keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Viluinen vierailu Jerusalemissa

Kuva otettu erään ikkunan kautta
Kävin tänään pitkästä aikaa Jerusalemissa. Ei mikään huvireissu,vaan asioiden järjestämistä,joten kaupunkia ei sitten tullut oikein nähtyä .
Sinne tullessa ei vielä satanut,mutta aika pian alkoi sataa ,ja kunnolla! Ja oli kamalan kylmää!! Välillä tuli vedensekaista lunta,joka sitten maahan tullessa oli jo vettä.Ja niin hurja tuuli,että yhdessä vaiheessa melkein lensin tuulen mukana.Mietin,mitä olisi tapahtunut,jos olisin tosi kevyt;D  Kävellessä pikaisesti kävelykadun läpi ehdin kuvata muutaman kuvan.
Näin ensimmäistä kertaa Jerusalemin uudehkon pikaraitiovaunun,ja pakkohan siitä oli ottaa kuva,vaikka olikin kiire.
Kuva netistä
Saavuin vaatteet märkinä kotiin.Matkalla kuulin,että Tel Avivin keskustan King George-kadulla oli puu kaatunut kadun yli.Onneksi kukaan ei loukkaantunut.


Ja kotiin tullessa oli täälläkin kylmä. Ulkona vain 8 astetta;taisi olla tämän vuoden kylmimpiä päiviä omalla suunnallani.Sisälläkin  kotiin tullessa.14,5 astetta.Sää kuulemma jatkuu tällaisena vielä ainakin huomenna:)

30 kommenttia:

  1. Onpas teillä nyt kylmä ilma, mutta kyllä se siitä lämpiää (aikaa myöten);)

    Hyvää viikon jatkoa, Yaelian.<3

    VastaaPoista
  2. Hui, olipas tosiaan viloinen ilma ja kovat myrskyt siellàkin. Tààllà on tuullut myòs toooosi kovaa. Aikuiset ihmiset pitelivàt tolpista kiinni etteivàt kaatuneet....Nàin kaiken autosta, joka myòs heittelehti tuulen mukana vàlillà vàhàn minne sattui. Tuollaista myrskytuulta en ollutkaan vielà kokenut.

    VastaaPoista
  3. Oho, olipas siellä kylmää, meillä taisi olla +14C.

    VastaaPoista
  4. Kylläpäs teillä on kylmää siellä ja kuulin että loppuviikoksikin on luvattu taas jopa lunta Jerusalemiin.
    Onko tuo kylmä kuva Ben Yehudalta?
    Ei mikään kiva lomailma, mun sukua on siellä viimistä viikkoa lomalla.
    No, teillä on kuiteski niin vähän tuota kylmää ja sadetta että sen kestää.
    Varsinkin kun vertaa tähän meidän lumimäärään, se on ihan huikaisevaa. Ei varmaan sula koko keväänä...

    VastaaPoista
  5. Aili:minä olen iloinen tästä säästä,pian on non stop aurinkosää edessä...Hyvää maaliskuun alkua Aili!

    Ciacy:Sää muuttui keväisestä talviseksi ja ilahduin,kun sai ottaa talvitakin vielä esille:) Tuuli oli kyllä hurjan kovaa,sateenvarjokin hajosi hieman sen voimasta...

    Allu:no onpas jotain,meillä kylmempää kuin teillä!

    Eeviregina:Ihana kylmyys yllätti ja saisi puolestani jatkuakin vielä. Tuo on sieltä keskustan kävelykadulta,Ben Jehuda taitaakin olla.Vierailijoille ei tosiaankaan kiva tuollainen ilma,kun on Suomessakin niin kylmä,mutta minulle ihan kivaa;D Teillä on kyllä ihan hurjat määrät lunta;ehtiiköhän sulaa ennen ensi talvea;D

    VastaaPoista
  6. Sydämessä kummasti läikähtää tuo Jerusalem!
    Hienoa että olet ollut siellä, vaikka se ei mikään nautinto ollutkaan.
    Sellainen kokemus meilläkin on siitä kaupungista. Sen yhden kerran kun olemme siellä käyneet kaksi vuotta sitten, oli kova sade ja kylmä ilma. Sateenvarjoja myyvät arabit piirittivät meidän aina kun astuimme retkibussista ulos.

    VastaaPoista
  7. Onneksi et jäänyt puun alle. Olisi tämäkin raportti jäänyt lukematta:).

    Meillä myös säät heittelee. Eilen tuli taas lunta:(. Tänään oli aamulla niin niin kylmä. Topattiin vieraiden kanssa toppaa päälle ja lähdettiin pihalle. Yht'äkkiä olikin niin ihana keväinen auringon paiste, että vieläkin poskia kuumottaa. Ota tästä selvää.

    Mutta kuten sanoit, kohta jo hikoillaan takuuvarmasti helteissä, että ei nurista ei.

    VastaaPoista
  8. Toivottavasti ilmat lämpenee!
    Me ollaan tulossa Israeliin maaliskuun puolessa välissä...

    Marja

    VastaaPoista
  9. Hienolta näyttää tuo uusi ratikka! Todella kylmää teillä siellä jos tuli lumiräntävettäkin Jerusalemissa. Siellä olen jollain kävelykadulla istuskellut minäkin joskus vuosia sitten...
    Eikö tuo 8 astetta ole jo liian kylmää? Onko Bambilla kunnon palttoota?

    VastaaPoista
  10. Niin ja älä vaan nyt vilustu, kun kastuit siellä matkalla ja kotonakin on noin kylmä sisällä!

    VastaaPoista
  11. Niin ja älä vaan nyt vilustu, kun kastuit siellä matkalla ja kotonakin on noin kylmä sisällä!

    VastaaPoista
  12. Kekkonen, josta en muuten niin perusta;-), sanoi aikanaan, että 'kaikki kelit ovat sopivia ulkoiluun'. Olen samaa mieltä: Pitää pukeutua sään mukaan. Olen mieluiten aina ulkona ja myös sateessa. Vain kova pakkanen ajaa minut huovan alle.

    Toivotaan, että vitamiinitasosi ovat korkeat ja säilyt vilstumiselta. Ny on taas kova kohina sinkistä ja vilustumisesta. Suomeen mahtuu vain yksi totuus kerrallaan. Sinkki kuulemma nyt ehkäisee parhaiten vilustumista ja se on loppu apteekeista! Minä olen nyt ollut vailla flunssaa D-vitamiinilla 50 mikrogrammaa per vrk.

    Menet sitten ajalla kuvaamaan Jerusalemia.

    Torstai on toivoa täynnä!

    VastaaPoista
  13. Niin oli, hurja tuuli ja todella kylmä eikä tuo näytä täällä toiselta tänäänkään, mitä nyt just ei sada...tahtoo kevään just niinkuin nyt.

    VastaaPoista
  14. Tuuli yhdistettynä sateeseen on kyllä killeri. Kesällä ei niin paha, mutta jos on koleaa, niin hyh! Ei tosiaan varmaan olisi tehnyt mieli extraa kierrellä, vaikka olisi aikaa ollutkin.

    Jerusalem on muuten kiehtova kaupunki ja oma päivävisiittini sinne oli aivan liian lyhyt!

    VastaaPoista
  15. Virkistävän viileää maaliskuun ensimmäistä!

    Pärjäkkää siä! :)

    VastaaPoista
  16. Mine;juu onneksi en;D mutta Bambi oli hoidossa ihan siinä lähellä! Aika jännää että tuli tällainen "takatalvi" nyt,en muista että maaliskuun alussa olisi ollut tällaista.Mutta sitten onkin tiedossa monta kuukautta pelkkää aurinkoa...

    Marja:.tervetuloa ja takuulla siihen mennessä lämpenee...

    Marleena:Pikaratikka on tosi hieno,se on vähän erilainen kuin tavallinen ratikkaEilen tosiaankin oli kylmää,pari astetta päälle nollan. Ja kun vielä kastuin niin tuntui tosi kylmältä.Ulkona oli täällä omalla suunnallani eilen 8,mutta sisällä sitten 14 astetta.Bambilla on kovin ohut turkki ja sillä on lämmin fleece-pusero:;D Ja teetä on paljon juotu,joten toivottavasti ei tuosta eilisestä tule flunssaa..
    Kiitos vaan:)

    Leena:Minua eivät kylmät säät häiritse,mutta eilen tuolla Jerusalemissa oli kylmää,todella kova tuuli ja kova sade,ja se ei nyt ihan kivaa ollut,etenkin kun kastuin.Tänään Tel Avivissa on satanut,ja harmaata ja minulle se sopii hyvin:) Pitäiskö mennä sinkkiostoksille...Minulla ei ole ollut flunssaa eikä toivottavasti tulekaan.Nytkin on sellainen tunne,ettei tuosta eilisestä mitään tullut.Kai se johtuu myös inkiväärin ahkerasta käytöstä...Joskus paremmalla ilmalla toivottavasti voin tuonne Jerusalemiin taas mennä.

    Pikkujutut:Ajattelinkin,ettei tämä ole lempisäitäsi,Yritähän kestää ,ensi viikolla sitten lämpenee...

    Elegia:Nimenomaan se yhdistelmä kylmä plus kova tuuli (ja märät vaatteet..)Ihan piti välillä hyppiä että lämpimänä pysyisi:D Huomenna vielä kuulemma kylmää,mutta ainakin Tel Avivin puolella tuuli on laantunut.Jerusalem on kiehtova kaupunki;pitää vaan olla aikaa kiertää siellä.

    VastaaPoista
  17. Nurkkalintu:kiitos:) Ja samoin sinulle oikein hyvää alkanutta maaliskuuta.Minua ei tuo sää häiritse,mutta Bambi tarvitsee hieman lämpöistä;D

    VastaaPoista
  18. brrrr miten kylmä - osaan siis kuvitella miltä se tuntui!
    Pikaspora näyttää tosi komealta...olispa täälläkin. Eilen just hajosi bussi kun olin päässyt paikalleni. Kiva kun laittavat vanhoja romuja liikenteeseen ruuhka-aikaan...

    VastaaPoista
  19. Tuntuu varmaan melkein takatalvelta.
    Kohta aurinko paistaa, täällä muuten paistoi aurinko tänään hyvin keväisesti.

    VastaaPoista
  20. Jaatavan kylma sade on jatkunut koko paivan.En ole nokkaani ulos laittanut paitsi jouduin juosta avaamaan parvekkeen viemarin,joka oli roskaa taynna ja parveke alkoi tayttya vedesta.
    Saas nahda onko huomenaamulla maa valkoisena.En oikein enaa jaksa uskoa,kun aina luvataan,mutta ei kuitenkaan ole tarpeeksi kylmaa...

    VastaaPoista
  21. BLOGitse:kylmää oli ,brrr.Pikasporaa olisi kiva ihan kokeillakin ,eikä vain nähdä kauempaa,ehkä sitten toinen kerta.Ja kyllä täälläkin on ihan liikaa vanhaa kalustoa käytössä;talven aikana jo pari kertaa olen joutunut vaihtamaan bussia hajonneen bussin vuoksi...

    Arleena:Todellinen takatalvi;) Mutta tästä pitää nauttia niin kauan kuin kestää...

    Lisay:Se oli todellakin jäätävän kylmä se sate eilen,ja tuulikin oli hurja,joten ei ihmekään,ettet ole nokkaasi pistänyt ulos.Huh,onneksi ehdit tyhjentää parvekkeen viemärin ennenkuin vettä tuli liikaa parvekkeelle.Ja toivottavasti teille kuitenkin tulee lunta;olisi kivaa nähdä taas kuvia valkoisesta Jerusalemista!

    VastaaPoista
  22. Samoissa lampötiloissa ollaan nyt oltu. Tanaan meilla koko paivan +9 astetta, vaikka aurinko paistoi. Yölla meni nollan alapuolelle. Ja luntakin on satanut aivan meidan lahistölla. Ei ole satanut kuulemma 36 vuoteen lunta nain alhaalla. Vuorilla kylla joka vuosi.
    Alanyan uimarantakin oli eilen lumen peittama hetken aikaa.

    VastaaPoista
  23. Kovasti kiinnostasi tutustua joskus Jerusalemiin. Onhan se niin monista historian tapahtumista kuuluisa, tunteisiin vetoava, lukuisia mielleyhtymiä herättävä paikka.

    Erikoinen sää teillä nyt todellakin, toivon mukaan jo pian lämpenee. Täällä on ollut nyt mukavan leutoa talvisäätä, sopivia lumilinnanrakennusilmoja. Pojat ovat nauttineet kovasti niistä hommista. :)

    VastaaPoista
  24. Välimeren seutu on näin keväisin todella arvaamaton, ei mikään aurinkolomaseutua. Yrittäkää tareta.

    VastaaPoista
  25. Huonoa tuuria, kun sää oli sateinen ja tuulinen, toivottavasti et saanut flunssaa. Säät ovat vaihdelleet Suomessakin, päivän lämpöasteista johtuen nyt on loskaa.

    Aikaisemman postauksen koirien iltalenkki kera kissan kuulosti hellyttävältä.

    Oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  26. Kirsti:Harmi kun teilläkin oli niin huono tuuri sään suhteen kun menitte Jerusalemiin.Siellähän on tosi paljon nähtävää.Mutta ehkä joku toinen kerta sitten. Mukavaa viikonloppua!

    Sateenkaari:Jerusalemiinkin oli sitten tullut hieman lunta tänään.Ja äsken Bambia ulkoiluttaessa tuuli ja oli aika kylmää.Minua tämä vain ilahduttaa:) Mukavaa viikonloppua!

    Mustikkatyttö:näinhän se,moniin tunteisiin vetoava ja täynnä historiaa.Muutenkin mielenkiintoinen paikka missä vierailla.Täytyy mennä toisella kerralla kun oh parempi sää..Teillä on ollut ihan hurjan luminen talvi tällä kertaa;mutta toivottavasti kevät pian tulee teillekin.Nyt on pari päivää täällä kylmää,mutta sitten taas lämpenee.Näistä kylmistä päivistä nauttii,kun tietää,että sitten on monta kuukautta lämmintä ja aurinkoista..

    Lissu:Vähän arvaamatonta on ainakin tänä talvena ollut;D Minä tarkenen hyvin,kiitos,Bambilla on vilu..

    Marjatta:Minkäänlaista flunssaa en onneksi saanut,vaikka ehdinkin tuolla kastua. Mutta Jerusalem on vain vähän yli tunnin matkan päässä,joten sinne ehtii toistekin.Ja koiraa on mukava ulkoiluttaa muiden koiraihmisten ja koirien seurassa:)

    VastaaPoista
  27. Jerusalem on ihana kaupunki! Tosin iltapimeällä eksyksissä vanhassa kaupungissa ei ollut kauhean hauska kokemus...

    Meillä oli eilen jo melkein 30 C astetta, tänään on taas viileämpää ja yöksi on luvassa kunnon myräkkää.

    VastaaPoista
  28. Saitte sitten luntakin, sanomalehtien mukaan! Vähän myöhässä tuli sinne, meillä taas ollaan jo menossa kohti kesää hurjaa vauhtia, nyt vielä vähän aikaa ihanteelliset alle 20 ja se on siinä.

    VastaaPoista
  29. Brrr! Näyttää hyiselle kuvissa! Tykkään kylmästä säästä, mutta nimenomaan KUIVASTA kylmästä. Silloin pystyy pukeutumaan lämpöisesti :) Nollakeli, tuuli, räntäsade , loska tai yleensäkin kostea ilma on sellainen mikä todella menee luihin ja ytimiin, vaikka ois mitä päällä!

    Mulla oli Dublinissa samanlainen lämpömittari missä oli sekä sisä- että ulkolämpötila. Nyt ei ole lämpömittaria ollenkaan ... puhelimesta näkee ennusteeen joka on aika hyvin pitänyt paikkansa yleensä. TÄlle päivälle luvassa +14° ja kirkasta auringonpaistetta - ihanaa! Kevät tulee :)

    Mukavata viikonloppua ihana Yaelian ja rapsutuksia Bambille :)

    VastaaPoista
  30. Johanna;Jerusalem onkin ihana kun sää suosii.Huh,itse en kyllä menisi vanhaan kaupunkiin mielelläni iltapimeässä....Nyt on tänään vielä kylmä,mutta ensi viikolla lämpenee.Teillähän on ihan kesäiset säät!

    MaaMaa:Tuolla kyllä hytisin.Se sade yhdistettynä kylmään ja tuuleen todellakin meni ihan ytimiin.Ja minä samoin tykkään paljon kuivasta kylmästä:) Minullakin on puhelimessa säätiedotus,joka on ihan kiva vaikka välillä ilmoittaa,ettei ole säätietoja nyt;D Teilläkin on ihan kivat säät,mukavaa kevään odotusta MaaMaa!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...