perjantai 23. huhtikuuta 2010

Earth Dayn kunniaksi pitkä kävelylenkki


Eilen oli Earth Day,maapallopäivä, ja sen lisäksi vielä Earth Dayn 40. vuosipäivä,ja olimme ystäväni Maryn kanssa jo aikoja sitten suunnitelleet tekevämme pitkän kävelylenkin juuri sinä päivänä.Mary on muutenkin lähdössä takaisin Yhdysvaltoihin vähän yli viikon kuluttua,josta hän palaa tänne vasta vuoden lopulla,joten oli hyvä tilaisuus viettää aikaa yhdessä ennen hänen lähtöään.Kävelimme hänen kodistaan Tel Avivin sydämessä melkein Bat Yamin kaupunkiin saakka ja takaisin:en tiedä paljonko se oli kilometreissä,mutta takulla aika paljon! Matkan varrella en ihan kauhean paljon kuvia ottanut,mutta joitakin kuitenkin.Ylläolevassa kuvassa näkyy koululaisia uuden leikkipuiston telineitä kokeilemassa uudella puistoalueella Jaffassa.Taivas oli eilen aivan kirkas ja meri upean värinen,ja ilmakin oli mukava,ei liian kuuma,kuten on ollut usein viime aikoina;muuten en olisi voinutkaan niin paljon kävellä.
Ihailin uusia/uusittuja taloja (kalliita asuntoja) joita on valmistunut Jaffan sataman lähettyville. Orientaalista tyyliä,ja pidän tuossa toisessa talossa näkyvistä ruskeista puulisäkkeistä.
Eräässä kohtaa näimme,miten eräs nainen oli juuri avannut kissanruokapurkin näille kisuille.Hän kysyi miksi kuvaan,ja kerroin,että kuva ehkä tulee blogiini.Hän kertoi rakastavansa kissoja ja syöttävänsä niitä joka päivä,muttei itse voi ottaa kissaa,sillä hänellä on koira.
Saman Yaphet-kadun varrella on monta kirkkoa,kuten tämä Santa Terra kirkko.
Varisseita bougainvillean kukkia oli eräässä pihassa.Varisseiden lehtien väri oli vieläkin upea!
Eilisen Earth Dayn kunniaksi vielä pari kukkakuvaa viereisestä puistosta.
Kävelylenkin jälkeen säärilihakseni olivat kipeät,mikä kertoo siitä,etten ole pitkään kävellyt tarpeeksi pitkää lenkkiä. Voltarenin avulla kipu hävisi,onneksi.Illalla kävin vielä Tel Avivin Rabin-aukiolla kaupungintalon edessä,jossa oli Earth Day-tapahtuma:ympäristöliikkeiden info-kojuja sekä kaupungin tarjoama ilmaiskonsertti. Volyymi oli laitettu niin kamalan korkealle.,että vaikka tarjolla oli hyviä esiintyjiä,oli sitä mahdotonta kuunnella,joten poistuin harmitellen aika pian. En voi tajuta,miksi juuri sellaisena päivänä (ja muulloinkaan)pitää  olla niin paljon äänisaastetta,ja vielä pilata hyvä ulkoilmakonserttielämys...

28 kommenttia:

  1. vilka fantastiska blombilder! jag har helt missat det där med earth day. bara insett genom olika bloggar att det är något som pågår...

    VastaaPoista
  2. Täältäkin löytyy kauniita kukkia. Bougainvillestä tykkään hirveästi, mutta se ei menesty täällä. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kunnon maapallokävely : )
    Meri näytti houkuttelevalta, talot kauniilta, kissat nälkäisiltä, kukat hurmaavilta...
    Käveleminen tekee tosiaan hyvää!

    VastaaPoista
  4. Jael, nuo orientaaliset talot ovat minusta kauniita.

    Tulin juuri reippaalta kävelyltä ja kuvittele: Koko ajan satoi rakeita. nyt se muuttui märäksi lumisaateeksi. Pitää vain muistaa,että tämä on kevättä, kun uusi lumi piiskaa routaista maata.

    Me kyllä istutimme kaksi iltaa uusia pensaita ja muita juttuja puutarhaamme iltamyöhälle.

    Jael, päätetään kävellä henkemme edestä! Mulla on nyt hyvä vauhti päällä, ja sitä ei multa vie kuin suven helteet, jolloin siirryn uimaan.

    Ihanía kuvia! Palaan niihin myöhemmin.

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia!!
    Minäkin tykkään tosi paljon noista taloista, niiden ikkunoista ja kaarista..
    Kukat ovat aina niin suloisen ihania..
    Minäkin taidan lähteä kohta pururadalle sauvakävelemään...aurinko paistelee juuri ja juuri mutta kostea koleus voittaa...

    ihanaa perjantaita!

    VastaaPoista
  6. Hienot kukkapenkit. Täällä ei kuki mikään! Sataa, sataa ja sataa. Kevät on vasta aluillaan... lumi on onneksi jo sulannut.

    Mukavaa perjantaita sinulle Jael! Oli hauska lukea kävelystänne.

    Nuo talot näyttivät minustakin kivoilta.

    VastaaPoista
  7. Enpä tiennyt koko päivästä vaan tein alkuviikosta todella pitkän kävelylenkin ja vieläpä nimenomaan tarkoituksella kävelin auton sijasta, jotta säästä luontoa että rahaa, joten se hyvittäköön eilisen :D

    VastaaPoista
  8. En minakaan tuosta paivasta tiennyt.
    Nykyaan on niin paljon erilaisia "paivia",ettei pysy kaikista karryilla.
    Kiitos,ystava,kun otit mukaan kavelylle.
    Kauniit kuvat.
    Tuossa vasemmanpuoleisessa talossa on kauniit kaari-ikkunat.

    VastaaPoista
  9. Sara:Ja och igår hade de gratis konsert på Rabin square men det var omöjligt för mig att stanna där när volymet var så hårt.

    Allu:Sinullekin hyvää viikonloppua! Täällä kasvaa paljon bougainvilleaa ja sen kukat moninen väreineen ovat kyllä tosi kauniita.

    Taru:kunnon maapallokävely joka tuntui lihaksissa;D Pitäisi kävellä pitkiä lenkkejä useamminkin.

    Leena;minustakin nuo talot ovat kauniita.Voi rakeita;mutta muistan että usein on huhtikuun lopulla tullut luntakin! Käveleminen tekee kyllä hyvää.En vaan oikein jaksa kuumalla kauheasti kävellä,joten pitäisi nousta mielettömän aikaisin(nousen muutenkin aikaisin)ennen kuin aurinko ehtii lämmittämään.Eilen ja tänään on ollut ihan miellyttävä kävelyilma,mutta nyt taas lämpenee,päivä päivältä,sanottiin.

    Hanne:Kiitos,nuo talot ovatkin ihania,mutta ah,niin kalliita!
    Toivottavasti se aurinko pian taas tulee esille! Mukavaa viikonloppua Hanne!

    Tuure:Kukat ovat kauniita nyt.Pian alkaa jo olla niin kuivaa,että luonnonkukat kuivuvat pois.Kyllä se kevät sinnekin vielä kunnolla tulee ja kesäkin toivottavasti on hyvässä mallissa kun tulen juhannuksen aikoihin.Mukavaa viikonloppua sinullekin Tuure.

    Mizyena.Onkin hyvä kävellä jos vaan voi auton sijaan:-)

    VastaaPoista
  10. Tykkään tuosta oikeanpuoleisesta linnamaisesta rakennuksesta, jossa juuri ne ihanat puulisukkeet, uusi tai uusittu, mutta hieno.
    Earth Day meni ohi korvien, ei ollut mitään mainintaa lehdissäkään..mutta mehän vietämme sitä joka perjantai tutkimalla pusikoita..
    Kauniita kukkaisia.. Meillä on, tai oli, vastapäisen naapurin aita tuota samaa bougainvillen väriä, leikkaa sitä nykyään niin usein ettei ole enää vuosiin ehtinyt saada väriä.

    VastaaPoista
  11. Kiitos ihanista Earth Day-kuvista!

    Täällä meidän alueella satoi iltapäivällä jalkarättejä.

    VastaaPoista
  12. Sateenkaari;nykyään onkin tosi paljon tällaisia päiviä,mutta oiskohan tämä vanhin,kun on jo 4o vuotta ollut...Minustakin siinä talossa on kauniit ikkunat!


    Sirokko:minustakin on se talo hieno,ja etenkin just ne puiset lisukkeet niissä,Ovat merta vastapuolella,tuollaisesta voi vaan haaveilla...Hyviä earth day-retkiä teillä onkin ollut! Nyt heräsi kysymys,miksi leikkaat niitä bougainvillejä niin etteivät kauniit värit näy?

    Nurkkalintu:Kiva kun pidit.TOivottavasti aurinkokin pian ilmestyy esille..

    VastaaPoista
  13. Muistelinkin, että teillä oli Earth Day hieman myöhemmin juutalaisen pääsiäisen vuoksi. Hienoja kuvia, aivan kuin olisi itse päässyt kävelylle siellä! Nuo varisseet kukat puhuttelevat, niissä on jotain runollista.

    VastaaPoista
  14. Lumiomena:Sulla onkin hyvä muisti,Mutta oikeasti tuon Earth Dayn päivä on joka vuosi 22.4,joka on ollut niin jo 40 vuotta.Mutta nyt rupesin miettimään,että olisko pari ihan saman nimistä päivää,tässä menee niistä jo sekaisin! Värisseet kukat olivatkin kauniita,kuin fuksian punainen peitto asfaltin päällä.

    VastaaPoista
  15. Meri on niin kauniin turkoosi.
    Siellä kukkivat kukat ihanissa väreissä.

    VastaaPoista
  16. Aivan ihanoita kuvia kesäisestä kaupungista! Minulta jäi koko Maan päivä jotenkin huomaamatta, eipäs kukaan edes naamakirjassa maininnut...:/

    VastaaPoista
  17. Ihania kuvia, värejä ja valoa. Näistä sun kuvistasi saa sielunravintoa tänne värittömään ja kylmään kevääseen.

    VastaaPoista
  18. Kävely maan pinnalla olikin mitä sopivin tapa viettää Earth Day'tä. Apostolinkyytiä eikä mitään ilmaa pilaavaa bussiajelua. Melusaaste ihmetyttää kovasti tässä yhteydessä!

    Otsikkosi oli kutsuva, eilen jo haikailin tulla lukemaan, mutta nyt vasta ennätin. Huomenta :)

    VastaaPoista
  19. Saitkin kävellä kauniissa maisemissa Earth Dayn. Minulta meni taas ohi tällainen päivä (kai sitä täälläkin vietettiin...), mutta kävin silti eilenkin kävelemässä, joten tietämättäni sitten kävelin juuri ED:nä ;)

    VastaaPoista
  20. Ei tààllà Maapallo-pàivà nàkynyt muuten kuin jatkuvana sateena ja yhtenà mainintana telkkarissa! Nuo puulisàkkeet ovat hyvin tavallisia maltalaisissa taloissa. Kyselin kerran niiden merkitystà ja kerran sain vastauksen, ettà niistà naiset pystyvàt seuraamaan katujen elàmàà hieman piilosta! Hòh!

    VastaaPoista
  21. Ihanan sininen meri. Kauniita taloja ja kukkia oli mukava katsella.
    Meillä ei maapallopäivää vietetty, mutta metsälenkillä kävimme taatan kanssa.

    VastaaPoista
  22. Arleena:Meren väri oli kirkkaana päivänä kauniin värinen,ja kukkasiakin löytyy monen värisinä:-)

    Hoover:toivottavasti teillekin kohta paistaa aurinko ja luonto alkaa kukoistamaan.

    Rita;KÄvely oli tosiaankin pitkä.Olisin melkein voinut kävellä kotiin....Helsingissä asuin 4-5 km päässä keskustasta,ja kävelin usein keskustaan ja takaisin.Tuo melusaaste tosiaankin ihmetytti ja ajoi minut sieltä pois!

    Elegia:Sekä maisemat ja ilma (ei liian kuumaa)olivat just passelit tuohon kävelyyn.Sullakin on siellä hienot maisemat missä kävellä:-)

    Lissu:Voi sadetta, lähetän täältä tätä aurinkoa!Mielenkiintoista kuulla,että Maltalla nuo lisäkkeet ovat yleisiä.OVat tosi nätin näköisiä noissa taloissa.Minua tosin ei häiritsisi seurata kadun vilinää ihan avoimelta parvekkeeltä,toisin kuin maltalaiset naiset;D

    Unelma;Välimeri osaa olla niin kaunis !Metsälenkki kuulostaakin hyvältä!

    VastaaPoista
  23. ..leikkaavat... minähän en leikkaa kun se on naapurin aita ja naapurin bougainville :) Yrittävät pitää sitä tasaisena ja matalana, se on niin vanha että kohta ei ole kuin nysät rangat jäljellä...

    VastaaPoista
  24. Kauniita kuvia!

    Taalla huomasin Earthday:n siita etta TJ Maxxissa oli valot himmennetty ;D Ja kaikki valitti...

    VastaaPoista
  25. Sirokko:Sääli,sillä on se niin kaunis kukkiessaan!

    Susa:kiitos.Eivät näköjään TJ Maxxin asiakkaat paljon maapallosta välittäneet....

    Hannele;Jeps,harvinaisen kauniin väristä roskaa;D

    VastaaPoista
  26. Earth Day'ta taidetaan viettää vähän eri päivine eri maissa, sillä vietnam&cambodia vietti sitä lomamme aikana -- tosin sielä viidakossa ei kyllä huomannut mitään eroa ;)

    Mahtavan kauniita kuvia! Ihanaa, että pääsit Maryn kanssa tapaamaan kunnolla ennenkuin hän lähtee pitkäksi aikaa pois :)

    VastaaPoista
  27. Mahtavia maisemia ja kaikkea muutakin kaunista lenkkeilyreittisi varrella!:) Täällä ei taidettu oikein mitään Earth Dayta viettää, mutta Earth Hour oli. Meilläkin valot laitettiin silloin ihan minimiin. Kokonaan pimeässä ei voinut silloin vielä siihen aikaan olla, kun oli vielä kaikkea tekemistä. Valoja ja sähköjä olen kuitenkin nyt koittanut säästää muutenkin. Luonnon lisäksi se säästää omaakin rahakukkaroa.;)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...