lauantai 26. marraskuuta 2011

Täydellinen ulkoilupäivä ja kierros lähiympäristössä

Tänään on kyllä ollut täydellinen ulkoilupäivä täällä! Mittari näytti 17 astetta nyt iltapäivällä ja aurinko paistoi,muttei liikaa.Miksei tällaisia päiviä voi olla enemmän,,,,,Loistavan sään johdosta pääsi Bambikin tavanomaista pitemmälle lenkille.
Lähellä oleva ympäristö muuttuu koko ajan.Asuinalueeni vieressä on leveä katu ja katukiveyksiä on viime aikoina  myllerretty ja muutettu. Tarkoituksena kai on ,että tulee erikseen kävely-ja pyöräilykatu.
Viime maaliskuussa kuvasin samaa aluetta.Silloin tuo alue,missä nyt on uudet laatat,oli täynnä keltaisia villikukkia. Täytyy mennä keväällä sitten muualle niitä poimimaan.
Pienen matkan päässä  rakennetaan suurta toimistokompleksia. Onneksi sinne pitäisi tulla myös kahviloita,kuntosali ja muutakin hyödyllistä.Tosin siihen menee vielä muutama vuosi..
Onneksi luontoakin on jäljellä ja kiipesin pienelle kukkulalla ihan siellä  näkyvien kukkien vuoksi.
Trumpetti-eli pasuunakukka.Näitä oli siellä sun täällä.
Kotiloitakin oli tuolla pikku kukkulalla vaikka kuinka paljon

Nyt olimme jo kaupungin teollisuusalueella.Tuolta kun menee alaspäin löytyy lähin supermarkettini.
Ja liikenneympyrän toiselta puolelta katsottuna näkyvät  taustalla kotikatuni talot 
Pienet keltaiset kukat kukkivat nyt
Keltaisiakin pasuunankukkia löytyi
Kotia lähestyessä huomasin useita korkeita pensaita,joissa oli oranssin värisiä marjoja.Näyttävät ihan syötävän hyviltä mutta ovatkohan ne...Tämä voisi olla Pyracantha,jolloin marjat ovat raakoina pahoja mutta niistä voi keittää hyytelöä.Minulle tästä tulee mieleen tyrni,mutta piikkejä en nähnyt,,
Edit;olen etsinyt nimeä tälle marjalle,ja tullut siihen tulokseen,että se ei voikaan olla Pyracantha,vaan Duranta Erecta, alunperin Etelä-Amerikan ja Karibian alueelta oleva pensaskasvi. Duranta erecta onkin myrkyllinen kasvi,joten parasta vaan jättää nuo marjat rauhaan. Linnut tosin voivat noita marjoja syödä,ilman että kuolla kupsahtavat,kuten koirat ja kissat,noita syötyään.

Tässä netistä löytämäni kuva Duranta Erectasta.Selvästi näyttää olevan sama marja kuin omassa kuvassani.

29 kommenttia:

  1. Bambin luontolenkit vähenee, kun asfaltti lisääntyy. Kiva, kun teillä on siedettävä lämpöitilta nyt.

    (Jael, minun sähköpostini on edelleen toimimaton. Tämä iltapäivä on ollut todella syvältä, sillä R. yrittänyt niitä asetuksia rassata, mutta mikään ei kunnossa. Saan viestit hätätilassa sinne vanhalle, mutta se on eri kerros, vierasmakkari, vaikea tuoli etc. )

    VastaaPoista
  2. Leena:Niinpä,luonto vähenee kun rakennettaan.Onneksi on puisto vieressä ja tuonne rakennuskompleksin viereenkin on tarkoitus tulla joku puisto.
    Harmi tuota sähköpostiasi.Ehkä kannattaisi siirtyä webbipohjaiseen gmailiin?

    VastaaPoista
  3. Voi miten kaunista ja kuulasta. Lähetäppä meillekin pari tuollaista päivää tänne pimeyteen :)

    Oman ympäristön muutosten havannointi on muuten riemukasta touhua. Aina se ei miellytä, mutta joskus tulee jotain hyvääkin.

    VastaaPoista
  4. Kauniilla alueella asustelet, vaikka nyt paljon ollaankin rakentelemassa siellà. on se silti kiva, ettà asiat uudistuu ja jos ja kun sinne toimistoalueellekin tulee aivan varmasti myòs kahviloita ja muuta kivaa :D

    VastaaPoista
  5. Lepis;tänään olikin todella kauniin kuulasta ja vaikka oli aurinkoista,niin se ei kuumentanut liikaan,onneksi.yritän lähetellä täältä vähän aurinkoa;D
    Kameran silmän kautta on kyllä tosi mielenkiintoista havannoida lähiseutua ja muutoksia.

    Ciacy: Väljää on omalla alueellani mikä on hyvä juttu,joissain paikoissa on rakennettu niin tiuhaan.Minä oikein odottelen niitä kahviloita ja etenkin kuntosalia,kun nykyinen on niin kaukana.Mutta tuohon menee vielä pitkä aika,keväällä vasta aloittivat tuon rakentamisen-.

    VastaaPoista
  6. Täälläkin paistoi. Säistä ei enää osaa sanoa mitään. Joskus on tehty jouluostokset t-paidassa, joskus palellen toppatakeissa. Tänä aikana onkin täällä sanonta, joka vapaasti suomennettuna kuuluu: "Istanbulin rahaan, säähän ja vaimoihin ei ole luottamista".

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva nähdä kuvia lähiympäristöstäsi! Aika hurjasti muuttunut tuo näkymä, missä oli ennen kukkia. Ei uskoisi samaksi paikaksi.

    VastaaPoista
  8. Hippu;joo aika paljon muuttunut,mutta varmasti ihan hyvän näköistä sitten kun on valmista,Muutenkaan ei olisi saman näköistä kuin silloin,kun otin kuvan keltaisista kukista,koska nyt niiden tilalla olisi ollut pelkkää hiekkaa vaan,

    VastaaPoista
  9. Näyttää kivalta päivältä! Rapsutuksia Bambille!

    VastaaPoista
  10. Ei ihan lyhyt markettimatka sinulla. Kuvien kautta on helppo tarkkailla muutoksia ympäristössä, joskus kymmenien vuosien päästä saapi sitten ihmetellä josko vielä tunnistaa paikat.
    Väljältä siellä vielä näyttää vaikka jatkuvasti rakennetaan, tietkin tosi leveitä.

    VastaaPoista
  11. Mine:Viime vuonna tähän aikaan oli tosi lämmintä ja nyt taas illalla kylmää,Eli sama juttu;D

    Marleena;oli ihan kiva lenkki,ja Bambi kiittää rapsutuksista:)

    Sirokko:Ei olekaan ihan lyhyt enkä tuossa marketissa käykään yleensä,vaan otan bussin vähän kauempana olevaan jättimarketiin,jossa tosi hyvä vihannes-ja hedelmäosasto.Otinkin nyt kuvia ja ajattelin samalla että ensi vuonna tähän aikaan voi ollakin hieman eri näköistä.Tuo katu on yksi kaupungin pääkaduista ja siksi normaalia leveämpi.Väljää on myös lähialueella,mutta kun muualla kaupunkia jo paljon tiheämpää.

    VastaaPoista
  12. Kiva nahda kuvia asuinalueeltasi!

    Ihanaa, etta Bambi paasi pitkalle lenkille! :)

    VastaaPoista
  13. hej yaelian
    visst är det fint nu, när det har regnat lite,
    det börjar bli grönt igen! i alla fall norrut...
    och väldigt kalla nätter!

    jag har plockat oliver igen och är helt slut.
    många kramar

    VastaaPoista
  14. Teillähän onkin ollut Bambin kanssa antoisa retki ja meidän iloksemme kuviakin ehditte napsia.
    Kauniita kukkia siellä reitin varrella. Tyrni minullekin tuli mieleen noista marjoista, satokin näyttää runsaalta.

    VastaaPoista
  15. Keltasävyiset kukat ja marjat tuovat vahan valoa tanne meidan tänään niin harmaaseen aamuun! Yölla satoi vetta nääs.

    VastaaPoista
  16. Kiitos kierroksesta, oli kiva nähdä.

    VastaaPoista
  17. Susa:)Bambi olikin tosi tyytyväinen (ja väsynyt sen jälkeen);)

    Sara:Älskar den här tiden då det blir kyligare.Förra natten var den kallaste hittils men det var skönt!
    Vad skall du göra med alla oliver? Kram!

    Unelma:Lämpimällä säällä en jaksa millään pitkiä matkoja kävellä keskellä päivää,mutta eilen (ja tänäänkin) on ollut ihan loistosää siihen. Eivät nuo kyllä tyrniä ole, mutta aika paljon sitä muistuttavat...

    Tuula:kiva jos kukat tuovat vähän väri-iloa:) Meille luvattiin sadetta mutta sitä ei tullutkaan...

    Allu:kiva kun pidit:)

    VastaaPoista
  18. Kiva kun opin hiukan nimiä kasveille ja kukille tässä lukemalla sun blogia :)

    saitkos selville mitä ne marjat oli?

    Itse ihailen papukaija pariskuntia aamutuimaan kotikadun puissa kun istuskelevat ja lehahtelevat lentoon korkojeni kopistellessa autolle ;)

    VastaaPoista
  19. Viivi:Kameran kanssa kun kulkee niin tulee huomattua kaikenlaisia kasveja...En ole vieläkään varma mitä nuo marjat ovat,mutta tosi nättejä ovat.
    Täällä meidän puistossakin on niitä papukaijoja.Ovat tunkeilijalaji:jotkut aikoinaan päässeet pakoon ja sitten on syntynyt niitä yhteiskuntia.Ovat ihan nättejä mutta työntävät alkuperäiset asukit pois,aika röyhkeitä siis...

    VastaaPoista
  20. Siellähän näyttää juuri siltä miltä muistan. Ja voi että kun on siistiä.
    Me tai siiis lapset juoksivat tänään 5 km beirutin maratonilla- ilma oli mitä parhain.Olisi kyllä tehnyt mieli itsekin mutta lapsille tämä lienee kokemuksena yksi muistiinpainuvimmista.

    VastaaPoista
  21. Kiitos mukavasta turneesta ja auringosta. Täällä nimittäin tulee vettä taivaantäydeltä.

    VastaaPoista
  22. Pikkujutut;Siistin näköistä tosiaankin tuon reitin varrella;Hieno saavutus lapsiltasi tuo maratoni:)

    Kiirepakolainen:kiva että pidit.Sadetta saisi tännekin tulla taas...

    VastaaPoista
  23. Kiva ihastella kuvistasi myös kävelymatkaasi. Hienot kuvat

    VastaaPoista
  24. Oletko maistanut noita marjoja hyytelönä? Miltä maistuvat? Kovin tyrnin näköisiä =)

    VastaaPoista
  25. Kivoja kuvia! Ja voi vitsit, meillä on niin harmaan ruskeaa joka puolella, kaikki kasvit jo painuneet talvilevolle - mukava katsella teidän kukkasatoa!

    VastaaPoista
  26. Arleena:kiitos;oli mukava kävelymatka:)

    Cooking Delicious Dreams:Nyt näyttää siltä ,että kyseessä onkin myrkyllinen marja,joten mitään hyytelöä ei noista sitten voi tehdä,harmi!

    Riitta:Täällähän on ihan päinvastoin,eli kun Euroopassa on kasvit talviunessa niin täällä ne heräilevät ja ovat parhaimmmillaan:)

    VastaaPoista
  27. Toisaalta on sääli, miten paljon luontoa katoaa rakennusten tieltä, toisaalta rakennustarve on varmasti suuri ja luonto osaa onneksi puskea jopa asfaltin läpi. :)

    Ihanan oloinen päivä oli sinulla ja Bambilla ollut.

    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
  28. Voi, että näyttää ihanalta, kun aurinko paistaa ja kukat kukkii!:) Täällä vain on harmaata ja vettä sataa. En enää muista koska viimeksi aurinko on näyttäytynyt.:( Koko syksyn on satanut vain vettä ja edelleen sitä tuntuu riittävän. Tänä syksynä oli tosi inhottavaa ja työläämpää laittaa pihakin talvikuntoon, kun kaikki oli niin märkää.

    VastaaPoista
  29. Katja:Säälihän se on,mutta täällä lähelläni on vielä jonkun verra luontoa jäljellä tuon jälkeenkin.Täällä on tosiaankin puute rakennusmaasta joten tien viereinen iso pläntti,josta talvisin kerään malvaa,on varmaan muutaman vuoden kuluttua muisto vain. Mukavaa alkanutta joulukuuta!

    Kmsu: Ja me kun ilottaisiin jos edes osa siitä sateesta tulisi tänne.Pari viikkoa sitten oli harvinaisen monta sateista päivää peräkkäin,mutta sen jälkeen ei mitään ja maa taas aika kuivan näköiostä-

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...