maanantai 26. marraskuuta 2012

Kaupungilla ja muutakin

Tämä on kyllä yksi jännimmistä puukukista,joita tiedän.  
Kontrasteja-vanha talo ja heti sen takana rakenteilla oleva pilvenpiirtäjä.Tällaisia kontrasteja on ehkä vähän liikaakin nykyään Tel Avivissa.
Tämän taas otin bussin ikkunasta. Olen muuten kamalan huono keksimään postausten otsikoita...
Kartush,lempikissani täällä  talon ulkopuolella.
Se on täysin kesy ja kaipaa ihmisten seuraa
Vaikka se onkin elänyt suuren osan elämästään ulkona,toivon,että joku antaisi tälle kiltille kissapojalle kodin. Oletan,että se on ihan nuorena hylätty.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

25 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Musta on aina yhtä mielenkiintoista nähdä kuvia paikoista missä suomalaiset asustaa siis muualla kuin suomessa :) niin ja siinä ei kyllä otsikolla ole mitään väliä :D

Ps.Voisin hyvin kuvitella asuvani tuossa ihanassa vaaleanpunaisessa talossa :)

Suvi kirjoitti...

Ihana tuo huiskukukka!

Yaelian kirjoitti...

Anne:Blogimaailma on kyllä mahtava kun pääsee blogien kautta matkustamaan virtuaalisesti:) Tuo punainen talo on kyllä ihana.Se taisi aikoinaan ,kauan sitten,olla hotelli,mutta nykyisestä käytöstä en tiedä.

Suvi:Se on kyllä mainion näköinen!

Maistuis varmaan sullekin! kirjoitti...

Hieno kukka! On nuo vanhat talot paljon hienompia ja persoonallisempia kuin uudet.:)

Hippu kirjoitti...

Ei tuollaista kukkaa voi olla olemassakaan, tosi erikoinen ja hieno!

Onko Kartushilla jotenkin erikoinen nenä, vai kuvittelenko vain? Minä ottaisin sen heti omakseni. <3

Nelli L kirjoitti...

Ihania kuvia...Toivon kovasti, että päästäisiin kesällä tulemaan Israeliin.

Yaelian kirjoitti...

Maistuis varmaan sullekin;tuo kukka on aika ihana ja nuo vanhat talot voittaa uudet mennen tullen...

Hippu:on se ihan oikea kukka.Täällä lähellä on sellaisia vielä nuoria puita,joissa nuo nyt kukkivat.Kartushin nenä on tuollainen,koska se tappeli toisen kissan kanssa.Minusta on niin sääli,että niin kovasti ihmisiin kiintynyt kissa on ulkona.Minä syötän sitä aina erikseen,koska se ei osaa syödä muitten kissojen kanssa.Itse en voi sitä ottaa Bambin vuoksi...

Nelli:Kiitos! Olisi kiva jos pääsisitte tänne:)

pikkujutut kirjoitti...

SAma trendi menossa täälläkin mutta sillä erotuksella että vanha alas ja uusi tilalle. Meidän kaupungissa juuri rikottiin yksi ihana vanha talo,siis oikein kukkanen.Jää nähtäväksi mikä tilalle tulee.
Tuo punainen on hieno.

Tuula kirjoitti...

Ihana tuo punainen talo! Ihmiset siellä lisääntyy ja asuntoja tarvitaan varsinkin isoissa kaupungeissa... katoaa se charmi.

Voi kisu raukkaa. Olisipa joku ystävällinen sielu, joka antaisi sille ja monelle muulle kodin.

Kiiris kirjoitti...

Uskomaton, ihana huiskukukkapuu! Ja samaan sävyy tuo upea vanha rakennus.

SusuPetal kirjoitti...

Punaisia pölyhuiskia! Ikään kuin siivous olisi mukavampaa niiden kanssa ;)

Yaelian kirjoitti...

Pikkujutut:täällä onneksi säästetään nykyään noita kauniita vanhoja taloja ja niiden restauroimiseenkin liittyy kauhean tarkkoja sääntöjä.Harmi että teilläpäin ei ajatella samoin.Pinkki talo onkin oikea karamelli!

Tuula:näin se vain on;Tel Avivissa on jo kaikki rakennettu täyteen joten pitää rakentaa noita korkeita taloja,mutta ne ovat kaikki kauhean kalliita ja asumiskustannuksetkin sellaisia,ettei ihan jokainen voi niissä asua. Onneksi kuitenkin on säästetty paljon vanhaa keskustassa:) Toivon niin,että Kartush saisi kodin;se nyt illallakin seurasi meitä ja on aivan koiramainen:)

Kiiris:Tuo huiskukukka onkin aika kiva ja väri mahtava:) Ja rakennus tosi nätti:)

SusuPetal:melkein voisi kuvitella huiskivansa pölyjä noitten kanssa;D

Allu kirjoitti...

Komeita taloja siellä

Amalia kirjoitti...

Ihan huisekelokukka. Voi miksi ihmiset ottaa eläimiä ja sitten ne hylkää"#"%&#&!!!

Anonyymi kirjoitti...

Virkistävää katsoa kesäisiä kuviasi - täällä Helsingissä on melko harmaata ja hämärääkin jo tähän aikaa... Lumisadetta on lupailtu huomisesta alkaen - toivottavasti saisimme vähän valkoista tuomaan lisävaloa.

Yaelian kirjoitti...

Allu:onneksi on säästetty useita komeita taloja eikä ihan kaikkia tuhottu uusien tieltä...

Amalia:on kyllä vähän kuin pölyhuisku tuo kukka;D ja tosiaankin suututtaa kun ihmiset ottavat eläimen ja sitten hylkäävät sen !!

D-Malli:tänään meilläkin oli vähän harmaata,vaikka kyllä aurinko välillä yritti tulla esille,mutta koska tällaisia päiviä on niin harvoin,tykkään niistä.Ja toivottavasti teille tulee taas lunta!

Leena Lumi kirjoitti...

Tuo puukukka on kyllä erikoisin, mitä olen edes sinun blogissasi nähnyt.

Mikä kaunis vanha talo!

Ari kirjoitti...

Uusi tulee ja jyrää vanhan, raha puhuu kissat jäävät.

Johanna kirjoitti...

Näyttää ihan joltain harjalta tuo puun kukka. Näitä luonnon luomuksia kyllä toisinaan oikein alkaa ihmetellä ja miettiä kuinka paljon niistä on otettu mallia, kun on ensimmäisiä tarve-esineitä kehitelty.

Voi kisua. On kyllä surkeaa, kun lemmikkejä hylätään.

Yaelian kirjoitti...

Leena:se on kyllä tosiaankin erikoinen ,ja kaunis!

Ari:Näin on,totta puhut...

Johanna:tuo kukka on kyllä mahtava ja aina vaan ilmestyy jotain uutta ihanaa luonnosta.
Vaikka tuo Kartush tuolla pärjääkin joten kuten,niin toivoisi sen löytävän kodin.Ja hyi ihmisiä,jotka hylkäävät lemmikkejään:(

Mine kirjoitti...

Ihana huisku. Täälläkin rakentavat noita korkeita taloja, onneksi ovat kyllä hieman edes ajatelleet ja keskittäneet korkeat talot omalle pläntilleen. Perinteiseen Istanbulin silhuettiin ei mielestäni pilvenpiirtäjät sovi. Muutama korkea talo on ihan väärässä paikassa ja niin rumia, että niihin sopisi jonkun tehdä hyökkäys ja ajaa ne alas. Mutta niin, että ei tulisi ihmisuhreja:D.

sarapirat kirjoitti...

tel aviv är absolut kontrasternas stad!

och alla dessa hemlösa katter... :(

Yaelian kirjoitti...

Mine:minustakin jotkut näistä korkeista taloista ovat aivan väärässä paikassa,kuten esim. osittain Tel Avivin vanhimman alueen,ihanan Neve Zedeqin edessä. Eivät lainkaan sovi sinne! Sitten on kyllä ihan kaupunginosa,jossa vain tuollaisia korkeita tornitaloja,jossa asunnot todellakin maksavat maltaita...

Sara:ja det är det.
Men lyckligtvis finns det många som matar katter.Jag matar nu de som är här närä huset där jag bor...De väntar på mig varja kväll!

BLOGitse kirjoitti...

On se mielenkiintoista miten kaikki tässä maailmassa leviää yleismaailmalliseksi. Ei kai kaikkien kaupunkien tarvitse olla samannäköisiä?!
Nykyään voi rakentaa niin monella tavalla ja erilaisilla materiaaleilla...oikeastaan vähän jurppii kun noita torneja tuollaisenaan rakennetaan..
Hauska juttu Suomesta. Sinne kun aletaan rakentamaan puutaloja. Oikein uutisen aihe.
Eikö Suomessa ole aikoinaan rakennettu pääosin puusta, mikä nyt on niin ihmeellistä, että se nousee uutisiin? Ah, betonielementit alkaa väistyä vai? No en ihan heti usko...
Málagan keskustassa on menossa valtava projekti kun kaikki vanhat talot yritetään päivittää. Alkuperäistä tuskin on muuta kuin ulkoseinät. MUTTA. Keskuslämmityksestä ei ole tietoakaan...Kuinka paljon energiaa säästyisi kun kaikki hoidettaisiin keskitetysti..no ei väkisin! :)
ps. subjunktiivi, siinä vasta kiva tuttavuus! :)

Sirokko kirjoitti...

Minusta ihanaa kun kaupungissa on erilaisia taloja ja vanhoja säilytetään ja kunnostetaan, kaikki ei tarvi olla aina niin tasaisen samanlaista. Mutta juu, tosiaan, vähän sopisi niitä paikkoja katsella mihin rakentaa ja mitä. Täällä ei ole minkäänlaista kaupunkisuunnittelua enää ja vanhakin lähes rapistunut raunioiksi, toisin sanoen tosi rumaa.