tiistai 25. joulukuuta 2012

Täällä tänään

Asuinkaupunkini keskustan herkkukaupassa on hurja määrä erilaisia joulumakeisia ja suklaita,mutta näitä ostavat enimmäkseen entiset venäläiset,joille nuo merkitsevät uutta vuotta.
Keskustan kävelykadun erään kahvilan edessä koristeltiin tällaista tekokuusta,johon tuli  kovetettuja ilmapalloja,joissa jokaisessa oli jonkinlainen viesti.Tänään tunsin vihdoinkin toipuneeni vatsataudista ja  lähdin liikkeelle.
Eräs bussipysäkki oli koristeltu siinä näkyvän hajuvesimainoksen mukaan.Tosin olivat tekokukkia,mutta kivalta näytti pysäkki näin:)
Ja torin ja käsityöläistorin edessä olevan aukion reunalla soitti tämä rumpalipoika,josta olin lukenut edellisellä viikolla.
Rumpali-Ben on taitava rummuttaja,mutta kaupunki ei anna hänen soittaa eikä myönnä hänelle katusoittajan lupaa,vaan Benille mätkähtää sakkoja koko ajan.Ennen kesää hän oli rummuttamassa Yhdysvalloissa,jossa kuulemma sai helpolla ostettua katusoittajaluvan.
Rumpalipoika rummutteli niin innokkaasti ja tukka heilui niin,että naamaa ei näkynyt,mutta tässä kuva lehdestä,jossa juttu hänestä oli(englanniksi) Hänellä oli todella paljon kuulijoita tuolla ja hyvää rumpalia oli mukava kuunnella,joten toivoisi kaupungin jättävän Benin rauhaan ja antavat hänelle luvan soittaa. Tuo yläosattomuus taitaa olla hänen esiintymisasunsa;D

Mukavaa joulun ajan jatkoa!

26 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Onko siellä niin kuuma, että voi soitella yläosattomissa? Vaikea kuvitella, kun juuri on kaivautunut lämmittelemästä villapeiton alta...

Kiva, että tauti hellittää. Mutta että vasta nyt.

Sateenkaari kirjoitti...

Mukavaa, etta tauti on hellittanyt, ja paasit ulos kuvailemaan.
Antaisi kaupunki tosiaan tuon rumpalin rummutella ihmisten iloksi.

Jael kirjoitti...

Mine:aamulla on kylmä! Samoin illalla mutta keskipäivällä oli noin 20 astetta.Ihmiset olivat lämpimin vaattein mutta kai tuo rummuttelu tuo hien pintaa;D Tauti oli kyllä melkein ohi mutta olin vähän heikon oloinen tähän päivään asti.Mukavaa joulun ajan jatkoa teille!

Jael kirjoitti...

Sateenkaari:oli hyvä mennä ulos taas.Eilenkin yritin mutta tunsin että olo ei vielä ole siihen ihan valmis.Ja kyllä saisi kaupunki antaa pojan rummutella kun kerta ihmiset tykkäävät siitä...

Matkatar kirjoitti...

Kiva kun tervehdyit, sisällä olo käy tylsäksi. Söpö rumpalipoitsu, toivottavasti saa sen luvan...

Allu kirjoitti...

Joskus kaupungit on niin pikkumaisia noiden katusoittajien suhteen. Meillä on paljon oikein hyviä venäläisiä muusikkoja kaduilla soittamassa. Hyvää joulun jatkoa, toivottavasti masu jättää sut rauhaan.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Hyvä, että alkaa jo elämä voittaa. Vatsataudit ovat kurjia! Meillä soitto- tai kerjäyslupa taitaa irrota ihan vain niin, että käy naamansa sheriffin toimistossa näyttämässä. Kyllä kelvollista katutaidetta mielellään tukee :)

Satu kirjoitti...

Kyllähän tuota rummuttajaa katseli pitempäänkin. ;-) 20 astetta on kyllä aika kylmä yläosattomiin - meillä oli aamulla juurikin tuon verran, ja hyvä että parvekkeella tarkenin lukea aamulehteä lyhythihaisessa paidassa. :-D

Amalia kirjoitti...

Komia poika, oikea silmän ilo :)

Jael kirjoitti...

Matkatar:sisällä kipeänä ei ole tosiaankaan kivaa olla.Ja tuolle mukavalle nuorimiehelle soisi luvan soittaa tuolla,kun kysyntääkin on.

Allu:todella pikkumaisia osaav at olla,joidenkin antavat soittaa ja joidenkin ei..Ja tuo poika on todella hyvä esiintyjä.

Johanna:onneksi on jo ohi,oli vähän sitkeää laatua.Ja kuulemma teilläpäin tosiaankin lupa voi irrota helposti. Toivottavasti lehtijuttu ja ihmisten vetoomukset auttavat niin,että tuokin poika saa jatkaa soittamista.Mielelläni annankin lantin katutoittajille,jos pysähdyn kuuntelemaan,sehän on heidän työtään.

Hippu:joo vaikka tukka heilui niin että naamaa oli vaikeaa kuvata;D Ei todellakaan ollut niin lämmitä mutta kai hänelle tulee lämmin siinä rummuttaessa,toivottavasti;D Meillä on aamulla aika kylmää.

Amalia:) silmän-ja korvan iloa;D

pikkujutut kirjoitti...

Hyvä, jos olo jo parempi. Olimme juuri kävelyllä ja tuli kuuma ( tosin olin pukeutunut kuin olisin sisällä). Meillä on tällä hetkellä kylmempää sisällä kuin ulkona. Mutta onneksi aurinko paistaa. Toivottavasti paistaa koko tämän viikon-lapsilla on lomaa ja päästäisiin ulos.

Jael kirjoitti...

Pikkujutut:Melkein jo täysin hyvä olo,huomenna menen ensimmäistä kertaa viikkoon kuntosalille-.Ja sama juttu,sisällä kylmempää! Mutta säätiedotuksen mukaan ei mitään sadetta tiedossa,vaan kylmää yöllä ja aika ja 20 asteen paikkoilla aina keskipäivällä.Joten taitavat lapsesi päästä kunnolla ulos:)

Nurkkalintu kirjoitti...

Hyvä, että mahatauti hellitti! Huterassa olossa ei ole kiva olla, varsinkaan jos se pitkittyy.

Mukavaa loppuvuotta!

arleena kirjoitti...

Ihanat tonttu- tai pukkisuklaat.
Niin somarumpalipoika, että mielellään sitä kuuntelisi (ja katselisi)

Mukavaa joulunjatkoa sinulle.

Rita A kirjoitti...

Jee... rummut on suosikki-instrumenttini ! Tänään saatiin nauttia ohimennen sellonsoitosta Malmin ylikulkutunnelissa. Siellä oli nuorukainen soittamassa.

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu:onneksi hellitti:) Nyt on jo ihan hyvä olo:)Kiitos,mukavaa loppuvuotta sinullekin!

Arleena:kivasti löytyy jouluisia suklaita täälläkin.
Ja kiva oli tuota rumpalipoikaa sekä katsella että kuunnella;D Kiitos,samoin sinulle!

Rita:Hyvää rummutusta onkin ihan jees kuunnella:) Ja selloa samoin;D

Leena Lumi kirjoitti...

Ihana pysäkki: Suunnittelija on ihan selvästi muistanut minua...

Sano Benille, että suuntaa jo tuokokuulla Suomeen;-)

Suomi valmistautuu venäläisiin turisteihin, kuten varmaan tiedätkin.

Marja-Leena kirjoitti...

Kiva että olet toipumassa. HAuskoja kuvia olet ottanut. Häiritseekö tuo rummutus vai miksi rumpalipoika ei saa soittolupaa?
Suomessa, Helsingissä ainakin, oli vielä viime vuosisadalla, ainakin 70-luvulla kielto, siis järjestyssääntö, että miehet eivät saaneet liikkua kaupungilla ilman paitaa... Nykyisin taitava kulkea melkein uikkareissakin jopa, kesällä nimittäin. Tosin 1979 jouluna olin myöhään koiran kanssa ulkona ja näin jonkun miehen viuhahtavan Paavalin kirkon ympäri. Oli lunta ja pakkasta. Painelin kyllä kiireesti koiran kanssa takaisin sisälle! :)

Nella kirjoitti...

Meidä diggaa kans tosi paljon rumpaleista, etenkin katumuusikkoina. :)

Jael kirjoitti...

Leena:no selvästikin on sinua ajateltu tuota pysäkkiä koristellessa;D
Ja juu,uutena vuotena tulevat sieltä rajan takaa ostoksille;D Ehkä vinkkaan Benille tuosta,irtoaiskohan rummutuslupa...

Marja-Leena.Onneksi meni ohi,Minusta ei häiritse ja tuolla oli hurjasti ihmisiä kuulemassa ja kaikki tykkäsivät mutta ainahan löytyy sellaisia jotka eivät tykkää....Ja ei täällä minusta ole viime päivinä ihan niin lämmintä ollut että ilman paitaa tarkenee,saisi Benkin pistää paidan päälle,ainakin talvella;D Hih,hauska tuo tarinasi;D

Nella:Same here;D

Unknown kirjoitti...

Söpö rumpalipoika ;)
Teillä on huomattavasti mukavammat kelit siellä kuin meillä täällä Suomessa! Ei näy paidattomia rumpaleita täällä kadunkulmassa... ;)

Helena kirjoitti...

Mielenkiintoisia kuvia jälleen. Siellä näyttää olevan ikuinen kesä, vaikka joulua vietetäänkin. Kiva palata pitkän tauon jälkeen blogimaailmaan, kun vanhat tutut ovat vielä täällä. :-)

Nina kirjoitti...

Ihana että olet toipumassa - vatsatauti vie veteläksi ja siitä on hyvä toipua hissukseen - vaikka kuuntelemalla rumpalia! Oi kun hän saisi luvan esiintyä ilman sakkoja, musiikki tuo iloa ja eloa katukuvaan, ja ilahduttaa ohikulkevia :)

Ciacy kirjoitti...

Voi kunpa en olisi lukenut kirjoitustasi niin olisin jàànyt siihen ajatukseen, ettà sòpò rumpalipoika hymyili sulle noin ihanasti, hih! Onpas outoa, ettà noin vaikea saada lupaa...pidetàànkò rummutusta kenties meluna vai mistà se johtuu? Tais rumpalipoika heilua aikatavalla, kun tarkeni ilman paitaa, mutta parempi noin yleisòà ajatellen ;)

MaaMaa kirjoitti...

Hyvä että rumpalipoika saa julkisuutta, niin toivottavasti se lupakin sieltä annetaan - adressi pystyyn! Kivan näköinenhän tuo on myös :)

Jael kirjoitti...

Karoliina:söpöhän tuo.Tänään kuulemma oli taas soittanut samassa paikassa.Viime päivinä ainakin päiväsaikaan on ihan hyvin voinut soittaa paidattomana;D

Helena:Täällä on nyt talvi,joka lähempänä Suomen kesää,eli sataa välillä ja on todella vihreää. Sitten suurin osa vuotta on kuivaa ja kuumaa.Mutta tämä "talvi" on ihana! Kiva kun olet palannut blogimaailmaan:)

Nina:vatstatauti tosiaankin vie voimat.Ja huomasin juuri blogista,että viime vuodenkin lopulla oli sama juttu;joku loppuvuoden vatsavirus kai;D Ja söpö rumpalipoika toivottavasti saa soittaa ilman sakkoja

Ciacy;hih,juuri kun olin siellä niin pää heilui niin etten nähnyt hymyä;tuo oli lehden sivuilta.,Muille kyllä on herunnut lupia,esim, aina tiistaisin esiintyvä entinen suuri laulajatähti.Mutta tuolle rumpalille ei sitten viitsitä myöntää,mutta toivottavasti jatkossa. Juu heilui aika lailla tuolla,mutta viime päivinä just päiväsaikaan on ollut aika lämmintäkin.Ja noin trimmattu kroppa niin kivahan sitä on katsoa ilman paitaa;D

MaaMaa;tosiaankin hyvä ja ehkä nyt eivät uskalla enään niitä sakkoja antaa hänelle koko ajan. Kun kuitenkin hänestä pidetään.Ja kivan näköinen poitsu onkin;D