei tykkäisi. Lämpimintä olen kokenut Tiberiaksessa, siellä oli 38 astetta, mutta silloin olin nuorempi. Kävin uimassa Genesaretin järvessä.

Onneksi matkasi kuitenkin meni onnellisesti, ettei mitään ikävää sattunut. Mielenkiinnolla seuraan kuulumisiasi. Rapsutus Bambille.

Nurkkalintu kirjoitti...

Mukavaa, että Bambi-söpöliini pääsi omaan kotiin ja rakkaan emäntänsä hoiviin.

Kissapari on suloinen. Otto on jotenkin liikkis, vanha ja viisas.

Kuumuus ja kosteus ei ole kiva yhdistelmä. Muistan vieläkin (23 vuoden taakse), kun tulimme lentokoneesta ulos Louisianan kesäsäähän. Oli kuin minut olisi kääritty kuumaan kosteaan huopaan. Onneksi jo vuokra-autossa oli ilmastointi.....

Säätiedotus: meillä sataa ja asteita +17.

Sooloilija kirjoitti...

Ainiin olet jo kotona, ja teillä on näemmä kostean kuuma.
Matkanteko vaikutti aika rasittavalta, mutta nyt olet kotona ja Bambikin on, kiva.

Rita A kirjoitti...

Karmeaa tuo matkustaminen! Vältän viimeiseen asti.

Sinä ja Bambi pääsitte taas yhteen, voimme kuvitella sen riemun :) Koira takuulla hymyili korvasta korvaan. Vai itkikö ilosta?

Täällä mitä virkistävin ilma, sadekuuroja ja tuulta mutta aika lämmintä.

Hyvä että pääsit turvallisesti perille kotiin!

Allu kirjoitti...

Suomessa on hyvä, kun ilma ei ole niin kosteaa. Täälläkin on joskus kuin kasvihuoneessa.
Se Prahan kenttä on tosiaan kamalan tylsä, olen joutunut työasioissa sieltä lentämään. Varmaan rasittava matka sulla.

anumorchy kirjoitti...

Tervetuloa hoyrysaunaan!
Mitas jos muuttaisit olohuoneeseen nukkumaan elokuun loppuun asti!

Meillakin on paluumatkalla yli 5 tuntia Istanbulissa, tylsaa. Ennen vahaan lensimme monta kertaa Budapestin kautta, ja siella on kentalla SUIHKU, jossa lutkuttelimme pitkaan!

Leena Lumi kirjoitti...

Voi Bambia! Hänellä oli taatusti kova ikävä. Meidän Olga masentui täysin, kun olimme kerran kaksi viikkoa Itävallassa vaikka oli hoidossa ystäväme kotona, jossa vielä koirakaveri. Reima joutui ottamaan ylimääräsitä lomaa, sillä menimme asiasta ihan sokkiin. Puoli vuorokautta meni ennen kuin Olga alkoi olla oma itsensä ja sitten sen riemu olkin ylittämätön. Siinä sitä sitten kaksi aikuista itki, kun koira painoi pitkin pihaa. Eikä sen koommin ole koiruutta jätetty viikkoa pidemmäksi ajaksi ja silloinkin meille on tullut tytär kotiin asumaan.

Nuo lentokenttäkuolemat ovat helvettiä! Ne ovat mieheni arkea, koksa hän matkustaa paljon työnsä puolesta. Minä poltan päreet jo parista tunnista Frankun kentällä, eikä se edes auta mitään. Inhoan lentämistä. Matkustan mieluiten pitkin Eurooppaa omalla autolla tai junalla ja muuten laivoilla. Ainoa mihin on mielyttävä lento on Zürich!

Jael, muuta Suomeen Bambin kanssa! Pääset siitä kuumuudesta ja kosteudesta. Ja saat ´nauttia koirasi lisäksi myös kissojesi ja mikäli olen ymmärtänyt, aikuisen lapsesi seurasta...

Tuula kirjoitti...

Tervetuloa vai olisiko se -menoa, kuinka tahansa... takaisin kotiin.

Muistan ne kamalan kuumat ja kosteat kesat siella. Pahinta oli kayda kesken kesan Suomessa ja palata sinne patsiin.

Bambi oli varmaan yhta iloinen jalleennakemisesta kuin sinakin ;).

Jael kirjoitti...

Blogitse>onko teilläkin kosteaa? Kuumuus on jotenkuten siedettävää,jos on kuivaa, mutta tämä kosteus on KAMALAA!

Unelma: Bambi oli tosi iloinen eikä ainakaan näytä saaneen mitää traumaa sieltä eläinsuojeluyhdistyksen pensionaatista.Tiberiaksessa onkin kesäisin tosi kuumaa,mutta Genetsaret järvessä on aina kiva uida!

Nurkkalintu: Tiedät siis hyvin,miltä kostea kuumuus tuntuu...Bambi on nyt kotona ja on kuin se ei olisi missään muualla ollutkaan, kai sillä oli sitten ihan OK olo siellä pensionaatissa,vaikka säälin sitä koko Suomen matkani ajan.Otto tosiaankin näyttää viisaalta tuossa kuvassa!OI,tuo teidän ilmanne nyt kuulostaa ihanalta! Olisinkin vielä mielelläni jäänyt pitempään.

Sooloilija;Jeps, Bambi on tyytyväinen ollessaan taas kotona!

Rita:kiitos, hyvin ,tosin vaivalloisesti pääsin perille,mutta nyt on ok,Seuraavan kerran taidan valita vähemmän rasittavan lennon. Yleensä olen lentänyt Frankfurtin kautta Lufthansalla.Bambi oli ihan riemuissaan kun näki minut!

Allu: En tiennytkään että teilläkin voi olla kosteaa! Jeps, se Prahan kenttä oli uber tylsä! Tulin sinne ja näin ,että siellä on joku lentokenttähotelli sellaisille, joilla on pitkä aikaväli lentojen välissä.Menin sinne ,mustia seiniä ja oransseja verhoja, tulin lopulta lobbyn tapaiseen pimeään paikkaan,jossa haisi tupakka,Huoneita vuokrattiin per tunti (a' 29 eur/tunti) Se vaikutti ihan SELLAISELTA paikalta,joten häivyin sieltä äkkiä.....

Anu;ehkä pitää tosiaankin muuttaa olohuoneeseen nukkumaan, kun vain siellä on ilmastointi....
Ai suihku Budapestin kentällä,seuraavan kerran sitten pitää kytätä Malevin lentoja. Poikani tyttöystävineen on tulossa elokuussa ja heillä on koko yö lentojen välissä. Istanbulin kenttä on kuitenkin mielenkiintoisempi kuin Prahan,olen siellä Istanbulin kentälläkin kerran odottanut pitkään.

Leena: Vähän pelkäsin etukäteen Bambin reaktiota,koska olin kuullut juttuja masentuvista koirista,kun isäntä on kauan poissa,Bambi kuitenkin oli heti kuin ei mitään, ihan oma itsensä toistaiseksi. En minäkään kovasti pidä lentämisestä ,vaikka paljon on tullutkin lennettyä eri puolilla maailmaa,Eksän siivellä yleensä pääsin loungeen,joten oli miellyttävämpi odotus. Olisin mielelläni Suomessa toukokuusta syyskuun loppuun,jos olisi mahdollista, ja loput ajat täällä.Suomen kesä on ihana ja kaunis,mutta sitten tulee se pimeä kylmä kausi, kun taas täällä on kaunista ja vihreää silloin....

Jael kirjoitti...

Tuula :Kiitos! Joo, on tosiaankin aika vaikeaa tulla takaisin juuri kesällä,talvella se sitten onkin ihan päinvastoin.....

juanita kirjoitti...

huhhuh, onpa siellä todella kuuma! täällä sentään öisin laskee lämpö pariinkymmeneen, joten asunto vähän viilenee yön aikana. eikä täällä ole myöskään kosteutta samalla tavoin.

bambi vaikuttaa reippaalta koiralta, ja voin kuvitella, miten iloinen se on ollut näkemisestäsi :) omat kissani olivat kerran pari viikkoa kissahoitolassa, ja yleensä superrauhallinen (laiskajussiksi) kutsuttu muska-kissani oli kuulemma ollut aivan riiviö, ja toinen taas oli pitkän aikaa myrtsi kotiinpaluun jälkeen.

Susadim kirjoitti...

Minä taas tykkään notkua lentokentillä, mutta olipa sulla kyllä tosiaan pitkä matka kaikkinensa. Mä taas en voi sietää näitä muutaman tunnin matkoja lentokentälle, tulee aina matkalle puoli päivää pituutta lisää.

Voi pientä Bambia, varmasti oli onnesta soikeana. Ihanat nuo sen hassut korvat!

MaaMaa kirjoitti...

Onneksi olet kuitenkin päässyt turvallisesti perille kotiin! Se kuumuus tuntuu varmaan erityisen vahvalle Suomen viileyden ja raikkauden perään - toivottavasti edes vähän totut pian... ei kuullosta kyllä nautinnolliselle olla paita märkänä koko aikaa...
Voi Bambia, onneksi on taas oman emon hoivassa ja sai tuliaisherkkuja! :)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, juu ei kaikki koirat ole niin sensitiivisiä kuin meidän Olga. Siis ehdottomasti novascotialaiset ovat eri kuin labradorinnoutajat. Meidän labbis tuskin huomasi, että olimme reissussa.

Minäkään en pidä huhtikuusta Suomessa ollenkaan, enkä marraskuusta. Toiveissa on alkaa olla ne pois. Mutta ah! ja voi!: Suomen suvi ja syksy. "Do you remember once in September..."Never forget!

Neil Hardwick (britti, joka on asunut kauan Suomessa) on sanonut, että 'Suomi on marraskuussa maailman perse.' Tämä on fakta.

Marju kirjoitti...

Kävin täällä taas vierailulla, on hienoa katsoa noita upeita puita joita täällä ei ole...tosi värikkäitä. Kuumaa on sitten siellä, tyttäreni oli viime syksyn Namibiassa ja siellä oli enimmillään 44.7 astetta varjossa mutta se oli kuivaa lämpöä silloin :) Tuo kosteus varmasti ei kovin mukavaa ole. Eläimet osaavat kaivata ja olla todella iloisia kun tuttu ihminen taas on paikalla.

finkinja kirjoitti...

Johan on ollut matkaaminen, tuo odottelu kentällä ottaa aina koville.
Meillä on sama kosteuprosentti ja lämmintä. Inhoon tällästä ilmaa! Onneks lupasivat sunnuntaista lähtien normaalia hellettä, sen kestää kunhan ei ole kosteeta.
Hemmottele nyt Bambia oikein kunnolla, kyllä se siitä taas toipuu:)

arleena kirjoitti...

Onnellisesti kotona. Pitkät odotukset lentokentillä ovat todella rasittavia.
Ja kotonasi todellinen helle.
Bambi oli varmasti iloinen, kun pääsi taas tuttuun kotiin.

Satu kirjoitti...

Onpas sinne tosiaankin vaikea lentää tähän vuodenaikaan! Onneksi pääsit hyvin kuitenkin perille.

Kauhealta kuulostaa tuo kosteus... Mulle olisi varmaankin vaikeinta tuo meikkien valuminen. :-D

Voi kun olen iloinen Bambin puolesta! :-) Kerkesiköhän se jo ajatella että hänet on hylätty... Nauttikaahan taas yhdessäolosta!

Nimetön kirjoitti...

Kuulostaa messeviltä nuo kelit! Tämä tykkäisi :) Oikeasti.

Mukavaa, että matkasi meni hyvin ja pääsit turvallisesti perille kammottavista odotusajoista huolimatta.

Mukavaa kesän jatketta!

BLOGitse kirjoitti...

kosteuden olen huomannut vasta viime paivina...sisalla on ok mutta ulkona on aamuin illoin nihkeaa, paivalla lahinna vaan kuuma...
oisin on vaikeaa kun ei vois nukkua ilman ac:ta ja sitten tulee hiki, jos se on paalla niin body ei tykkaa vedosta...
jos ac paalla tassa tyohuoneessa taytyy 'niskassa' olla aina jotain ettei lihakset kylmety...aika vaikeeta mutta kylla tama sateen ja kylman voittaa!

Jael kirjoitti...

Juanita>tosi kuumaa (ja kosteaa) joka tuntuu etenkin kun on juuri tullut Helsingin miellyttävistä lämpötiloista...Bambi näyttää todellakin olevan aika tasapainoinen koirapoika!

Susadim:joillakin lentokentillä voi olla ihan kivakin notkua, mutta ei tuossa Prahan kentällä.Juu, Bambin korvat ovat herttaiset:-)

MaaMaa: Onneksi kaikka paikat,kaupat,bussit ovat täällä hyvin ilmastoituja. Ulkona on vaikeampi sitten liikkua...Bambi tykkäs tosi paljon tuliaisista:-)

Arleena:;Kotona ollaan ja totutaan hiljalleen...ja kiva oli koiraa nähdä taas!

Hippu: jos olisi suoria lentoja tähän aikaan vuodesta niin olisikin helppo juttu! Se meikkien valuminen on tosi paha juttu,mutta huomasin että mineraalimeikki sopiikin hyvin kun on tällainen ilma, ei valu kuten tavalliset meikit.Tänään on kyllä Bambi ollut perässäni sen verran paljon,että kai sille jotakin pientä pelkoa jäi...

Lepis:kiitos, tehdäänkö vaihtokauppa? Mä vain odotan lokakuun loppua jolloin pitäisi olla jo oikein miellyttävää....Mukavaa kesän jatkoa sinullekin!

BLOGitse: Sama juttu täällä,tosin makkariin ei mun AC yllä ikävä kyllä joten aika hikistä on ollut,pitää ostaa sellainen jalallinen tuuletin niin sitten ehkä. Helposti meneekin lihakset jumiin ilmastoinnista, erityisesti jos istuu tietokoneen kanssa pitkään.
Mä kyllä vaihtaisin tämän ainakin osittain kylmään, ei talvikylmään mutta sellaiseen kesäiseen kylmään ja sateiseen ilmaan.

pikkujutut kirjoitti...

Ei se lentokenttähotelli Prahassa ole paha, ulkonäkö pettää :). Olemme käyttäneet sitä jo parin vuoden ajan ja hintansa väärti ainakin lasten kanssa matkustaessa. Sänky ok, suihku ja hintaan kuuluu myös internet, kahvit ja pientä purtavaa. On lisäksi todella hiljainen ja henkilökunta mukavaa.

Itse kentällä taas vanha puoli on tylsempi kuin uuden terminaalin puoli.Mutta vielä onneksi rauhallinen.

Lämmön sietämistä sinne, me vielä palelemme täällä Suomessa :).

pikkujutut kirjoitti...

Muuten hinta on 29 e / 2 h.

Jael kirjoitti...

Ai niinkö se taisi olla,vietittekö siellä aikaa?Mutta se kuusi tuntia olisi tullut tosi kalliiksi! musta se näytti ihan sellaiselta tunnin hotellilta, ja tupakka haisi siellä kunnolla.....

SusuPetal kirjoitti...

Onnellisesti kotona, mutta ihan kamalan pitkä kotimatka, huh.
Ja tuota kosteutta! Ei niin kiva.

Syöttelehän herkkuja Bambille!

Susa kirjoitti...

Bambilla varmaan ollut ikava sua, niin ei ruoka maittanut...

Luulisi etta suoria lentoja olisi varsinkin kesalla...

Kauhean kostea siella ja kuuma yollakin. *hali*

Jael kirjoitti...

Pikkujutut> Taitaa ulkonäkö tosiaankin pettää. Ne tummat värit ja tupakanhaju toi mulle mieleen ihan jotain muuta. Ehkä jos tulee uudestaan tuollainen lento niin kokeilen. Taisin sitten olla vanhalla puolella, sillä oli tylsää ja kaupatkin suljettiin jo kello 22.00.

SusuPetal: Jeps, onnellisesti takaisin tosi pitkän matkan jälkeen! Kosteus laski nyt hieman, on siedettävämpää.Bambi onkin iloinen herkkupaloista!

Susa: Ehkä se ei viitsinyt siellä syödä kunnolla ikävän takia...Monista paikoista tänne on suoria lentoja kesällä,muttei Suomesta.Ja tänään on kosteus vähän laskenut,onneksi.JOs on vaan kuumaa,niin se ei ole niin paha kuin kostea ja kuuma ilma.

Anni kirjoitti...

Monta tuntia jouduitkin matkustamaan ja kuuden tunnin odotus Prahan kentällä oli kyllä varmaan pitkästyttävä.
Voin kuvitella Bambin riemun kun näki sinut:) Muistan omat koirat kun matkan jälkeen haettiin hoidosta, miten iloisia olivat:)
Tuo keltakukkainen puu on todella kaunis!

Elegia kirjoitti...

Rankka reissu, onneksi se on nyt takana! Inhoan lentokentillä odottelemista ja koneenvaihtoa. Sekin on kamalaa, jos vaihtoaika on kovin lyhyt, niin sitten saa jännittää ehtiikö vaihtokoneeseen. Mutta mieluummin niin kuin monta tuntia turhaa hengailua kentällä.

Siellä onkin todella suuri ilmankosteus. Tykkään kuumasta ilmasta, mutta silloin pitäisi kosteusprosentin mielellään olla aika alhainen. Muuten tosiaan koko keho alkaa valua ;)