perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kuumaa mutta granaattiomenapuut sentään kukkivat

Meille tuli nyt ihan kamala helleaalto ja kun katsoin 10 päivän säätiedotusta toivoen tämän pian loppuvan  selvisi että tämä kestääkin  koko ensi viikon!Lohdutuksena sentään on aika kuivaa eikä kosteaa kuten loppukesällä.Mutta puiston vastapäätä kukkii granaattomenapuu taas niin kauniisti.
Tässä samaa kukkaa sivusta katsottuna. Bambikin oli ihan läkähtynyt nyt ulkona ollessa eli tästä lähtien iltakävelyt pitenevät ja päiväpisuttelut lyhenevät.
Ystävän luona näin kiinalaisen neilikan;ihan mahtavan nätti kukka!

Hyvää viikonloppua:)

30 kommenttia:

  1. Ihanan kauniit kukat tuolla granaattiomenalla, kiitos Yaelian.<33333

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita nuo granaattiomenanakukat! Nauti lämmöstä, ihana tulla tänne ihailemaan aurinkoisia maisemia ;)
    Mukavaa viikonloppua sinulle Yaelian!

    VastaaPoista
  3. Luulin sitä hibiscukseksi. Opin muuten joku aika sitten kummipojalta, että granaattiomenan siemenet pitää irrottaa astiasssa veden alla, kun se mehuhan roiskuu joka puolelle. Oletko kokeillut?

    VastaaPoista
  4. Nam, granaattiomenia. Opin viime syksynä sen salaatin ja sitä voisi syödä loputtomiin. Tosin granaattiomenan kuoriminen ja sisusten irroitttaminen on vihoviimeistä puuhaa..

    VastaaPoista
  5. Aili:Todella kauniit ja sitten syksyllä niissä on ne ihanat hedelmät!

    Nina:en erityisemmin välitä lämmöstä;D
    Granaattiomenalla on kauniit kukat ja tuosta jo näkee sen hedelmän pienen alun.Mahtavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  6. Allu:Hibiscuksen kukilla on sama väri.Se mehu tosiaankin roiskuu sinne sun tänne,mutta mulla on jo pari hyvää tapaa irroittaa ne siemenet helposti.Ja täällä myydään sellaista astiaa millä saa ne siemenet irrotettua ilman sotkua.

    Mine:täällä granaattiomena kuuluu uuteen vuoteen ja silloin sitä syödään paljonkin.Se siementen irroittelu ei ole sitä kivointa hommaa....

    VastaaPoista
  7. Nauttikaa pitkistä iltakävelyistä!

    Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  8. Allu;aika hauska video ja hyvällä musiikillakin.En ole tuollaisesta systeemistä kuullutkaan;näytti ihan hyvältä tavalta irroittaa siemenet mutta samalla valuu aika paljon mehua sinne veden sekaaan.VIimeksi kun ostin granaatiomenan olivat niin mehukkaita että olisi noin paljon mennyt mehua hukkaan;D

    SusuPetal:kiitos ja samoin sinulle hyvää viikonloppu!

    VastaaPoista
  9. te siellä jo helteen kanssa "painitte" ja me täällä odotellaan edes hiukan lämpimämpää...:)

    VastaaPoista
  10. Mielettömän ihanat kukat. Voi kun olis hellettä, täällä edelleen jäätä ja lunta ja pari astetta lämmintä. Ekhä se tästä vielä kesäksi muuttuu. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  11. Onpa todella kauniit kukat! Tiedätkö, olemme alustavasti varanneet matkan sinne Pyhälle Maalle ensi kevääksi ja odotan sitä jo innolla. Toivottavasti toiveemme ja suunnitelmamme toteutuvat. Hyvää viikonloppua (tukahduttavista helteistä huolimatta)!

    VastaaPoista
  12. Näin se on erilaista...siellä läkähdytte helteeseen. Voi kun voisit antaa tänne +10astetta! Tulin nimittäin pari tuntia sitten Suomeen, ja täällä on ihan järkyttävän kylmä! Vettä sataa ja +3! Aamulla lähtiessä oli +19, se tuntui mukavalta. Nyt saunaan, hrr!

    VastaaPoista
  13. Ihanaa, vaan pari viikkoa ja pääsen taas lämpimään - Málagaan menen taas...4 vkoksi, ihanaaaaa....
    Koita kestää kuumuutta - me yritetään kestää kylmyyttä! :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Upeat granaattiomenapuun kukat!
    Teillähän on siellä jo täysi kesä, koettakaa pärjäillä helteen kanssa!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Tällä hetkellä kaipailen lämpöä ja kesää jo kovasti, tänään on ollut niin kylmä ja sateinen päivä. Todella kauniita kukkia olet kuvannut, varsinkin nuo granaattiomenapuun kukat tekivät vaikutuksen, sillä en edes tiennyt miltä ne voisivat näyttää! Mukavaa viikonloppua!:)

    VastaaPoista
  16. Hehkuvan oranssi kukka tuottaa kauniin hedelmän, jossa sisustassa on punaiset siemenet. Värikästä.

    VastaaPoista
  17. Kaunis neilikka, en ole ennen nähnytkään. Granaattiomena kukkii meilläkin.
    Juu, Sahara puhkuu täälläkin, piti pestä koko piha esiin hiekan alta. Tietty olin unohtanut parvekkeen oven auki ja hiekkaa sisälläkin. Televisiokin poksahti, mahtoiko saada vähän hiekkaa sekin sisuksiinsa.

    VastaaPoista
  18. Voi, kuumuus ei ole kivaa. :-( Onpa jännä tuo granaattiomenan kukka, näyttää ihan unikolta.

    Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  19. Vaikka välillä lunta tupaan tuleekin ;), niin kyllä minä tykkään sittenkin kovasti näistä kunnollisista vuodenaikojen vaihteluista täällä. Jaksamista sinne helteisiin. Meillä oli nyt aamusta mittarissa -2 astetta. Mutta ne eilisaamun lumet ovat jo sulaneet kumminkin.

    VastaaPoista
  20. Oih, kertakaikkiaa ihania kukkia! Jaksamista helteeseen!

    VastaaPoista
  21. Irmastiina.Meille on luvattu näitä helteitä koko viikoksi,tänään oli 35 astetta...ja teillä kevään eteneminen vähän pysähtyi,tsemppiä!

    Sarppu:kyllä se kesäkin teille tulee mutta kevät ei nyt näytä teille tulevan ajallaa,toivottavasti tulee pian.Mukavaa viikonloppua sinullekin!'

    Piipe:ihania matkasuunnitelmia,toivottavasti pääsette tänne sitten ensi keväänä ja ilmat suosivat.Nyt on niin kuumaa huh! Mukavaa viikonloppua!

    Matkatar: Mielelläni lähettäisin tätä hellettä sinne.mitä ihmettä tapahtui kevään etenemiselle....tuo 19 astetta taas on juuri sellaista ,joka sopii minulle;D
    Mukavaa viikonloppua!

    BLOGitse:Kiva ,menetkö jatkokursseille? Toivottavasti nyt Helsingissäkin vihertää siihen mennessä...

    Kaisa:ole hyvä vain:)

    Eeviregina:tosi nätit onkin nuo granaattiomenan kukat.Tämä helleviikko tuli nyt ihan yllättäen....Mukavaa viikonloppua!

    Melody:teillä on kevät viivästellyt ja on jo niin pitkään ollut kylmää että varmaankin sitä jo haluaa lämmintä.,Toivottavasti pian lämpenee.Kun nuo punaiset terälehdet putoavat pois alkaa se hedelmä siellä kehittyä.

    Arleena:tosiaankin kaunis sekä kukka että ne hedelmän siemenet:) Kukan väri on upea:)

    Sirokko;minäkin taisin nähdä tuollaissen neilikan ensimmäistä kertaa.Onpas se Sahara nyt innoissaan;eilen siivosin ja aika paljon hiekkaa löytyi lattialta vaikka vain pieni osa ikkunaa auki....Voi että ,telkkarikin meni!

    Rita:on se:)

    Satu:Ei se kivaa olekaan,teilläkin taitaa olla nyt kuumaa..Tuon kukan väri on ihan sama kuin unikolla:)

    Tuula:minä en kylmää ja lunta kaipaa mutta toivoisin että ihana Välimeren talvi olisi pitempi...

    Nelli:tosi kauniita ovatkin:)

    Vera;kiitos:) Sisällä sentään on viileämpää ja ulkona hieman tuulee joten tuo kuumuus ei tunnu kuten kesällä ,onneksi:)

    VastaaPoista
  22. Kauniita kukkia! Tahtoo lämpöä tännekin, ja pian.

    VastaaPoista
  23. On todella kaunis kukka granattiomenassa, hedelmiä on täällä kaupoissa,olen katsellut niitä, mutta en tiedä miten niitä käytetään,ja mihin.täältä löytyy vielä lunta pihaltakin, ja on -0 astetta.Hyvää kesän jatkoa ihanaan maahan.

    VastaaPoista
  24. Granaattiomenan siemenet saa helposti irrotetuksi, kun halkaisee omenan, laittaa puolikkaan kulhoon leikkauspinta alaspäin ja sitten vain kopsuttelee omenaa vaikkapa puukauhalla. Siistiä ja helppoa.

    VastaaPoista
  25. Pepita:kaunis todellakin ,ja etenkin värinsä puolesta. Netistä löytyy hyvin ohjeita granaattiomenille,salaateissa ovat hyviä ja ruokablogissani on myös ohjeita sille.Toivottavasti teillä pian lämpenee!Kiitos:)

    Miriam:Noin olen minäkin usein tehnyt.Tai sitten halkaisen neljään osaan ja irrotan ne valkoiset väliosat,ja silloin ne saa todella hyvin kopsautettua irti:)

    VastaaPoista
  26. Kauniita kukkia! On siellä kuuma, jaksamista helteen keskelle!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...