keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Keskiviikko

Kumkvatit ovat jo kypsyneet
Keskiviikkona heräsin  ja toivoin että olisi ollut jo tulitauko,vaikka edellisen päivän tapahtumia ajatellen en siihen kauheasti uskonutkaan.
Aamulla menin silmälääkärille,ensimmäistä kertaan vuosiin,mutta jo kuukauden kestänyt räpyttely sai minut vihdoinkin tilaamaan ajan.Silmät ihan ok,juuri nyt hieman kuivuutta ja sain tippoja,ja lähetteen hieman tarkempiin testeihin. Siellä meni pitkään ;ensin pääsin lääkärille yli puolen tunnin odottelun jälkeen,sitten hän tutki silmiäni pitkään ja lopuksi hän laittoi pupillit suurentavaa ainetta,jonka jälkeen sain taas odotella puoli tuntia. Siihen meni melkein koko aamu!
Matkalla silmälääkärille näin tämän suloisen pienen kissanpennun. Sen 3 muuta sisarusta olivat löytäneet kodin,mutta tämä neitokainen ei.Otin sen syliin ja olisin niin halunnut viedä mukanani,mutta aiemmasta kokemuksesta jo tiedän,ettei se käy.
Eilen iltapäivällä S.A.C.H.:n talossa nigerialainen Julie oli valmistanut kotimaansa ruokia.S.A.C.H:llä on valmistumassa keittokirjaprojekti,johon tulee kaikkien talossa olleiden kansallisuuksien ruokareseptejä.
S.A.C.H:stä puheenollen;näin sotatilanteen aikana asuinkaupunkini sairaalassa on gazalaisia sydänsairaita lapsia,kuten Mohamed tässä kuvassa,jotka ovat tulleet sinne S.A.C.H:n kautta. Lisää siitä voi lukea täältä.
Ulkona ketunleivät jatkavat kasvamistaan,nopeassa tahdissa,vaikka sateista on pian jo pari viikkoa.Miten ihanaa on nähdä hiekkaisten,kuivuneiden alueiden täyttyvän vihreällä:) Tämäkin oli ihan hiekkaista aluetta vain  joitakin viikkoja sitten.
Ja nyt iltapäivällä oli räjähdys bussissa Tel Avivin keskustassa,lähellä kuntosaliani ja bussireittiäni. 

31 kommenttia:

Maistuis varmaan sullekin! kirjoitti...

Huojentavaa nähdä sinulta uusi päivitys, kun uutiset ovat tänään olleet niin huonoja sieltä päin. Onneksi olet kunnossa! Nuo järjettömyydet pitäisi saada pian loppumaan. Niistä kärsii kuitenkin eniten viattomat sivulliset.

Anonyymi kirjoitti...

Uutiset sieltä ovat olleet huolestuttavia ja aina kun kuulen uutisia Tel Avivista, ajattelen sinua.

Kauniisti ketunleivät kuitenkin vihertävät ja pienellä Mohamedilla on hurmaava hymy.

T. Lumiomenan Katja nyt anonyyminä

Lissu kirjoitti...

Uutisissa nàytettiin sità pommitettua bussia. Olen iloinen, ettet ollut juuri siinà bussissa. Turvallisuutta siellà varmaan kaikki.

RitaS kirjoitti...

Voi kun siellä tilanne rauhoittuisi!
Minunkin mielessäni olet aina kun sieltä kuuluu uutisia ja olen huolissani sinusta.
Tekisi mieli sanoa että tule Suomeen, mutta ymmärrän että kotisi on siellä.
Hyvää viikon jatkoa sinulle!

Yaelian kirjoitti...

Maistuis varmaan sullekin:Kiitos ajatuksista.Tänään tuo bussiräjähdys kävi tosi läheltä,sillä olen tuolla alueella useinkin.Tuollaisella ei saavuteta mitään ja ei sodallakaan,minkä vuoksi sen tulisi loppua jo heti.

Katja:tämä oli vähän järkyttävää,sillä Tel Aviv on saanut olla aika rauhassa viime vuodet. Ketunleivät kasvavat kohisten ja Mohammed on niin iloisen näköinen tuossa kuvassa,jonka S.A.C.H.:n valokuvaaja Sheila otti tällä viikolla.

Lissu:se bussi ei ole linja ,jota käytän,mutta kulkee kyllä osan matkaa samalla reitillä,joten teoreettisesti olisin voinut olla ihan lähellä.Turvallisuutta kyllä kaikki täällä haluamme.Ja varmaan toisellakin puolella,ainakin osittain...

RitaS:Sitä minäkin niin toivon!Olin aika varma ja toiveikas että tämä jo loppuisi mutta vielä ei ...kiitos ajatuksistasi,
lämmittävät nämä kommentit sillä kyllä tämä vaikuttaa mielialaan.Välillä melkein tekee mieli tulla Suomeen,mutta toisaalta,en pelkää ja olen asunut mielestäni paljon vaarallisemmassa maassa eli Venezuelassa.

Johanna kirjoitti...

Minä toivon myös tulitaukoa, ja muutenkin tilanteen rauhoittumista.

Ihana pikkuinen kisu! Tuo olisi tehnyt mieli kaapata jo kainaloon :)

Nelli L kirjoitti...

Ihmiset ovat täysin sodassa mukana. Varsinkin pro-palestiinan puolelta on mennyt hurmoksen puolelle niin Suomessa kuin Ruotsissa ja varsinkin Norjassa.

Voimia teille sinne. On yksi asia mitä ei voi koskaan Israelin kansalta viedä ja se on Hatikvah.

Yaelian kirjoitti...

Johanna;voi kun se tulisi.Tämä vaikeuttaa päivittäistä elämää niin monelle.Tel Avivissa ei ole 10 vuoteen ollut bussiräjähdystä (Jerusalemissa kylläkin) joten pelästyimme todellakin.Tuo kisu oli niin nätti ja suloinen,mutta vaikka Bambi on ulkona hyvää pataa kissojen kanssa niin kotona se on sitten eri juttu...

Nelli:Vähän siltä näyttää vaikka etelään on jo 12 vuoden ajan satanut ohjuksia.Kiitos sinulle Nelli,ja toivoa pitääkin aina olla:)

SusuPetal kirjoitti...Rauhaa ja toivoa, ei muuta voi sanoa.

Anna kirjoitti...

Voi ihanaa, sinulla ei mitään hätää..
Joka kerta kun katson uutisia, olen sydän kurkussa että eihän vain mitään pahaa tapahtuisi!
Lähetän enkelitä sinne töihin suojelemaan sinua.

Söpö kisu. Jos vois kuljettaa, ottaisin sen hoitoon heti. Mutta jospa lähempää löytyy uusi koti, toivottavasti!

Tuo silmälääkärireissu on tuoreessa muistissa minulla vielä. Samat kaavat kävin ja nyt pitäisi saada uudet lasit irti..millähän rahalla?
Euroilla tietysti, mutta niitä tulee niin vähän ja lasit ovat kalliit!

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal:noita pitää tosiaankin toivoa...

Anna:Kiitos enkelitoivotuksista,kaikkki hyvin mutta kyllä pelko tuon takia kävi mielessä.Ettei vaan tule uusia tuollaisia bussi-iskuja.Sitä bussissa istuessaan miettii että mitä jos...ja pitkään aikaan ei sellaista ajatusta ollut,sillä viimeisestä bussiräjähdyksestä Tel Avivissa on jo aikaa.
Tuo kisu oli ihana! Niitä oli 4 pentua ja 3 sai kodin,mutta tuo parka ei.Ja on niin nätti.

Minä en tarvitse uusia laseja mutta tutkimuksia kyllä.Mutta silmäni periaatteessa ovat ihan ok,onneksi. Olin vähän laiminlyönyt silmät monen vuoden ajan,joten nyt on helpottunut olo,että suhtkoht hyvin on niiden asiat. Toivottavasti löydät hyvät ja edulliset lasit.

Omenaminttu kirjoitti...

Voi, suojelusenkeleitä sinne!!!

Tuo keittokirjaprojekti kuulostaa tosi kivalta :) Tuleeko sinne myös sinun reseptisi? Jos, millaisenkohan mahdat laittaa?

Yaelian kirjoitti...

Omenaminttu:Kiitos ystäväiseni.Minä en ole mukana siinä keittokirjaprojektissa,vaan kaikki naat,joista on tullut sydänsairaita lapsia.Maita on 44! Jos olisin mukana tuossa,laittaisin varmaankin vispipuuron ohjeen;D

Tuula kirjoitti...

Olet ollutkin mielessä koko päivän siitä lähtien, kun töissä välitunnilla lukaisin pikaisesti netistä bussin räjähdyksestä...

Nyt saisi tilanne jo rauhoittua.

Hippu kirjoitti...

Minäkin tykästyin tuohon keittokirjaideaan! Tosi kiva! Ja aika monta maata on mukana.

Onpa melkoinen hurmuri tuo kuvassa oleva poika. :-)

Allu kirjoitti...

Mäkin ajattelen aina sua, kun kuulen uutisia. Toivottavasti ne osapuolet tulee järkiinsä ja lopettaa tappelut.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Hyvä, jos siellä on edes tulitauko. En vain käsitä, että miksi ja miksi siellä pitää tulitella :( Ikävää, mutta onneksi olet elossa etkä taida edes olla kriittiseellä alueella.

Eeviregina kirjoitti...

Kyllä olette niin mielessä te kaikki Israelin suomalaiset, kun taas räjähtelee...
Aiemmin liikuimme usein busseilla ja välillä oli pelkoa kun niitä räjäytettiin aika usein. Nykyään liikumme yleensä siskojen autoilla, mutta kyllähän siinäkin voi loukkaantua, jos bussi räjähtää vieressä! Toivotaan rauhaa!

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin on tehty pieni ja vaatimaton keittokirja "Kulttuurikattila - hakunilan ja länsimäen kansainvälinen keittokirja" vähän samassa hengessä kuin tuo mainitsemasi: tarkoitus on ollut voimaannuttaa maahanmuuttajia, erityisesti naisia, vaikka kokkeina on ollut myös miehiä. Kirjasta löytyy esim etiopialaisten indzera-lättyjen resepti ja somalialaiset sambusat.
ISBN 952-443-156-4
Rauhaa toivottaen Suometar

hanne virtauksesta kirjoitti...

Pelottavaa!
Uskomatonta, että ihmiset eivätole yhtään viisastuneet. aina vaan sotia riittää. Luulisi, että nykyaikana osattaisiin puhua, neuvotella...
Onneks olet elossa.
Voi hyvin♥

Amalia kirjoitti...

toivottavasti sinne saadaan edes tulitauko. Rauhakaan ei olis pahasta.

Yaelian kirjoitti...

Tuula:ihana sinä! Nyt on ainakin luvattu aselepo klo 21.Toivottavasti...

Hippu:tosi kiva idea tuo onkin,ja kiva sitten nähdä kun se on valmiina.Mohamed on suloinen hymypoika:)

Allu;saapa nähdä nyt kun ovat luvanneet lopettaa.Ja kiitos:)

Helmi-Maaria;en ole onneksi pahemmin kriittisellä alueella vaikka tuo bussi kyllä on juuri sellaisella alueella jossa olen useinkin. Ja toivottavasti tulitauko pitää (wishful thinking...)

Eeviregina;Sinulla etenkin,kun molemmat siskosi ovat täällä.Toivottavasti nyt loppuu tuo paukuttelu. Ennen tosiaankin oli tosi usein näitä bussiräjähdyksiä ja silloin sai aina pelätä ja olla fatalisti kun meni bussiin.Nyt sitä pelkoa tuli taas vähän mutta toivottavasti se jää tuohon.

Suometar:taisin jossain kerran lukeakin tuosta keittokirjaprojekstista,kiva sellainen:) Injeera ei nyt ihan herkkuani ole, mutta kyllä sitä voi joskus syödä;olen ajatellut käydä uudessa etiopialaisessa kasvisravintolassa .

Hanne:;Asiat täällä ovat niin monimutkaiset,,,,,
Minä olen ihan ok ja turvassa:)

Sateenkaari kirjoitti...

Seuraan tiiviisti tilanteita siella teilla. Onneksi et ollut rajahdyksen aikaan kohdalla.
Taytyy vaan toivoa, etta pian loppuisi. Kamalaa tuollainen sıdankaynti. Ja sodankaynti yleensakkin.
Voimia sinne ja suojelua ylhaalta.

pikkujutut kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pikkujutut kirjoitti...

Äsh, möheksin äskeisen kommentin kanssa, joten otetaan uusiksi.

Meillä on jo mandariineja, appelsiineja-nam.

Jaksamista toivottelen.

Yaelian kirjoitti...

Sateenkaari:Onneksi mutta pahalta tuntui.Toivottavasti noita ei nyt satu lisää.Sodankäynti on kamalaa ja nyt astui tulitauko voimaan,ja toivotaan,että se myös kestää.Kiitos ihana Sateenkaari:)

Pikkujutut: meilläkin torit (ja lähistön omakotitalojen puutarhat)täynnä jo keltaisia mandariineja ja appelsiineja,nami! Nyt toivotaan että tuo tulitauko kestää!

Mine kirjoitti...

Kyllä vain tulit heti mieleen tuon uutisen luettuani. Onneksi jätit juuri kommenttia, joten tiesin sinun olevan siellä kunnossa:D.

Riitta kirjoitti...

Tulitauko on ilmeisesti alkanut ja toivottavasti pysyy! Ja loppuu kaikki taistelut, ei niillä tosiaan mitään saavuteta.
Niin sievä kissa, oijoi!

anumorchy kirjoitti...

Toistaiseksi tulitauko on ollut hyvin yksipuolinen.

Menin nyt iltasella ohi sen bussipommipaikan. Siella oli varmaan kymmenittain televisoryhmien lautasantenniautoja, vaikka ei mitaan nahtavaa enaa olekaan.

Nina Bille kirjoitti...

Lämpöisiä ajatuksia, silmien parantumista ja turvallisuutta sinulle ja koko kansalle siellä - toivon että aselepo laskeutuu!

Yaelian kirjoitti...

Mine:Kiitos sinullekin,lämmittävät nämä kommentit:) Nyt pitäisi kaiken olla taas ok,tai ainakin toivotataan niin.

Riitta:tulitauko alkoi ja ihan viimeiseen asti ja sen jälkeenkin tuli vielä raketteja mutta toivottavasti nyt ei enään. Ja toivottavasti tulitauko pysyy,mutta jos ollaan realistisia niin jossain vaiheessa se rikkoutuu taas...Tuo kisu on kyllä niin sievä! Olen ajatellut että veisin sen ehkä eläinsuojelyhdistyksen tiloihin jotta se löytäisi kodin.

Anu:tänään kai rauhallisempaa ,ja toivotaan että nyt jatkossakin.
Oli kyllä kamala tuo bussipommi,vaikuttaa psykologisesti bussilla liikkuviin.

Nina Bille:kiitos toivotuksista,minäkin kovasti toivon että tulitauko pitää.Mittavaa vahinkoa on sen verran tullut molemmille puolille,että nyt riittää.