keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Hibiscus sabdariffaa kahvilassa ja kotona...

Hibiscus sabradiffa,roselle tai rosella,karkade ym.Ensimmäistä kertaa näin tätä kasvina tällä viikolla lempikahvilassani;tähän saakka olen vain ostanut sen monipuolisia kuivattuja siemenkotia tai niiden palasia,joista olen tehnyt kylmää ja lämmintä C-vitamiinipitoista juotavaa ja muutakin.En ihan heti ollut varma että onko tuo kuivattu vai ihan tuore kasvi,mutta sitten näin muutaman pienen lehden pilkistävän välistä.Nuo eivät kehity kukiksi,sillä nuo kodat ovat siemenkotia,jotka muodostuvat kukinnan jälkeen.
Viereisen kukkakaupan omistaja Billie(kuvassa) kertoikin että näitä kasvatetaan täällä pohjoisessa ja että juuri nyt on näiden aika.
Tänään sitten ostin kaksi hibiskuksen vartta kotiin.Hibiskus sabradiffa on sukua kiinanruusulle. Ensin nautin näistä kasvina ,ja kun nuo varret ovat kuivuneet voin kerätä siemenkodat ja käyttää ne juomiin:)
Hieman myöhemmin menin tutun kukkakaupan ohitse,ja koska ikkunassa oli ilme taas muuttunut,pääsi se kuvaan.

23 kommenttia:

 1. Tiskiharjafeministi16. lokakuuta 2013 klo 17.03

  Mielenkiintoista! Meilla kasvaa aitana erivarisia kiinanruusuja, ja olenkin miettinyt voisko niista tehda teeta. Tuollaista versiota ei ole koskaan tullut vastaan, kyselen seuraavan kerran kun kayn taimikaupassa.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen kasvi.Täytynee tutustua seur.kerralla ! Juu,ja taidan käydä myös moikkaan Billiä!! Kuvassa oleva kukkakaupan ikkuna ihastuttavan siisti !! Less is more !

  VastaaPoista
 3. Tiskiharjafeministi:meilläkin on osa talon aitaa kiinanruusua,punaisena ja valkoisena ja yhdessä naapuritalossa keltaisenakin. Mä luulen että niistä ei voi teetä tehdä vaan pitää olla tuo roselle hibiskus,josta sellaista tekee.

  Anneli.Todellakin mielenkiintoinen ja hyödyllinen;varrestakin tehdään vaikka mitä. Tuo kukkakaupan ikkuna on aina siisti ja kivasti laitettu;Billien kauppa on sitten persoonallisempi:)

  VastaaPoista
 4. Tiskiharjafeministi16. lokakuuta 2013 klo 18.56

  Luin juuri, etta Tel Aviviin puuhataan "car sharing"-systeemia, eli autoja joita voi vuokrata n.60 shekelin tuntimaksua vastaan kaduilla olevista automaateista, samaan tapaan kuin nyt siella vuokrataan fillareita. Vahanks mageeta :)

  VastaaPoista
 5. Tiskiharjafeministi:mäkin luin siitä eilen.Ne on sähköautoja.Tosiaankin magee juttu! Mulla on 2 maan ajokortit,mutta ajotaito ihan ruosteessa......

  VastaaPoista
 6. Onpa jännän näköinen tuo HIbiskus :)
  Muistaakseni olen jossain syönyt hibiskus-jäätelöä...vai muistankohan väärin?! :D

  VastaaPoista
 7. MaaMaa:on tosiaankin aika jännä kun siinä on tuo varsikin saman värinen! Ihan hyvin voi olla että oletkin syönyt hibiskusjätskiä,mä olen tehnyt esim, jääpuikkoja ja hyytelöä hibiskuksen mehusta:)

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Aika jännä ja kaunis kasvi! Jotenkin tuttu nimi, muuten en ole ikinä kuullut/nähnyt.

  VastaaPoista
 10. Matkatar:tosi jännä onkin.Olen käyttänyt jo vuosia noita siemenkotia (tai sen palasia) keittiössä mutta tätä ennen en ollut koskaan nähnyt sitä kasvimuodossa.

  VastaaPoista
 11. Onpas jännä kasvi! Rupesin miettimään, että miten tuo nimi kuulostaa niin tutulta - olenkohan joskus ihmetellyt tuommoista tai jotain saman sukuista Intian pellolla? :-)

  VastaaPoista
 12. Satu:Wikipedian mukaan tuota käytetään Intiassakin...Ja muistaakseni sulla oli jotain siitä joskus blogissasi...

  VastaaPoista
 13. Jonkunlaisen hibiskuksen lehdistä olen uuttanut teetä - mutta siemenet ovat uutta, että niistäkin voi tehdä jotain kivaa. Kauniit oksat, niin herkkä se nuppu-kukka!
  Oli ihana katsella edellisen postauksen kuvia - se herttainen yrtiihylly tuoreineen yretteineen olisi aivan upea omistaa :)

  VastaaPoista
 14. Kaunis maljakossa ja mukava kun voi sen jälkeen höytykäyttää ja nauttia juomanakin.

  VastaaPoista
 15. Hauskan näköin tuo oksa siemen kotineen ja vielä hyödyllinenkin.

  VastaaPoista
 16. Näyttää ihan tekokukalle. Jännä kasvi.

  VastaaPoista
 17. Kukkakaupan ikkuna on todella houkutteleva, ja kaunis.

  VastaaPoista
 18. en ole tuollaisesta kasvista ikinä kuullutkaan

  VastaaPoista
 19. Yritin mennä sun ruokablogiin, mutta sieltä tulee jotain aivan ihmeellistä tekstiä väärinkäytöstä ja muka tutkitaan, olenko se tosiaan minä eikä blogi avaudu.

  VastaaPoista
 20. Hurja miten taiteellisia jotkut kukat ja oksat ovat. Tykkään näistä kukkapostauksistasi.

  VastaaPoista
 21. Onpa erikoinen kukka ja kauniskin.

  VastaaPoista
 22. Nina:mä en ole vielä avannut noita nuppusia joten en tiedä onko niissä siemeniä .Olen joskus ostanut kokonaisia kuivattuja tuollaisia nuppuja teeksi,mutta yleensähän sitä myydään palasina.Se yrttihylly onkin tosi ihana!

  Arleena:tosiaankin,kiva kun voi käyttää sekä koristeena että juomana;D

  Mummeli:kivasti onkin hyödyllinen ja kivan näköinenkin:)

  Nelli:mutta ihan aito kasvi on.Siinä on jopa vihreitä lehtiäkin hieman siellä sun tääll,ei näy tosin tuossa kuvassa.

  Nonna:ja aina erinäköinen,sen vuoksi olenkin usein sitä kuvannut!

  Allu:en ollut koskaan nähnyt,vaan juonut sitä hibiskus-teetä.Joten kun tuon näin niin pakkohan oli pari vartta hankittava,,,

  Allu:ohoh,en minä ainakaan huomannut ja menin sinne puhelimesta,tabletista ja nyt tietokoneelta.Toivottavasti pääset sinne pian...

  Rita:) Kiva kun tykkäät! Tuo onkin aika taiteellisen näköinen kasvi:)

  R.Hänninen:Aika erikoinen onkin ja minua viehätti että voin myöhemmin käyttää noita ihan keittiössäkin:)

  VastaaPoista
 23. Houkutteleva ikkuna, jään tuollaisiin aina pitkäksi hetkeksi kiinni. Ja tuo hibiscus on jotenkin tutun kuuloinen, mutta en jaksa muistaa miksi, olisiko myös mennyt joskus jotain jäätelöä tai vastaavaa....ehkäpä muistuu mieleen myöhemmin...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...