keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Bongasin kissoja....

Klikkaa kuva isommaksi
Olen viime päivinä törmännyt tosi komeisiin kissoihin. Lähistölläni on omakotialue,jossa näköjään jotkut kotikissat saavat olla vapaasti,ja näin pari kissaa puistossa ja talojen lähettyvillä. Viikonloppumatkalla näin erään talon aidan päällä tuon komean punertavan kissan,joka muistuttaa tosi paljon poikani Otto-kissaa sen ollessa nuorempi.Se oli niin kuvauksellinen,että pääsi tässä kahteen kuvaan.
Tuo pieni harmaa kissaneiti,joka on alimpana keskellä, oli vierailun isännällä tasan yhden päivän.Hänen tyttärensä oven eteen (hänellä on 6 kissaa) oli jätetty se laatikossa. Kisuneiti oli paljon nätimpi oikeasti kuin tuossa kuvassa:ihana siniharmaan värinen ja pitkäkarvainen turkki.Se oli tosi ihmisrakas ja hyppeli sylistä syliin ja kehräsi tyytyväisenä. D,entinen vuokraisäntäni otti sen,vaikka varoitin häntä,että siitä ei tule mitään,sillä hänen ukrainalainen vaimonsa ei voi sietää eläimiä. D osti kaikki tarvikkeet kisulle,Bambi ja kisu tekivät tuttavuutta ihan läheltäkin,ja kisu oli tyytyväinen,kunnes vaimo M tuli kotiin ja huomasi kissan. Hän raivostui kissan johdosta täysin,ja oli sitä mieltä,että ainoastaan hän joutuu sitä hoitamaan,eikä suostu siihen missään nimessä.
M meni takaisin töihin, ja D ja minä menimme tekemään kierroksen kaupungille.Jätimme Bambin sisälle,ja kissan kaikkine tarvikkeineen parvekkeelle,mikä oli suuri virhe,olisi pitänyt tehdä päinvastoin. Parvekkeella on tosi korkeat kaiteet,mutta se ei riittänyt;kun tulimme takaisin, ei kissaa näkynyt missään.Ei myöskään ympäristössä,jossa kiersimme tosi tarkkaan sitä etsien. Kissa oli niin kesy,ja niin pieni vielä (noin 4 kk) että miksi se olisi mennyt kauas,kun oli tottunut vain sisällä oloon. M soitti meidän ollessa kaupungilla pariin kertaan kysyen,missä olimme. D:n mielestä M oli sillävälin järjestänyt kissan asunnosta pois. Mysteeriksi jäi kuitenkin minne tuo kissa hävisi.Toivottavasti ainakin pääsi johonkin hyvään kotiin ,sillä se oli niin nätti ja täysin kesy.

Tässä Bambi ja kisu tutustuvat toisiinsa....

32 kommenttia:

 1. No voi sun, kävipä köpelösti. Toivon mukaan kisu löytää itselleen uuden kodin. Lemmikkeihin pitäisi aina löytyä yhteinen halu, ei siitä muuten mitään tule, oli sitten mikä eläin hyvänsä.

  VastaaPoista
 2. Jospa se pikku kisu kuitenkin löysi uuden kodin.

  VastaaPoista
 3. En käsitä! Et kai ole läheinen ystävä tuon epäinhimillisen oloisen ukrainalaisvaimon kanssa? Tuomitsen kyllä täysin tuollaiset ihmiset! Juuri heidän takiaan maailmassa on niin paljon kärsiviä eläimiä. Tuonkaltaisilla ihmisillä kun ei ole tunteita lainkaan!

  Kauniit kuvat/ihanat kisut, mutta jutusta jäi paha mieli.

  VastaaPoista
 4. Olikohan vaimo kateellinen kissalle? Toivotaan, että kisulla on kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 5. On täydelisen väärin ottaa lemmikkiä perheeseen, jossa kaikki eivät sitä halua. Vielä pahempaa on ottaa lemmikki pereesee, jossa joku VIHAA eläimiä. Uskomatonta!

  VastaaPoista
 6. En voi olla miettimättä, että jos mie oisin ollu Dee, nii mie oisin laittannu sen vaimon sinne parvekkeelle ja kisun sisälle :o
  Sit mie oisin sanonnu, jotta vaimo saa päättää jääkö vai lähteekö...

  Tuo kolmivärinen on mahottoman hieno!

  VastaaPoista
 7. Onpas hyväkuntoisia kissoja, minulla kun on vielä muistissa ne Egyptin kulkukissaraukat.

  VastaaPoista
 8. Sirokko:Jos sen joku löytää,niin kyllä se varmaan kodin saa,niin vetoava ja kesy se oli.Vieläkin tosin mietityttää,oliko vaimolla jokin osuus katoamiseen....Varoitinkin D:tä,että hänen ei pitäisi sitä kissaa ottaa kotiinsa.

  Famu:toivottavasti.....

  Sooloilija:Pikemmin olen hänen erittäin eläinrakkaan miehensä hyvä ystävä.M on muuten ihan ok ja aika inhimillinen,mutta tuo inho eläimiä kohtaan on kurjaa.Tosin se on enemmän kiinni siitä,että hän siitä sitten joutuu huolehtimaan, kuten kävi koiran kanssa(joka sekin hävisi mystisesti...) ja hänen mielestään eläinten paikka on ulkona,ei sisällä. D teki myös väärin,kun otti kisun vastaan,vaikka varoitin siitä,kyllä tosiaankin tuosta pitäisi molempien asunnossa asuvien päättää.
  Mullekin jäi tuosta paha mieli.

  VihreätNiityt:Vaimo ei vaan voi sietää eläimiä kotona.Vaikeaa kun toinen osapuoli on niin kovin eläinrakas.

  Leena:Aivan totta. Minäkin mietin 2 vuotta ,ennenkuin otin Bambin. En usko että M varsinaisesti vihaa eläimiä,hän vaan ei voi sietää niiitä kotona tai sietää niiden hoitamista.

  ArjaAnneli:Jossain välillä kävi sellainen ajatus;-) Mutta kun vaimo sanoi että kisu tai hän.......

  Allu:osa noista on ihan ihmisten kissoja,jotka liikkuvat ulkona,ja muutkin joku aina syöttää....Täällä en pahemmin ihan huonokuntoisia katteja ole nähnytkään..

  VastaaPoista
 9. Olipa kisu-stoori! =o
  Oikeastaan varoittava esimerkki. Vaikka kissasta onkin iloa ja seuraa, on siitä hommaa ja vastuutakin. Ymmärrän "jossain mielessä" vaimon reaktiota, jos hän ei ole kissa-ihminen ja kaikki huoltotyö jäisi sitten hänen kontolleen.

  Komia kissa-kuva. Siinä näyttää olevan pari meidän kisun israelilaista pikkuserkkuakin :)

  VastaaPoista
 10. Voi kisuraukkaa; mä en voisi tehdä millekään eläimelle pahaa joten en voi ymmärtää miten kukaan voi. Mutta olen samaa mieltä, että jos taloudessa kaikki ei ole 100% mukana lemmikin hankinnassa, niin eläintä ei saa ottaa...

  Mainio kuva Bambin ja kisun kohtaamisesta. Just eilen tuli "Dog Whisperissä" että jos koira haluaa kohdata tuollain "takapuoli edellä" niin se kertoo ettei koira ole / halua olla dominoiva ja siten aiheuttaa eripuraa. Varmaan ihan viisasta kohdata kisu takapuoli edellä, ettei tule naarmuja naamaan ;)

  VastaaPoista
 11. Meilla on ollut tata lemmikkikaaosta viime aikoina. Itse olin koiranottamista vastaan (ja koira ei jaanyt taloon), ja kissoja perheenpaa (paikalliseen tapaan?) inhoaa yli kaiken...meidan perheen kompromissi on marsut x2. Niita vastaan ei ole kukaan:)Me kaikki innolla odotamme sita paivaa, etta löydamme marsut Tasta Maasta.

  VastaaPoista
 12. Nurkkalintu:Niin,minähän kovasti yritin varoittaa Deetä,mutta hän oli niin itsepäinen sen kissan suhteen eikä halunnut kuunnella neuvoja.ennenkuin edes tulimme taloon luettelin hänelle jo kaikki hoitotoimenpiteet,mitä kissan kanssa tulee tehdä.Ja kyllä se vaimon työksi se hoitaminen olisi jäänytkin...mutta hän ei todellakaan pidä eläimistä,ainakaan kotonaan.

  MaaMaa;niinhän se on, yhteispäätös sen pitää olla. Se oli niin nätti kisu,että olisin sen itse ottanut,jos ei olisi Bambia.Niiden kohtaamiset olivat tosiaankin mainioita;kissa ei lainkaan pelännyt Bambia ja varmaan olisivat ajan myötä toisiinsa tottuneetkin.

  Ebru:Niin teilläkin oli tosi ruljanssi sen koiran kanssa,josta olisi kasvanut jättiläinen. Ihan fiksusti silloin teit sen suhteen,vaikka olikin vaikeaa. Miten niitä marsuja on teilläpäin niin vaikeaa löytää....

  VastaaPoista
 13. Maailman yksi mukavimmista äänistä on kissan kehrääminen! Sitä ääntä onkin ikävä, kun ei ole ollut omaa kattia pitkään aikaan. Hyvät bongaukset sulla on ollut!

  VastaaPoista
 14. Mina kissaihmisena ihastuin kuviesi kisuihin. Meidan eka kissa taalla oli myos juuri tuollainen punainen kuin "pikku-Otto".

  VastaaPoista
 15. miauuuu...
  kavin asken lukemassa vkonloppureissustasi. Ihania maisemia! Huomasitko muuten kuinka vikassa kuvassa on tarjolla ihan muuta kuin ehka tarkoitus... :-)

  Taallakin kissoja riittaa mutta on niista se hyoty, etta syovat rottia.
  Tuolla ne pihalla joskus kuljeksii mutta lahtevat jos pois hatyyttelee.
  Hirveasti keskenaan tappelevat. Mourina ja minkuna kuuluu kun ottavat yhteen...
  Miaut sulle! :)

  VastaaPoista
 16. Taru:se onkin ihanan rentouttavaa kuulla kissan kehräämistä,vieläkin kaipaan sitä,kun Otto-kissani tuli aina sohvalle viereen kehräämään...

  Tuula:satuin näkemään ulkona tosi upeita kisuja. Tuo punertava oli tosi kaunis!

  BLOGitse: jeps,huomasinhan minä,että M;n syvä kaula-aukko siellä on,mutten saanut sitä tuosta kuvasta mitenkään
  poistettua;-)Täälläkin on talon vieressä kissoja, mutta en ole kauheasti mourintaa kuullut.Ja aina ovat aika hyväkuntoisia.Ja tosiaankin,pitävät kaikenlaiset ylimääräiset ötökät ja olennot poissa:-)

  VastaaPoista
 17. :-) ei sun olis tarvinnut sita noin suoraan kirjoittaa,
  nyt kaikki menee tuijottamaan 'syvyytta' :-)
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 18. Ihania otuksia . Kyllä joskus on sydän syrjällään niiden takia .
  Meillä on suuri ja lihava Jeti- kolli ja hänen rakkaansa , naapurin Mirri-neiti muutti meille asumaan !! Toisinaan ne suukottelevat , mutta annas olla , kun Jeti innostuu ja luulee lemmenleikkien alkavan , Mirri sivaltaa salamannopeasti korvatillikan . - NÄPPEÄ lyömäkäsi tällä Mirrillä .

  VastaaPoista
 19. Voi kuinka söpöjä kissoja, tulee aivan ikävä meidän Miukua.

  Kissat hyppäävät yllättävän korkealtakin alas vapauteen. Ehkä pikkuinen harmaa kissa kokee vapaana olevansa onnellinen.

  VastaaPoista
 20. BLOGitse: ;D

  Kyllimarjaana:kuulostavatpa mukavalta kissapariskunnalta nuo kissasi,olisi kiva nähdä niistä kuvia..

  Arleena;tosi suloisia ja nättejä olivat kaikki kuvaamani kissat,minunkin tuli ikävä Suomessa olevia poikani kissoja ja etenkin Ottoa,joka oli myös minun kissani. Kissalla oli hyvät olot,mutta kaiketi se oli utelias,tai sitten se järjestettiin pois.....

  VastaaPoista
 21. Toivottavasti kissa loysi paremman paikan...upean varinen kylla on tuo kissa.

  VastaaPoista
 22. Mikä ihana kissakollaasi. Kehräys kuuluu tänne asti.

  VastaaPoista
 23. No tottakai mä kävin pälläämässä, että mikä ihme juttu siin kuvass...
  Höh!
  Mä luulin et joku komee miäs tai jotai...!
  Määä oon taas vähä tämmönen.:)

  VastaaPoista
 24. Ihana kissakollaasi. Ovat niin suloisia kaikki!
  Kyllä pieni harmaa kissaneiti löysi varmaan hyvän kodin missä sitä rakastavat kaikki.

  VastaaPoista
 25. Pikkujutut:Samaa toivon minäkin. Tarkoitat kai sitä punertavaa kissaa,upean värinen!

  Unelma:-) Kissojen kehräys on ihanaa!

  ArjaAnneli:no voi,ens kerralla sitten täytyy bongata joku komea mies ja laittaa sen kuva ¨
  näytille;-)

  Susanne;tosi kauniita kissoja löytyikin matkan varrelta.Olen varma että kisuli löysi uuden kodin ,koska se oli aivan kesy ja varmaan hakeutui ihmisten luo, ja niin nätti,ettei siihen voi olla ihastumatta.

  VastaaPoista
 26. Karvaisen kollaasin väänsit suloisista kissoista. Mutta onpas mystinen tuon harmaan kisun tarina. Ilmeisesti se nyt sitten jäi kokonaan avoimeksi, mitä lopulta tapahtui. Toivokaamme parasta, että löysi uuden rakastavan kodin!

  VastaaPoista
 27. Aivan ihania kissoja!

  Kaikki ansaitee oma kodinsa

  VastaaPoista
 28. Hejsan Daniel;Kissat ovat ihania ja kaikki ansaitsevat hyvän kodin,totta..

  VastaaPoista
 29. Elegia:niin ,kummallisesti se vaan hävisi...mutta toivottavasti löysi uuden kodin,se oli hyvin "adoptable"

  VastaaPoista
 30. Onpa siinä kissa poikineen! Komeitakin ovat.

  VastaaPoista
 31. Aww, such adorable, fluffy kitties! They look positively huggable. :)

  VastaaPoista
 32. Kirlah:Ovat ne vaan tosi komeita!

  Hannah;yes ,aren't they lovable....

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...