keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Brrr,kylmää...Tämä viikko on mennyt palellessa ja sairastellessa. Eilen oli kylmin aamu tähän asti,ja normaalisti olisin nauttinut siitä kunnolla ja tehnyt pitkän lenkin.Tänäänkin oli aamulla tosi kylmää,mittari näytti ulkona aamulla koiraa ulkoiluttaessa 9 astetta ja sisällä oli 13 astetta.Vaikka puhti on poissa,pitää koiraa kuitenkin ulkoiluttaa kolmesti päivässä ,ja samalla tuli otettua kuva kukkivasta Kiinanruususta,nätti on.

Vuokotkin kukkivat jo,ennen aikojaan jos oikein muistan. Kuvasta tuli vähän epäselvä,mutta Anun blogissa on tästä kukasta paljon kauniimpi kuva. Tätä on helppo sekoittaa unikkoon;aika paljon muistuttaa sitä. Flunssa taas taitaa olla omaa syytäni:viime viikon rankkasateessa kuljin tuntikausia märin kengin ja sukin......

31 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Ompas sinulla kylmaa sisallakin. Olisikohan aika alkaa lammittaa. Meilla oli tana aamuna 8.5 astetta.

Jael kirjoitti...

Anu:äsken katoin,oli 15 astetta ja nyt on lämmitin päällä....

Sooloilija kirjoitti...

On sulla aika viileää siellä sisällä. Sukat saa varmaan jalassa olla.
sanoo täältä ihminen, joka olisi ja melkein onkin aina avojaloin kotona.

Kukat silti kauniisti kukkivat, vaikka viileää onkin.

Anni kirjoitti...

Kauniita kukkia kuvissasi. Minulla oli pitkään kukkaruukussa kiinanruusu, kesällä kuistilla ja talvella sisällä, mutta se taisi saada vetoa ja meni niin surkean näköiseksi, että heitin sen pois.
Pikaista paranemista sinulle!!!

Sirokko kirjoitti...

Viileää täälläkin, samoissa lukemissa mennään ja vettä roikaa. Ilman lämmitystä en kyllä pärjäisi, mikä huvittaa suunnattomasti täkäläisiä, saa aina olla selittelemässä että suomalaiselle 'eskimolle' ulkona saa tuiskuta vaikka kuinka mutta sisällä pitää olla lämmin.
Kevät on teillä silti paljon pidemmällä kuin meillä.

SusuPetal kirjoitti...

Onpa viileää sisällä. Minä viihdyn 18 asteen lämpötilassa sisällä eli en pidä esim. makuuhuoneessa lainkaan lämmitystä, mutta tuo 13 olisi vähän liian vähän.

Ja ulkonahan täällä on nyt -17 astetta ja tuulee lujaa, hrrr.

Allu kirjoitti...

Lähettäisin lämpöä, mutta kun meilläkään ei ole.

Jael kirjoitti...

Sooloilija;mulla onkin paksut sukat päällä. Kukat ovatkin parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta.

Susanne:Kiitos :-) Täällä onkin vähän joka paikassa kiinanruusuja,toimivat kivasti aitana useassa paikassa.Tosi nättejä ovat.

Sirokko:Tänään oli ensimmäinen kerta kun oikein kunnolla palellutti,vaikka onkin ollut kylmää niin en ole kauheasti palellut,nyt kyllä ja lämmitin on päällä.Mutta viikonlopuksi on luvattu melkein hellelukemia!

SusuPetal:aika viileää sisällä,mutta pohjoisessa asuessa oli vieläkin viileämpää.Minäkään en tykkää kun on liian lämmintä sisällä ja Suomessakin pidin patterit sen vuoksi kiinni,juuri tuo 18 astetta on mullelkin passeli!

Allu:Päivisin on ihan ok, mutta illalla,yöllä ja aikaisin aamulla on kylmää.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, olit oikeassa, minäkin olisin lullut unikoksi.

Pitääkö mun lähettää sullle semoinen lämpötyyny, jonka päällä nukut! Se ei kuluta paljon mitään, siis sähköä.

Mutta onpa teillä kylmä, meillä on vaan -24 astetta;-) Olgan kanssa kaksi pientä lenkkiä päivässä sekä pikkuhätä klo 6.30, ip sekä vielä klo 21 eli viisi kertaa tuonne pakkaseen. Mutta nopeesti!

Se on varma, että Suomi on näiden viikkojen aikana ollut maailman kaunein maa♥

Jael: just illalla, yöllä, aikaisin aamulla, se lämpötyyny auttaa sua. Minä en selviä ilman!

Susadim kirjoitti...

Ihan epätodellista katsella luonnonkukkien kuvia, täällä kun hurjat pakkaset jatkuu (-24) ja päälle todella hyinen viima. Koirakin turhautuu, kun ei kunnon lenkille pääse ja tekee tuhojaan täällä sisällä. Mukavaa viikon jatkoa sinne!

Unelma kirjoitti...

Voi, onko sinnekin kylmä jo ehtinyt. Nyt sinulla olisi tarvetta villasukille, minulta saisit jos olisit lähempänä. :)
Suosittelen inkivääriteetä vilustumiseen.

arleena kirjoitti...

Mukava katsella loistavan punaisia kukkia, kun täällä rymisee kova myrsk
yinen pakkasviima.

SaaraBee kirjoitti...

Taisitte saada täältä kylmyyden sinne. Villasukat jalkaan ja hunajavettä hörppimään. Toivottavasti flunssa pian hellittää.

Lissu kirjoitti...

En ole Kòòpenhaminan kokouksen jàlkeen kuullut ilmaston làmpiàmisestà! Sen sijaan nyt puhutaan uuden pienen jààkauden alkamisesta. Onneksi tààllà kotomaassa sentààn sisàllà on làmmintà. Kaipaan jo kevàttà. Take care!!!

Anonyymi kirjoitti...

Aamulla meillä oli 8 astetta, sisällä samoin 15, kosteutta 67..ikkunat auki ja kun tulin lasten koulunvientireissulta olikin jo kosteusrosentit tippuneet. Mutta on todella kylmä..olin umpijäässä kun kävelin joogasta kotia hetki sitten..
pikkujutut

Tuula kirjoitti...

Paranemista Yaelian!

En jaksa hakea enaa puita ulkoa ja niinpa jaa uuni lammittamatta enaa tana iltana. Huh huu, mahtaa olla kylmaa aamulla, kunhan tulen alas lampimasta makuuhuoneesta... Onhan meilla sahkopatteri alakerrassa, mutta en viitsi hulluna lammittaa, kun koirat eivat taas tykkaa kauhean lampimasta yolla varsinkaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Meilla oli tana aamuna samat +13 sisalla lamminta.Kun seinat ei ole eristetty,niin kylma tulee lapi.10 minuuttia,niin ilmastointilaitteella saa huoneen lampöiseksi.
Yölla ei palele yhtaan paksun peiton alla.
İhania kukkakuvia.
Pikaista paranemista flunssasta.

Jael kirjoitti...

Leena;Aina melkein kutsunkin tuota unikoksi.Leena,kiitos ajatuksesta:-) Mulla on lämpötyyny,ostin joku aika sitten,aivan ihanan punainen jossa valkoisia pilkkuja.Kylmyys on suhteellinen juttu.Täällä kun on kosteampaa,ja talot ,vanhat ainakin,rakennettu enemmän lämmintä säätä ajatellen,niin voi olla kylmää sisälläkin,vaikka tuo lämpötila Suomessa olisi melkein lämmintä.Nyt kuitenkin huomenna lämpenee. Minä taas haluan tämän kylmän jatkuvan...

Susadim:kyllä teillä on ihan hurjat ja pitkät pakkaset ollut tänä talvena.Muistan jotain tuollaista 1900-luvun loppupuolella,mutta en muista,kestikö noin pitkään.Voi hauveli parka,kun ei pääse lenkille. Toivottavasti pian jo pääsee..

Unelma:Villasukat onkin jo olemassa:-) Sinun ne tosiaan nätit ovatkin! Ja inkivääri-sitruunateetä onkin tullut litkittyä.

Arleena:Niin nyt on ne kukat parhaimmillaan ja sitten kesällä on näitä vähemmän taas täälläpäin,kun on kuumaa.

VihreätNiityt:Kiitos:-) Teetä on kovasti litkitty!Ihan hyvä että kylmä tulikin,ihmeteltiin jo missä se viipyy,sillä kyllä täällä talvisin on aina kylmiä kausia,tänä vuonna vain vähemmän sellaisia.

Lissu:NO melkein jääkaudelta ne teidän pakkaset näyttääkin. Suomessa tosiaankin lämmitys on hyvä taloissa, on täälläkin ,joissain vaan ei oikein tässä...

Pikkujutut:Iltaisin ja aamuisin onkin tosi kylmää,ja teillä paljon enemmän,kun olette pohjoisessa.

Tuula:kiitos:-) Onko pitkä matka hakea niitä puita?Huh, voin kuvitella että teillä sitten on tosi kylmää jos ei ole lämmitetty.

Sateenkaari:Kiitos, toivottavasti flunssa menee ohi, ei ole pitkään aikaan ollut tällaista. Niin, talot on rakennettu täälläkin niin eri tavalla kuin Suomessa,enemmän lämpimiä säitä varten.Ilmastointilaitteeni toimii vain olohuoneessa,joten ei kauheasti auta sen ulkopuolella.Ja sängyssä on paksu höyhentäkki,jonka alla on ihanaan nukkua kun on kylmää.Tykkäänkin näistä kylmistä öistä,kyllä ne kuumat kosteat hikoilua aiheuttavat yöt voittavat.

Krisu kirjoitti...

Sairastamiselle ei voi mitään, onpa kurja juttu. Laita lämmintä päälle, kyllä se siitä.
Kylmään tottuu, sehän on vanha totuus, eihän me täällä pohjoisessa muuten pärjättäisi. Talven tuloa odotellessa aina hytisyttää alta +10 ja ekoilla pakkasilla on niin jäässä, niin jäässä. Entäs keväällä? Mittari nollassa ja hikeä pukkaa ulkona, heh!

Nurkkalintu kirjoitti...

Pikaista paranemista ja c-vitamiinia!

Jael kirjoitti...

Krisu:Kyllä se tästä, lepo auttaa. Kylmään tottuu, ja Suomessahan tämä kylmyys ei ole mitään,mutta täällä se vaan tuntuu enemmän luissa.

Nurkkalintu:Kiitos!

Heljä kirjoitti...

Tiedän tuon kun kylmyys menee luihin ja ytimiin. Joskus sanoin, että on kuin selkäydin nesteet olisivat jäässä ;o)
Lähetän virtuaalisia auringon säteitä pikaiseen paranemiseen ja lämpenemiseen muutenkin.
Heljä

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Mainitsemasi sisälämpötilan ajatteleminen pistää palelemaan täälläkin! Muistan itse Italian ajoilta, miten suomalaisittain melko lämmin talvi (5-9 lämpöastetta) tuntui koalta ja etenkin sisätiloissa viileys meni luihin ja ytimiin. Pikaista paranemista!

Jael kirjoitti...

Rouva H;kiitos lämpimistä ajatuksista,Tänään vielä huonompi olo ja piti peruuttaa tärkeä meno:-( Se kylmyys todellakin tuntuu luissa..

Lumiomena:Kiitos:-) Suomessa kun on niin hyvä sisälämmitys,niin ei oikein tule ajatelleeksi,että voi sisällä olla niin kylmää,taitaa olla noin kaikissa lämpimissä maissa talven aikaan.

Maya kirjoitti...

Ihanan lämpimiä kuvia oot saanut kylmän keskelle XD
Terveisiä -24 asteen pakkasista;)

Jael kirjoitti...

Marizu:Nuo punaiset kukat oikein hehkuvat lämpöä! Huh huh, on teillä sitten kylmää!!

BLOGitse kirjoitti...

Taallakin on kylma ollut pari paivaa...aamulla oli +12 ja kova pohjoistuuli...
Sunnuntaiksi luvattu aurinkoa ja +24 - saas nahda...

hanne virtauksesta kirjoitti...

Minäkin tulin puolestani kurkisteleaan tänne..
Sinusta oli kaunis kuva sivustossa...aktiiviset silmät, kirkkaat...

Mitenkä olet sinne kauas päässyt/joutunutkaan...

Jael kirjoitti...

BLOGitse;kuumeen vuoksi olen palellut kuin horkassa tänään,mutta tänne on jo huomenna luvattu lämpimämpää ja lauantaiksi sitte vieläkin lämpimämpää. Ja sen jälkeen taas kylmempää..

Hanne:kiitos:-) Pitkä tarina miten olen tänne joutunut....

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Olipa kylmää.

Jael kirjoitti...

Silloin oli,nyt on lämmintä!