lauantai 5. helmikuuta 2011

Viime sunnuntaina Töölönlahden yli ja tulipalouutisia

Viime sunnuntaina kävelin Töölönlahden yli. Jään päällä oli sen verran lunta,että sen päällä käveleminen oli hieman raskasta,ja posket punoittivat toiselle puolelle päästyäni.
Aamulla herätessäni luin nettilehdestä ,että Israelin ensimmäinen IKEA on tulessa. Katto on romahtanut ja taitaa tämä IKEA olla mennyttä.Surullista. Koska tavaratalon sisällä on paljon helposti palavaa materiaalia,tuli levisi nopeasti.Vahingot ovat miljoonaluokkaa. Toissa vuonna avattiin toinen IKEA lähempänä kotikaupunkiani,mutta yksi IKEA täällä ei riitä. Surettaa kun tällaista tapahtuu.
Edit; Tämä IKEA tuhoutui kokonaan,ja se rakennetaan uudestaan,mihin voi kulua kokonainen vuosi. Tulipalo syttyi näköjään jostain katolla olevasta laitteesta.,Palohälyttimet eivät toimineet,teräsovet,joiden piti laskeutua tulipaloa estämään,eivät laskeutuneet,ja kaikki tämä,vaikka joulukuussa siellä tehtiin palotarkistus.Nyt pitää sitten selvittää miksi tälllainen tulipalo kuitenkin tapahtui.

33 kommenttia:

 1. Vau,en ollut kuullutkaan viela Ikean tulipalosta.
  Onneks on tuo toinen,ettei jaa Ikeassa kaynnit ihan kokonaan.
  Todella harmi!!!

  VastaaPoista
 2. Lisay:todella kurja juttu.Tuolla on monta ostosta tehty ja nyt taitaa se uudempi IKEA käydä tosi ahtaaksi:-(

  VastaaPoista
 3. Voi hurja!! Menee varmasti aikansa ennen kuin uuden saavat tuhoutuneen tilalle avattua :(

  VastaaPoista
 4. Töölönlahden yli kävely oli varmaankin hauskaa, katselin kesällä, että sehän on aika iso ja laaja lahti.

  Hurjan näköinen tuo tulipalo, pelottavan näköistä.

  VastaaPoista
 5. Voi harmi..
  Tuli on niin armoton, jokus se tuhoaa, joskus se puhdistaa..

  VastaaPoista
 6. Voi miten harmi tuo tulipalo. On tuolla tulella mieletön voima kun se pääsee valloilleen.

  VastaaPoista
 7. Harmi tuo Ikean palo... toivotaan , että ei sattunut henkilövahinkoja..

  VastaaPoista
 8. Tulipalot ovat aika järkyttäviä. Tärkeintä tosiaan, jos ei satu henkilövahinkoja, mutta kyllä ne aina järkyttävät ja surettavat.

  Ihana tuo Töönlahti-kuva!

  VastaaPoista
 9. Karoliina: tosi kurja juttu,ja kestää todella kauan,ennenkuin tuonne voi mennä.Tulee sääli nyt työpaikkanssa menettäneille.

  Sooloilija:Töölönlahden päällä oli kiva kävellä ,mutta raskasta,olin aika puhki sen jälkeen.IKEA taisi nyt palaa kokonaan:-(

  Hanne:Tuli tässä tapauksessa todellakin armoton. Pieni tihkusade ei lainkaan auttanut...

  Susanne:tuolla sisällä oli niin paljon muovia ja puuta,jotka palavat ja levittävät tulta salamannopeasti.Sääli kun tuo paloi,mutta onneksi on se toinen IKEA vielä,joka tosin ei riitä.

  Irmastiina:onneksi henkilöpaloja ei ollut sillä tänään,sapattina,IKEA on kiinni,Onneksi sattui juuri tällaisena päivänä eikä silloin kun kauppa on auki.

  Lumiomena:Tulipalot ovat armottomia.Tässä oli kyse mittavista aineellisista vahingoista,mutta henkilövahingoilta onneksi säästyttiin.Töölönlahti oli upea viime sunnuntain upeassa talvisäässä:-)

  VastaaPoista
 10. Voi, tuossa paikassa me käytiin ostamassa tavaraa mukaan tälle puolelle, kun täällä pääasiallinen huonekalumalli on pramea, Ludvig XIV (meniköhän oikein ?) olisi kateellinen änistä huonekaluista kateellinen :)..

  Näyttä siltä että koko rakennus meni.

  VastaaPoista
 11. Viikon sisään monenmoista - tulipalo on aina ikävä juttu!

  VastaaPoista
 12. Aika pahannäköinen palo tosiaan ja sinne taisi mennä koko putiikki. Tosi ikävä tapaus :(

  Tiedätkö muuten oliko kyseessä ns. vahinkopalo vai tuhopoltto?

  VastaaPoista
 13. PIkkujutut;tuolta on osa munkin kalusteista....Taisi kyllä mennä koko tuo IKEA nyt,onneksi sentään on toinen tässä maassa vielä.

  Inkivääri:ikävä juttu tosiaankin.

  Elegia:sinne kyllä meni koko putiikki tosiaankin:-( Ei vielä tiedetä mikä johti paloon,mutta se selvinnee lähipäivien aikana.

  VastaaPoista
 14. Kauhea tuo tulipalo. Minäkin meinasin kysyä tulipalon syystä, mutta se selvisikin jo, että sitä ei tiedetä. Onneksi ei sentään sattunut henkilövahinkoja. Joskus ajattelen, miten kauheaa olisi, jos tulipalo sattuisi omalle kohdalle ja kaikki menisi...

  VastaaPoista
 15. No olipas paha tulipalo! Justiinsa keskimmainen lapsista sanoi ostaneensa kymmenen kattilaa IKEAsta parilla satasella kruunuja eli todella halvalla. Lupasi tuoda minulle samanlaisen satsin ensi viikonloppuna, kun tulee taas kaymaan ;).

  VastaaPoista
 16. Voi surku! Minä olin todistamassa tosi isoa tulipaloa joulun alla, kun Honkong tavaratalo roihusi tässä meidän lähellä. Lopuksi koko rakennus sortui. Se oli lohduton näky.
  Nyt aluetta raivataan ja jännityksellä odottelemme mitä siihen tulee tilalle. Minä toivon tietenkin ruokakauppaa tai taimimyymälää :)

  VastaaPoista
 17. Onpa roihu! Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut.

  VastaaPoista
 18. Hippu:onneksi ei todellakaan ollut henkilövahinkoja,mutta työpaikka meni toistaiseksi monelta.Mun kohdalle on 2 kertaa sattunut tulipalo,aika kamala juttu.

  Tuula:kokonaan meni tuo IKEA.Olipas hyvä kattilatarjous!

  Omenaminttu:luinkin siitä Hong Kong-tavaratalon palosta,kurja juttu. Kauhea näky sellainen,mutta yleensä noilla suurilla kaupoilla on kunnon vakuutuksetkin voimassa.Toivottavasti sinne HongKongin tilalle tuleekin jompi kumpi noista sun toivomista kaupoista..

  Helena:Sellainen roihu,että kaikki meni,mutta henkilövahinkoja ei onneksi ollut.

  VastaaPoista
 19. Todella ikava juttu tuo İkean palo.Mikahan mahtaa olla syyna?
  Valtavat ovat olleet tulenlieskat.

  VastaaPoista
 20. Näyttää tosi kamalalta tuo tulipalo.

  Minä olen aika arka liikkumaan jäällä. Turussa olen joskus kävellyt Aura-joen yli rakennettuja pitkospuita ja Ranualla Lapissa järven yli, mutta Helsingissä olen liikkunut jäällä tuskin lainkaan. Töölönlahden yli en kävelisi millään, jollei olisi aivan pakko! :)

  VastaaPoista
 21. Hurjaa. Rauhoittavasta talvikuvasta Suomessa rajuun tulipaloon Israeliin. Synkkää niin monen ihmisen kannalta, työntekijöiden (toivottavasti ei mitään henkilövahinkoja päässyt tapahtumaan) ja asiakaskunnan myös.

  VastaaPoista
 22. Voi Ikea parka. Onneksi ovat jo pààttàneet, ettà toinen ikea laitetaan kuitenkin pystyyn :D

  VastaaPoista
 23. Sateenkaari:ikävä juttu tosiaankin,koko IKEA meni .Syttyi näköjään jostain katolla olevasta laitteesta ja joku vika siellä oli,sillä palohälyttimet eivätkä palonesto-ovet toimineet. Kaikki tekniikka petti.

  Marja-Leena:en ole vuosiin kävellyt jäällä,enkä varsinkaan tähän aikaan vuodesta.Mutta nyt taisi olla sellainen talvi,että jääpeite tuon Töölönlahdenkin päällä oli tarpeeksi paksu.Ainakin se kesti sen mun kävelyn;D

  Laventeli:oli kyllä harmi,että tuo IKEA tuhoutui.Kauan kestää sen uuden rakentaminen,ja todellakin säälittää työntekijät.Osa saa paikan toisesta IKEAsta,mutta muut jäävät toistaiseksi työttömäksi. (täällä ei myöskään ole sellaista pitkää työttömyysrahakautta kuten Suomessa)

  Ciacy:Aika hurja tuli kun tuhosi kaiken.Mutta se uusi IKEA on sitten varmaan entistä ehompi.

  VastaaPoista
 24. Tulipalot ovat kamalia, tuhoavat rakennukset äkkiä. Kuulin huhun että Kannelmäen Prismassa oli tulipalo viikko sitten lauantaina... Me olimme käväisseet siellä perjantaina. En tiedä miten laaja tulipalo se oli.

  VastaaPoista
 25. Kylmää ja lämmintä, tässä tapauksessa kylmä on parempi vaihtoehto.
  Olipa kumma, että palon varotoimet eivät toimineetkaan. Se on silloin menoa tuollaisessa avarassa hallissa.

  VastaaPoista
 26. Usein jos vahinko sattuu, niin kaikki varotoimet silloin pettävät.
  Onneksi nykyaikana rakennukset pystytään rakentamaan nopeasti. Saatte sitten uuden ja entistä ehomman Ikean. :)

  VastaaPoista
 27. Rita:tulipalot ovat kamalia,tuossa menivät monet työpaikat ja mittava kasa tavaraa. Toivottavasti Kannelmäessä ei pahemmin sattunut

  Arleena:niin ,ehkä tuo tuli ei olisi levinnyt niin nopeasti jos olisi oikein kunnon pakkaset täällä.Sitä nyt tutkitaan,mikseivät varotoimet toimineet,vaikka palotarkistus oli vain vähän aikaa sitten.

  Unelma:Varotoimiin on kuitenkin satsattu paljon rahaa,joten sääli,että ne eivät toimineet. Uusi IKEA on varmaan entistä ehompi,mutta sen rakentamiseen menee aikaa:-(

  VastaaPoista
 28. huh, pahan nakoinen tuo palo.
  Mielenkiintoista ettei tarkastuksessa huomattu mitaan erityista. Tai oliko tarkastus tehty huolimattomasti...
  Miten mahtaa sujua vuosi ilman ikeaa? :)

  VastaaPoista
 29. Kurja juttu tuollainen tulipalo. Onneksi ei tainnut tulla kuin aineellisia menetyksiä. Hetken olin jo kyllä huolissani, että noinko et pääse Ikeaan vähään aikaan. Onneksi toinen jäi. Tämä nyt on vähän pöljää, mutta minä ainakin saan valtavasti iloa Ikeasta: tutunnäköisiä tuotteita ja makuja. Harmi, kun matkaa on aika reilusti.

  VastaaPoista
 30. BLOGitse:Sitähän tässä nyt tutkitaan,että miksi mikään paloteknologia ei toiminut,ei sprinklerit eivätkä muutkaan.Onneksi on se toinen IKEA kuitenkin,muutenhan tässä tulisi hulluksi...IKEA kun on kuin pala pohjolaa..

  Johanna:Kurja juttu tosiaakin,etenkin 400 työntekijälle tuolla. Mutta onneksi on se toinen IKEA jossa muutenkin käyn,ja kun uusi IKEA sitten valmistuu,niin se on varmaan entistä parempi.Se varmaan rakennetaan nopeasti,sillä jokainen päivä,jolloin tuo IKEA ei ole auki ,tarkoittaa suuria rahallisia tappioita.

  VastaaPoista
 31. Tulipalon on aina kuin pahin painajainen. Ihmeellistä, ettei automaattisammuttimia...

  VastaaPoista
 32. Leena:oli siellä mutteivät toimineet näköjään...

  VastaaPoista
 33. Tänne laitan synttärionnittelut, sillä postauksen päivämäärä on kohdillaan ja jätän arvontaonnenkin toisille :)

  6. päivän postauskuvien siivittämänä toivotan blogille onnea ja hyvää tulevaisuutta.
  Aivan ihana Misu-kisu.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...