sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Sunnuntaiklassikko 26.7

Aikoinaan hamassa menneisyydessä, 80-luvun taitteen tienoilla mulla oli hyvänä kaverina (platoninen sellainen...)etelä-afrikkalainen poika,jolla oli erinomainen musiikkivalikoima. Muistan, kun usein istuttiin hänen autossaan kuulemassa musiikkia. Seuraava kappale oli juuri sellainen, jonka opin tuntemaan hänen kauttaan ja se tulikin mieleeni pari päivää sitten.
"Lonely boy" oli amerikkalaisen Andrew Goldin suurin hitti,ja se ilmestyi vuonna 1977. Goldilla oli toinenkin suuri hitti,"Thank you for being my friend",joka oli Tyttökullat-sarjan soundtrack.Lonely Boy-kappaleen taustalla laulaa Linda Ronstadt.Laitan tähän myös linkin Goldin myöhempään versioon samasta kappaleesta.Aika selvästi voi kuulla,miten Goldin ääni muuttui vuosien varrella.
Muut sunnuntaiklassikot ovatkin sitten täällä..

17 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Ihan outo nimi tämä Gold, mutta lauluääni aika tuttu, varmaan siitä Tyttökullat-sarjasta, jota tuli aika tarkasti katsottua 80-luvulla.

(Tuo myöhemmän ajan versio ei aukea, tulee teksti Not found.)

Jael kirjoitti...

Sooloilija>korjasin sen linkin,nyt pitäisi näkyä.

Halo Efekti kirjoitti...

En muista tätä lonely boyta mutta tuo Tyttökultien piisi on toki tuttu.

Ihan vetävä 70-luvun lopun tsipale!

Tuima kirjoitti...

Aivan vieras kappale, mutta aika letkeästi kulkeva. Tyttökultien tunnari tietenkin on tuttu :)

SusuPetal kirjoitti...

Minähän tunsin tuon kappaleen! Esiintyjästä ei kylläkään ollut hajua.

Viides rooli kirjoitti...

Liityn joukkoon tummaan eli minullekin Andrew Gold on uusi tuttavuus. Hänen tyylinsä ja kappaleen 1970-luvulle tyypillinen sovitus tuo mieleeni Gilbert O´Sullivanin, mutta ehkä se johtuu myös asetelmasta: miehestä flyygelin ääressä.

The Golden Girls kuuluu suosikkeihini, ja sarjan nimihän rimmaa kivasti artistin sukunimen kanssa. ;-)

Hannah kirjoitti...

Vieras oli, paitsi tietysti sen Tyttökullat-tunnarin osalta. On tämä hyvin 70-lukulainen, jotenkin vivahtaa Bee Geesien suuntaan - vai onko se tuo kampaus.

Jael kirjoitti...

Halo Efekti:Arvasinkin että kaikki tuntee tuon Tyttökultien kappaleen..

Tuima: Juu aika letkeä tosiaankin,ihan hyvä biisi mielestäni.

SusuPetal:Munkin piti etsiä tuo tekijä,muistin vain kappaleen...

Viides Rooli: Totta, hyvin tyypillinen 70-luvun biisi,ei voi erehtyä aikakaudesta...Gilbert O¨Sullivan ei ainakaan mulla tullut mieleen.

Hannah: Ehkä tuo kampaus tosiaankin,niin tyypillistä 70-luvun tyyliä...

Rita A kirjoitti...

Kylläpä tuli miettimistä tuosta äänen muuttumisesta... Ryhdyin oikein pohdiskelemaan artisteja joiden äänet ovat muuttuneet erilaisiksi/ kehittyneet paremmiksi tms...

Tietysti myös lapsiartistista aikuiseksi - muutos mielenkiintoinen. YouTubessahan voi tehdä tutkimusta jos sattuu innostumaan :)

Michael Jackson ainakin pyörii jo muistissani valmiiksi sekä lapsena, nuorena että vanhana. Pidän hänestä kaikkina aikakausina.

juanita kirjoitti...

ei ollut tuttu tämä, vaikka tyttökultien tunnarin hyvin muistankin, mutta tykkäsin kovasti kappaleen melodiasta ja kylläpä oli tosiaan ääni muuttunut, ei ihan samaksi olisi uskonut!

Jael kirjoitti...

Rita:niin, monella artistilla muuttuu se ääni vuosien varrella.YouTube onkin loistojuttu jos tuota asiaa haluaa tutkia.Juu,Michael Jackson muuttui myös ulkoisesti paljon....;-=)

Juanita:ääni oli tosiaankin tainnut laskea pari oktaavia ja muutenkin hidastunut vuosien varrella....

Tommi kirjoitti...

Tämä ei ole minulle tuttu kaveri. Ehkä siksi, että muissa yhteyksissä taitaisi mennä ohi korvien. Ihan rokkaavaa, mutta kuitenkin aika tavallista... toisin sanoan aaooärrää.

Jael kirjoitti...

Tommi:-)

Nimetön kirjoitti...

Joo, kyllä tämä aivan tuttu biisi on vaikken osannut sitä paikalleen laittaa. Hyvää kamaa! Kevyttä ja kaunista.

Jael kirjoitti...

Lepis>Munkin piti etsiä sitä tekijää,muistin vain kappaleen ja nimen.

Hane kirjoitti...

Enpä ole minäkään ikinä aikaisemmin tätä kuullut. Se Tyttökultien tunnari on toki tuttu ! Mutta eikö senkin laulanut joku nainen ?

Rita A kirjoitti...

Sinulle ystävyyspalkintoja. Jos haluat ottaa vastaan; hae blogistani :)