sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Pyhän jälkeen

Uuden vuoden pyhä on nyt sitten ohi,ja arki alkoi tänään,uudella ajalla....

Kelloa siirrettiin viime yönä tunti taaksepäin,eli vaikka täällä on täysi kesä ja hellettä ,siirryttiin talvi-aikaan;täysin hullua! 227 000 ihmistä allerkirjoitti addressin,jossa haluttiin siirtää talviaikaan siirtymistä,mutta se ei auttanut.Luin,että jotkut eivät kertakaikkiaan tätä talviaikaa näin kesällä hyväksy,ja kieltäytyvät siirtymästä uuteen kellonaikaan!Toivovat kai,että aika sittenkin siirretään takaisin. Aika hullu tilanne! Talviaikaan pitäisi täälläkin siirtyä vasta lokakuun 31 pv,kuten muualla EU:n alueella.Täällä ei nyt toistaiseksi olekaan samaa kellonaikaa kuin Suomessa,kuten normaalisti on.

Tältä näytti puisto meren lähellä yli 3-päiväisen pyhän jälkeen.Roskia ,roskia ja roskia.Roskasäiliöt menevät tietysti nopeasti tukkoon,mutta kuitenkin.....

Meri oli kauniin näköinen aamulla...
Muutama päivä sitten satama-alueella suuri joukko pyöräilijöitä lähti yhdessä liikkeelle.

27 kommenttia:

 1. Marokossa siirryttiin talviaikaan juuri ennen Ramadania! :) ja kesa senkun jatkuu...

  Roskia ja roskia. Tuo nayttaa vahalta jos takana on 3 paivaa picnikia...Taalla on jatkuvasti tuon nakoista! :)

  Alkaako siellakin koulut huomenna?

  VastaaPoista
 2. BLOGitse:ai teillä siirryttiin vielä aikaisemmin...täällä kai siirrytään perjantaina alkavan sovituspäiväpaaston vuoksi,jotta olisi helpompaa,hullua! Kesä kun täälläkin vain jatkuu. No onneksi ei sentään jatkuvasti ole noin roskaisen näköistä,täällä siivotaan paikat aika hyvin:-) Koulut alkoivat 1.9,mutta heti alkoivat lomatkin...

  VastaaPoista
 3. İhanat kuvat(roskista huolimatta).
  Onpa hullua siirtya nyt jo talviaikaan.Onneksi taalla se tehdaan EU:n mukaisesti.
  İhanaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Minä en ymmärrä miksi sitä pitää siirtyä ylipäänsäkään talviaikaan ja kesäaikaan.. Annettaisiin vain ajan rullata eikä mentäisi sitä sorkkimaan :D

  Ihanan eläväisen näköinen meri!

  VastaaPoista
 5. No onneksi meillä ei enää siirretä kelloa mihinkään suuntaan, riitti että viime vuonna siirsivät viikonloppua.
  Ihanaa jos roskaisuus on vain poikkeus..

  VastaaPoista
 6. Mun puolesta saisi aina olla kesäaika, siis kellossa eikä tarttis vaihtaa sitä talvella.

  VastaaPoista
 7. Meillä ei siirrellä kelloja ollenkaan. Kesällä ero suomeen on -2 tuntia ja talvella -1 tunti.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen miettinyt tuota kellonsiirtoa, turhaa koko homma. Lopettaisivat sen kokonaan minun puolestani.

  Missään päin maailmaa ihmiset eivät osaa korjata omia jälkiään ja viedä vaikka muovipussissa roskansa kotiin tai vähän kauemmas roskikseen. Näin se vain on.

  Mutta meri on tosiaankin ihanan näköinen kuvissa, tuonne kun saisi aamuvarhaisella pulahtaa uinnille. Tai ainakin kastella varpaansa ja kävellä pitkin rantaviivaa..

  Aika hyvin näyttää kypärät olevan ihmisillä päässä.

  VastaaPoista
 9. Teillähän on kaikki ajan määritykset aivan sekaisin ;D ...uusi vuosi...kellon siirto... what's next...

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari:Tosi kurjaa olla talviajassa näin kesäkuumalla...Ja kiitos,tuolla alettiinkin siivota just kun aloin kuvata;D
  Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

  Sari:Nuo aikamuutoksethan aikoinaan otettiin käyttöön energiasäästöjen vuoksi.Nyt kun täällä jo nyt siirryttiin talviaikaan,maksaa se yhteiskunnalle paljon.Välimeri onkin ihanan elävä:-)

  Sirokko;no sehän on kätevää,jos ei siirretä lainkaan,mutta miten viikonloppua voi siirtää? Roskia tulee,mutta aika hyvin niitä myös siivotaan kaupunkien puolesta.

  Allu;Sopis mullekin:D

  Mizyena:kesäaika on kyllä hyvä olla olemassa,koska ilta tulee myöhemmin,ja näin on energiasäästöjä,mutta näin aikaisin on ihan hullua siirtää kelloja!

  Sooloilija:Tuo kesäaika antaa 1 tunnin lisävaloa,joka säästää energiassa aika paljon,vähentää liikenneonnettomuuksia tilastoissa,ja monia muitakin seikkoja on sen puolesta.Minua ärsyttävät,kun ihmiset jättävät roskansa tuolla tavoin.Jos minä voin ne kerätä ja viedä pois,mikseivät sitten muut!Välimeri on kyllä aina ihana;värikin vaihtelee valon ja vuorokauden aikana. Tuolla ryhmällä,jossa kuvasin nuo hännänhuiput(suurin joukko ehti jo lähteä)niin melkein kaikilla taisi olla kypärät päässä:-)

  VastaaPoista
 11. Lepis;vähän hassustihan ne täällä;D

  VastaaPoista
 12. Minä jo hetken luulin, että oliko se nyt talviajan alku. Mutta täällä eletään kesäaikaa onneksi pidempään. Ennen kaamosta lokakuulla on ihan mukava siirtää kelloa, tuntuu kuin päivä olisi pidempään valoisampi.
  Juhlien jälkeen on aina se jälkisiivous, roskaa jää isoilta joukoilta aina. Niin täälläkin. Nopeasti ne on siivottu.

  VastaaPoista
 13. Niin kauniin kesäistä . Nyt tajusin , että kesä on todellakin takana ja edessä talvi . Kelloja , tietty , siirretään . Lieköhän siitä oikeesti hyötyä kenellekään .

  VastaaPoista
 14. Ihana tuo pyòràilykuva ja kaunis on meri kuvissakin. On kyllà aika hassua, ettà siellà nyt on kellot siirretty. Olen aina kuvitellut ettà kellot siirtyvàt samanayònà jokapaikassa.

  VastaaPoista
 15. Arleena:Todellakin täälläkin olisi sopinut sinne lokakuun puolelle.Eilen tuli sitten pimeä jo ihan liian aikaisin:-(

  Kyllimarjaana:Teilläpäin on vielä puolitoista kuukautta ennen siirtoa.Ja kyllä sillä kesäajan asettamisella ihan oikeasti säästetään rahaa.

  -S-:Katsoivat siinä että mitä tuo meitä kuvailee;D Täällä siirrettiin kelloa koska sovituspäivän paasto on viikonloppuna.Nämä pyhät aina joka vuosi vähän eriaikaan,ja viime vuonna olivat kuun lopussa /lokakuun alussa,joten ei siirretty näin aikaisin kelloja.

  VastaaPoista
 16. Kommentoin tuota edellisen postauksesi Jerusalem-kuvaa.
  On nimittain appivanhempieni parvekenakymat!!!
  Ystavasi naemma asuvat ihan heita lahella.Me asumme tuon vasemmalla nakyvan kuuluisan Holyland-kompleksin vasemmalla puolella.Etta aika lahella meitakin olet ollut.
  Minulle kellon siirto vaikuttaa siten,etta nousen nyt pojan kanssa ylos jo 5.30!!!Ehtiipa sitten tehda jo aamulla vaikka mita...

  VastaaPoista
 17. Kohta meidänkin talviaika alkaa vai oliks se kuukaudn päästä, no kumminkin, saa nukkua pidempään..=)

  VastaaPoista
 18. Lisay:no jopas,olin ihan lähellä! Tuo oli Malchassa,siitä näkyi suoraan kauppakeskus ja juna-asema.Hienot näkymät tosiaankin:-) Huh,aikaisinpa joudut nousemaan! Minäkin kyllä nousin nämä 2 aamua ennen klo 6,kun elimistö ei vielä tuohon "talviaikaan" ole tottunut...

  Hanne;lokakuun vikana teillä ,niin että aikaa siihen vielä on...

  VastaaPoista
 19. Jael, ensinnäkin en voi sietää roskaamista. Eniten vihaan lasipllojen särkijöitä. Kuljen täälläkin rannoilla, olen kulkenut jo monta vuotta, pienen kassin kanssa, johon kerään särjettyjä pulloja. Toivon, että, lasipullot katoavat maailmasta!

  Tämä oli minullekin kuin uusi juttu, että te nyt siirrytte talviaikaan. Olen ihan tottunut siihen, että te olette samassa ajassa. Minua ei talviaikaan siirtyminen häiritse, mutta kesäaikaan Suomessa siirrytään kuukautta liian aikaisin. Se tuntuu silloin vain rankalta ja typerältä.

  VastaaPoista
 20. Leena;en voi minäkään sitä sietää,ja lasipullojen suhteen olen samaa mieltä,roskaamisen suhteen siis,keittiössä taas mieluummin niitä kuin muovipulloja.
  Tämä "talviaika" tuli tänä vuonna tosi aikaisin,koska pyhätkin osuivat aikaisin;viime vuonna olivat kuun lopussa ja lokakuun alussa. Täällä on vielä täysi helle,joten talviaika tuntuu hassulta.Eilen katsomani uutiskanavan säämies oli pukeutunut erittäin talviseen asuun ja teki pilaa tuosta "talviajasta".....

  VastaaPoista
 21. Ugh, the whole end of daylight savings thing is absolutely infuriating. Drives me absolutely crazy each year, the way they steal our summer!

  PS the flowers on my blog turned out to be a Strawberry Fields plant (I knew it looked like strawberries!) or more officially a Gomphrena Haageana.

  -----------------------------------
  My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography and bring home something beautiful today!

  VastaaPoista
 22. Robin:right you are! I don¨t mind the winter clock later on the year,but starting it this early really is infuriating!

  Nice to know you found the name for those pretty flowers:-)

  VastaaPoista
 23. Merinäkymä on kaunis! Meri on niin kiehtova kaikessa suuruudessaan!
  Onpa erikoinen aika siirtyä taviaikaan:)

  VastaaPoista
 24. ah...justja! vintertid. glömmer jag alltid.
  hoppas ni får lite höstkyla snart dessutom!
  kram

  VastaaPoista
 25. Ihania kuvia, näitä on mukava katsella.
  Ihmiset osaavat tuon roskaamisen taidon täälläkin. Olen ihmetellyt vappuna, kun ylioppilaat siirtyvät pois Ullalinnan mäeltä niin näky on järkyttävä,paikka on kuin kaatopaikka. Näin siis sivistyneet ihmiset. :[

  VastaaPoista
 26. aika hassua, että siirtyvät sielä 'talviaikaan' (eli normiaikaan?) jo nyt?! Luulisi, että on hankalaa olla eri ajassa kuin muu maailma (eurooppa) niin pitkään.
  Jenkeissäkin ne kyllä vaihtaa ajan noin kuukautta ennen Eurooppaa - joten ehkä Israel seuraa usaa?

  Aivan ihania kuvia taas kerran :)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 27. Susanne:merinäkymä on kaunis! Talviaikaan siirtyminen johtuu sovituspyhästä ,joka on lauantaina.Aina sen mukaan mennään.Viime vuonna se oli paljon myöhemmin.

  Sara:vintertid,så dumt när det är fortfarande så varmt.Njut av Australien...

  Unelma:Ikävää kun ihmiset roskaavat.Itseäni se ärsyttää aika paljonkin.

  MaaMaa:Sullekin mukavaa loppuviikkoa!Tämä aikainen talviaika johtuu kyllä sovituspyhästä,eli on laitettu viikkoa ennen sitä.Tänä vuonna pyhät osuvat syyskuun alkupuolelle,kun taas viime vuonna olivat syyskuun lopussa ja lokakuun alussa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...