tiistai 12. tammikuuta 2010

Venezuelan muistoja


Kävin eilen illalla läpi muutamia valokuva-albumiani,joita en ollut aikoihin katsellut,ja niiden joukossa oli myös Venezuelassa  kevätkesällä 2004 ottamiani kuvia. Kuvia en siellä ehtinyt paljon ottaa, sillä näiden otosten jälkeen olimme Euroopassa,ja hävitin kamerani jonnekin pienen ruotsalaisen kaupungin jäätelöbaarin penkille. Huomasin unohduksen vasta kun olimme sieltä jo kaukana. Sen jälkeen Venezuelaan palattuamme kaikki  kuvat otti eksä,ja ne ovat hänellä edelleenkin,enkä ole niitä saanut,mikä harmittaa. Mutta skannasin muutamia kuvia,ja laitan ne nyt tännekin.Skannauksen laatu ei ole ihan parhainta laatua;printteri muutenkin ei enään printtaa kunnolla,joten ehkä uuden printterin mukana tulisi parempi skannerikin. Ylläoleva kuva on Meridan kaupungista, joka sijaitsee Venezuelan puolen Andien laidalla. Kuva on otettu siellä olevasta ulkoilmamuseosta, jossa käydään läpi Venezuelan historiaa.
Tämä patsaskin on sieltä ulkoilmamuseosta
Merida on viehättävä kaupunki,jossa ilma on huomattavasti parempaa kuin saastuneessa Caracasissa. Talot enimmäkseen matalia ja paljon vihreää joka puolella. Vuoret ovat rehevän kasvillisuuden peitossa.
Meridassa on maailman korkein köysiratasvaunurata(olikohan tämä oikeasti sanottu..) Jos kuvan klikkaa suuremmaksi,siellä näkyy että korkein huippu,Pico Espejo, on 4,765 metrin päässä. Kun aloitimme matkan ylhäälle,oli lämmintä,mutta jossain vaiheessa alkoi olla kylmää.Vaunu ei mene suoraan huipulle,vaan matkan varrella on 4 asemaa,jossa vaihdetaan seuraavaan vaunuun.Huipulle tultuamme (huh,miten korkealle!)oli jäätävän kylmää,mutta muuten keuhkot toimivat ihan hyvin siellä korkeudessa, eksää sen sijaan pyörrytti,ja hän joutui lepäämään viimeisellä asemalla,ennenkuin menimme huippua kohti.

Toisessa asemassa vaunuumme tuli joukko miehiä,ja meiltä kysyttiin ,tiesimmekö kuka tämä vasemmalla oleva hymyilevä viiksiniekka on.Emme tienneet ,ja miehet olivat erittäin hämmästyneitä siitä,että emme tienneet,että hänhän oli se,joka tappoi Pablo Escobarin,tai johti sitä ryhmää,joka Escobarin tappoi.Escobarhan oli kuuluisa huumeparoni,joka tapettiin vuonna 1993. Kuvan viiksiniekka,Escobarin tappaja, on Hugo Aguilar Naranjo, joka silloin tavatessamme oli kolumbialaisen Santanderin osavaltion kuvernööri. Oliver Stonehan on jo vuosia suunnitellut elokuvaa Pablo Escobarista.
Vähän lisää Meridan vuoria..
Vanha kivikirkko San Rafaelissa lähellä Meridaa.
Kuvassa patsas lähellä kivikirkkoa.Otimme paikallisen autonkuljettajan (hän näkyy vasemmalla ylhäällä) joka kuljetti meitä koko päivän eri paikoissa Meridan lähettyvillä. Paikalle tuli 2 intiaanilasta,jotka halusivat tulla kuvaan;maksusta piti ensin sopia.....
Katolinen Venezuela on täynnä pieniä kauniita kirkkoja.Tässä yksi ,vuorenrinteessä,jossain pikku kylässä.
Venezuelan jokaisessa kaupungissa,olkoon kuinka pieni tahansa, ja kylissäkin ,on Bolivarin aukio.Tässä aukio Caracasissa.Simon Bolivar oli venetzuelalaissyntyinen vallankumousjohtaja,joka johti taisteluita,joiden ansiosta syntyivät Venezuela,Kolumbia, Ecuador, Peru ja Bolivia..Simon Bolivar on presidentti Hugo Chavezin suuri sankari...
Tässä kuva jostain osaa Caracasia, en muista missä.Värikästä on!
Yhtenä päivänä näin Caracasissa Hugo Chavezin kannattajien,punapaitojen,mielenosoituskulkueen.

37 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Ja tuossa on sun omakuvakin! Olet ihan sen näköinen kuin kuvittelinkin. :-)

  VastaaPoista
 2. Annie:-) Noista Venezuelan kuvista olen kyllä lihonnut aika hurjastikin....

  VastaaPoista
 3. Kaunista luontoa ja värejä!!

  Kiva nähdä sinuakin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos muistokuvien jakamisesta!
  Mukavaa tiistain jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Hyviähän nuo kuvat on, oli tosi kiva nähdä ja jos on enemmän, niin näytä nekin. Oliko sun eksä venezuelalainen? Mulla on työkaveri Venezuelasta, hauska poika, joka kertoili korruptiotarinoita kotimaastaan.

  VastaaPoista
 6. meridaan asti en pààssyt, mutta Caracasin ilmansaasteinen stadi tuli tutuksi. Paitsi ei tuo syrjàkylà. Onkohan se niità laitakaupungin slummeja, joita oli ympàròivien vuorten rinteillà? Bolivar tuli tutuksi - patsaista ja Venezuelan rahasta. Taitaa vielàkin olla jokunen seteli nàytekappaleena. Hugo paasasi JOKA pàivà TUNTITOLKULLA telkussa. Ei sità jaksanut kauan kuunnella. Mutta kun muilla kanavilla ei samaan aikaan làhetetty mitààn muuta, telkku piti panna kiinni. Niin ihana maa saanut semmoisen johtajan. Huhuhuhuh!!

  VastaaPoista
 7. Mizyena:-)

  BLOGitse;Sinulle samoin hyvää tiistain jatkoa..

  Allu;Muutama muu on vielä,jossa eksän(täkäläinen muuten,mutta asunut jo suurimman osan elämäänsä muualla,tällä hetkellä Venezuelassa edelleenkin)naama. Kuvien laatu ei ihan ole skannattaessa sama kuin niissä paperikuvissa, printteri on jo aika sökö.Joo,korruptio rehottaa siinä maassa...

  Lissu:Tuosta kuvasta,josta en muista,niin ei ole minkäänlaista muistikuvaa.Kai joku pikapysähdys oli siellä. Ei tuo ihan niitä slummeja ole,mutta niissä slummeissakin olen käynyt. Kävitkö sinä?Hugo tosiaankin paasasi ja tanssi ja lauloi telkkarissa tuntikausia,ja hermot meinasi mennä,.Onneksi meillä näkyi kaapelitkin,niin sai muita kanavia nähdä,mutta jotkut näkivät vain Hugon!

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia ja mahtavat on maisemat. Andit on jotain mitä olisin halunnut nähdä,vaikka Perussa. Tuo teleferico olisi taatusti jännä kokemus. Venezuelassa ja Algeriassa on paljon samoja piirteitä vaikka eri puolilla maailmaa ovatkin. Asuitko siellä monta vuotta?

  VastaaPoista
 9. Siis vàhàn noloo...Kamala aukko teillà ollut sivistyksessà, kun ette tuota heppua (unohdin jo nimen) tunteeet.....NOT!!!! ihania kuvia...Harmi tosiaan kun osa kuvista on saavuttamattomissa.

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva, kun kerroit tästä Venezuelan "reissusta" kuvien kera! Ihastuin tuohon vanhaan kivikirkkoon ja värikkääseen Caracasiin. Olispa kiva käppäillä noilla kujilla ja kuvailla. Taatusti sua harmittaa ne kuvat, mutta josko vielä joku päivä ne saisit...

  VastaaPoista
 11. Hitsi, kuinka kiinnostavaa! Olen lukenut Simon Bolivarista. Että oli sinulla erikoista köysiratahissiseuraa...

  Ja plazalla pulujen joukossa joku punapääkaunotar vetää kaiken huomion pois patsaista.

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoinen katsaus historiaan ja nykyhetkeen, politiikkaan, hyviksiin ja pahiksiin. Mukava nähdä kuvia tuolta kaukaisesta maasta, tai ainakin se tuntuu olevan kaukana ;)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, kiitos lämpimästä matkasta.

  VastaaPoista
 14. Tämäpä oli mukava matka! Kiitos :)

  VastaaPoista
 15. Kauniilta nayttaa maisemat.
  Hauska tavata!

  VastaaPoista
 16. Oletpa ollu eksoottisissa maisemissa! Ihania värejä ja kiehtovia maisemia.
  Mistäs sitä nyt joka viiksiniekan tuntisi : )

  VastaaPoista
 17. Sirokko:Muistankin sun laittaneen kuvia tosi rehevän kasvipeitteen alla olevista vuorista,muistuttaa tosiaankin siinä mielessä.Andit ovat tosiaankin upeita,näissä kuvissa näkyy Venezuelan puolen Andeja. Vain pari vuotta olin Venezuelassa.Ja tuo teleferico oli kyllä ainutlaatuinen kokemus,kun niin korkealle pääsi! Huipulla oli lunta kun taas alhaalla oli ihan lämmintä!

  -S-:Niin eikös oltukin tyhmiä kun emme tunteneet arvoisaa herraa;-)Toivottavasti saan ne kuvat joskus...

  Susadim:Tuon kivikirkon halusi ex ehdottomasti nähdä,ja kuva on sisältäkin. Sen rakensi joku mies ihan yksin.Ne kuvat niin,viime viikolla puhuimme pitkään puhelimessa,ja unohdin taas pyytää niitä kuvia.Hänen pitäisi varmaan skannata ne.

  Leena;-)Oli mielenkiintoinen ja miellyttävä köysiratasvaunu-matkakumppani. Kauhea määrä henkivartijoita lähettyvillä...

  Lepis;Tuossa maassa onkin aika paljon mielenkiintoista historiaa ja muutakin mielenkiintoista.Ja on se aika kaukana.....

  SusuPetal:my pleasure:-)

  Nurkkalintu:Kiva kun tykkäsit:-)

  Pikkujutut:Kauniita ovat tuolla maisemassa,harmi kun ei ole niitä kuvia...

  Taru;Koko eteläinen Amerikka on ihanan värikäs,osa minusta kyllä jäi sinne..Niin,eihän sitä kaiken maailman viiksiniekkoja voi tuntea! Sitten kun selvisi,oli mielenkiintoista,sillä olin jossain vaiheessa lukenut Escobarin elämänkerran.

  VastaaPoista
 18. Matkakuvat ovat jostain syystä aina mukavaa katseltavaa. Mukana olleillehan niissä on aika lailla tunteita ladattuna.

  VastaaPoista
 19. What a fascinating looking country, I'd love to visit someday. A shame you lost most of the photos though.

  VastaaPoista
 20. Kiva nähdä kuvia! Meillä on nuo lattarit melkein kokonaan käymättä kaikki, haaveena että sinne seuraavaksi...

  VastaaPoista
 21. Ajoimme muutaman kerran Caracasin slummien làpi, koska moottoritie lentokentàlle romahti. Meità oli varoiteltu pysàhtymàstà, joten làpi vain ja nopeasti. Useista aseellista pakkopysàhdyksistà olimme kuulleet. Caracas oli paitsi ilmansaasteinen, myòs melko turvaton kaupunki. Sen sijaan Venezuelan Karibian rannikko tuntui rauhalliselta ja turvalliselta.

  VastaaPoista
 22. Mielenkiintoista katsella kuvin ja lukea sanoin Venetzuelasta. Sinne tuskin koskaan tulee matkustettua.
  Vehmaan näköistä ja kauniista vuoristomaisemaa.

  VastaaPoista
 23. Marja-Leena:Blogien kautta näkeekin paljon matkakuvia:-)Ja totta, niistä tulee muistot mieleen...

  Robin:Venezuela is really a fascinating country;too bad they have that Chavez guy for a president.The pictures are still there, but with my ex..

  Maiku:Latinalaisen Amerikan maat ovat kyllä kiehtovia!

  Lissu:Mekin ajettiin pari kertaa sitä reittiä,siellä rinteiden yläpuolella,kerrankin kun oli kamala tulva ja ei päässyt tavallisia teitä pitkin.Ja ihan hurja juttuhan se oli,kun se tie romahti!Caracas on todellakin turvaton, ei siellä yksin uskaltanut oikein pimeässä liikkua.Ystävän veli ammuttiin autoonsa ihan noin vain ja toinen tuttava oli kidnapattu,joten ihan läheltäkin huomasi sen.Ja asuimme osan ajasta vastapäätä slummia,ja parvekkeelle ei illalla voinut mennä,kun saatettiin sieltä ampua..'Totta, rannikolla turvallisempaa. Ajoimme usein Los Tequesiin(nythän se on yhdistetty Caracasin metroon) ja olimme rannoilla ja muutenkin tuli asioitua siellä rannikon puolella.Tuolla Meridassa taas oli ihan erilaista, turvallista eikä tarvinnut lainkaan pelätä, ja sitäpaitsi aika puhdastakin.

  Arleena:Venezuela on yksi maailman kauneimmista maista,jossa upeita maisemia ja paikkoja.

  VastaaPoista
 24. Innostava ja kiinnostava kirjoitus kuvineen! Olen varhaisesta teini-iästä (nyt siis jo yli neljännesvuosisadan) saakka ollut kiinnostunut Latinalaisen Amerikan historiasta ja kulttuurista. Siksi kirjoituksesi Venezuelasta kiehtoo minua suuresti.

  VastaaPoista
 25. Lumiomena:-)Ihan sama juttu,olin myös teinistä lähtien kiinnostunut alueesta ja opettelin espanjankin sen vuoksi.Siksi olikin ihana tunne,kun sinne pääsi ihan asumaankin!

  VastaaPoista
 26. Ihania kuvia ja varmasti paaaaljon upeita muistoja! :) Meillä on toistaiseksi etelä-amerikka käymättä, mutta varmasti mennään kohtapuoleen! :)
  Kivaa nähdä omakuvasi myös; kaunis nainen olet! :)

  VastaaPoista
 27. Kiva oli päästä mukanasi Venezuelaan. Onpa siellä vihreät vuorenrinteet ja muutenkin näyttää kauniilta.
  Kiva oli nähdä sinutkin. Olet niin suloinen kun ajattelinkin.

  VastaaPoista
 28. Hannele: Niin jännä parin vuoden matka...

  MaaMaa:Kiitos:-) Ihania muistoja onkin tuolta vaikka millä mitalla. Ja teidänkin pitää ehdottomasti käydä jossain Etelä-Amerikassa...

  Susanne:Trooppisten sateiden ansiosta Venezuelassa on kasvillisus siellä upeaa!Kaunis maa kertakaikkiaan. Kiitos:-)

  VastaaPoista
 29. Kiva, pääsin siivellä Venezuelaan asti. Ja ihan ilmaiseksi. Kauanko asuit siellä?

  VastaaPoista
 30. VihreätNiityt:-)Pari vuotta...

  VastaaPoista
 31. Ihana, mielenkiintoinen ja värikäs kierros mukanasi, kiitos.
  Tosi kiva nähdä sinuakin kuvissa!

  VastaaPoista
 32. Komeita maisemia! Tuollaisiin matkakohteisiin olisi itsekin hienoa joskus vielä päästä. Tavanomaiset turistirysät ei kiinnosta pätkääkään, vaan kohteissa pitää olla jotain muuta kuin rantaa, baareja ja matkamuistomyymälöitä. Vielä ei aika eikä rahat anna myöden matkustelulle. Eikä kettuterroristitkaan päästä kotoa päivää pidemmäksi pois.;) Mutta ehkäpä joskus vanhempana aletaan vielä kiertelemään maailmaa. Vuosikausia suurimpana haaveenani on ollut päästä Pääsiäissaarille.

  VastaaPoista
 33. Sooloilija:Siinä maassa onkin niin paljon värikkyyttä!

  Kmsu:Etelä-Amerikka on tosiaankin mielenkiintoinen matkakohde.Tuolla Venezuelassa oli turismipalvelut aika huonot,eikä karttoja eikä mitään löytynyt mistään,jos olisi vaikka turisti ollut. Mutta Venezuelalle kuuluva Margarita-saari sen sijaan on turistikohde,ja siellä nuo turistiasiat olikin sitten paremmin hoidettu.Toivottavasti pääsette joskus kunnolla maailmaa kiertelemään.Koirien kanssa vähän hankalaa,kun pitää aina löytää hoitopaikka,sama täällä..

  VastaaPoista
 34. Kivoja kuvia, oli hauska lennähtää hetkeksi Venezuelaan! Kiitos linkistä, miten tämä olikin mennyt minulta ohi?!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...