tiistai 7. syyskuuta 2010

Kaikenlaisia lapsia

Kävin eilen illalla tervehtimään etiopialaista "perhettäni". Olenkin heistä aiemmin kirjoittanut huhtikuussa.Silloin oli poikavauva juuri syntynyt ja toisesta vauvasta oli tullut isosisko.Kävin viimeksi heillä ennen Suomen matkaani,joten viime kerrasta oli jo aikaa. Ihana pikku suklaasilmä oli kasvanut,ja tuomani leppäkerttu ei voinut kiinnostaa vähemmän....
Uusi vauva on jo 5 kuukautta vanha ja katseli ihmeissään ,että kukas tänne tulikaan....Nämä pikkuiset ovat kyllä syötävän suloisia..
Tänä iltana taas olin mielenosoituksessa Tel Avivin Cinemateekin aukiolla.(tuo punavalkea rakennus).Mielenosoitus oli vierastyöläisten lasten karkoitusta vastaan.Kirjoitin joskus keväällä siitä,miten 1200 vierastyöläisten lasta uhkasi karkoitus. Monta mielenosoitusta myöhemmin 800 sai luvan jäädä,mutta 400 lapsen(vanhempineen) suhteen on ongelma,ja sisäministeri ei millään taivu päätöksessään karkoittaa nämä lapset Ei vaikka on kansanedustajia ja ministereitä,jotka ovat pyytäneet sisäministeriä perumaan päätöksensä..Sen sijaan,että päätettäisiin käytännöstä,jossa tehdään alusta pitäen selväksi,että vierastyöläisten lapset eivät saa oleskelulupaa,halutaan karkoittaa nämä 400 täällä syntynyttä lasta.Monessa muussakin maassa on laittomia oleskelijoita karkoitettu,mutta kun on kyseessä lapset (vanhempineen ,tietysti),niin se aina koskettaa. Useat vierastyöläiset ovat jääneet tänne laittomasti kun työsopimus on päättynyt.
Jotkut vierastyöläiset ovat täällä muodostaneet perheen....
Suurin osa näistä karkoitusuhan alaisena olevista lapsista on
filippiiniläisiä.Siellä olot ovat paljon huonommat,eikä heillä olisi samanlaisia koulutusmahdollisuuksia kuin täällä.
Jotkut olivat tuoneet lapsille leluja
Oli hyvä nähdä,että paljon ihmisiä oli tullut vastustamaan tuota päätöstä.Näin joukossa muutaman kansanedustajan ja tv-naamoja.Toivottavasti päätös perutaan..

16 kommenttia:

 1. Voi noita isoja nappisilmiä, kerrassaan suloisia!

  Mielenosoitus on varmasti ollut paikallaan, ja toivottavasti siitä on apua. Isoa joukkoa lapsia uhkaa karkoitus: kuinka joku voi ajatellakaan, että lapset erotettaisiin vanhemmistaan! Ja vielä aika pieniäkin ovat kuvassa olevat lapset.

  Kyllähän sitä taas miettii maailman lasten kohtaloa kun omat lapset nukkuvat turvallisesti omassa kodissaan.

  VastaaPoista
 2. Sooloilija:Ei lapsia erotettaisi vanhemmistaan,vaan he tietysti myös ovat karkoitusuhan alaisina,lapsineen.Nuo nappisilmät ovatkin ihan vastustamattoman suloisia!

  VastaaPoista
 3. Tunnustan suoraan, että nämä ovat niitä asioita, joita en ymmärrä. Kai sekä puolesta että vastaan on painavia argumenttejä, jokaisella maalla. Itse imigranttina myös tiedän, kuinka tulenarkoja nämä asiat ovat. Kauniita, suloisia lapsia. Voi kun maailmassa olisi kaikilla lapsilla hyvä ja turvallinen olo.

  VastaaPoista
 4. Oh what a sweet little boy! And what an incredible demonstration... It looks like a very powerful experience.

  VastaaPoista
 5. İhanat nappisilmat.
  Noita karkotuksia kun ajttelee,niin surku tulee siina tilanteessa olevia.
  Mutta olisiko jotain muuta tehtavissa.Esim valvoa vierastölaisten maassaoloa,ja tiedottaa jo heti heidan tullessaan,etta laitonta maassaoloa ei tulla hyvaksymaan.Ja myös se,etteivat kaikki varmaankaan tule saamaan oleskelulupia.
  Johonkin on nahtavasti raja vedettava.
  Mutta jokainen tapaus pitaisi tutkia erikseen,eika massatuotantona.

  VastaaPoista
 6. Johanna:Totta,puolesta ja vastaan on ja vaikeita asioita,joissa tunne yleensä ottaa vallan. Enhän minäkään voi Yhdysvaltoihin tulla noin vaan ja jäädä.Täältä on puuttunut selvä käytäntö tuossa vierastyöläisasiassa,ja siihenkin on puututtava,ettei jatkossa tapahdu tällaista.Lapsille ympäri maailmaa soisi hyvän lapsuuden.

  Hannah:He is so very adorable! The demonstration hopefully affects those who decide for the deportation.

  Sateenkaari:Ihan vaikeaa vastustaa noita nappisilmiä! Ikävä tilanne,nuo lapset eivät täytä kriteerejä,jotka olivat esim.koulussa käynti jne,ovat liian nuoria tai sitten eivät täytä muita kriteereja.Kyllä vierastyöläiset,suurin osa siis filippiiniläisiä,tietävät,että työsopimuksen jälkeen ei tänne voi jäädä.Mutta jopa vaikeat hoito/siivoustyöt takaavat sen,että rahaa voi lähettää suvulle Filippiineille.Monet ovat sitten jääneet laittomasti ja jotkut ovat ajatelleet myös,että lapsen myötä voi ehkä jäädä.Mutta ei näin voi olla,eli selvä käytäntö pitää olla,ja nyt näiden,jo täällä kasvaneiden lasten annettava jäädä.Kaikkien lasten kohdalla on kyllä kriteerit tarkistettu,eli ei heitä ilman niitä karkoiteta.
  Suomessa haluttiin karkoittaa isoäidit,ja esim.Yhdysvallat karkoittaa vuosittain satoja lapsia takaisin Meksikoon.

  VastaaPoista
 7. Ahaa, se olikin niin.. Mutta silti. Jos ovat jo vuosikausia maassa olleet, perheen saaneet ja työtä tekevät niin miksi pitäisi karkottaa? Mutta tosiaan, nämä ovat vaikeita ja tulenarkoja asioita, maan hallitukselle ainakin.

  VastaaPoista
 8. Sooloilija:Suurin osa näistä lapsista on yksinhuoltajien lapsia,ja näillä vanhemmilla on monella lisää lapsia Filippiineillä,jotka jätetty isovanhempien huostaan.Monet ovat ajatelleet,että lapsen myötä ehkä saa jäädä....

  VastaaPoista
 9. Jännä kun heti tunnistin tuosta ekasta kuvasta etiopilaisen.
  Täälläkin on ollut joskus tapauksia, jossa on yritetty karkottaa täällä syntynyt lapsi jonnekin maahan, jonka kieltä ei edes kunnolla osaa ja jossa ei ole koskaan asunut, minusta kyllä aika julmaa.

  VastaaPoista
 10. Suloisia lapsia "perheelläsi".

  Vaikeita asioita riittää siellä teidänkin hallitukselle. On hienoa, että jaksat osallistua. :)
  Minä en enää jaksa muuta kuin päivitellä ajan tapahtumia.

  VastaaPoista
 11. Oi, tuo 5-kuukautinen on varmasti kaunein vauva, jonka olen ikinä nähnyt! Isosiskokin on niin suloinen!

  Nuo karkoitusjutut on juuri niitä kv-politiikan ehkä kaikkein vaikeimpia asioita. Ja ne tuntuu vielä monin verroin surullisemmilta niihin littyvien tunteiden takia.. nää on niiiin monimutkaisia juttuja, joihin tarvitaan selkeästi perustavanlaatuisia muutoksia, jo lainsäädännöllisellä tasolla.

  VastaaPoista
 12. Allu:etiopialaiset ovat hurjan kauniita ihmisiä.
  Monessa maassahan tätä tapahtuu koko ajan,ja ihmiset kärsivät.Afrikasta pyrkii ihmisiä koko ajan pois,ja samoin Filippiineiltä,missä on paljon köyhyyttä.Sääli vain lapsia,jotka ovat jo juurtuneet ja jotka tosiaankaan eivät tunne vanhempiensa maata eivätkä usein kieltäkään.

  Unelma:Tuolla "perheelläni" on tosiaankin suloisia lapsia.Tutustuessamme pari vuotta sitten äiti oli 2 lapsen yksinhuoltaja(vanhin lapsi 10v)ja kävin joskus auttamassa.Sitten ilmestyi pienemmän lapsen isä takaisin kuvioihin ja syntyi uusi lapsi.

  Karkki:Tosiaankin kaunis vauveli!
  Ihan noin kun sanot,ja tunteet aina painavat tuolla ylempänä vähemmän kuin säädökset.Ongelma täällä on tosiaankin se,ettei ole lailla säädetty miten toimitaan lasten suhteen.PItäisi tehdä selväksi,että lapsi ei takaa oleskelulupaa.Mutta tähän asti näin ei ole tehty..

  VastaaPoista
 13. Isosisko on tuleva kaunotar!

  Luulisi Israelin olevan viimeinen maa, joka karkoittaa ketään!

  VastaaPoista
 14. Leena;niinhän täällä sanotaan,mutta tällä asialla on kaksi puolta,kuten on tullut tuolla jo sanottua.Puuttuva asiaa koskeva lainsäädäntö,mutta olisi mielestäni absurdia karkoittaa nämä 400 lasta(+vanhemmat)sillä se on pieni määrä ja karkoituksella ei mitään hyvää saavuteta. Mutta ota huomioon,että Yhdysvalloissa tätä tapahtuu koko ajan,siis sinne Meksikon suuntaan.

  VastaaPoista
 15. Voi miten suloisia nuo ystäväsi lapset!! Todellakin! :)

  Muistan kun kerroit viimeksi noista karkoitettavien laittomien työläisten lapsista, jotka ovat syntyneet ja eläneet koko elämänsä Israelissa ja nyt heidät lähetettäisiin perheen mukana tuntemattomaan ... surullista ... Sydän ei kyllä pystyisi sellaista tekemään, vaikka järki kuinka sanoo että ne vanhemmat ovat tehneet väärin jäädessään laittomasti Israeliin ja lapset ovat heidän vastuullaan ...

  VastaaPoista
 16. MaaMaa: mielettömä suloisia nuo lapsukaiset ovatkin,etiopialaiset ovat todella kauniita ihmisiä-
  Niin,tässä on tosiaankin sellainen juttu,että järki sanoo yhtä mutta tunne toista. Mutta todellakin toivon,että saisivat jäädä.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...