sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Voi tuota Misua ja appelsiineja parvekkeella

Voi tuota Misua tuossa ulko-oven takana,ja tuo katse! Tämä on toinen "talon" kissoista,jotka aina seuraavat kun vien Bambin ulos (ei koskaan silloin kun menen yksin ulos..). Misu on aina tunkeutumassa sisäpuolelle,ja yleensä menee pommisuojaan johtaville portaille,josta sitä sitten on vaikeaa saada ulos.Jossain vaiheessa (aika pian) se kuitenkin haluaa takaisin ulos,ja joku sen aina päästää sitten ulos. Saankin salamannopeasti sulkea ulko-oven jotta Misu ei taas tulisi sisälle.Sitten se seisoo tuolla ulko-oven takana ja katsoo niin anovasti.Toinen tällainen tapaus on Pekka,jonka kuva on täällä.
Perjantaina menin tervehtimään flunssaista ystävääni Marya,ja huomasin hänen talonsa vastapäätä olevan parvekkeen,jossa oli ruukuisssa kasvavia appelsiinipuita,täynnä appelsiineja.Olispa kiva tuollainen puu parvekkeella!

31 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen Misu, muistuttaa kovasti meidän Sirpu-kisua. Pekka on kyllä komein kolli, jonka olen nähnyt.

    Pitää varmaa kastella tosi paljon, jos laittaa appelsiinipuun ruukkuun, mä olen kanssa sitä suunnitellut, mutta pelkään, että se kuivuis helteillä, jos tulee oltua pidempää pois. Meillä kun ei ole mitään kastelujärjestelmää.

    VastaaPoista
  2. Itkupilli:Misu on tosi suloinen,ja aivan kesy. Mutta täysin ulkokissa muuten. Pekka on tosiaankin komea,se on aika pienikokoinen,mutta kuitenkin aika vakuuttavan näköinen.
    Appelsiinipuu varmaankin tarvitsee paljon vettä,en oikein ymmärrä miten se jaksaa kukoistaa tuollaisessa ruukussa ja vielä jaksaa hedelmiäkin tehdä.Mutta olisi kyllä aika makea juttu parvekkeella,jos sellainen mulla olisi.

    VastaaPoista
  3. Voi mikä katse kissalla! Ihankun Shrekin 'Pussy in Boots' - oletko nähnyt?
    Ois ihanaa poimasta omat appelsiinit suoraan puusta! Nam!

    VastaaPoista
  4. Voi, sydän kyllä sulaan Misua katsellessa. Kermalautasta olisin jo kiikuttamassa...

    Appelsiinipuut kyllä ovat kauniita. Ja kun niitä on kokonainen pellollinen, niin se tuntuu ihan epätodelliselta! Tuoretta mehua tästä täytyy lähteä puristamaan, sen verran nousi vesi kielelle.

    VastaaPoista
  5. Misun katse kertoo kyllä paljon..

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka hellyttävä vetoava katse.
    Voi kun olisikin appelsiinipuita parvekkeella/pihassa. Miten voikin olla hyvä sato vaikka ovat noin pienessä purkissa.

    VastaaPoista
  7. Voi ei! Mä en kyllä varmaan kestäisi katsella noin anovaa katsetta joka päivä, vaan mun pitäisi etsiä joka "salareitti", ettei Misu vaan osuisi kohdalle. Tai sitten mun pitäisi adoptoida se tai jotain. :-) Eikö Bambi koskaan ärhentele Misulle?

    Ihania appelsiinipuita! Ovatkohan nuo jo kypsiä hedelmiä? Voisi käydä appelsiinivarkaissa...;-)

    VastaaPoista
  8. MaaMaa:on kyllä liikuttava tuo katse! Sitä leffaa en ole nähnyt (paitsi trailerin)pitäisi nähdä! Jeps,oma appelsiinipuu on munkin fantasia!

    Johanna:Arvaa sulaako sydän usein tuota katsellessa.Toin Suomesta pari pussia kissannamuja noille,ja heti meni.Appelsiinipuut ja muutkin sitruspuut ovat upeita,kun niissä on hedelmiä,niin kauniita!Nam,appelsiinimehu on hyvää!

    Sooloilija:aikamoinen katse tosiaankin!

    Laventeli:tosi hellyttävä on tuo katse. Näköjään kuitenkin pystyvät ruukussakin kasvavat appelsiinipuut tuottamaan hedelmää.

    Hippu:Vaikeaahan se on.Bambi ei lainkaan ärhentele noille kisuille ,on niiden kaveri.Kyllä näyttivät jo ihan kypsiltä nuo appelsiinit noissa puissa.Täällä lähellä on monella pihalla sitruspuita,tekee mieli joskus ojentaa käsi ja...;D

    VastaaPoista
  9. Kyllä tuo Misu tuolla oven takana on selvästi sydäntenmurskaaja-ainesta. Ihme, ettei kukaan ole sitä itselleen ominut. :)

    VastaaPoista
  10. Voi ei, kuolisin nauruun jos moinen katse aina oven takana minua odottaisi :D

    VastaaPoista
  11. En tiennytkaan, etta appelsiinit viihtyvat hedelmia tuottaen noin pienessa multamaarassa....nam, oman puun hedelmat!

    VastaaPoista
  12. Voi kun oliskin mahdollisuus omaan appelsiini puuhun :) onneks tuo ei ole mun oven takan. Mul on niin kova kissaikävä, että ottaisin tuon just.

    VastaaPoista
  13. Voisipa täälläkin kasvattaa terassilla appelsiineja. Kauniit puut.

    VastaaPoista
  14. Voih, mahtaa olla hankalaa vetää ovi perässään kiinni, kun on tuollainen katse...

    VastaaPoista
  15. Marja-Leena:on se kyllä aika valloittava tuo Misu.Mutta se taitaa olla sen verran ulkokissa,ettei se jonkun kotona ehkä viihtyisi.

    Karoliina;D

    BLOGitse:olen kyllä jossain taimikaupassakin tuollaisia nähnyt.Aika jännää,että tuottavat hedelmiä vaikka kasvavat noin pienessä tilassa!

    Amalia:oma appelsiinipuu olisi kyllä mahtava.Jollei olisi Bambia,ottaisin varmaan tuon kisun,mutten ole varma,viihtyisikö se asunnossa kun on ulkomaailmaan tottunut.

    Arleena:mulla oli Helsingissä asuessa monessa ruukussa pieniä appelsiinipuita,siemenistä kasvatettu.Tosin hedelmiä niissä ei ollut...

    Katjusha;vähän vaikeaa se kyllä on...

    VastaaPoista
  16. Onhan meillä suomessa omena puita ja hyvän sadon ovat antaneet . Ihanalta siellä näyttää voih, täöällä vaan tutistaan villapöksyissä.. kisu on ihana eläimet yleensä on ihania, paitsi käärmeet ja isot rotat.. siellä on naapurinkin partsilla kai appelsiinipuita. no kaupasta ostetaan täällä, ei me ilman olla.. :)))

    VastaaPoista
  17. Ihana katti!!! Mika valloittava katse. Kylla kaikki elaimet ovat niin persoonallisia.

    Hmmm, c-vitamiinit parvekkeella, kuulostaa hyvalta!

    VastaaPoista
  18. Ihana Misu. Kaappaisin syliin jos voisin :) Jännä että seuraa teitä silloin, kun Bambi on mukana. Meillä kasvaa sitruunapuu ruukussa, appelsiinipuu, joka istutettiin pihaan tänne muuttaessa, on vähän kituvan näköinen.

    VastaaPoista
  19. Nuo puut näyttävät hyvin hoidetuilta.
    Törmäsin eilen kävelyllä pieneen pieneen takapihaan jossa oli suuren suuri appelsiinipuu. Näky oli hauska.Meillä yritetään kasvattaa avokadoa, odotus alkoi eilen :).

    VastaaPoista
  20. Minulle anoppi toi viime syksyna sitruunapuun lahjaksi ja koko talven siina on ollut kukkia.Saa nahda saadaanko kevaalla/kesalla sitruunoita.
    Anopillani on parvekkeellaan sitruuna-,appelsiini-ja granaattiomenapuu seka passionhedelmia.

    VastaaPoista
  21. Oi miten suloinen kisu... voisipa täälläkin kasvattaa appelsiinejä.....:))

    VastaaPoista
  22. Jos en reissaisi niin paljon, varmaan lankeaisinn johonkin tuommoiseen katseeseen! Minà haaveilen parvekkeelleni sitruuna- ja oliivipuuta, siis vuoristomajalle. Siis ihan symboleiksi, sillà tuskin niistà paljon muuhun olisikaan - minun hoidossani.

    VastaaPoista
  23. Misun katse on niin paljon kertova, pikkuisen arka ja samalla anova.
    Kelpaisivat appelsiinit minullekin, olen joskus siemenestä kasvattanutkin sisällä olohuoneessa. Kasvavat nopeasti liian isoiksi.

    VastaaPoista
  24. No enpä tiennyt että ruukussakin kasvattavat hedelmiä. Meillä on kolme aplaripuuta pihalla, riittää mehua koko talveksi ja nyt on juuri se aika.
    Kisun katse on yhtä hellyttävä kuin Tinan aina kun lähden ulos ilman sitä, osaa ne vaan kerjätä sääliä.

    VastaaPoista
  25. Aikatherine:omenat ovatkin hyviä.Täälläkin niitä on ,tuolla pohjoisessa.Kisut ovatkin ihania,Suomessa oli Otto-kissa,joka edelleenkin siellä poikani hoivissa,täyttää huhtikuussa 17 v!

    Tuula;on se niin,jokaisella eläimellä ihan oma persoonansa.

    Elisabeth:jos olisi oma piha,ottaisinkin tuon Misun varmasti.Mutta asunnossa se tuskin viihtyisi kun on ollut koko ikänsä ulkona. Sitruunapuukin olisi kiva ruukussa,oliko siinä paljon hedelmiä?

    Pikkujutut: Nuo pienet appelsiinipuut ovatkin aika siistejä. Tsemppiä avokaadon kasvattamiseen,aina välillä on sellainen mullakin ollut ,ja ihan kivasti kasvanutkin,kunnes se on jossain vaiheessa lopahtanut.

    Lisay:jännää tosiaankin tuleeko sulle siihen puuhun hedelmiä,laita sitten kuvaa.Vau,sun anopilla on oikea eksoottinen puutarha parvekkeellaan!

    Irmastiina: Misu on suloinen! Suomessa kasvatin siemenestä ruukussa pikku appelsiinipuita,ihan hyvin kasvoivat.Itävät helposti.

    Lissu:Minulla sen estää Bambi...vaikka on noiden kaveri niin kotona sitten olisi eri juttu. Oliivipuukin olisi kiva jos olisi parveke...

    Unelma:Misun katse on kyllä aika liikuttava. Minullakin kasvoivat Suomessa ne appelsiinipuun alut nopeasti ja sitten aina leikkelin niitä,niin tuli lisää oksia.

    Sirokko:Teillä onkin aika kivasti eri hedelmäpuita,ja ihanaa,että koko talven tarjoavat mehun aineksia nuo puusi.Kade kade...
    Misun katse on kyllä niin anovan hellyttävä ja samoin Bambin,kun menen ulos ilman sitä ,tai syön jotain mitä sekin haluaisi...

    VastaaPoista
  26. skulle gärna ha några apelsinträn på balkongen...eller i trädgården!

    VastaaPoista
  27. Voi miten hellyyttävästi Misu osaa katsoa:)
    Upeat appelsiinipuut kasvaa ruukuissa parvekkeella. Voisipa meilläkin kasvattaa tuollaisia appelsiinipuita.

    VastaaPoista
  28. Sara:har ingen balkong,men om jag hade,skulle jag också ha där apelsinträd...

    Susanne:tosiaankin sillä on ihanan hellyttävä katse! Minusta näyttivät tosi näteiltä nuo appelsiinipuut ruukuissa!

    VastaaPoista
  29. Hykerryttävän kivaa taas lukea tekstejäsi ja katsella kuviasi Israelista ja Suomesta sekä eläinkavereista:)

    VastaaPoista
  30. Oh, what I would give to have my own orange tree! Or lemon tree, or lime tree... We just don't have enough sun, indoors or out. It's such a shame. :(

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...