maanantai 21. tammikuuta 2013

Vihreää keräämässä

Aamulla aikaisin liikkeellä.Ohitin tämän talon Allenby-kadulla,lähellä Carmel-toria ja katua,jossa on 2 kertaa viikossa käsityöläistori.Muistin lukeneeni talosta muutama päivä sitten: vuonna 1935 rakennettu talo,joka on päässyt huonoon kuntoon,mutta nyt siitä ollaan tekemässä butiikkihotellia.Sisustuksesta tulee vastaamaan tunnettu suunnittelija Karim Rashid ja katolle tulee uima-allas.Butiikkihotelli Sir Benjaminista tulee varmaan hieno ja talon surkea kunto jää unholaan.
Menemme ystävän kanssa Yarkon-puistoon keräämään kiiltomalvaa,ja siellä sitä löytyykin ,paljon ilmaista ruokaa!Kiitos luonto:) Kiiltomalva taitaa täällä olla yleisin syötävä villikasvi ja sen aika on nyt.Keräämme valtavat pussilliset malvaa ja suunnittelen paistavani malvanlehdet sipulin kanssa;herkullista!
Vaikkemme viivy kauan puistossa,ehdimme silti nähdä paljon.Ja taas mietimme,että miksi tulemme tänne niin harvoin,vaikka nyt siellä on niin vihreää ja kaunista.
Erään puiston rakennuksen mandariiniaita.Tuollaisen minäkin haluaisin!
Joki
Lintuja.Tuo yksi seisoi siivet auki vaikka kuinka pitkän aikaa ja meidän mielestä se kuivatteli siipiään;D Tietääkö kukaan mikä lintu on kyseessä?
Edit:Anu tiesi,kiitos:) Eli nämä ovat merimetsoja
Sorsalammikko
Koirasittereitä.Ja miten monta koiraa heillä olikaan! Herrat selittivät että he myös kouluttavat koiria
Ja tässä vielä takaa.Oli kyllä aika huvittava näky!
Ja Tel Avivissa eri puolueet yrittävät viime hetkellä saada päättämättömät äänestäjät puolelleen.Vaalit ovat huomenna.....Ja vaalipäiväksi on luvattu hellettä..

39 kommenttia:

  1. Ihanat tunnelmat ja maisemat ja niin lämpimän näköistä :)

    VastaaPoista
  2. Mandariiniaita, wow, se kelpaisi mullekin.

    VastaaPoista
  3. Eikos ne ole merimetsoja nuo linnut.
    קורמורן
    kormoran
    hepreaksi.

    VastaaPoista
  4. Sarppu:tuolla on ihanaa tähän aikaan vuodesta.Kesällä sitten aivan liian kuivaa...

    Allu:sellainen olis kyllä ihana!

    Nelli:tuo puisto on niin kaunis talvisin:)

    Anu:no sehän se,kiitos vaan:)

    VastaaPoista
  5. On teilla siella lamminta. Meilla eilen oli aika lammin paiva, mutta nyt taas sataa.
    e ole tiennytkaan, etta tuosta kiiltomalvasta voi tehda ruokaakin.

    VastaaPoista
  6. Erityisen ihana tuo mandariiniaita!

    VastaaPoista
  7. Oi, mitä vihreyttä! Malvaa en ole koskaan maistanut.

    Nuo koiranulkoiluttajat saavat kyllä olla aikamoisia jonglöörejä noiden hihnojen kanssa!

    VastaaPoista
  8. Mandariiniaita ja kiiltomalvaa! Aivan kuin satua kaikki. Miten tuosta malvasta tehdään ruokaa? Ja mille se maistuu? On kyllä ihanaa, kun löytää ruokaa luonnosta. Itse kerään alkukesäisin nokkosia, niistä tulee hyvää piirakkaa fetan kanssa ja nokkosletutkin ovat maukkaita.

    VastaaPoista
  9. Sateenkaari:iltaisin ja aikaisin aamulla on ihan kivan viileää mutta keskipäivällä lämmintä.Huomenna 26 astetta ja ylihuomenna sitten taas viileää.Kiiltomalva on tosi monipuolinen ruokana:)

    Marja-Leena:aivan ihana:)

    SusuPetal:Nyt on vielä tosi vihreää:) Ja malvaa löytyy joskus Suomestakin,villinä.
    Ja nuo koirankuljettajat ovat kyllä mainioita:)

    Katja:Malva on tosi jännä kasvi;siitä käytetään lehdet,jotka voidaan käyttää salaattiin,mutta paistan ne sipulin kanssa.Niissä on tosi jännä ja hyvä maku ,en osaa edes selittää.Niitä on käytetty pula-aikoina ruokana ja kasvin nimi arabiaksi on hubeiza (hubs-leipä) Myös hepreankielisessaä nimessä on tuo leipä.Malva voidaan käyttää kuten nokkostakin.Pidän tosi paljon sipulin kanssa paistetun malvan mausta:)

    VastaaPoista
  10. Hienoja kuvia, onpas teillä nyt niin vihreää siellä!
    Ja mandariinipuut kelpais mullekin.
    Ihanaa kun siellä on jo noin lämmintä, kohta pakkaan laukkuni ja lennän sinne lomailemaan!

    VastaaPoista
  11. Muistan, miten sinua ei voinut laskea malvapenkkien lähellekään;-) Minä haluan niiden villiintyvän ja lisääntyvän.

    Ehkä molemmilla taluttajilla aivan liikaa koiria: Ei kivaa koirille.

    (Vinkki: Ota osaa Sarpun arvontaan. Ihanaa tavaraa takuulla sieltä, minne päätin viedä meidän koko perheköörin avec kesällä. Katso mun oikea palkki.)

    VastaaPoista
  12. Eeviregina:tuolla Yarkon-puistossa on tähän aikaan vuodesta niin vihreää,oletkos käynyt siellä?Ja siskosi varmaan ilahtuvat kun tulet heitä katsomaan:)

    Leena:se sinun malvasi ei ole ihan samaa lajiketta kuin tuo mitä poimin,joten en aikonutkaan syödä niitä sinun malvojasi ;D
    Tuo puisto on ihana koirillekin,siellä näkee niitä paljon omistajiensa kanssa,PItää mennä sinne joku päivä Bambin kanssa.Hyvin näyttivät nuo hauvelit viihtyvän yhdessä;D
    Kävin jo siellä;D

    VastaaPoista
  13. Heissulivei pitkästä aikaa! Tulin tänne nyt lukemaan kaikki postaukset, jotka on jäänyt lukematta (ja niitä on paljon!). Jätän tähän nyt kuitenkin vain yhden kommentin, jottet joudu jokapaikasta niitä alkaa etsimään tai ainakaan erikseen vastailemaan.
    Ihania kuvia jälleen kerran. Mua aina hymyilyttää nuo koirien ulkoiluttajat...ja varsinkin nyt, kun noita koiria oli miljoona, heh! Mitenköhän vaikeaa niitä on kouluttaa, kun on kuitenkin suht vieras mies kouluttamassa.
    Sä oot kyllä niin ihana, kun aina huolehdit eläimistä. Tosi harmi, että kissan kanssa reissu eläinsuojeluyhdistykseen oli turha.
    En muuten tiennyt, että siellä teilläkin on IKEA.
    Kuulinkin muuten uutisissa siellä olevista lumisateista. Oli aika erikoista nähdä Jerusalemissa lunta ja olin aivan varma, että jonkilaisia sääkuvia saan nähdä sultakin. Sait sitä kylmää ainakin hetkeksi ja Bambillakin sopivasti uusi ihana nuttu :D
    Näitä sun postauksia lukiessa tulee vain hämmästeltyä, kuinka erilaista arkea sitä elelläänkään eripuolilla maailmaa. Israel on kyllä todella kiehtova eksoottinen maa. Ihanaa viikonjatkoa :D

    VastaaPoista
  14. Tulee voimakkaan persoonallista jälkeä, kun Karim Rashid suunnittelee.
    Värimaailma (jos vanhat merkit paikkansa pitää) on raikkaan pastellinen tai sitten jotain räväyttävämpää.
    Ihanan raikkaan vihreitä ja valoisia kuvia.

    VastaaPoista
  15. Koirasittereistä en olekaan ennen kuullut! Onko tuo luonnonpuisto ihan luonnon tilassa, siis ei lannoitteita tms? Tänään teillä siis on vaalit. Seuraan mielenkiinnolla.

    VastaaPoista
  16. Onkos tuo puisto ihan kävelymatkan päässä sinulle? Aivan ihana paikka, loikoilisin siellä varmaan päivät pitkät. Ja ilmeisen puhdas paikka kun syötäväksi kelpaavaakin voi poimia. Huvitti tosiaan nuo koirasitterit, mutta hyvin näyttävät koirat toisensa hyväksyneen, kiltisti rivissä :)

    VastaaPoista
  17. Ciacy:kiva nähdä sinua täälläkin taas ja kiitos pitkästä kommentistasi:)
    Hauska oli katsoa noita koirien kuljettajia.Kai he tuolla puistossa sitten vähän niitä koulivatkin,siellä on paljon tilaa:)Juu kissa joutui palaamaan kotikonnuilleen,olisin halunnut sille ihmisemännän tai isännän.Meillä on täällä 2 IKEAa ja kolmas kai jossain vaiheessa tulossa.Ja Jerusalemissa ja pohjoisessa tosiaankin ne lumisateet,meillä oli vain kylmää (tänään hellettä!)Eri puolilla maailmaa tosiaankin jotkut asiat erilaisia,mutta täällä ollaan tosi länsimaisia;jotenkuten en miellä eksoottiseksi,vaikka ehkä jostain näkökulmasta se voi sellainen ollakin;D

    Arleena:kävinkin uteliaana kurkkimaan miehen töitä ja mielenkiintoista millainen tuosta hotellista tulee hänen käsissään.Nyt on kaikkein paras aika täällä mitä tulee luontoon ja säähän:)

    Lissu:täällä useinkin näkee koirasittereitä.Niin monella on koira,mutta monet myöhään töissä joten kysyntää päivällä koiran ulkoiluttajille;D Tuosta puistosta osa on ihan melkein luonnonvaraista ja siellä kävin poimimassa noita syötäviä kasveja.Puisto on todella valtava ja monipuolinen.
    Vaalit,ihan pelottaa se lopputulos....

    Sirokko:Minulta menee bussi ihan kodin vierestä suoraan puiston eteen,tosin matkaan voi mennä tuntikin jos on paljon ruuhkaa,mutta useimmiten aikaisin aamulla paljon vähemmän.On tosi ihana ja pitäisi mennä tuonne useammin niin kauan kuin on vihreää.Tuo on mahtava keidas ja siellä on vaikka mitä;urheilijoille,lapsille,vaikka kenelle tahansa. Ja kiltisti tosiaankin näyttivät koirat kulkevan noiden sittereiden kanssa:)

    VastaaPoista
  18. Tuo kiiltomalva kuulostaa aika jännälle - Hienoa että löytyy yrttejä luonnosta joita voi käyttää ruoanlaitossa! Upeita nuo mandariinit ... ja hieman hymyilin noille koira-sittereille - se on hieno palvelu niille, joilla ei ole mahdollista itse ulkoiluttaa koiraa - ja seurallista myös koirillekin.
    Ajattelin kysyä, voisitko ottaa valokuvan kukkivasta mantelipuusta - en ole koskaan nähnyt elävää mantelipuuata, saati sitten kukassa olevaa. Tuoksuuko mantelinkukka?
    Hyvää vaalipäivää huomenna :)

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  26. Voihan nenä - Mitenkä lie tuo tietokone jumittui jollain tapaa - ja kommenttini julkaistui 8 kertaa tänne??! Olen pahoillani, Yaelian, yritän poistaa ne 7 kommentti-kopiota!

    VastaaPoista
  27. Nina:tänään on minullakin ollut jotain häikkää;en taaskaan pääse Chromen kautta WordPress-blogeihin ja muutenkin kommentointi tökkii,joten eihän se sinusta ole kiinni.Kiiltomalvasta tykkään tosi paljon paistettuna;se on ollut pula-ajan ruokaa ja sitä on käytetty jauhonjatkajana,mutta minusta ja monesta tosi hyvää:) Koirasitterit ovat mainioita;harmi kun lähelläni ei ole tuollaisia,tarvitsisin välillä sellaisia palveluita...
    Mantelipuita ei ole täällä lähelläni mutta blogissani on kerran ollut mantelipuun kuva,joten yritän etsiä sen.

    VastaaPoista
  28. Koirasittereitä. :-D Tuossa täytyy kyllä koirien tulla aika hyvin toimeen keskenään, koska muuten sitterit voivat olla vähän liemessä. :-)

    Hauska, kun sinun blogissasi voi aina hieman sivistää itseään lintujen ja kasvien suhteen. :-)

    VastaaPoista
  29. en dag efter valet och jag undrar igen hur det ska gå för det här landet?
    kunde du rösta förresten?

    kram

    VastaaPoista
  30. Oi miten ihana hyvänmielen kuvareportaasi !

    Alusta tuli mieleen joidenkin lapsena lukemieni kirjojen tunnelmat kun niissä kerrottiin ulkomaista ja nautin nimistä kuten Karim Rashid, Yarkon-puisto ja kiiltomalva jotka olivat eksoottisia minulle vaikka tajusin että ne olivat tavallisia niissä paikoissa mistä ne kertoivat.

    Kuvat kehittyivät hauskasti loppua kohti. Nippu koiria ja viimeksi pari nippua ilmapalloja :D

    VastaaPoista
  31. Kivan näköinen puisto! Aika järkyttävä määrä koiria näillä miehillä :)

    VastaaPoista
  32. Hippu:Koirat näyttivät niin harmoonisilta tuolla kuljeskellessan laumassa;D Kiitos,ja kiva kun lukijoiden kautta sitten myös selviää mikä eläin on kyseessä kuten nyt tuon merimetson kanssa:)

    Sara:det var nog bättre än jag trodde;Netanayhu är ju nu lite svagare.Jag röstade på Meretz...

    Rita;kiva kuulla että tuli hyvä mieli:)Tuolla puistossa on vaikka mitä ja tuon päivän aikana tulikin koettua ja nähtyä kaikenlaista;D

    Nonna:tuo puisto on aivan ihana ja tosi iso määrä tosiaankin noilla miehillä.Mutta helpotus pitkää työpäivää tekeville omistajille:)

    VastaaPoista
  33. Hyvännäköistä menoa koirasittereillä! Ja totta, että ei voi hankalia koiria tuohon sakkiin ottaa. Taitaisi tulla kaaos. Sujuuko tuollaisten isojen laumojen liikkuminen pääsääntöisesti hyvin sitterin johdolla? Olisipa Suomessakin tuollaisia palveluita. Saattaisin toisinaan tarvita. Onhan täällä tietty 4h-toiminnan kautta ulkoiluttajia, mutta ei oikein lapsille uskalla isoja koiria antaa...

    Mun koirablogi http://lumiliilapepe.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  34. Onpa upea puisto! Ja mäkin haluan mandariiniaidan!! Siitä voisi ohimennen napsia makeita herkkupaloja mukaansa :)

    Voi ei mikä koiralauma naruissa! Uskomaton näky varmasti! Siinä pitää olla aika kova 'jöö' että koirat pysyy kaikki kuosissa! :D

    VastaaPoista
  35. Olisi kyllä mahtavaa, jos itselläkin olisi tuollainen mandariinipuu!

    VastaaPoista
  36. Wautsi wau tuo mandariiniaita, vesi tuli kielelle, mehukkaan näköisiä.Minäkin tahdon puutarhaani tuollaisen

    VastaaPoista
  37. Sk:olen silloin tällöin nähnyt täällä koirasittereitä,joilla on isompi määrä hauveleita ja aika harmoonisesti ne kaikki kulkevat ryhmässä:)En sitten tiedä mitä tapahtuu jos kissa tulee vastaan...

    Unelma:nuo hauvelit olivat kyllä mainioita:)

    MaaMaa:juu sellaisen haluan minäkin,on niin nätti! Ja ihan pitää ihmetellä miten nuo hauvelit niin kiltisti marssivat ryhmässä noiden sittereiden perässä;D

    Girl of the BLog:samaa sanon minä...

    Jonna:Aika ihana tosiaankin.,En maistanut mandariineja,joten en tiedä ovatko yhtä hyviä miltä näyttävät...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...