maanantai 3. joulukuuta 2012

Kissoja ja muuttuvaa kaupunkikuvaa

Tämä upea kissa on usein viereisessä puistossa tai bussipysäkin lähellä,jonne joku aamuisin laittaa kissojen kuivaruokaa,mutta iltaisin en ole sitä oikeastaan nähnyt eikä se koskaan ole ilmestynyt alueelle,jossa minä syötän kissoja.
Kuvista ei tullut kauhean tarkkoja ,sillä tämä kissa on erittäin säikky ja pitkän matkan päästä pikkukamerani zoomilla ei ihan hirveän tarkkoja kuvia tule.Kissa on sen verran hyväkuntoisen näköinen,samoin turkki hyvässä kunnossa,että olen miettinyt että olisko tämä vain päiväsaikaan ulkona ja sitten kotona jonkun luona yöt.Tämä taitaa olla siperiankissa eli samaa rotuinen kuin se Medvedevin Tarja Haloselle lupaama kissa.
Eilen kävelin Tel Avivin Bezalel-torin ohitse,eli paikasta,jossa myydään edullisesti vaatefirmojen ylijäämiä tai pintaviallisia vaatteita ja muitakin tuotteita. 3 vuotta sitten surin sitä,että tämä monta vuosikymmentä ollut värikäs tori on jäämässä suuren rakennusprojektin jalkoihin .Nyt sitten rakentaminen on täydessä vauhdissa ja sen myötä puolet torialueesta on hävinnyt.
Vielä on myyntipaikkoja jäljellä,mutta tuo rakennusprojekti on reilusti vähentänyt asiakkaiden määrää tuolla, mikä on sääli.Muutenkin se entinen ilmapiiri on tuolta nyt  hävinnyt.
Ja erään torin lähellä olevan taloin ulkoseinälle oli taiteiltu tällaista.

17 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Niin ajat muuttuvat, halusimme tai emme. Niin on muuttunut ruma seinägraffitikin hienoksi taideteokseksi. Se on aivan huikea!!!

Hippu kirjoitti...

Onpa hieno taideteos. Minulle tuli tuosta mieleen ihan joulukalenteri.

Mine kirjoitti...

Harmi tosiaan, eikö sille torille olisi löytynyt jotain muuta paikkaa? Meillä on täällä suuri tiistaibasaari jonka siirsivät. Se oli ihan onnistunut siirto ja väki löysi tiensä sinnekin.

Nelli L kirjoitti...

Nuo torit ovat jokaisen kaupungin sielu. Täällä Suomessakin. Siksi on niin kovin surullista jos ne hiljenee :(

hanne virtauksesta kirjoitti...

Tuo kissa muistuttaa minun edesmennyttä vempulakissaani suuresti.
Tuli ikävä.
Hieno taideteos minunkin mielestä...
rakastan toreja!

Eeviregina kirjoitti...

Kissalla on ihan selvästi velipoika täällä, Otto-kissa isälläni on saman näköinen!

Yaelian kirjoitti...

Kiiris:sääli kun muuttuvat,ainakin tuo paikka...Ja kivan taideteoksen on joku laittanut seinälle;D

Hippu:se oli ihan yksinkertainen mutta kivan näköinen kokonaisuus:)

Mine:Tuo on ihan keskustassa eikä sille sieltä ainakaan löydy uutta paikkaa.Saapa nähdä miten tuolla käy;myt myyjät sinnittelevät tuolla.

Nelli:tuo on ollut ihan omalaatuisensa;olen tehnyt siellä monta hyvää löytöä.Onneksi sentään ei ole kokonaan hävinnyt ja toivottavasti ei häviäkään.

Hanne:tuo kissa on tosi upea! ja taideteoskin kiva. Harmi,kun tuollaisia paikkoja hävitetään.
'
Eeviregina:kappas vaan,että ihan velipoika siellä;D on kyllä upea kissa!

anumorchy kirjoitti...

Komea kissa!

Koskahan nuo viimeisetkin torin rippeet sielta havitetaan, tosi kurja. Olen tehnyt vuosien mittaan sielta paljon upeita loytoja.

arleena kirjoitti...

Rakentaminen muuttaa aina ympäristöä eikä aina parempaan suuntaan.
Olipa aika omintakeinen teos julkisivulla, ei mitenkään sopiva juuri tuolle paikalle.

Johanna kirjoitti...

Kissapa näyttää hyvin valppaalta. Ajattelin, että on saalis tähtäimessä ennen kuin luin että on säikky.

Teillä on siellä aina niin hauskoja ja valokuvauksellisia tilataideteoksia. Ihan aitoja ja oikeita, ei väkisin väsättyjä.

pikkujutut kirjoitti...

Mielenkiintoinen tilataideteos.Mikähän sen sanoma oli ?


Yaelian kirjoitti...

Anu:komea kisu tosiaankin. Ja on kyllä tosi sääli että tuota toria ei olla säästetty.Toivottavasti ne jäljellä olevat saavat jäädä tuonne...

Arleena:joskus päättäjät tekevät vääränlaisia päätöksiä.Minusta tuo teos on hauska ja varmasti nyt hajoaa tänään kun sataa;D

Johanna;tuo kaunis kisu on äärimmäisen säikky.Kaikki muuthan tulevat pyytämään huomiota...Tuo kyllä näytti hauskalta tuolle seinässä,ei kai tuolla kauan pysy,mutta ihan kiva kokonaisuus kuitenkin.

Pikkujutut.Ei aavistustakaan.Vähän lapsellinenhan tuo on,mutta kai tekijät ovat jotain ajatelleet tuota pystyttäessään.

RitaS kirjoitti...

Upean näköinen kissa ja näyttää hyväkuntoiselta ja hoidetulta!
Teillä on siellä niin lämpimän näköistä. Meillä on pakkasta -18°C ja kylmä tuuli vielä siihen päälle puhaltelee.

Yaelian kirjoitti...

RitaS:nimenomaan näyttää hyvin hoidetulta,joten en oikein tajua miksi se on aina välillä puistossa tai lähettyvillä.Minä pitäisin tuon ihan kotona...
Teillä kyllä on nyt niin kylmää! Meillä satoi onneksi tänään taas mutta lämpötila on nyt hieman alle 20 asteen,eli ei kylmää...

Elegia kirjoitti...

Siis tämäkö on se tori, jossa käytiin ja josta kerroitkin, että se on purku-uhan alla? Voi harmillista. Sieltä ostamani lompakko on muuten saanut runsaasti kehuja: viimeksi eilen eräs kassa ihaili sitä :) Olisi pitänyt ostaa useampi, koska halvasta hinnastaan huolimatta se on kestänyt todella hyvin ja on yhä ehjä.

Naurattaa vieläkin, kun säikähdin kovaäänistä myyjää ja olin läheä karkuun. Onneksi sinä olit mukana, muuten olisi jäänyt lompsa hankkimatta :D

Yaelian kirjoitti...

Elegia:se just,josta se sun pikku kukkarosikin on.Se kauppa on kyllä siellä edelleenkin,mutta sen vastapäätä olevat kojut ovat kaikki nyt rakennusmaata. Joo se myyjä (ja myös hänen vaimonsa)on edelleenkin kovaääninen;D

Unelma kirjoitti...

Nyt olen saanut luettua blogiasi. Saimme kolmeksi päiväksi lainaan eli koekäyttöön kunnollisen nettiyhteyden.