keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Syyskuun alku

Pari vuotta sitten kunnostettu Bauhaus(funkkis) -talo Tel Avivin keskustassa

Syyskuu alkoi täälläkin pikkuriikkisen viileämpänä,sillä Tel Avivissa tänään ja huomenna kosteusprosentti on vain 55 %  ja lämpötila 30 asteen paikkeilla.Elokuun loppuessa selvisi,että se oli kaikkien aikojen kuumin kuukausi täälläpäin.Tosin noita kuumia päiviä voi tulla vielä montakin,eivät ne vielä ole täysin ohitse,mutta tänään oli mukava kävellä kun hiki ei heti noussut pintaan .

32 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Onpa teillä edelleen kuumaa. Meillä oli tänään ihan kiva, ehkä vähän yli +20C ja saatiin syödä illallinen jopa vielä ulkona, tosin sitten villatakki päällä.

Leena Lumi kirjoitti...

Katson tätä taloa ja ymmärrän nyt, miksi hylkäsin funkkiksen sisustuksessakin 20 vuoden jälkeen;-) Rakastan niitä sun kuvia ihan erilaisista taloista...

Että miksikö valvon nyt koneella, vaikka mun uusi elämäntaparemonttini kieltää täällä kukkumisen. Siksi, kun odotan Lumimiestä ulkomailta kotiin ja hän soitti ja sanoi korjaavansa meilipuolen heti! Mulla jäi yksi juttu yhden kirjailijan kanssa pahasti kesken..., mutta en seonnut. Alan oppia;-)

Yaelian kirjoitti...

Allu;täällä on vielä pitkään aika kuumaa.Tuo teidän lämpötila olis mun mieleen juuri nyt...

Leena:Minusta tuon talon muodot ovat tosi kauniit,vaikka pidänkin enemmän niistä toisista taloista,joita sinäkin tarkoitit-
Toivottavasti saa Lumimies sen meilin äkkiä korjattua,mutta hyvä,että olet jo hieman vähemmän valvonnut koneen äärellä.

lumiomena kirjoitti...

Minunkin mielestäni funkkistaloissa on oma kauneutensa. Tuo on oikea tyylivalio :)

Huh, miten siellä on kuumaa. Suomessa lämmin sää katosi kuin taikaiskusta. Nyt hytistään villasukat jalassa. Meillä (25km Helsingistä) oli tänään aamulla kuuden maissa vain 3 astetta lämmintä. Iltapäivällä oli sitten 17. Hankalaa pukeutua päivään.

Hyvää yötä!

Unelma kirjoitti...

Talo on hieno, mutta mieluimmin asuisin niissä vanhoissa taloissa. :)
Täällä varustaudutaan jo villasukkien käyttöön.
Minulle sopisi parhaiten sellainen 23-24 asteen lämpötila.

Yaelian kirjoitti...

Lumiomena:Tel Aviv on täynnä funkkistaloja,enemmän kuin missään muualla maailmalla,ja kun ne kunnostetaan,ovat ne tosi kauniita.Valkoisia,upealinjaisia taloja.Kuumaa on edelleenkin,mutta verrattuna vaikka viime viikon hurjaan kuumuuteen tuntui tämä 30 astetta jo vähän inhimillisemmältä.Mutta onpa teillä kylmää aamusta;viime vuodethan syksyt ovat olleet lämpimiä,mutta taisi kesä ottaa kaiken lämmön nyt...Hyvää yötä sinullekin!

Johanna kirjoitti...

Kyllä funkkiksessa silmä lepää. Kuvaa katsellessa miettii, että minkä vuoksi talon pitäisikään näyttää miltään muulta kuin talolta. Hei, meillä on melkein samat lämpötilat. Tänä aamuna täytyi laittaa jo pörröinen huppari päälle, kun saatoin lapsia koulubussille. Klo 7.15 lämpömittari näytti vain hiukan yli 20 C astetta, hhrrr...

Susanne kirjoitti...

Elokuu oli siellä kyllä varmasti tosi kuuma jos oli kaikkien aikojen kuumin! Onneksi kuumuus on nyt siellä hieman helpottanut!

♥ Hannele kirjoitti...

täällä istutaan vielä ulkoravintoloissa ja nautitaan auringosta

Yaelian kirjoitti...

Unelma;niin minäkin.Aikoinaan kyllä asuin tuollaisessa funkkistalossa,ei kyllä yhtä nätissä kuin ylhäällä.Minullekin sopisi viileämpi lämpötila

Johanna:Miin minustakin;linjat ovat niin hienot tuon tyyppisissä taloissa.Olispa meilläkin noin viileää aamulla,täällä aamulla koiraa ulkoiluttaessa(hieman ennen 7 am)oli 27 astetta....

Susanne:Elokuu oli sietämättömän kuuma,ihan kamala! Nyt on edelleenkin erittäin lämmintä,mutta kuitenkin parempi kuin viime kuussa,ainakin tänään vielä,huomenna lämpenee.

Hannele:kiva että teilläkin vielä on noin lämminta:-)

Anna kirjoitti...

Talo on niin Alvarin suunnitteleman näköinen että! Lieneekö ollut asialla, silloin joskus?
Hui miten kuumaa..tulin allergiseksi helteelle ja nautin nyt niin näistä 8-10 asteen aurinkoisista päivistä. Ja kohta pääsen taas parvekkeelle, jihuu!

Yaelian kirjoitti...

Ei taida olla Alvarin suunnittelema tuo vaikka sellaista muistuttaakin.,Tänne tuli ensimmäisen ja toisen maailmansodan välissä ja sitten sodan aikana paljon saksalaisia arkkitehtejä,jotka olivat juuri tuolla Bauhaus-linjalla.Natsit pitivät tyyliä dekadenttinä.

MaaMaa kirjoitti...

No hyvä että 'vain' n.30 astetta ... ;)
Se on uskomatonta, miten nopeasti keho tottuu lämpötiloihin. Kun jonkinaikaa on ollut 40 asteen helteessä, niin sitten 30 astetta tuntuu jo viielältä - kun taas toisaalla 25 astetta on jo mieletön helle :)

Täällä Pariisiissa on nyt pari päivää ollut upea auringonpaiste ja 22-23 astetta; tuntuu ihanalle raikkaalle syyssäälle! :)

Mukavaa loppuviikkoa Yaelian <3

Sirokko kirjoitti...

Minäkin tykkään katsella linjakasta arkkitehtuuria, mutta vastapainoksi myös 'kodikkaampaa', onneksi kaikkea löytyy silmän ja mielen iloksi.
Ihmeen nopeasti unohtui ne hellepäivät kun syksyn koleus iski päälle, mutta kohta taas minäkin pääsen/joudun lämmittelemään etelän auringossa.

Yaelian kirjoitti...

MaaMaa:30 astetta ja matalempi kosteus tuntuu heti paremmalta,vaikka ihan hellelukemissa onkin.Tänään ihme kyllä satoi vettä parissa rannikon kaupungissa ja nyt on ihan pilvistä (mun suunnalla ei satanut)mikä on harvinaisen aikaista.Jotkut sanovat ,että kun sade tulee aikaisin,niin tulee vähäsateinen talvi,toivottavasti ei niin ole.Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

Sirokko:Ihan sama juttu,mutta kyllä tuollaisissa funkkistaloissa silmä lepää.Syksyn koleus sopisi mullekin,kuitenkin hellelukemissa täällä vielä pitkään ollaan.

Rita kirjoitti...

Saksalaisessa Derrick-televisiosarjassa näkee joskus tuontapaisia taloja. Virtaviivaisia ja viehättäviä omalla tavallaan.

30 astetta - Jokos siellä ihmiset vetävät villatakit niskaan? :D

hanne kirjoitti...

Siellä on todella kuuma, vieläkin...
Onko siellä koskaan alle 20?
Hienosti olet sopeutunut ilmastoon
siellä..

Yaelian kirjoitti...

Rita:just sitä ,virtaviivaisia.Kauniit linjat noissa funkkistaloissa.Hih,eivät vielä vedä villatakkeja niskaansa;D

Hanne:Edelleenkin on kuuma.Onhan täällä talvella alle 20 ja sitä pohjoisemmaksi kun täällä mennään ,sitä viileämpää on.Kesällä ja syksylläkin osittain on kamalan kuumaa,mutta muuten,ihana ilmasto. Talveen ja kevääseen,ja loppusyksyynkin olen sopeutunut hyvin,mutta tähän kesään en ,aina kärsin...

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Taalla helteet jatkuu edelleen. Tanaan hakiessani muksuja, toinen pojista ihmetteli kun aitin naama oli aivan hiesta marka. Ulkona edelleen paivisin +49 ja kosteus% lahes nolla.

Yaelian kirjoitti...

Kuwaitin kaunotar:onpa teillä huh kuuma,mutta tosi kuivaa.Kosteushan nostaa lämpötilan vaikutusta ihan hurjasti,ja kun täällä on tosi kosteaa yhdessä kuuman kanssa,on se ihan sietämätöntä. Kuuma ja kuiva ilma on vähän helpompi,mutta tuo 49 astetta on kyllä aika hurja!

kyllimarjaana kirjoitti...

Upea talo . Minä kaihoten muistelen kesän kuumia päiviä , iki-ihania.Täällä maalla voi hakeutua varjoon . Paljon puita talon ymåärill ja metsät likellä .

kyllimarjaana kirjoitti...

Mitähän kieltä minä äskeisessä kommentissani olen käyttänyt :O)

Sateenkaari kirjoitti...

Kaunis talo.
Meilla kanssa lampötila putosi syyskuun myöta 10:lla asteella,mutta viela ollaan +30:en paremmalla puolella.
Kylla oli kuuma ja kostea elokuu taallakin.

arleena kirjoitti...

Virtaviivainen rakennus.
Sielläkin taitaa jo hieman viileentyä.

Yaelian kirjoitti...

Kyllimarjaana;nyt kunnostettuna tuo talo on tosi komea.Maalla voikin paremmin hakeutua varjoon eikä ole yhtä tukalaa kuin vaikka kaupungissa kerrostaloasunnoissa.Ollessani Suomessa oli tosi tukalaa sellaisesa...

Sateenkaari.Huomenna taas lämpenee 3-4 asteella ja on yli 30 asteen ,mutta kosteus on alentunut jonkun verran ja se vaikuttaa paljonkin,onneksi:-)

Arleena:virtaviivainen tosiaankin.Hieman vain,hellettä edelleenkin on kunnolla.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Huhhuh, teillä on todella kuuma. Bauhausta jaksan aina ihailla!!

Yaelian kirjoitti...

Tuure:Bauhaus-talo (joita Tel Avivissa on yli 4000)ovat kyllä aika komeita.
Jeps,kuuma edelleenkin....

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Aah, 30 C kuullostaa ihanan viilealta.

Kauniisti kunnostettu funkkistalo.

BLOGitse kirjoitti...

Muistan tuon talon, kaunis...
Taalla juuri nyt pe 3.9.2010 klo 16:33 Casablancan aikaa > +29, kosteus 55%.
Mukavaa perjantaita!

Yaelian kirjoitti...

BLOGitse:Oletko ollut joskus täällä?
Meillä taitaa olla aika paljon samanlainen tämä ilma just nyt..
Sinulle samoin mukavaa perjantaita.

Lissu kirjoitti...

Minà tykkààn kovasti tuon talon pehmeistà, mutta yksinkertaisista muodoista. Silmà siirtyy leppoisasti kulmasta toiseen ilman mitààn katkoja. Olisi mukava kurkkia sisàllekin! Suomessa viileàà, ensi viikoksi taas n 20 astetta. Semmoista pehmeàà laskua saapasmaan làmpòòn.

Yaelian kirjoitti...

Lissu;Hyvin kuvailitkin tuon talon muotoa:-) Sisälle haluaisin minäkin kurkkia,on varmaankin hyvän näköistä! Melkein kesäistä säätä teille taas,kiva!