keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Vielä vähän kukkamatosta....

Olin alkuillasta aukion lähistöllä,joten kävin vielä katsomassa,miltä kukkamatto näyttää valmiina. Kaunis oli,ja ihan uskomatonta,että 7 tunnissa pystytettiin tällainen. Yritin saada sitä kokonaan kuvaan,mutta ei oikein onnistunut.
Yhdelle puolelle oli laitettu ramppi,johon pääsi kerrallaan 50 ihmistä.Tämän parempaa kuvaa en onnistunut ottamaan.Kommenteissa monet kysyivät,mitä kukille tapahtuu,kun tämä tapahtuma on ohi. Kuulemma heitetään pois. Täällä on vielä sen verran kuumaa ja nuo kukat eivät ehkä ole sitä kestävintä laatua,joten ne eivät kuulemma enään parin päivän kuluttua ole sellaisessa kunnossa,että niitä jaettaisiin pois.Lisäksi iso osa tuosta matosta oli tehty käyttämällä kukkien terälehtiä. Mutta olen varma,että jos joku tuolla liikkuu purkamisaikaan,niin se joku voi niitä kukkia tuolta saada.
Mutta jos niitä ei lopussa jaeta,niin nyt ainakin jaettiin. Tässä on sieltä saatu petuniani,joka on tässä vähän väsähtäneen näköinen kotimatkan jälkeen,mutta eiköhän tuo tuosta tokene.. Oli hassua nähdä kadulla ihmisiä,jotka kaikki kävelivät petuniapurkki käsissään....

Edit. Tämä kukkamattohan oli lahja Brysselin kaupungilta.Brysselissä rakennetaan kukkamatto joka toinen vuosi,seuraavan kukkamaton voi nähdä siellä elokuussa 2010.Tässä tietoa siitä ja kukkamatoista yleensä.

20 kommenttia:

  1. upean näköinen matto, kuviot ja värit ovat todella kauniit. kuvissa se näyttää myös todella pehmeältä ja upottavalta matolta! täytyy vain ihailla ihmisten osaamista..

    VastaaPoista
  2. Hienolta näyttää.
    Ja petunia on niin sitkeä kukka, että virkoaa kasvuun alta aikayksikön.

    VastaaPoista
  3. Juanita;Todellakin on upea. Ja suuri! Kyllä menikin ihan hurjasti ihmiskäsiä tuon luomiseen 7 tunnissa.

    Arleena:juu,hieno on.´Hyvä tietää,että on sitkeä tuo petunia,ei ole sellaista aikaisemmin ollut.

    VastaaPoista
  4. Siis onko ne kukat purkissa? Kiinassahan näki paljon sellaisia "istutuksia", että oli vain vieri viereen laitettu kukkapurkkeja.

    VastaaPoista
  5. det där har jag helt missat, så fint! man får lite rust att rulla runt på blombädden...

    ha en find dag!

    VastaaPoista
  6. Siitä tuli todella hieno. Kuvittelisin, että ihmiset noutavat sieltä kukkia, nehän virkistyvät pian, kun saavat vettä.

    VastaaPoista
  7. Tuo kukkamatto on niin kaunis!

    VastaaPoista
  8. Allu: Mä luulen,että ne kukat,joista nuo maton on tehty, on vain osittain purkeissa.Silloin kun tuota mattoa laitettiin,näin monta laatikkoa,missä oli vain isoja terälehtiä.

    Hannele:Joo,mahtava tuosta tulikin.

    Sara: Den är jättefin. Synd att redan i morgon på fredag finns den inte kvar...

    Famu falsetissa;Oli ihan pakko mennä katsomaan sitä valmiina. Ja oli mukavaa,että siellä jaettiin noita petunioita ihmisille.

    Anne:Kaunin on:-)

    VastaaPoista
  9. Ihastuttava! Äitini tulisi varmaan innoissaan hakemaan hakematta jääneet kasvit kompostiinsa :)

    VastaaPoista
  10. Minä odottelisin kukkamaton reunassa pikkusten pussukoitten kanssa, joihin sitten ottaisin erilaisia kasveja/terälehtiä. Kotona laittaisin pystyyn oman tislaamon (hajuvesiä tms varten). Pikku pulloon ensin (puhtaita) terälehtiä, päälle mahdollisimman puhdasta viinaa ja sitten odottelemaan tuoksujen/värien liukenemista.

    VastaaPoista
  11. Rita:-) Tuolla matolla saisi jo hyvin täytettyä kompostinsa..;-)

    Lissu: Loistoidea! Tuolla onkin noita värejä ja eri kukkasia sen verran,että olisivat täydellisiä juuri tuohon tarkoitukseen!

    VastaaPoista
  12. Oho, onpa upea. Vastikään Helsingin Rautatientorille pykätty gerberalabyrintti kyllä kalpenee tuon komistuksen rinnalla. Mutta aika hauskaa, että nykyään tällaisia kaupunkeihin ylipäänsä tehdään. Hienoja kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
  13. Mielettoman kaunis kukkamatto!
    Kaikkein kauneimpia asioita ovat sellaiset, mitka kestaa vain hetken: sudenkorento, sateenkaari, auringonnousu -lasku, ...jne.
    Onneksi ne kuitenkin voi toistua, kaikki :)

    VastaaPoista
  14. ESC: Luin silloin siitä gerbera-tapahtumasta,ja gerberat ovat älyttömän kauniita kukkia.Tässä tehtiin tosi tarkkaa työtä tuon alemmassa postauksessa olevan pohjan mukaan,ja lopputulos oli aika häikäisevä!Tällaiset tapahtumat onkin tosi mukavia!

    MaaMaa;niinhän se taitaa olla! Mutta sen takia niihin ei ehdikään kyllästyä...

    VastaaPoista
  15. Kaunis ja värikäs, uskomattoman taitavasti tehty. Pidän noista kvuoista, oma taiteenlajinsa tämäkin.

    VastaaPoista
  16. Helsingissä oli kait kerran eduskuntatalon portailla samanlainen. Mutten nähnyt sitä, en ehtinyt...

    Mahtaa teillä olla kuumaa!

    VastaaPoista
  17. Tuure:Taidat tarkoittaa sitä gerbera-tapahtumaa. Kuulin siitä,mutten silloin ollut Helsingissä.
    Kuumaa on vieläkin,hellettä siis, mutta vähitellen viilenee...

    VastaaPoista
  18. Oh1 Kyllä osaa olla upea! Tuollainen olisi hieno nähtävyys reissulla :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...