tiistai 8. syyskuuta 2009

Puistosta löytyy paljon aarteita…

Puu  monta siemenkotaa Kotini viereisestä puistosta löytyy monia mielenkiintoisia asioita,kuten ylläoleva puu,josta roikkuu tuollaisia jännän näköisiä siemenkotia. Osa niistä oli pudonnut maahan.

siemenkodat monta 1 Tässä ne ovat sitten pöydälläni. Pesin ja kuivasin ne.

Siemenkodat puussa

Tässäkin puussa oli mielenkiintoisia siemenkotia. En tiedä muuten kummankaan puun nimeä.

2 siemenkotaa

Ja tässä ovat siitä puusta pudonneet siemenkodat, jotka samoin pesin ja kuivasin. Näistä voisi tehdä jotain kivaa.Viime vuonna näin messuilla tytön,joka oli tehnyt kaikenlaisista siemenkodista mobiileja. Ajattelin,että näitä voisi lakata ;ehkä kestäisivät paremmin.

Taatelipalmu Puistossa on myös taatelipuita,jotka tähän aikaan vuodesta ovat täynnä keltaisia, vielä raakoja,taateleita.Osa on tippunut maahan. Marketissa olen myös nähnyt keltaisia kypsymättömiä taateleita;ei aavistustakaan,mitä niistä siinä vaiheessa voi tehdä.

Granaattiomena

Puistosta löytyy myös yksi pieni granaattiomenapuu,jossa pari pientä granaattiomenaa.Granaattiomena on osa parin viikon kuluttua vietettävän juutalaisen uuden vuoden traditioista,ja siinä sanotaan olevan IKEA luettelo 613 siementä,jotka symbolisoivat vuoden aikana suoritettavia käskyjä.

Kun tulin kotiin oli IKEAn uusi luettelo saapunut! IKEAn luettelon saapuminen on joka kerta jännä juttu;on niin kiva selailla sitä ja katsoa,mitä kaikkea uutta sinne on tullut,ja suunnitella seuraavaa IKEAn matkaa.Näin,että kuuluisia IKEAn lihapulliakin oli tullut valikoimiin;niitä ei mielestäni aikaisemmin täällä ollut.Ovat kuulemma tosi hyviä,.

Tuoliryhmat

Myöhemmin menin lähellä olevan kurssikeskuksen Avointen Ovien tapahtumaan.Käyn keskuksessa joogaamassa ja ympäristösuojeluryhmämme kokoontuu siellä,jos sitä nyt ryhmäksi voi kutsua,kun meitä on vain 2.Kaipaamme lisää ihmisiä toimintaamme,muttemme vielä ole löytäneet.Tulin aivan liian aikaisin;kuten kuvasta huomaa. Pihalle oli järjestetty  tuoli/pöytäryhmiä,joissa kirkkaan oranssin väriset tyynyt.Vähän myöhemmin koko paikka oli aivan täynnä ihmisiä;siellä esiteltiin erilaisia kursseja ja oli luentoja sekä kahvitarjoilua.

Vihanneskaupassa Ennen kurssikeskustaa menin vihannes/hedelmämarkettiin,josta yleensä ostat kasvikset. Paikka on valtava  ja tavara on myös aina hyvälaatuista. En saanut lupaa kuvata,joten tämän kuvan otin salaa….

53 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Mielenkiintoisia asioita! Blogiasi on kiva lukea. Pääsinpä tuohon puistoonkin tutkimusretkelle...

Mari kirjoitti...

Olen muistaakseni joskus kurkkinut blogiasi, mutta en ole varma olenko kommentoinut lainkaan. Jos en ole niin tuhma minä, hyi häpeän :)

On se vain jännä ajatella, että siellä kasvaa puissa mitä erilaisempia hedelmiä kuin täällä koto-Suomessa. Tottunut siihen, että Suomessa on lähinnä omenapuita :)

Anni kirjoitti...

Kiva olisi kulkea tuollaisessa puistossa mistä löytyy noin ihania puita.
Vau mikä valikoima vihannes/hedelmämarketissa. Houkuttelevan näköinen paikka on tuokin.

Jael kirjoitti...

Marja-Leena:kiitos:-) Tuollla puistossa olen tosiaankin löytänyt kaikenlaista ..

Marika:Tosi kiva kun tulit kommentoimaan:-)Täällä tosiaankin kasvaa paljon hedelmiä ja näin ihan puistossakin,tosin pitäisi olla kirahvi,että ylettyy sinne taatelipuuhun....

Susanne:Tuossa puistossa onkin monta erilaista puuta,joista tunnistan vain muutaman. Ja tuo vihannes&hedelmämarket on ihan omaa luokkaansa;mahtavat valikoimat.Ja kaikki järjestetty niin nätisti,harmi etteivät anna kuvata ja pitää salaa kuvia otta...

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Ihania puistoja ja tuo hedelmämarketti.Vau

Allu kirjoitti...

Voiskohan olla, että tänään on sun synttärit? Happy birthday♥
Age is a matter of mind. If you don't mind, it doesn't matter!

MaaMaa kirjoitti...

Jos Allu on oikeassa, niin iloiset synttärionnittelut multakin!! :))
Ihana puisto ja jänniä siemeniä; kerro meille sitten jos teet niistä jotain! :)
Teitkö siitä eucalyptus puun kuoresta jotain, josta jonkin aikaa sitten postasit?
Iloista viikon jatketta!!

anumorchy kirjoitti...

Hyvat valikoimat tuolla marketissa. Me olemme viime aikoina tehneet ostokset Rami Levilla, kun on meita lahella ja TOSI halpa. Hevi-tavarat on siella vaan aika peruskamaa verrattuna tuohon.

Saara kirjoitti...

Upea tuo siemenkota, luonnon oma taideteos. Jaan odottelemaan mita paadyt askartelemaan siita.

Hedelmamarketti vaikuttaa salakuvan perusteella ihastuttavalta!

hoover kirjoitti...

Voi mitä puistoaarteita!
Täällä kun syksy tekee tuloaan, käy kateeksi puistoja, joissa on aina jotain elämää.

Jael kirjoitti...

Anna:Tuo hevimarketti on tosiaankin mahtava.

Allu:Niinhän se on,että tässä taas vanhennetaan,mutta kuten sanoit, "age is a matter of mind".So it is! Kiitos:-)

MaaMaa:Kiitti:-) Nuo siemenkodat ovatkin jänniä;täytyy miettiä mitä tehdä niistä.En ole vielä eukalyptuksen kuoresta tehnyt mitään;aion lähiaikoina mennä askartelukauppaan jotain lakkaa ostamaan,niin sitten.IHanaa viikon jatketta myös sinne Dubliniin!

Anu:Tuolla Hazi Hinamim hevimarketissa on kyllä mahtavat valikoimat,ja hinnat ovat tosi ok,ihan torin tasoa ja joskus allekin. Ja tavara aina hyvää.

Saara:Eikös olekin mielenkiintoista,miten paljon taidetta löytyy ihan luonnosta..Ja aion yrittää ottaa lisää salakuvia tuolta marketista, on niin värikästä siellä nimittäin etten voi olla ottamatta.

Jael kirjoitti...

Hoover:Täällä tosiaankin tuo puisto kukoistaa ympäri vuoden,ja etenkin talvella,jolloin sataa.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, siis tuo tumma siemenkota näyttää jo tuolleen iha koristeelta. 70 -luvulla jotkut tekivät koruja erialaisista siemenistä. Ensin ne kuivatettiin ja sitten lakattiin. Minullakin taitaa vielä olla jossain tällaisen kalakoru.

Tiedätkö, jotkut menevät Ikeaan niiden lihapullien takia;-) Söin viimeksi katkarapuvoileivän, kun olen hulluna merenel´äviin, mutta Meri söi lihapullat ja kun maistoin, niin hiukan kadutti.

Huomasithan sen kynttilähyllyn blogissani sunnuntaina. Sain niillä meidän kodista kuin uuden. Toimistossani kaksi, olkkarissa kolme toisella seinällä ja sitten tuo kynttilähylly, jossa vaihtuvat vain Kivituikkujen värit. Kävimme niitä la kiinnittämässä Merin ja Teemun uuteen asuntoon myös. Tytär järjestämässä taas Ikean reissua: nyt lamppuja ostamaan!

Anni kirjoitti...

ONNEA, ONNEA, PALJON ONNEA SYNTYMÄPÄIVÄNÄSI!!!
Tiesin että ne on syyskuussa mutta päivämäärä selvisi vasta äsken:)

Arjaanneli kirjoitti...

Oisko niissä kodissa ollu jotain syötävää?
Mitä ihmettä? Lihapullia?
Voiko ne tosiaan olla niin huippuhyviä, että ihan niiden takia menis Ikeaan...
Taaskin oli kiva lukea juttuasi:)

Nurkkalintu kirjoitti...

Lämpimät syntymäpäiväonnittelut! <3
Hyvää uutta (ikä)vuotta!

Kauniita aarrekuvia puistosta.
Minä annan luvan ottaa kuvia hedelmämarketista =)

Susadim kirjoitti...

Iloista syntymäpäivää Yaelian!

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Bonum diem annus natalis!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Kaikkea jännää siellä,
onnea synttäripäivänä!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

09-09-09

Unelma kirjoitti...

Ihana vihanneskauppa. Luulisi, että olisivat iloisia kuvaamisesta, sehän olisi hyvää mainosta.

Onnellista syntymäpäivää!

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

Mazal Tov ad 120! Taatelit ovat jo kypsia, ne tuntemasi tummemmat ovat niinsanotusti ylikypsia..noita joita voit ostaa nyt supermarketeista voit syoda ihan keltaisina, makuun pitaa vain tottua ensin, niista nimittain jaa sellainen "kuiva" maku (kuin viinista) kitalakeen. Kunhan totut, niihin tulee himo. Osan keltaisista taateleista voit laittaa pakkaseen, jolloin ne yon jalkeen muuttuvat lapikuultaviksi ja hunajaisiksi, aivan ihana maku!Ne taatelit joita myydaan pahvirasioissa kuivattuna, ovet viime vuoden satoa, nama taman vuoden. Nimim. kirahvi :)

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

ne muuten sailyvat pakkasessa ainakin kuukauden, ja ovat tosi kivoja naposteltavia kunhan vahan sulatat, viilentaa mukavasti kesanlopun helteilla :)

Jael kirjoitti...

Leena:Tuosta tummasta varmaankin voisi sellaista tehdä.
En ole itse niitä IKEAn lihapullia syönyt kun en lihaa syö,mutta ihmiset ovat kehuneet!Ja katoinkin uudesta luettelosta,että kivoja lamppuja oli tullut valikoimiin.

Susanne:Kiitos:-)

ArjaAnneli:Ei niissä kodissa syötävää ole ollut;oli siemeniä ja joitakin ötököitä ,jotka liottaessa meni pois niistä. Niitä lihapullia en ole maistanut enkä aio maistaa,mutta jotkut kai tykkää niistä niin paljon,että pitää mennä sinne asti niitä ostamaan!

Nurkkalintu:Kiitos! Ja taidankin sitten sanoa siellä että Nurkkalintu antoi luvan;-)

Susadim;Kiitos:-)

Tuure: gratias tibi ago!

Hannele;juu kaikkea jännää tuossa puistossa.Eikös olekin hyvä päivämäärä;-)

Unelma;en tajua miksei saa kuvata. Ehkä luulevat sen olevan teollista vakoilua;-) Myös samaan yritykseen kuuluvassa supermarketissa ei annettu lupaa kuvaamiseen.Kiitos:-)

Tiskiharjafeminist:Toda
raba:-)Kiitos tuosta tiedosta! En ole niitä keltaisia koskaan maistanut.Taidankin huomenna mennä tuonne puistoon,heilutellä vähän sitä palmua niin eiköhän taatelit putoa.Pitää heti kokeilla tuoreita taateleita!

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

Kyseessa on vahan sama juttu kuin oliivien kanssa: ei ne sailykepurkki-oliivit puissa kasva..:)

juanita kirjoitti...

felicidades yaelian!!! kommenteista selvisi, että vietätkin tänään juhlapäivää, joten lämpöiset synttärionnittelut myös täältä madridista!!

siemenkodista saa varmasti vaikka mitä tehtyä. meksikosta olen tuonut itse kauniisti maalattuja siemeniä (muistaakseni ne todellakin olivat jonkinlaisia siemeniä), joista on tehty säilytyspurkkeja. voin kuvitella, että noista poimimistasi syntyy tosi hieno mobile.

Jael kirjoitti...

Tiskiharjafeministi;-) Noista oliiveista tiedänkin,kun olen niitä poiminut ja säilönyt,mutta luulin,että nuo taatelit ovat pahoja tuollaisina.Nostin pari maasta tuolla puistossa ja olivat aika kovia....

Juanita:Gracias! Siemenistä säilytyspurkkeja,kuulostaa hienolta. Täytyy mennä askartelukauppaan hankkimaan lakkaa tuohon,niin enköhän jossain vaiheessa jotain noista ala tekemään.

Hannah kirjoitti...

How curious, I've never seen these fruits (or are they nuts?) before! I can't read the text, so I'm still wondering over here- What are these pictured at the top of the post?

Jael kirjoitti...

Hannah: They aren¨t edible, I just took them because they look really neat and I thought I could make something from them. I have no idea how those trees are called and those seed pods are from those 2 trees. You can use the google translator to get some idea of the text.

Núria kirjoitti...

Hola! Thanks for your nice words in my blog :D.
A pity I don't understand what you say, but I love to see markets and piles of fruits and I can't wait to have my new Ikea catalog!!! I'm going next week to the shop and see what I find ;D.

Jael kirjoitti...

Nuria:Gracias! A mi me gustan tambien los mercados con todos los colores de frutas y verduras:-)

Famu falsetissa kirjoitti...

Taiteellisen näköisiä siemenkotia sielläpäin kasvaa. Kadehdittava valikoima hedelmämarketissa.

Jael kirjoitti...

Famu Falsetissa;ovatkin tosi upeita.Jos en ulkoiluttaisi tuolla puistossa koiraani joka päivä,en varmaankaan olisi koskaan kiinnittänyt niihin mitään huomiota.Tuossa kuvassa näkyvä valikoima tuossa hedelmä/vihannesmarketissa on vain pieni osa siitä,mitä siellä oikein on.

arleena kirjoitti...

Hieman myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut ja paljon onnea tulevaan.

Mukavia puita ja puiden hedelmiä, niistä voisi todella kehitellä monenlaista kollaasia.

Hyvä järjestys hedelmä-vihanneskaupassa.

Rosmariini kirjoitti...

Hei, tuo muistutti kovin minua itseäni. Aina lomilta lähtiessäni löytyy kaikista taskuistani eriläisia siemeniä, siemenkotia ja pähkinöitä, joita sitten kotona laitan ruukkuihin ja odottelen jännityksellä tuloksia. Monenlaisia kasveja on tullut kasvatetuksi sillä tavalla, mutta jossain vaiheessa nuutuvat pohjolan pimeän talven alla. Hedelmämarketti näytti ihanalta!

Jael kirjoitti...

Arleena:Kiitos kiitos:-) KIvoja juttuja löytyy ihan läheltä luonnosta,saa nähdä mitä saan niistä aikaiseksi.ON pari ideaa,pitää vaan hankkia lisämateriaalia.
Tuossa kaupassa ovatkin kaikki vihannekset ja hedelmät tosi siististi järjestetty!

Rosmariini;ihan sama juttu! Nyt täällä tosin ne kaikki kasvaa täällä ,niin ei tarvitse muilta mailta tuoda. Nytkin on kasvamassa yhdessä ruukussa joku hedelmä,enkä edes muista minkä siemenen sinne laitoin---

Marja-Leena kirjoitti...

Myöhästyneet synttärionnittelut minultakin!
Täytyy ihan kysyä vielä: Onko Israelissa Ikean myymälä???!

pikkujutut kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut!!!!!

Meilläkin on noita ensimmäisiä siemenktia, täytyykin saalistaa itselle, jos tielle sattuu.

Ja vastaan Marja-Leenalle, on Ikea Israelissa, sniif, sanoo hän, pohjoisrajan takaa ja tuskailee arabityylin kanssa joka on kuitenkin jostain Malesiasta...

Jael kirjoitti...

Marja-Leena:kiitos:-) Ja tuohon IKEA juttuun tuli jo Pikkujutuilta vastaus,eli on IKEA, onneksi,pieni pala pohjoismaisuutta:-)

Pikkujutut:Kiitos:-) Kivoja siemenkotia nuo ovatkin;niissä vaan voi olla ötököitä jotka pitään ensin hävittää.

Elegia kirjoitti...

On kyllä todella mahtavan kookas rehumarketti siellä! Tuolta tekee varmaan mielenkiintoisia löytöjä.

Vilijonkka kirjoitti...

Käsittämättömän upea vihannesmarketti! Eivät tykkää Kiinassakaan markettien ja torien kuvaamisesta, mutta täällä onkin hävettävän likaista, nuhjuista, suorastaan surkeaa, kun vertaa tuohon taivaaseen.

Jael kirjoitti...

Elegia:On ihan mahtava tosiaankin,en ole missään muualla sellaista nähnyt! Ja harmi kun pitää noin salaa kuvata;tulisi niin ihanan värikkäitä kuvia sieltä...

Viljonkka;En tosiaankaan ymmärrä miksen saa kuvata, enhän minä mikään vakooja ole vai sellaistako ajattelevat jos kuvaan. Tuolla onkin erittäin siistiä,kaikki tip top.

Hannele kirjoitti...

Göteborgin puistoissa löytyy pieniä kirsikkaluumuja, joista voi tehdä piirakkaa..

Rita A kirjoitti...

Viimeistä kuvaa lukuunottamatta tuntui kuin olisin katsellut kuvia vieraalta planeetalta :D Huippujänniä ne siemenkodat!

-S- kirjoitti...

Hui, tàmà on nyt 45 kommenttisi tàhàn tekstiin....Tuntuu, ettà tulee tyòksi tàmà viestien lukeminen kun nàin moni kommentoi...varmasti silti mukanaa ja siksi minàkààn en jàà vain hiljaiseksi lukijaksi kommenttimààràstà huolimatta :D
Todella erikoisia nuo kodat...varsinkin se ensimmàinen ja ihanaa, ettà jaksoit pestà ne ja laittaa esille :D Itse vain ihmettelen tààllà kaikkea outoa ja erikoista, mutta ei minusta ole sen suurempaan hassujen juttujen kerààmisen...hyvà jos kuvan muistan ottaa :D Pitàisi kyllà ottaa sinusta hieman mallia! Mukavaa viikonloppua :D

Jael kirjoitti...

Hannele:Kirsikkaluumuja,en sellaisia tunnekaan!

Rita:On tosiaankin aika erikoisen näköisiä nuo siemenkodat!

-S-:kiva kun kuitenkin kommentoit:-) En olisi varmaan edes näitä siemenkotia huomannut,ellen ulkoiluttaisi tuolla puistossa koiraani päivittäin.Siinä sen nuuskiessa ympäristöään on hyvä katsella vähän ympärilleen ...Mukavaa viikonloppua myös teille sinne Italiaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Erikoisia nuo siemenkodat.Luonnosta löytaa kaikenlaista mielenkiintoista,kun pitaa silmansa avoinna.
On teilla siella ihanan suuri vihannespazaari.Ja hyvass ajarjestyksessa kaikki.

Jael kirjoitti...

Sateenkaari:Tosiaankin löytyy kaikenlaista kivaa tuolta luonnosta,kaikkea tosin ei ole kiva ottaa kun niissä voi olla runsaasti ötököitä.
Tuo vihanneskauppa on ihan omal lukunsa;en ole missään ihan noin suurta ja siistiä nähnyt.

Satu kirjoitti...

Mielenkiintoisia siemenkotia! En tunnista kyllä minäkään noita. Kiva että jaksat tutkimusmatkailla ja laittaa näitä juttuja meidän muiden iloksikin!

Mahtava marketti - ja onnittelut salaa otetusta kuvasta. ;-)

mamãe kirjoitti...

Ihania siemeniä! Mulla oli toissa jouluna asetelma erilaisista metsästä löytyneistä siemenistä. Ne on musta kauniita ihan sellaisenaan mutta toisaalta niistä saa myös lakkaamalla ja maalaamalla ihania juttuja.

Tosi myöhästyneet synttärionnittelut myös täältä!

Jael kirjoitti...

Hippu:Jeps,tosi jänniä nuo siemenet,mulla onkin jo pari ideaa niiden suhteen,tarvitsen vain muita raaka-aineita vielä....Marketti on mahtava,mutta harmittaa kun eivät anna kuvata:-(Mutta kuvaan kuitenkin kun vaan pystyn....;-)

Mamae; Ne mun viime vuonna näkemäni mobiilit oli tehty tuollaisista ihan sellaisinaan ,tai hieman lakattu.Mulla on kyllä pari ideaa jo noiden suhteen.Kiitos onnitteluista:-)

Nimetön kirjoitti...

ovatpa kuvauksellisia ja kauniita nuo pestyt, kuivatut siemenkodat!

Jael kirjoitti...

Karoliina:ovat tosiaankin! Nyt sitten pitää katsoa mitä noista teen.