lauantai 8. joulukuuta 2012

Bambin kanssa lähiympäristössä

Yöllä satoi ja nyt oli sellainen sää,että menin Bambin kanssa oikein kunnon lenkille lähiympäristöön.Kun on aurinkoista ja lämmintä,en jaksa ihan samalla tavalla lenkkeillä.
Ohuen turkin omaava Bambi palelee usein,ja teinkin hänelle uuden puseron.Tuo on itse asiassa kauan sitten aloitettu kaulaliina,josta nyt tulikin Bambille pusero.Se ei ole yhtään niin hyvä kuin tuossa kuvassa näkyy, sillä osaan kutoa ihan vain jotain perusjuttuja ja viereisen talon tuttu koirankuljettajanaapuri lupasikin kutoa Bambille lämpimän puseron talveksi.Vien hänelle langat illalla kun taas tapaamme.
Ja tässä on se ainoa villiintyneeksi jätetty alue lähiseudulle,jonka puolesta aina pelkään,että sinnekin rakennetaan.Vihreää näkyy jo paljon.
Sateita on tullut mukavasti viime aikoina ja villikukat kukkivat.
Villiintyneen alueen toisella puolella edistyy suuren toimistokompleksin rakentaminen.Sen pitäisi valmistua vuoden kuluttua;saapa nähdä,täällä kun  rakennetaan aika hitaasti.Oikeassa nurkassa näkyyy erikoinen puu.
Tuo puu on itse asiassa joskus kauan sitten kaatunut puu,joka on jatkanut kasvuaan,ja sen oksat kasvavat ylöspäin,ikäänkuin tuosta rungosta kasvaisi uusia puita.
Asun lähellä paloasemaa.Myös ensiapuklinikka on ihan paloaseman vieressä.Tuossa läheisyydessä on sekä hyviä että huonoja puolia,mutta niitä sireenien ääniä kuuluu usein...

24 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Mekin asumme palolaitoksen vieressä. Sehän on hyvä juttu, jos jossakin syttyisi.

Yaelian kirjoitti...

Mine;se onkin se hyvä puoli (etenkin minulle,sillä olen jo 2 kertaa ollut kokenut tulipalon) mutta ne sireenien äänet,se on se huono puoli....

SusuPetal kirjoitti...

Upea puu! Kerrassaan.

Tulinkin katsomaan, joko Bambi on saanut villaista ylleen ja kyllä!

Hippu kirjoitti...

Aina sinä keksit jotain uutta mielenkiintoista kuvattavaa ja kerrottavaa lähiympäristöstä. :-)

Bambi ilmeisesti käyttää vaatteita ihan mielellään?

pikkujutut kirjoitti...

Apu on todella lähellä..Täällä on autoja ja mopoja, joissa on piipaa-hälytysäänet tavan torven äänenä..todella viisasta.

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal:tuo puu on tosiaankin erikoinen ja hyvä,että se on tuonne jätetty eikä laitettu pois ja toivottavasti saa jäädäkin.Bambilla on nyt lämmintä yllä:)

Hippu:kiitos,tuo on hieman muuttunut parin viimeisen vuoden aikana ja nyt kun on satanut niin paljon vihreää on tullut esille.Bambi ei kauhean paljon tykkää vaatteista vaikka paleleekin.Tuo on vähän epämukava ja Bambi ei lainkaan tykännyt kun laitoin sitä sen päälle.Sen vuoksi naapuri kiltisti kutookin paremman sellaisen:)

Pikkujutut:onhan se hyvä että apu on lähellä.Joskus vaan tuntuu että voi taas nuo paloautot ja ambulanssit....Mutta kurjaa jos tavalliset mopot sellaisia ääniä käyttää ja häiritsee ihmisiä...

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Bambi on niin suloinen. Mun tuttavani on hankkinut samanlaisen koiran...tuon rotuisilla ja näköisillä on niin hellyyttävät säälipisteilmeet, tosin nythän Bambi näyttää täysin tomeralta:D

Eeviregina kirjoitti...

Onko tuo kaatunut puu eucalyptus? Mun mielestä näyttää siltä.
Kauniita villikukkia!
Ja viime postauksen Jaffon kirppikselle olisi kivaa taas päästä...
Mukavaa joulukuun jatkoa!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihana tuo kaatunut puu!!
Voi harmi, kun aina täytyy rakentaa ja rakentaa...
Luonto jää aina häviölle. Kuva sitä puolustaa ahneudelta?
Bambi on suloinen!

anumorchy kirjoitti...

Mekin asumme paloaseman lahella. Paljon sireeneja.

Tuo keltainen kukka Heterotheca subaxillaris on kaunis, mutta se on tuotu tanne Meksikosta tai USAn etelaosista sitomaan hiekkaa, ja on nyt levinnyt liikaa ja uhkaa paikallista flooraa. Pari viikkoa Alexander-joen luonnonsuojelualueella oli oikein happening, kutsuttiin yleisoa tulemaan kitkemaan sita pois.

Pikkujutut-blogissa siita oli myos kuva, on siis levinnyt Libanoniinkin.

Kurjaa kun kaikki luonnon keitaat katoavat ja aina vaan rakennetaan ja rakennetaan.

Yaelian kirjoitti...

Helmi-Maaria:kiitos:) Bambi onkin tosiaan suloinen koiruli.Se on sekarotuinen ja enimmäkseen minipinsseri,ja sitten vähän jotain muuta.On sillä kyllä aika sellainen säälittävä katse välillä;D

Eeviregina:oikeassa olet,eukalyptus se on ja tosi jännästi kasvaa tuolla yksinään.Kysyin naapurilta ja sitä kutsutaankin yksinäiseksi puuksi ja kuulemma ennen on viety ihan luokkia tuonne biologian tunneilla.Mukavaa joulukuun jatkoa sinullekin!

Hanne:se on tosiaankin jännästi kasvanut tuolla.Ikäänkuin olisi monta puuta vaikka oikeasti on vain yksi.Toivon tosiaankin ettei tuonne rakenneta...

Anu:Juu usein kuuluu sireeneja.Ja sitten on vielä Magen Davidkin ihan sen vieressä joten ambulanssienkin sireenit kuuluvat...
Kiitos tiesosta,nättihän tuo on ja ihmettelinkin miten se kasvoi tuolla hiekassa.Pitäiskö mun mennä nyhtämään nuo tuolta pois....Tuolla luonnon alueella näin viime keväänä ketunkin,en tiedä onko niitä tuolla enään kun niiden elintilaa on niin vähennetty.Mutta toivottavasti tuo saa jäädä,Kyttään aina kaupungin suunnittelukaavoja,mutta ymmärtääkseni tuohon ei ainakaan nyt olla rakentamassa mitään,toivon ainakin niin.

Nelli L kirjoitti...

Kauniita kuvia. Me asuttiin keskustassa Turussa ja tie jolla asuttiin vei sairaalaan ja niitä hälysajoneuvojen ääniä sai sai kuulla todella paljon. Tavallaan siihen kyllä sitten tottuikin.
Hyvää hanukaa.

Amalia kirjoitti...

On tosi erikoinen puu. Kyllä vaan tuo luonto on ihmeellinen. Kauniita pieniä aurinkoja :)

Kiiris kirjoitti...

Oi, kukkia, keltaista väriä!! Söpön puvun olet bambille tehnyt!

Ari kirjoitti...

Syksyiseltä näyttää, talvi tulee myös sinne ajallaan.

Allu kirjoitti...

Tosi nättihän se Bambin asu on. Me nähtiin eilen koira, joka oli puettu niin paksuihin vaatteisiin, että oli kuin Michelin ukkeli.

Nina Bille kirjoitti...

Tosi nätti pusero Bambilla! Varmasti pientä paleltaa kun on tuulista ja ilmat kylmenevät ... Onneksi siellä on ilmasto lämpöisempää. Tosi ihanan energinen keltaiset nuo villikukat, ja aika jännä tuo kaatunut puu ... Elämä jatkuu vaan vaakatasostakin! Semmoista se joskus on ihan meillä ihmisilläkin - joskus muuttaa joku juttu elämän kulkua, avatun jotain uutta sen menetetyn tilalle.
Täällä luvattiin lumimyrskyä ja nyt on jo aika myräkkä - kunhan asettuisi illalla tai yön aikana, muuten on juna - ja bussiliikenne seis huomenna. no, nyt on sunnuntai - suotta murehtia vielä ensi viikon hommia ;)

Nurkkalintu kirjoitti...

Bambi-nuppu piristi taas iltapäivääni, kiitos :)
Kahvillakin yritän piristyä, kera joulutortun.

Ja ihan hyvä nuttu Bambin yllä.

MaaMaa kirjoitti...

Meidänkin koiralla oli talveksi villapaita ja sadesäälle 'sadetakki' - Pepi VIHASI vaatteitaan niin, että ne oli molemmat ihan reikäsiä ja revittyjä; jos (kun) ne joutui Pepin hampaisiin, oli meno armotonta.
Periaatteessa en tykkää, että koirille puetaan vaatteita - ihmiset pitävät koiria kuin koristeita - mutta pikkuisille ohutkarvaisille koirille on kyllä talvikylmällä melkein pakko jotain lämmikettä laitta ... hyvä että naapuri on luvannut tehdä kunnon paidan Bambille :)

Hiano puu!! Tuohon haluaisin vähän kiipeilemään!

Yaelian kirjoitti...

Nelli:kiitos:) Kyllähän näihin ääniin on jo tottunut mutta välillä....ja kun vielä aamuisin kuulee lentokoneiden ääniä ihan reilusti koska uuden kiitoradan rakentamisen myötä reittiä muutettiin niin että se menee tästä ihan meidän asuntoalueen yli...noh,onneksi väliaikaista..Kiitos toivotuksista:)

Amalia.eikös olekin ihmeellistä miten tuo puu on noin kasvanut! Siitä yhdestä on tullut melkein pikku metsä:D

Kiiris:nuo kukat ovat tosi nättejä vaikka nyt tuolla Anu informoi että ovatkin levinneet liikaa. Bambin asu on ihan nätti mutta ei ehkä ihan mukavin päällä joten pitää yrittää tehdä toinen parempi.

Ari:syksy tai talvi,täällähän se on sellaista mietoa. Odottelen että salaattiainekseni eli villiyrtit kasvavat kunnolla;D

Allu:kiitos:) Mutta tuo ei ole edestä kauhean mukava Bambille,pitää keksiä siihen joku ratkaisu.Huh,Michelin-hauveli.Bambi ei voi sietää hihoja,joten vain hihattomat asut kelpaavat sille.

Nina Bille:kiitos,vaan pitää vähän muokata tuota asua,mutta värit ovat mielestäni nättejä tuossa.(siitä piti tulla kaulaliinani) Nuo villikukat ovat tosi nättejä ,harmi vaan että ovat levinneet liikaa ja vieneet toisten kasvien elintilaa.Ja tuo puu,ihan ihmeellinen! Siellä on kiva kiipeilla ja vaikka istua lukemassa tuon kaatuneen rungon päällä ja ylös kasvavien oksien alla;D Toivottavasti ei nyt se lumimyräkkä sotke teidän arkea liikaa...

MaaMaa:En minäkään laittaisi Bambille vaatette ellei se olisi niin vilukissa.Mutta kun se kylmällä oikein vapisee ulkona niin pakkohan sillä on olla jotain lämmintä päällä.Ja nyt kun on taas yöllä kylmempää niin herätessäni huomaan aina Bambin jalkojeni päällä lämmittelemässä(ei koskaan tee niin lämpimänä aikana) Loppujen lopuksi ei naapurikaan osaa kutoa kuin suoraan vain joten yritän itse tehdä sille vähän paremman asun-
Joo tuo puu on ihan mahtava kiipeilypuu!

arleena kirjoitti...

Sieltä löytyy paljon mukavaa katseltavaa. Ja kasvu on hyvässä vauhdissa.

Kati kirjoitti...

Hag sameach! Söpö tuo Bambin takki. Mulla on ollut vimmattu neulomis- ja maalausinto päällänsä tässä sairaslomalla. Sukkia ja tauluja materialisoituu kummasti. Pitäisikähän minunkin tehdä Bambille takki? Ei kai niitä voi olla liikaa? ;D

Rita kirjoitti...

Hyvä että Bambin ei tarvitse palella.

Kivat kuvta taas. Löydät aina runsain mitoin kuvaamiskohteita !

Yaelian kirjoitti...

Arleena:tuota muuttuvaa aluetta on aina välillä mielenkiintoista katsella.Ja kasvu hyvässä vauhdissa kun on satanut:)


Kati:Kiitos:) Toivottavasti et ole kauhean kipeä ja hyvältä kuulostaa tuo luomisintosi:) Olet taitava! Tuo Bambin takki on kyllä nätti kuvassa mutta ei lainkaan mukava päällä,sillä sehän on vain kaulaliina,jota vähän kursin kokoon,en sen parempaa osaa tehdä.Olisi kyllä ihanaa jos Bambilla olisi vähän parempi pusero,itse en ymmmärrä niistä kaavoista mitään....

Rita:Bambi on selllainen vilukissa,että pakko olla kylmällä jotain päällä- Tuolla on kuvattavaa nyt kun pitkän kuivan kauden jälkeen on taas vihreää:)