maanantai 28. helmikuuta 2011

Oscar-voittajat läheltä

Tänä aamuna Oscar-voittajien listaa tutkiessa ilahduin huomatessani,että lyhyen dokumenttifilmin Oscarin oli voittanut "Strangers no more," joka kertoo Tel Avivissa olevasta koulusta,jossa opiskelee 48 eri maasta tulleita oppilaita.Suurin osa näistä on vierastyöläisten ja pakolaisten lapsia ,ja lapset,joiden kanssa olen keskiviikkoisin,käyvät kaikki tätä koulua.Myös tyttö,jonka ohjaaja olen ,käy tätä samaa koulua ,ja koulu on tuttu myös minulle,sillä käyn välillä hakemassa lapsia iltapäiväkerhoon.Ihan liikutuin,kun luin tämän lyhyen dokkarin voittaneen Oscarin!Strangers No More Movie Trailer - Bialik Rogozin School from Simon & Goodman Picture Co. on Vimeo.

Tässä trailerissa näkyy monta minulle tuttua lasta

20 kommenttia:

 1. Kiva kuulla! Dokumenttielokuvat jäävät usein liian vähällä huomiolle, vaikka ainakin itse nautin niiden katsomisesta enemmän kuin suurten tuotantojen fiktiivisten filmien.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanaa! Onneksi olkoon sinullekin; varmaan tuntuu tosi hyvältä! :-)

  (En tiennytkään, että Oscarit on jo jaettu. Onkohan joku vähän ajan tasalla uutisista... :-D)

  VastaaPoista
 3. Onnea myòs sinulle, mukana kulkijalle! Siis Oscarista hippunen kuuluu myòs sinulle.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut täältäkin lapsille ja sinullekin. :)

  VastaaPoista
 5. Olipa hienoa, että tämä dokumentti sai palkinnon. Onnea lapsille, sinulle ja koululle!
  Arvostan suuresti tekemääsi vapaaehtoistyötä, sillä on tärkeä merkitys lapsille. Voimahali sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihana tapaus. Onnea koululle jatkossakin.

  VastaaPoista
 7. Mukava kuulla täsätä dokumentti filmistä.

  Mazal tov!

  VastaaPoista
 8. Ihana traileri ja hienoja kuvia sivustolla myös! Hieno juttu <3 Millä kielellä (kielillä) koulussa opetetaan?

  VastaaPoista
 9. Loistavaa! Hieno asia koululle ja kaikille teille siellä.

  VastaaPoista
 10. Lumiomena:Minäkin pidän paljon dokumenttifilmeistä.Toivottavasti koulun tarina pääsee nyt leviämään kun saivat Oscarin.

  Hippu;Viime yönähän ne jaettiin;D Melkein tuntui kuin olisi ollut oma osuus tuossa,kun olen noitten lasten kanssa tekemisissä;D

  Lissu;No vähän melkein tuntui siltä tänä aamuna;D Noista koulun n,800 oppilaista kuitenkin yli 100 on karkotusuhan alla,sillä he eivät täytä tänne jäämisen kriteerejä.Toivottavasti nyt tuo voitto jotenkuten auttaa siinä asiassa.

  Hanna;:Onnittelut kuuluvat tosiaankin noille lapsille:-)

  Irmastiina:kiitos,välitänkin ylihuomenna lapsille että tuli paljon onnitteluita myös täältä:-)

  Unelma;Koulu ja lapset ovat todellakin palkinnon ansainneet,koulu on ainutlaatuinen. Ja pidän kovasti heidän parissa työskentelystä:-)

  Arleena;eikös olekin:.) Ja minäkin toivon,että koulu jatkaa tuota ihanaa,humanistista linjaansa.

  Mirjam;mazal tov todellakin kuuluu heille!

  Kte:traileri on hyvä ja nyt yritän saada selville missä voisin nähdä koko filmin. Opetuskieli koulussa on heprea,mutta englantia myös käytetään ja tukiopettajia on eri kielissä jos vaan mahdollista.

  Pikkujutut:koululle ja lapsille tuo on hyvä juttu,ja toivottavasti auttaa niiden karkotusuhan alaisina oleville.

  VastaaPoista
 11. Nyt kai olisivat jo onnittelut paikallaan! Ja Natalie sai oman Oscarinsa. Taytyy yrittaa loytaa tama lyhytfilmi ja katsoa. Sita tulee varmasti katsoneeksi ihan eri tavalla, kun tietaa sen olevan Sinulle tuttu ymparisto.

  VastaaPoista
 12. Jael, aivan ihana filmi ja Oscarinsa ansainnut. Pieni poika, kiharat hiukset, juoksi siinä...hurmaava, kuin muutoksen tuuli, uusi aika, uusi mahdollisuus.

  VastaaPoista
 13. Johanna:Noille lapsille tosiaankin kuuluvat onnittelut. Ja Natalielle tietenkin myös;D Minä yritän itsekin saada selville mistä voisin löytää tämän filmin. Ja filmin henkilöitä näenkin sitten keskiviikkona taas;)

  Leena: Aivan,tuo koulun on niin ainutlaatuinen. Se pieni poika,tarkoitin sitä aasialaista,juuri niin villi kuin siinä tuleekin esille.Ei pysy paikoillaan koskaan.. Nuo lapset ovat jo hieman tuosta kasvaneet,sillä tuo tehtiin puolitoista vuotta sitten.

  VastaaPoista
 14. Allu:Niin pitäisi.Huomenna näen taas osan tuolla videolla olevista lapsista ja saan varmaankin selville,mistä tuon filmin löytää.

  VastaaPoista
 15. Hieno juttu, onnittelut! Tuttuus tuo aina asiat lähemmäksi, jopa näinkin, vaikka vain blogin kautta olen lukenut harrastuksestasi. Toivottavasti siitä on jotain hyötyä tuon koulun toiminnalle ja noille pikkuisillekin. Dokumentti olisi kiva nähdä, kaipa se tulee telkkariin..joskus.

  VastaaPoista
 16. Kiitos tämän tiedon jakamisesta. Mielenkiintoinen ja tärkeä koulu, näitä tarvittaisiin muihinkin maihin.

  VastaaPoista
 17. Sirokko:Totta mitä sanoit tuosta tuttuudesta,tuntui läheiseltä tämä Oscar;D Toivoin tosiaankin,että tuosta on hyötyä koululle ja etenkin niille karkoitusuhan alaisille oppilaille,vaikka hieman huonolta tilanne näyttää juuri nyt ilkeän sisäministerin vuoksi. Eilen tulivat kaikki tiedotusvälineet kouluun...

  Paula;Tärkeää työtä tekevä koulu tosiaankin. Kun nykyinen koulun johtajatar otti sen haltuunsa 6 vuotta sitten, kyse oli kahdesta koulusta samassa rakennuksessa,ja joilla oli huono maine ja huonot tulokset.Hän yhdisti koulut,teki muutoksia,ja tänään lukion tulokset ovat tosi hyvät:-) Ja kaikki lapset huomioidaan niin hyvin tuossa koulussa,

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...