keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Ei ihmekään että puluja riittää .....

Edellisessä postauksessa valitin pyykinkuivaustasanteen lattialla elelevistä pulun poikasista ja tänään bussia odottaessa katselin ,kun tämä nainen syötti puluja.Hänellä oli monen monta pussia leipää,joten pulut saivat masut täyteen.Eikä siis ihmekään ,että voivat niin hyvin,ja vielä  perustivat pesän myös minun kiusakseni;D
Eilisen sateisen ja kylmänkin päivän jälkeen tänään oli aurinkoista ja lämpimämpää. Kävelin kohti Tel Avivin vanhaa juna-asemaa Neve Zedeq-kaupunginosan kautta,jossa näin tämän ihastuttavan sisäänkäynnin erääseen kauppaan.
Tässä pikku talossa oli oven ja ikkkunoiden kohdalla kaikenlaisia kauniita yksityiskohtia.
Hauskat grafiitit eräässä seinässä!
En ollut käynyt tuolla vanhalla juna-aseman alueella pitkään aikaan.Kun siellä vielä oli perjaintaisin maatilatori,kävin siellä ihan senkin vuoksi.Harmi  että se lopetettiin tuolla.
Siellä oli eteläisestä Israelista maanviljelijöitä ja muita pienyrittäjiä myymässä tuotteitaan.Viime kuun sodan aikana heille tuli paljon taloudellista tappiota joten tuonne oli järjestetty heille myyntipaikka tällä viikolla. Viivyin vain hetken ja ostin rasiallisen näitä naposteluminipaprikoita:ne ovat tosi makeita ja siemenettömiä,sopivat kaikkein parhaiten naposteluun ihan sellaisenaan.

27 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana kaupan sisäänkäynti ja ale:kin vielä...:)
Tykkään paprikasta kovasti ja varmasti tykkäisin noistakin...:)

Jael kirjoitti...

Irmastiina:kauppa ei ollut auki mutta kaupan ulkopuoli aivan mielettömän ihana!
Ja monissa pikku paprikoissa on siemeniä,näissä ei yhtäkään,joten helppo popsia:)

Melissa kirjoitti...

Turussakin (jokirannassa) pulut sai lähtöpassit. Niistä tuli niin törkimyksiä ja olivat vallanneet Martinsillan kokonaan. En tykkää puluista ollenkaan. Toiset kamaluudet on lokit. Käyvät päälle jos haluavat juuri sinun jäätelösi. Grrr

Kiiris kirjoitti...

On tosi houkuttavan näköinen sisäänkäynti....


hyi hyi pulujen syöttäjät. Minunkin parvekkeella oli yhtenä vuonna pulun pesä, jossa oli kaksi munaa. Olin julma ja tuhosin ne.

Allu kirjoitti...

Täällä ne on ajaneet puluja pois keskikaupungilta ja nyt ne tuppaa tulemaan tänne esikaupunkeihin.
Herkullisia nuo paprikat, ostan niitä joskus täälläkin.

Jael kirjoitti...

Nelli:pulut jättävät ikäviä jälkiä tosiaankin.Minusta tuo niiden syöttäminen tulisi kieltää;tuolla ja muissa paikoissa aina joku niitä syöttää.Juu lokitkin ovat kamalan röyhkeitä!

Kiiris:Ihana tosiaankin:) HYvä että tuhosit,ja olisin minäkin tuhonnut,jos olisin huomannut tuon pyykinkuivaustasanteeni pesän munat ajoissa.Nyt pitää odotella että lähtevät lentoon.

Allu:ai tulivat teitä kiusaamaan;D Niiden määrää pitääkin rajoittaa ja tuo syöttäminen taas lisää niiden määrää:(
Nuo siemenettömät pikku paprikat ovat ihania!

Tuula kirjoitti...

Kyllä siellä vielä löytyy ihania paikkoja, onneksi kaikkea ei olla rakennettu pilvenpiirtäjämalliin.

Minäkin ostin juuri tuollaisia pieniä paprikoita yksi päivä. Täällä niillä oli nimi salaattipaprika.

Jael kirjoitti...

Tuula:onneksi on monta vanhaa ihanaa taloa säästetty;ne pilvenpiirtäjät ovat sellaisia,joilla ei ole yhteyttä katuun samalla tavalla kuin vanhoilla taloilla.Tuollaiset pikku paprikat ovat kyllä ihania.Nämä olivat tosi makeita:)

Jael kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
SusuPetal kirjoitti...

Lintujen syöttäjät -ei kiva, ei todellakaan. Mitä eivät linnut syö, sen rotat ja hiiret popsivat suuhunsa.

Ja lisääntyvät ja tulevat röyhkeämmiksi.

Susanne kirjoitti...

Ihania kuvia ja tunnelmia sieltä!
Mutta puluja on kyllä hurjan paljon!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Pulut sotkevat ikävästi paikkoja..
Aina niin mielenkiintoisia paikkoja siellä!

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Oh mikä sisäänkäynti. Kävitkö sisällä? Mitä siellä oli?

Luulin noita ensin paprikoiksi noita tomaattejasi! Muutes, löysin tässä pari viikkoa sitten tieni kaki-nimisen hedelmän pariin..sitä kasvaa käsittääkseni siellä sinun maassasi. Mitenköhän muuten sitä voisi käyttää kuin noin vain syömällä. Olen siihen aivan hulluna, syön vähintään yhden kakin per päivä!

arleena kirjoitti...

Pulujen syöttökielto pitäisi saada sinne. Ne lisääntyvät roimasti, kun on noin hyvät oltavat.
Ihanat paprikat, olisipa täälläkin myynnissä noita.

Jael kirjoitti...

SusuPetal:totta,tuo syöttäminen pitäisi kieltää.Tosin tuolla ei kyllä millekään hiirille jää mitään,nuo popsivat kaiken.

Rita:kiitos:) Puluja paljon tuossa kun syötetään.Tuolla taitaa olla syöttöaika joka päivä tuohon aikaan,ja kaikki tienoon pulut tulevat aterialle;D

Hanne:niin ne sotkevatkin,kuten pyykinkuivaustasanteeni...
Tuolla Neve Zedeqissä on niin paljon ihania yksityiskohtia:)

Helmi-Maaria:paikka oli vielä kiinni kun tuota kuvasin.En ole ihan varma mitä tuolla myydään,mutta sisäänkäynti on todella ihana!Kaki eli persimon,jolla nimellä sen tunnen,tuo hmm,kaki-sana vie vähän ruokahaluani pois...ON tosi ihana hedelmä,hyvä salaateissa ,esim.ruokablogissani jos etsit "persimoni" sanalla niin sieltä löytyy muutama ohje.

Jael kirjoitti...

Arleena:Pulujen syöttökielto pitäisi tosiaankin olla.Itse asiassa en tiedä vaikka oliskin,mutta ehkä ihmiset eivät vaan noudata kieltoa...
Nuo pikku paprikat ovatkin ihania,toivottavasti niitä löytyy joskus myös teiltäpäin.

anumorchy kirjoitti...

Ai etta INHOAN noita puluja, vaikka muuten elainrakas olenkin. Niiden ruokkiminen pitaisi kieltaa laissa ja valvoa sita myos. Likaavat ja sotkevat, tyomatkalla on yksi kohta josta kavelen, sinne tuovat niille vanhoja leipia ym. Maa on ruuantahteista saastainen, ja jos pulut eivat ole maassa syomassa, niita istuu ainakin sata jollain johdolla siina jalkakaytavan paalla ja kakkivat niin etta kuuluu vahan valia plots plots asfaltilla. Aina pelkaan etta kakkivat minunkin paalleni, ja niinkin on kaynyt.

Jael kirjoitti...

Anu:ihan sama juttu,minä pidän eläimistä mutta ihan pakosta olen alkanut inhoamaan puluja kun tulivat pilaamaan tuon kuivaustasanteeni.Ja niitä tuolla Rabin-aukiollakin on ihan hurjasti,sillä naisella oli monta pussia leipää niille! Pitäisi ehdottomasti kieltää laissa.,Luin eläinsuojeluyhdistyksen sivuja,ja siellä oli että puluja turhaan haukutaan ja inhotaan,mutta että tuota syöttämistä tulisi tosiaankin rajoittaa,koska se lisää niiden määrää.Ja kerran on minun päälleni kakittu!

Anonyymi kirjoitti...

Puluja syöttävät tädit tuntuvat olevan ehtymätön luonnonvara! Yhden näen usein myös Hakaniemen torilla. Ei ihme, että rotat ovat Helsingissä lisääntyneet!
Terveisin pulunkakkaa inhoava
Suometar

Satu kirjoitti...

Ja tässä on sitten yksi asia, jota en ymmärrä. Miten joku edes viitsii syöttää moisia elukoita! Meidän naapurin talonvahdilla on aamurituaali, ja hän syöttää pulut juuri ennen auringonlaskua naapuritalon katolla. Onhan se hienon näköistä, kun parvi tulee paikalle sellaisen pyörteenä (mulla on siitä videokin, pitää laittaakin joskus blogiin), mutta sitten ne pulut käyvät paskomassa meidänkin parvekkeilla ja tekevät pesän milloin minkäkin ilmastointilaitteen päälle. Ärsyttävää!

Jael kirjoitti...

Suometar:näin se näkyy olevan,maassa kuin maassa...Terveisiä toiselta pulunkakkaa inhoavalta;D

Hippu:En minäkään ymmärrä,ehkä vaan eivät tiedosta niitä syöttämisen haittapuolia.Ehkä ensi kerralla ,jos olen samalla bussipysäkillä odottamassa,ja taas näen tuon tädin tuolla syöttämässä,menen vähän puhumaan hänen kanssaan..teilläkin siis pulunsyöttäjä! Olen huomannut,että puluja näkyy paljon nimenomaan sellaisilla alueilla,missä niitä syötetään.Tuon syöttämisen tulisi olla kontrolloitua.

Lissu kirjoitti...

Pulut ovat NO!!! Mutta nuo paprikat YES!

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, äläs ny;-) Kyyhkyset ovat niin ihania, kaikki linnut ovat. Puutarhamme on lintujen meri ja suojelualue, jossa kissat eivät saa liikkua irti.

Ah, rakastan paprikaa! Tein eilen gulassia ja laitoin siihen kaksi isoa, punaista paprikaa. J. piti kovasti.

Mine kirjoitti...

Tuli kyllä jo melkein puluja sääli, kun oli niin puluvastaista väkeä täällä kommenttiboksissa:). Istanbulissahan ne myös hyysää niitä puluja ja syöttävät etenkin moskeijoiden lähistöillä. Se liittyi jotenkin Islamiiin, mutta en nyt yhtäkkiä muista yhtään että miten..

Jael kirjoitti...

Lissu;si si ,noin on .Ja paprikat ihania!

Leena:kyyhkyt ovatkin ihan kivoja,kuten se,jonka pelastin joku aika sitten ja kirjoitinkin siitä tänne,mutta tavalliset pulut ovat sitten eri juttu.Sen pyykinkuivausalueen köydetkin ovat ihan pulunpaskassa,joten en voi tosiaankaan pulujen vuoksi kuivattaa pyykkiäni siellä.Jos näkisit,niin ymmärtäisit miksi niitä vieroksun.Tiedänhän minä että ihana puutarhasi on unelmapaikka linnuille ja lintuja minäkin rakastan,mutta tosiaankin ne pulut ovat poikkeus.Tosin nuo poikaset ovat nykyisessä vaiheessaan melkein suloisia.
Nuo pikku minipaprikat ovat sellaisia,etten laittaisi niitä ruokaan,parhaita ihan sellaisenaan naposteltuna.Suuret sitten menevät muihin juttuihin;D

Mine:ennen olisin varmaan itsekin syöttänyt puluja,mutta sen jälkeen kun ne likasivat täysin pyykinkuivauspaikkani,mieli muuttui.Mikäköhän teilla tosiaankin on sen pulujen hyysaamisen takana,mielenkiintoista!

Elegia kirjoitti...

Ihana tuo kaupan sisäänkäynti! Siellä kyllä osataan koristella ja somistaa persoonallisella tavalla.

Minua muuten inhottaa myös tuo pulujen ja muiden lintujen ruokkiminen. Täällä se oikeaa kansanhuvia mennä Thamesin rannalle ja ripotella leivänmurusia linnuille. Linnut sitten säntäilevät sikin sokin ja inä lintukammoisena pelkään sellaista poukkoilua.

Jael kirjoitti...

Elegia:tuo sisäänkäynti on tosi ihana!
Just luin sunkin postauksen noista pulunsyöttäjistä.ensi kerralla taidan mennä aukomaan suutani;D